Takav je izgled kod nekvalitetnih napajanja posve normalan protekom vremena tijekom kojeg se intenzivnije koristilo.
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)
- poruka: 21.948
- |
- čitano: 3.647.462
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Takav je izgled kod nekvalitetnih napajanja posve normalan protekom vremena tijekom kojeg se intenzivnije koristilo.
Ne bih se složio. Ima nekvalitetnih s ispravnim kondenzatorima, a ima i kvalitetnih s neispravnim.
Obavezna zamjena ili može još?
Ako popraviš i očistiš vjerojatno može još (pogotovo ako još koliko-toliko funkcionira, u tom slučaju je popravak relativno lagan i jeftin pa vrijedi).
Nema smisla to popravljati, a uostalom tko zna što je još otišlo osim tih kondenzatora.
Najbolje si uzmi Chicony-a (200 kn) ili Antec VP400PC (akcija 270 kn), a ako ćeš mijenjati računalo unutar sljedećih 6 mjeseci, možda ne bi bilo loše uzeti neko kvalitetnije napajanje pa da ti ostane za novu konfiguraciju.
Ako napajanje radi, može još. Možeš poslušati savjet kolege 191x7 ako želiš probaviti još lijep period vremena s tim napajanjem, a ako ga planiraš pak u bliže dogledno vrijeme mijenjati, slobodno ostaviš kako je. Radit će ono kao i dosad - služiti svrsi ok.
Vrijedi li čega ?? Ne navodiš koliko bi to platio.
40 eura
Pozdrav,
krećem u nabavu novog kompa, tj većine komponenti pa me zanima da li će napajanje moć to gurati.
Napajanje u pitanju je Chieftec Nitro 85+(bronze) od 500W staro manje od godinu dana.
Konfa koja se kupuje uključuje
z87 matičnu ploču,
procesor i5 4670k i
8 GB rama
Grafička će za sada ostati stara (HD6850) dok se ne skupi novaca za noviju.
Nova grafa će biti u rangu sa r9 270x ili 280 i za to će vjerojatno trebati novo napajanje. koje predlažete s time da bi bilo bolje modularno jer sklapam manje računalo temeljeno na microATX kučištu (Fractal Design Define Mini)
Hvala
Sve to što spomineš drži taj Chieftec.
Mene isto zanima ka povise kolegu slavena bit ce dosta slicna konfa ,nadoc ce neke nove komponente planiram i5 4570 i neku h87 plocu posto nemislim clockat ni nista,8gb rama,trenutno je grafa saphire hd78501gb al mozda sa vrimenon doce nesto ka sta on planira r9 270x ili 280 ali trenutno iman corsair cx430w tako da ce mi onda trebat sigurno nesto malo jace od toga pa eto sta preporucas.
Pozeljno modularno al nije prioritet samo da drzi sve da se nemoran mislit vise.
Pa i to bi trebao držati taj CX430 jer takav komp ako ubaciše R9 280 ne može doći nikako do 350W u gamingu. Recimo da bi se kretao negdje oko 300W po pitanju potrošnje. Ako bi išao na modularno i da imaš lufta onda ti treba 500+ watta napajanje a takva a da valjaju nisu baš povoljna. Koliko novaca bi izdvojio najviše ??
Pa cilj mi je proc sta jefitnije tako da ako bi drzalo ovo postojece napajanje onda bi rade ulozija koju kunu vise u ssd,bolje kuciste,keks rama ili sta vec, mislija san da ce bit ono na knap a onda bi izdvoija do nekih 600kn.
Svejedno ti mos dat neku preporuku pa kakva bude financijska situacija cu razmislit.LP
Evo ovo Corsair napajanje je dobro napajanje, modularno i GOLD certifikat a ima dosta snage.
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/cor-cp-9020076-eu/
Evo ovo Corsair napajanje je dobro napajanje, modularno i GOLD certifikat a ima dosta snage.
Sve je to lijepo, sao nisi linkao...
Kako je najbolje opteretiti napojnu? Danas sam uzeo novu pa da je isprobam.
Prime95+furmark ili pak OCCT test za PSU.
Prime95+furmark ili pak OCCT test za PSU.
Pokušavam sa occt ali pokazuje cputin value too high 124c.
Ma to nije točna informacija. Da ti je bilo šta na 124C ne bi radilo više.
Ma to nije točna informacija. Da ti je bilo šta na 124C ne bi radilo više.
Znaci samo da iskljucim na settings:
Stop testing if value is above 85c.
Koje temperature ti pokazuje neki drugi program za CPU temperature kad pokreneš test ?
Sve ostale temperature su normalne samo ova cputin visoka i na hw monitoru. Vjerojatno negdje senzor ne radi kako bi trebao.
Pa sigurno je to jer ti ne bi radio komp da je to stvarno na 124C.
Pa sigurno je to jer ti ne bi radio komp da je to stvarno na 124C.
Koliko dugo trebam pustiti occt da radi?
e ljudi poslusao sam vas savjet i odlucio uzet xfx xtr 750w, no frend mi ponudio corsair rm 750w gold modularno za 500 kn jer mu hitno trebaju pare, napajanje je novo i zapakirano sa 5 god gare, pa me zanima dal da ga uzmem mjesto ovog xfx
e ljudi poslusao sam vas savjet i odlucio uzet xfx xtr 750w, no frend mi ponudio corsair rm 750w gold modularno za 500 kn jer mu hitno trebaju pare, napajanje je novo i zapakirano sa 5 god gare, pa me zanima dal da ga uzmem mjesto ovog xfx
Da, za te novce se stvarno isplati uzeti ga.
Znaci moci cu na njemu kao što sam planirao 2 x r9 280x vrtit
Hoćeš.
Znaci moci cu na njemu kao što sam planirao 2 x r9 280x vrtit
Naravno, bez ikakvih problema.