Zašto je Microsoft ubio Start?

poruka: 163
|
čitano: 21.831
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je Microsoft ubio Start?".
17 godina
Re: Zašto je Microsoft ubio Start?
sirka666 kaže...
Lovac kaže...

Ja si uvijek pinam Firefox i Thunderbird, desk volim prazan i za sve koristim start, brzo stisnem prvo slovo ili dva i pokrenem, tako mi najviše odgovara. Stvarno mi je nejasno zašto nema opcija u samim winsima 8 da se omogući klasični start ili metro. Zar bi ih ubilo da to stave kao opciju u PC inačicu...

U metro sučelju je jednako. Stisneš start te utipkaš, rezultati su instantni.

E to nisam znao ^^ Hvala na informaciji.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
14 godina
kizo2703 kaže...

Čitajte ,povucite paralele - Windows 7 - dojmovi.

Povijest se ponavlja ,ima hatera i lovera!

Upravo zato obožavam ovakve rasprave pro/contra novi winsi.

Kad bude izlazio windows 10 ili kako će se već zvati onda ćemo čitati ovakve rasprave

korisnik a: - idu mi na živce ovi novi windowsi, nema starta, nema desktopa, ničeg, kako ja sad objasnit Štefici da mora napraviti kolut naprijed kako bi joj se pojavili najčešće korišteni programi.

korisnik b: - upravo je za takve i rađeno to poboljšanje, ne treba klikati, ne treba dodirivati zaslon, samo napraviš kolut naprijed na podu i sve ti je na ekranu.

korisnik a: da, ali Štefica često preblizu stane pa kad napravi kolut blebne glavom o monitor, a windowsi na udarac čelom po monitoru pokreću "defrag".

korisnik b: Štefica bi trebala naučiti gdje treba stati, jednostavno izmjeri svoju visinu i pomoću 2r*pi izračuna radijusi na toj razdaljini napravi kolut. Vremena su takva da ljudi moraju stalno učiti, ne možeš raditi na PC-u ako ne znaš izračunati opseg kružnice.

korisnik c: e, a meni ide na živce šta triban imat kompjutor stalno upaljen, uopće nema nigdi da se gasi.

korisnik d: ko ti je to rekel? Trebaš samo pljunuti na ekran i onda se pokrene shutdown, to su napravili jer pretpostavljaju da si ljut kad več pljuješ pa se onda kompjuterlin zgasi.

korisnik c: e, a šta ako nemašfluid-sensitive ekran?

korisnik d: to opče nije skupo, fluid-sensitive danas dobiš za 2.800 kuna u HG stečaj spotu

korisnik b: ma taj fluid-sensitive je sranje, ne raspoznaje dobro slinu, trebaš hračnuti ko prehlađeni konj da se pokrene shutdown, ja ga ni ne mogu ugasiti nego zovem starog, on je pušač i ima gripu pa mu je hračak ko jednodnevni pilić, on kad pljune gasi se u sekundi. Često krivo detektira tekućinu i slinu protumači kao krv pa te baci na web-stranice mup-a.

korisnik a: a tako se gasi? Ja nisam znao nego sam iskopčao osigurač pa je stara poludjela jer je na istoj liniji i zamrzivač pa se otopilo meso

korisnik f: a dobro, vi seljačine kojima je teško i pljunut ostanite na DOS-u pa gasite kompjutere na šaltere ko prije sto godina

korisnik a: ma ja se vraćam na osmicu i stari dobri Metro, Metro je zakon, staro iskušano sučelje, stabilno, pregledno i radi, a ovo "spit & go" me živcira

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 16:18 (ante_etna).
13 godina
neaktivan

Evo, sad koristim Win8 na laptopu već 2 dana i sviđa mi se. Još da ima neki način za customiziranje tileova, jer sad kad dodam neki drugi program, recimo chrome ili word, imaju onu gradient pozadinu, a ne one color pozadinu kao normalni tileovi. Jel se može to kako riješiti?

Stručnjak za paranormalne pojave
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Unix kaže...

Evo, sad koristim Win8 na laptopu već 2 dana i sviđa mi se. Još da ima neki način za customiziranje tileova, jer sad kad dodam neki drugi program, recimo chrome ili word, imaju onu gradient pozadinu, a ne one color pozadinu kao normalni tileovi. Jel se može to kako riješiti?

Nažalost (još?) ne. Tak je napravljeno. Samo pravi Metro programi imaju svoju pozadinu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Unix kaže...

Nažalost (još?) ne. Tak je napravljeno. Samo pravi Metro programi imaju svoju pozadinu.

Uh, to je očajno, grozno izgledaju i narušavaju jednostavnost i minimalizam Metroa.

Imam još jedno pitanje, vezano za Albums app za Windows 8. Kako se dodaju slike u album?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.7.2012 19:21 (Unix).
16 godina
neaktivan
Unix kaže...

Imam još jedno pitanje, vezano za Albums app za Windows 8. Kako se dodaju slike u album?

Jednostavno ,stavi folder sa slikama u Libraries ...

17 godina
neaktivan

Zasto nisu stavili prokleto pretrazivanje u Start vec se moram gnjaviti sa Ctrl+F ili nabadati mis na desnu stranu ekrana?

Inace nemam sto zamjeriti na novi OS. Novi start je bas to. Novi start. Puno bolje organiziran i moze se organizirati bolje nego stari. Instantno pretrazivanje, novi cut/copy/paste dialog prozor(i), "time machine" .... koji nece raditi na localnom disku ali to se sredi sa mapiranjem particije kao mrezno mijesto.

Jos da omoguce nama geekovima da se Metro aplikacije pokrecu bez UAC-a bilo bi super

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Zasto nisu stavili prokleto pretrazivanje u Start vec se moram gnjaviti sa Ctrl+F ili nabadati mis na desnu stranu ekrana?

Molim?! A ti još uvijek ne znaš ,da ako nešto tražiš ,samo počni pisati po Start Screenu i prikazat će ti se tražilica i prijedlozi!! {#}

Otvort Start Screen i počni tipkat - Otvort Start Screen i počni tipkat -

recimo 'N' recimo 'N'

Nema više ništa bez UAC-a ,ipak smo mi preglupi da bi nam se to dopustilo!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 22:50 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Lazarus Long kaže...

Molim?! A ti još uvijek ne znaš ,da ako nešto tražiš ,samo počni pisati po Start Screenu i prikazat će ti se tražilica i prijedlozi!! {#}

Nema više ništa bez UAC-a ,ipak smo mi preglupi da bi nam se to dopustilo!! {#}

Koja sa ja n00bina u p. materin! Nisam znao  {#}

Ma mora se to nekako dopustiti makar kroz secpol.msc ili gpedit.msc samo ne da mi se traziti

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ma mora se to nekako dopustiti makar kroz secpol.msc ili gpedit.msc samo ne da mi se traziti

Jednostavno nema ,ja sam već sve opcije isprobal - jedino još nisam kopal po registru.

A za ''upristojit'' UAC ,skini UAC Tweak ,raspakiraj ga i stavi folder u Program Files (x86) ,napravi shortcut na desktop i stavi na Low

,nećeš ni znat da je UAC uključen.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.7.2012 23:53 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
Lazarus Long kaže...

Jednostavno nema ,ja sam već sve opcije isprobal - jedino još nisam kopal po registru.

A za ''upristojit'' UAC ,skini UAC Tweak ,raspakiraj ga i stavi folder u Program Files (x86) ,napravi shortcut na desktop i stavi na Low  ,nećeš ni znat da je UAC uključen.

...a poslije ćeš otvarati novi thread na forumu "UPOMOČ VIRUS!!!"

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
16 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Ha?! Pošto ga koristim na Sedmici i na svim verzijama Osmice do sada ,mogu ga preporučit!

Virus? Ni MSE ,ni NOD32 ,ni Windows Defender na Osmici se ne javljaju!

O čemu ti onda?!

13 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
kizo2703 kaže...
Lazarus Long kaže...

A za ''upristojit'' UAC ,skini UAC Tweak ,raspakiraj ga i stavi folder u Program Files (x86) ,napravi shortcut na desktop i stavi na Low  ,nećeš ni znat da je UAC uključen.

Ili lažeš ili neznaš o čemu govoriš. Nemam antivirus niti UAC uključen već 2 godine. Nedavno sam instalirao antivirus da vidim imam li virusa, i eto, nisam imao niti jednog (osim par tracking cookiea). Nisam imao niti problema u radu. Meni UAC nije potreban.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice