Da li je dovoljno napajanje za SLI? zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 5.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Da li je dovoljno napajanje za SLI ??????

Pozdrav

Imam dvije graficke kartice EVGA GTX550 Ti 2GB

Jedna je u kompu a drugu zelim da konektujem preko SLI-a sa ovom prvom

Imam napajanje 550 W a veoma jak komp ( i7 3.40 ghz , RAM 16 GB)

hoce li to napajanje biti dovoljno da te dvije grafe rade normalno pored te konfiguracije

Hvala unaprijed!

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Previše upitnika {#}

Nije da se baš kužim u to, ali mislim da bi drugima bilo od pomoći da kažeš proizvođača napajanja.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Proizvodjac MS industrial

Vrsta: MS PRO 550w ATX P4

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja na ms napajanje nebih stavljao nikakvu konfu.
Bolje si uzmi nekakvo pravo napajanje nego da plačeš kada ti ode i7 i grafe... 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stvarno nisam znao da je to lose napajanje, sacekacu jos da vidim sta drugi kazu u vezi toga pa cu onda da odlucim

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Da li je dovoljno napajanje za SLI ??????
MS brand napajanja su po pitanju kvalitete i snage jako loši,te od spomenutog napajanja bi u slučaju nadogradnje sa još jednom grafičkom kartom imao problem oko nemogučnosti dovoljnog isporučivanja struje(sigurno)do moždabitnih
nenadanih kvarova na napajanju ili uopče nebi mogao upaliti.Savjet ako želiš raditi SLI preporučujem ti da si kupis kakav brand name napajanje sa 80+ cerfikatom s kojim nebi trebalo biti problema oko toga:XFX,CORSAIR,LC POWER minimalne snage od 550W pa nadalje.
13 godina
neaktivan
Da li je dovoljno napajanje za SLI?

3n3my hvala ti puno

vidim da se razumijes u to pa da te pitam jos nesto... imam maticnu koju su mi oni u servisu preporucili da uzmem uz tu configuraciju.. dostize 85   stepeni na obicnom radu, u cemu je fazon, je li do napajanja ili?

0 0 hvala 0
17 godina

To ti je do hlađenja rregulacije napona procesora, do hlađenja mosfeta.

Treba ti bolja prozračnost u kućištu + nekakvo hlađenje na mosfete (barem neki vent da puše) i na čipset.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Da li je dovoljno napajanje za SLI?
matičnu i napajanje isključi je oni kao takvi nemaju na sebi senzore za temperaturu pa to ísključujem a za tih 85 cel bi moglo biti očitanje temperature Procesora ili grafičke,nego gdije si to vidio u CPU Z,GPU Z ili u BIOSU...?
13 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima

0 0 hvala 0
17 godina
3n3m1 kaže...
matičnu i napajanje isključi je oni kao takvi nemaju na sebi senzore za temperaturu pa to ísključujem a za tih 85 cel bi moglo biti očitanje temperature Procesora ili grafičke,nego gdije si to vidio u CPU Z,GPU Z ili u BIOSU...?

Odakle ti da matične na sebi nemaju senzore za temperaturu? Itekako imaju. Uglavnom se radi o senzoru temperature čipseta, neke imaju još i temperaturu regulacije napona a neke čak i nadzor temperature unutar kućišta.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
neaktivan

Temperaturu GPU, CPU ... sam vidio u programu Speccy

a Je li napojna Cooler Master GX Lite 600 W dobra za taj SLI i hoce li raditi sve normalno?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ako ti je 550w držalo do sad,držat će ti i 600w Možeš uzet corsair,chieftec,lc power,atx...Svi su odlični...

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni je sada jedino dostupna ova Cooler Master GX Lite 600 w pa trazim vase misljenje kakva je ona?

0 0 hvala 0
14 godina
Znam da matična ima kojekakve senzore na sebi tipa za to što si spomenio ali povodom odgovora na postavljeno pitanje povodio sam se konkretnim tipovima očitanje temperature makar i na postavljeno pitanje nije točno definizirano od koje komponente je tih očitano tih 85c?
13 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Znam da matična ima kojekakve senzore na sebi tipa za to što si spomenio ali povodom odgovora na postavljeno pitanje povodio sam se konkretnim tipovima očitanje temperature makar i na postavljeno pitanje nije točno definizirano od koje komponente je tih očitano tih 85c?

Imaju 3-4 senzora,au speccy-u koliko vidim ima samo jedna temp.

It's better to be hated for something you are,than to be loved for something you're not!!!
15 godina
Orb1T kaže...

Meni je sada jedino dostupna ova Cooler Master GX Lite 600 w pa trazim vase misljenje kakva je ona?

Vrlodobro napajanje , drzat ce GTX550 Ti SLI bez problema !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Danas sam naručio 7970 dc2t i zanima me dali ce biti dovoljno napajanje seasonic 620w bronze koje imam.Trenutno je drzalo 6950 bez problema a sto se tice ove grafe ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bit ce dovoljno !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Bit ce dovoljno !

Ako bude naknap reci sam, uzecu drugo ako treba :D