Rudarenje - može li biti isplativo izdvojena tema

poruka: 2.517
|
čitano: 798.142
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Rudarenje - može li biti isplativo
Mogu li na prvu fleshati bios s druge, možda to pomogne? Ili preko morepowertoola
17 godina
Volume kaže...
Mogu li na prvu fleshati bios s druge, možda to pomogne? Ili preko morepowertoola

Možeš, samo sačuvaj orginalni bios, i pazi kad flashas da je ista meorija i kod jedne i kod druge.

Dakle tipa možež flashati s samsunga na samsung. ali ne između različitih memorija.

PS flashanje se ne preporučava ako ne znaš šta radiš  Možeš brickat karticu...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2021 14:40 (rooswelt1991).
3 godine
neaktivan
Rudarenje - može li biti isplativo

Pozdrav ekipa, novi sam u ovome i
trebam savjet kako pocet rudarit.
Uzeo sam rtx 3060 ti LHR verziju.
Nesto sam procitao u vezi T-rex softwarea da se s njim kao moze zaobic taj lhr.
Pa evo da ne okolisam, kako da izvucem sto vise iz ove graficke, da vratim bar nesto ulozeno

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Evo nisam ni znao da rave os ima opciju za flash biosa, probao sam i to i nije pomoglo. Da obe memorije su samsung
Može li biti da je šta do matične? Ima dva x16 slota, prvi radi na x16, a drugi na x4. Obe kartice u ovom drugom x4 daju memoriju na 1070mhz, dok u prvom na x16 ni jedna neće radi preko 1000mhz
14 godina
neaktivan
Volume kaže...
Evo nisam ni znao da rave os ima opciju za flash biosa, probao sam i to i nije pomoglo. Da obe memorije su samsung
Može li biti da je šta do matične? Ima dva x16 slota, prvi radi na x16, a drugi na x4. Obe kartice u ovom drugom x4 daju memoriju na 1070mhz, dok u prvom na x16 ni jedna neće radi preko 1000mhz

Probaj se malo igrati sa BIOS postavkama, PCIe gen 1,2,3,4 za slotove, CSM, 4G decoding, disable iGPU, pogasi sve što ti ne treba od portova pa na dalje.

Mislim na BIOS od matične. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2021 15:48 (mzopg).
14 godina
protjeran

Igrao sam se s bios preporukama od rave osa, nije pomoglo

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2021 17:19 (Volume).
14 godina
protjeran

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2021 17:17 (Volume).
14 godina
protjeran

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2021 17:17 (Volume).
7 godina
neaktivan
Rudarenje - može li biti isplativo

HiveOS, teamred miner , i poprati postakve u biosu kako je kolega spomenuo. 63mhs je realno po meni u stock stanju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Nisam još probao hiveos. Probao sam popodne lolminer iz Windowsa, postavke son of a techa 1150mhz core s 620mv i memorija na 2140mhz i dobivam 60.50mhs na obe. Potrošnja 104w i 109w. On dobiva 63mhs s istim postavkama, mada koristi phoenix miner za razliku od mene koji koristim lolminer, možda je do toga? Ili je to lutrije kartice...
Druge postavke koje sam probao s hive os foruma su 2048mhz core na 925mv i 2150mhz memorija. Jedna je davala 62.8 mhs uz 133w potrošnje, druga 59mhs uz 145w potrošnje.

Koje postavke otprilike bi po tebi bile optimalne u hiveos-u da znam odakle krenuti
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.11.2021 19:26 (Volume).
17 godina
Volume kaže...
Nisam još probao hiveos. Probao sam popodne lolminer iz Windowsa, postavke son of a techa 1150mhz core s 620mv i memorija na 2140mhz i dobivam 60.50mhs na obe. Potrošnja 104w i 109w. On dobiva 63mhs s istim postavkama, mada koristi phoenix miner za razliku od mene koji koristim lolminer, možda je do toga? Ili je to lutrije kartice...
Druge postavke koje sam probao s hive os foruma su 2048mhz core na 925mv i 2150mhz memorija. Jedna je davala 62.8 mhs uz 133w potrošnje, druga 59mhs uz 145w potrošnje.

Koje postavke otprilike bi po tebi bile optimalne u hiveos-u da znam odakle krenuti

Probaj s tim. Ja trenutno koristim NbMiner, daje mi najstablinije rezultate. Možda da probaš i Teamredminer, oni su isto odlični za AMD kartice.

Hiveos nekad zna izvući koji mhs više s istim postavkama.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
protjeran
Evo s ovim postavkama na 1150mhz prvoj kartici je hash pao na 48mhs nakon sat vrimena rada i neće preko. Pokušat ću sad s phoenix minerom i teamred

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Isprobao phoenix i teamred, jedna kartica 60-61mhs, druga oko 35
S jednom očito nešto nije u redu
Još mi sutra preostaje hive i to je to

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Volume kaže...
Isprobao phoenix i teamred, jedna kartica 60-61mhs, druga oko 35
S jednom očito nešto nije u redu
Još mi sutra preostaje hive i to je to

Kad zamjeniš slotove? Postavke za kartice podešavaš povezano za jednu i drugu iste vrijednosti ili podešavaš svaku pojedinačno? Pitam jer imam dvije naizgled identične kartice (isti model, zajedno kupljene) u jednom rigu, a postavke su skroz drugačije da bi dobio isti MH/s.

7 godina
neaktivan
Volume kaže...

63+ je ovo, s tim da ja nisam dirao bios i spustao voltazu . Uglavnom ispod 1250 nebih isao na jezgri, a memoriju vidi sam. Ja ako idem preko 1065(2130) pocme padat hash

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2021 0:11 (Role2).
14 godina
protjeran
mzopg kaže...

Kad zamjeniš slotove? Postavke za kartice podešavaš povezano za jednu i drugu iste vrijednosti ili podešavaš svaku pojedinačno? Pitam jer imam dvije naizgled identične kartice (isti model, zajedno kupljene) u jednom rigu, a postavke su skroz drugačije da bi dobio isti MH/s.

Kad zamjenim slotove uvik ona u prvom slotu radi slabije.

Postavke sam podešavao povezano, računam iste kartice tribalo bi biti isto. Pokušat ću i odvojeno

Role2 kaže...

63+ je ovo, s tim da ja nisam dirao bios i spustao voltazu . Uglavnom ispod 1250 nebih isao na jezgri, a memoriju vidi sam. Ja ako idem preko 1065(2130) pocme padat hash

1370 mi se čini najoptimalnije na jezgri šta sam uspio skužiti, daje 61.5-61.9mhs. i na toj je memorija na 1070

Meni buni zašto ova druga u rave osu neće preko 1000 neovisno koje postavke stavim. U Windowsima uredno radi na 1070, ali je i dalje nizak hash. Pokušat ću danas s hiveom

Nzn ima li smisla da spojim monitor na igpu?

14 godina
Koliko si platio po kartici?!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Evo igrao sam se malo core taktovima i ništa ne pomaže, neće preko 57.5mhs da ga j.... Memoriju vrtim od 1000-1070 i neće je prihvati preko 1000 nikako
Razumia bi da ima bad shareove pa da ne radi kako triba, al ova u prvom slotu neće se makne od 1000 koliko god ja stavia

@volegradele 10000
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2021 8:50 (Volume).

0 0 hvala 0
17 godina
Volume kaže...
Evo igrao sam se malo core taktovima i ništa ne pomaže, neće preko 57.5mhs da ga j.... Memoriju vrtim od 1000-1070 i neće je prihvati preko 1000 nikako
Razumia bi da ima bad shareove pa da ne radi kako triba, al ova u prvom slotu neće se makne od 1000 koliko god ja stavia

@volegradele 10000

Da li ti je isti proizvođač memorije na karticama? (micron, samsung, hynix...)?
Da li je na prvu karticu spojen monitor?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2021 11:29 (segregator).
14 godina
protjeran
Da isti je proizvođač, samsung. I da na prvu je spojen monitor, može li to igrati ulogu?
17 godina
Volume kaže...
Da isti je proizvođač, samsung. I da na prvu je spojen monitor, može li to igrati ulogu?

A relativno lako isprobaš, spoji monitor na drugu :)

14 godina
protjeran
segregator kaže...

Vidiš nije mi ni palo na pamet da bi moglo biti do toga

Isprobam kad dođem s posla

14 godina
10K..ja sam svoje preplatio oko 8.5K kn ali 3070 imaju lagano 61-62Mhs i 120W potrosnje!
Znaci otplata je oko 10 mjeseci kako stvari stoje..pomalo..stroljen spasen!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Volume kaže...
segregator kaže...

Vidiš nije mi ni palo na pamet da bi moglo biti do toga

Isprobam kad dođem s posla

Kolega se dobro sjetio, 99% da ti je do toga. Meni isto spusti 2-3MH/s na kartici koja šalje sliku u monitor. Čak i kad se spojim preko RDPa padne MH/s na toj kartici.

volegradele kaže...
10K..ja sam svoje preplatio oko 8.5K kn ali 3070 imaju lagano 61-62Mhs i 120W potrosnje!
Znaci otplata je oko 10 mjeseci kako stvari stoje..pomalo..stroljen spasen!

Ja sam sve otplatio ima koji mjesec, ukupno mi je trebalo nešto preko 6 mjeseci, ali to je zato što sam kupio po relativno normalnim cijenama, gotovo upola od današnjih.

Sada imam otplaćenu opremu koja ima još najmanje 2 godine garancije i što je najbolje vrijedi barem 50% više nego što sam je platio, a mislim da bi mogao dobiti i 70% više jer imam dosta RTX 3060 Ti koje nisu LHR verzije.

Sve u svemu dobra investicija, naučio nešto novo i usput se zabavio, a sada mjesečno stiže fina plaća. 

14 godina
protjeran
Šta ti je RPD?

@volegradele jbg to je najjeftinije šta sam naša
14 godina
neaktivan
Volume kaže...
Šta ti je RPD?

@volegradele jbg to je najjeftinije šta sam naša

Remote Desktop, na rigove se spajam na taj način.

14 godina
protjeran
A to, ja preko laptopa ili mobitela

Znači mogu uključiti igpu i preko nje davati sliku na monitor?
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2021 14:48 (Volume).
17 godina
Volume kaže...
A to, ja preko laptopa ili mobitela

Znači mogu uključiti igpu i preko nje davati sliku na monitor?

Da.

Da. Ako ti procesor ima ugrađenu grafiku.

14 godina
Ja to nisam napravio..kad trebam sliku saljem sa jednog od GPU a sve ostalo pratim preko aplikacije na mobitelu…jedino kad nestane struje ili wifi moram nastelit ali i to se zna sve vratit na postavljeno kad se resetira/upali!

Ja sam si opremu isplatio s jednim drugim projektom,a s rudarenje sam zaradio do sad oko 2 soma $..nezz tocno sad jer sam i trosio pomalo..a rudarim tamo negdje od 3-4 mjeseca(i to nisam siguran..moram provjerit)
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.11.2021 15:56 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Izgleda da je stvarno bilo do toga šta grafička šalje sliku na monitor. :) Hash je s 57 skočia na 60.9mhs kad sam spojia na igpu.
Nzn mogu li još kako ovu prvu malo naštelati da daje 62.5 ka druga ili smanjiti potrošnju? Evo postavke

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice