- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš, samo sačuvaj orginalni bios, i pazi kad flashas da je ista meorija i kod jedne i kod druge.
Dakle tipa možež flashati s samsunga na samsung. ali ne između različitih memorija.
PS flashanje se ne preporučava ako ne znaš šta radiš Možeš brickat karticu...
Pozdrav ekipa, novi sam u ovome i
trebam savjet kako pocet rudarit.
Uzeo sam rtx 3060 ti LHR verziju.
Nesto sam procitao u vezi T-rex softwarea da se s njim kao moze zaobic taj lhr.
Pa evo da ne okolisam, kako da izvucem sto vise iz ove graficke, da vratim bar nesto ulozeno
Može li biti da je šta do matične? Ima dva x16 slota, prvi radi na x16, a drugi na x4. Obe kartice u ovom drugom x4 daju memoriju na 1070mhz, dok u prvom na x16 ni jedna neće radi preko 1000mhz
Može li biti da je šta do matične? Ima dva x16 slota, prvi radi na x16, a drugi na x4. Obe kartice u ovom drugom x4 daju memoriju na 1070mhz, dok u prvom na x16 ni jedna neće radi preko 1000mhz
Probaj se malo igrati sa BIOS postavkama, PCIe gen 1,2,3,4 za slotove, CSM, 4G decoding, disable iGPU, pogasi sve što ti ne treba od portova pa na dalje.
Mislim na BIOS od matične.
Igrao sam se s bios preporukama od rave osa, nije pomoglo
.
.
HiveOS, teamred miner , i poprati postakve u biosu kako je kolega spomenuo. 63mhs je realno po meni u stock stanju
Druge postavke koje sam probao s hive os foruma su 2048mhz core na 925mv i 2150mhz memorija. Jedna je davala 62.8 mhs uz 133w potrošnje, druga 59mhs uz 145w potrošnje.
Koje postavke otprilike bi po tebi bile optimalne u hiveos-u da znam odakle krenuti
Druge postavke koje sam probao s hive os foruma su 2048mhz core na 925mv i 2150mhz memorija. Jedna je davala 62.8 mhs uz 133w potrošnje, druga 59mhs uz 145w potrošnje.
Koje postavke otprilike bi po tebi bile optimalne u hiveos-u da znam odakle krenuti
Probaj s tim. Ja trenutno koristim NbMiner, daje mi najstablinije rezultate. Možda da probaš i Teamredminer, oni su isto odlični za AMD kartice.
Hiveos nekad zna izvući koji mhs više s istim postavkama.
S jednom očito nešto nije u redu
Još mi sutra preostaje hive i to je to
S jednom očito nešto nije u redu
Još mi sutra preostaje hive i to je to
Kad zamjeniš slotove? Postavke za kartice podešavaš povezano za jednu i drugu iste vrijednosti ili podešavaš svaku pojedinačno? Pitam jer imam dvije naizgled identične kartice (isti model, zajedno kupljene) u jednom rigu, a postavke su skroz drugačije da bi dobio isti MH/s.
63+ je ovo, s tim da ja nisam dirao bios i spustao voltazu . Uglavnom ispod 1250 nebih isao na jezgri, a memoriju vidi sam. Ja ako idem preko 1065(2130) pocme padat hash
Kad zamjeniš slotove? Postavke za kartice podešavaš povezano za jednu i drugu iste vrijednosti ili podešavaš svaku pojedinačno? Pitam jer imam dvije naizgled identične kartice (isti model, zajedno kupljene) u jednom rigu, a postavke su skroz drugačije da bi dobio isti MH/s.
Kad zamjenim slotove uvik ona u prvom slotu radi slabije.
Postavke sam podešavao povezano, računam iste kartice tribalo bi biti isto. Pokušat ću i odvojeno
63+ je ovo, s tim da ja nisam dirao bios i spustao voltazu . Uglavnom ispod 1250 nebih isao na jezgri, a memoriju vidi sam. Ja ako idem preko 1065(2130) pocme padat hash
1370 mi se čini najoptimalnije na jezgri šta sam uspio skužiti, daje 61.5-61.9mhs. i na toj je memorija na 1070
Meni buni zašto ova druga u rave osu neće preko 1000 neovisno koje postavke stavim. U Windowsima uredno radi na 1070, ali je i dalje nizak hash. Pokušat ću danas s hiveom
Nzn ima li smisla da spojim monitor na igpu?

Razumia bi da ima bad shareove pa da ne radi kako triba, al ova u prvom slotu neće se makne od 1000 koliko god ja stavia
@volegradele 10000
Razumia bi da ima bad shareove pa da ne radi kako triba, al ova u prvom slotu neće se makne od 1000 koliko god ja stavia
@volegradele 10000
Da li ti je isti proizvođač memorije na karticama? (micron, samsung, hynix...)?
Da li je na prvu karticu spojen monitor?
A relativno lako isprobaš, spoji monitor na drugu :)
Vidiš nije mi ni palo na pamet da bi moglo biti do toga
Isprobam kad dođem s posla
Znaci otplata je oko 10 mjeseci kako stvari stoje..pomalo..stroljen spasen!

Vidiš nije mi ni palo na pamet da bi moglo biti do toga
Isprobam kad dođem s posla
Kolega se dobro sjetio, 99% da ti je do toga. Meni isto spusti 2-3MH/s na kartici koja šalje sliku u monitor. Čak i kad se spojim preko RDPa padne MH/s na toj kartici.
Znaci otplata je oko 10 mjeseci kako stvari stoje..pomalo..stroljen spasen!
Ja sam sve otplatio ima koji mjesec, ukupno mi je trebalo nešto preko 6 mjeseci, ali to je zato što sam kupio po relativno normalnim cijenama, gotovo upola od današnjih.
Sada imam otplaćenu opremu koja ima još najmanje 2 godine garancije i što je najbolje vrijedi barem 50% više nego što sam je platio, a mislim da bi mogao dobiti i 70% više jer imam dosta RTX 3060 Ti koje nisu LHR verzije.
Sve u svemu dobra investicija, naučio nešto novo i usput se zabavio, a sada mjesečno stiže fina plaća.
@volegradele jbg to je najjeftinije šta sam naša
@volegradele jbg to je najjeftinije šta sam naša
Remote Desktop, na rigove se spajam na taj način.
Znači mogu uključiti igpu i preko nje davati sliku na monitor?
Znači mogu uključiti igpu i preko nje davati sliku na monitor?
Da.
Da. Ako ti procesor ima ugrađenu grafiku.
Ja sam si opremu isplatio s jednim drugim projektom,a s rudarenje sam zaradio do sad oko 2 soma $..nezz tocno sad jer sam i trosio pomalo..a rudarim tamo negdje od 3-4 mjeseca(i to nisam siguran..moram provjerit)