Bilo koje kvalitetno napajanje od 450+ watta ti je dosta.
Može i Bronze model ?
Pa sva dobra napajanja su sada već dosta efikasna a što efikasnije to bolje .
Bilo koje kvalitetno napajanje od 450+ watta ti je dosta.
Može i Bronze model ?
Pa sva dobra napajanja su sada već dosta efikasna a što efikasnije to bolje .
LoL.
SiSa X-850 svakako je dovoljno snažno napajanje za tri 280X grafe spojene u CF i taj i7 SB CPU odnosno ako je napajanje potpuno ispravno, držat će bez problema taj setup.
Nikakvih 1kW nije potrebno za 3-way CF 280X. Stjepanje, 180W CPU? Ma neeee, daleeeeko od toga.
Izrečeno par dezinformacija.
Kratko i jasno.
EDIT Stjepanje, taj CPU troši daleeeko manje od navedenoga, a kolega ispod, pretjerao si sa potrebnom snagom napajanja. Pa uzmite za primjer kolegu Frenkija (ako se ne varam) koji je imao Gulfija od 130W TDP i 3-way HD5870 na Corsaču 750HX, sve fino overklokirano. Nema straha s ovom SiSom, sisa ko sisa.
Svaka čast Seasonic-u koji može isporučiti kratkotrajno i preko 950 W, ali ako će testirati 3x Crossfire s Furmarkom, tih 850+ W neće biti dovoljno.
http://www.reviewstudio.net/868-amd-radeon-r9-270x-crossfirex-and-r9-280x-4-way-crossfirex-review#power-consumption
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/R9_280X_Direct_Cu_II_TOP/24.html
http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/R9_280X_OC/24.html
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/R9_280X_Gaming/24.html
Znači, prema svim ovim review-ima Furmark od te grafe zahtijeva iznad 300 W, znači to je oko 900 W bez CPU-a. S overclockanim i7-2700k to se penje na nešto manje od 1050 W plus još ostali potrošači cca. 20-50 W...
Tijekom gaminga ili nekih normalnijih/realnijih benchmark alata treba oko 630 W za GPU-e, 100 W CPU, ostali potrošači recimo 30W i eto imamo oko 760 W uz mogućnost da će biti više. Za high end Seasonica, rad tijekom gaminga na oko 750-800 W nije toliki problem tako da nije potrebno onih preporučenih 25% lufta za napajanje, ali opet ako znam da cijeli sustav može potrošiti 1000 W, po meni je potrebno napajanje od 1000 W.
Na kraju, ako će još i malo clocknuti te grafe, stvara se dodatna potreba za većom snagom.
@Swon
Preporuka je također više u smjeru nekog napajanja od 500-550 W (Radier S 550 ili XFX 550) osim što će napajanje raditi na oko preporučljivih 50-75% u full loadu, vrlo vjerojatno neće biti ni potrebe za korištenje adaptera budući da npr. XFX 450 W nema dva PCI-E priključka. Gigabyte Superb su solidna napajanja, ali ih je malo vrijeme pregazilo tako da ako možeš nabaviti Superb E620 ili E720 za manje novca od Raider-a ili XFX-a, onda ih vrijedi uzeti u obzir.
EDIT: Ako možeš nabaviti G550M umjesto G650M, on bi također bio dobar izbor, iako bih prije išao na FSP ili XFX ako su im cijene podjednake.
evo pošto ste rekli da če neko kvalitetno napajanje držati fx 8350 i dvije grafe(hd 7850) znači crossfire..ja sam se odlućio onda za corsair vs550w..
oče li to biti dovoljno za fx 8350+crossfire..i naravno da stabilno radi...
evo pošto ste rekli da če neko kvalitetno napajanje držati fx 8350 i dvije grafe(hd 7850) znači crossfire..ja sam se odlućio onda za corsair vs550w..
oče li to biti dovoljno za fx 8350+crossfire..i naravno da stabilno radi...
Ne
prije u mi tu rekli da če biti dovoljno..i takva su mi napajanja linkali..od 550w
naravno..ali mene zanima koje bi napajanje bilo spreno držati fx 8350 i dvije 7850...
pa i ovo je od 550w i ne kužim kak to da nebi držalo to..a od xfx bi...puni naziv napajanja..
NAPAJANJE CORSAIR VS550 +12a da ona uzmem xfx hd7870 2gb..dal bi onda corsair vs550w mogao držati tu grafu uz fx 8350?
Nisi li na prošloj stranici napisao kako imaš oko 750 kn raspoloživih za napajanje? Jer ne shvaćam kako ti je onda problem dati oko 450 kn za kvalitetno 550 W napajanje. Je li se budžet u međuvremenu spustio ili što?
Inače, VS550 bi držao dvije 7850, ali nije preporučljivo jer je to početni model u ponudi Corsaira i nije baš za takav CPU i crossfire. Ako baš nemaš 450 kn, eventualno uzmi CX500 ili Fractal Integra R2 500 W, ali mislim da se svakako isplati pronaći 40-tak kn za XFX TS 550 W ili FSP Raider S 550 W jer si onda bezbrižan min. 5 godina.
EDIT: - Držao bi VS HD7870, ali onda bih osobno prije uzeo XFX PRO 450W (centro.hr - 325 kn)
buđet mi se smanjio jer sam uzeo jednu 7870...znači pitam dal bi vs 550w držao fx 8350 i hd7870?
ili da rađe onda uzmem Thermaltake Smart SE 630W MODULARNO..ako je išta bolje od vs corsaira?
Taj Thermaltake dođe oko 500 kn znači možeš uzeti XFX-a od 550 W, uzmi njega i gotova priča (kvalitetniji i dulje jamstvo od thermaltake-a).
da ali vs550w mogu dobiti jako povoljno tolko i imam para...a napajanje je zapakirano..doslovno novo...uzeo bi ga ali moram biti siguran da će držati fx 8350 i xfx hd 7870..
Šta zafrkevaš, reci koliko para imaš i bit će ti preporučeno najbolje za te novce. VS550 je loše napajanje bez 80+ certifikata i zato i košta novo 370 Kn za "550" W.
ne zafrkavam..pitao sam samo dal će to napajanje držati fx 8350 i 7870..i to je to...moj odabir..i zanimam me točno odreženo to napajanje...
Držati će, ali nitko od nas ne vjeruje da će ti držati dovoljno dugo.
Uzmi ga, šta si uopće dolazio pitati ako te ne zanima što će drugi reći.
naravno da me zanima...nisam najpametniji pa stoga pitam...
naravno da me zanima...nisam najpametniji pa stoga pitam...
HD 7870 ima 2 6-pin PCI-E Power konektora što znači da joj je teoretski maksimum što s 12V raila može povuči nekih 225W.
Dodaj na to još potrošnju procesora i ostalih komponenti koej se primarno napajaju s 12V raila i dobit ćeš cifru od barem 350W
VS550 na 12V može 504W. Dakle 1 HD 7870 ti može držati. 7850+7870 kombinaciju ja na to ne bi stavljao.
neću ni cf...uzeo sam jednu hd 7870...tak da po mom mišljenju bi vs 550w bio dovoljan za fx 8350+7870...
Bit će dovoljan samo nemoj dizat napon od FX (ako budeš clockao) preko 1.35V ili 1.4V maximum. Odi si sada kupi to napajanje već jednom .
Postovani forumasi,
Molim preporuku napajanja za sljedecu konfiguraciju, a cijenio bi misljenje o istoj jer sam totalni noob :)
dakle:
maticna - MSI A88XM-E35 sktFM2+
procesor - AMD FM2 A8-Series A8 5600K
ram - Kingston 4GB 1600MHz CL10 DIMM DDR3
hard disk - Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3
kućište - Zaman T1 ili T2 ?
+ neki optnicki pogon
Hvala ;)
p.s. Jedini upgrade koji mozda napravim je staviti neki HDD disk od 0.5 ili 1 terabajt i mozda jos 4 GB ram-a
Postovani forumasi,
Molim preporuku napajanja za sljedecu konfiguraciju, a cijenio bi misljenje o istoj jer sam totalni noob :)
dakle:
maticna - MSI A88XM-E35 sktFM2+
procesor - AMD FM2 A8-Series A8 5600K
ram - Kingston 4GB 1600MHz CL10 DIMM DDR3
hard disk - Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3
kućište - Zaman T1 ili T2 ?
+ neki optnicki pogon
Hvala ;)
p.s. Jedini upgrade koji mozda napravim je staviti neki HDD disk od 0.5 ili 1 terabajt i mozda jos 4 GB ram-a
Ako možeš, uzmi ovo napajanje. Za 270Kn u dućanu nema boljeg. Konfiguracija je OK, a u vezi kućišta, svejedno ti je, budući da se radi o praktički jednom te istom.
Caesar et Brutus & micr0 hvala na odgovorima. :)
Proguglao sam i jedno i drugu i siguran sam da će oba napajanja biti i više nego dovoljna i u tom slučaju mislim da je logičnije uzet jeftnije.
micr0, cable menagement i spajanje cu prepustiti prijatelju pa neka se on sikira oko toga, meni je bitno da radi ;)
Imam jedno, mozda vama koji vise znate, priglupo pitanje. Zasto nigdje nije dostupno Corsairovo napajanje GS (gaming series) u hrvatskoj, takoder sam gledao nema ni na computer universe? Da li to dolazi neka nova generacija ili sta?
Imam jedno, mozda vama koji vise znate, priglupo pitanje. Zasto nigdje nije dostupno Corsairovo napajanje GS (gaming series) u hrvatskoj, takoder sam gledao nema ni na computer universe? Da li to dolazi neka nova generacija ili sta?
Postoje, ali su neisplativa, odnosno nisu modularna i (ako se ne varam) glasna su pa je došla nova generacija (RM).
Što s tim?
Dali da kupim ili ne?