Zamjena koja to nije

poruka: 117
|
čitano: 12.581
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zamjena koja to nije".
16 godina
odjavljen
Zamjena koja to nije

Da ti pravo kažem nisam mjerio vrijeme ali vidim da mojoj curi nije problem sažvakat knjigu od 500-600 str. u manje od tjedan dana, s tim da ne čita po cijele dane nego naveče ali onda zapne.

Ja čitam malo rijeđe ali kada čitam onda čitam par dana za redom po 1-2 sata. Normalno mi je u komadu 50 i više str. pročitat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 11:08 (D.N.R.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Zamjena koja to nije

baš zato je ovo dobro, jer svjetli neusporedivo manje od bilo koje lampe koja mi treba za čitanje knjige

16 godina
protjeran
profa31 kaže...

baš zato je ovo dobro, jer svjetli neusporedivo manje od bilo koje lampe koja mi treba za čitanje knjige

gle ak netko kupuje ovakav gadget za citanje onda su jednako dobri i oni kinezi za 100-150$, za knjige nit treba rama nit treba procesorske snage...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
grimyHR kaže...

ne ja sam uveo pojam znanstvena literatura i znam sta to znaci, ti si prvi spomenuo "znanstvenu literaturu"

i opet, moj pocketbook je 10" {#}

10'' je sasvim solidno za PDF, iako nisam vidio pocketbook pa ne mogu pricati nista o tome.

"Znanstvena literatura" je pod navodnicima, zato sto ima hrpa knjiga koje nisu beletristika, a imaju i slike i boje i nemaju nikakve veze sa znanoscu.

Npr, fotografija, kamasutra :-P, kuharice, atlasi i sl. (trabunjam napamet). Bez boje definitivno gube smisao.

Zato i dalje stojim pri tome da je e-ink odlican za plain text i jednostavne slikice di boje nisu bitne, a za punu kvalitetu su citaci u boji.

Npr, kako objasnjavas da vecina novih knjiga ima digitalnu verziju u boji kompletno (znaci sve slike su u boji, screenshoti i sl).

Dok printane verzije cesto imaju crnobijele screenshote (npr knjige za development ili neke knjige o koristenju pojedine aplikacije).

Znaci boja treba. Dok naprave kvalitetni e-ink u boji, pristojnih dimenzija za PDF i drzanje u ruci, onda kupujem.

Ne mora to ni biti 10'', mislim da je to i preveliko, 8.5'' bi bilo sasvim pristojno. No 7'' je premalo.

Do onda, iPad (ili neki drugi tablet - no iPad je trenutno top).

No, na stranu sa time, ti si se tu zakucao za citanje knjiga, a ne uzimas u obzir druge stvari, kao naprimjer citanje casopisa (Zinio.com, specijalizirane aplikacije tipa Wired, Popular Photography, Popular Science i sl).

Svi oni savrseno kombiniraju tekst, slike i video, dajuci potpuno novo zadovoljstvo citanju casopisa. Npr, zamisli citanje BUGa i da kraj svake recenzije odmah imas i video iz BUG Laba.

Svako si treba izabrati reader za ono sto mu pase, i za ono sto voli citati. Ja sam prodao Kindle jer sam ga prerastao.

Cak sam htio i kupovati knjige za njega preko Amazona, jer mi nije problem dati novac za nesto kvalitetno, ali jednostavno nakon svakog samplea koji sam skinuo sam odustao od te ideje jer su uzasno lose formatiranje knjige.

Za to nedam lovu, radje kupim pravu knjigu onda (jer su cijene skoro iste). Zato sam otpisao Kindle, i uzeo iPad, di zumiras i pomices tekst kako god hoces, sto na Kindleu ne mozes.

16 godina
protjeran
video iz bug laba u silvelightu mislis? :P
17 godina
grimyHR kaže...

Vidi je rijesio video u svom casopisu za iPad bez problema. Koncept je odlican samo je tezak (500 MB). 

Mentalist je moj idol...
15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
profa31 kaže...

gle ak netko kupuje ovakav gadget za citanje onda su jednako dobri i oni kinezi za 100-150$, za knjige nit treba rama nit treba procesorske snage...

čitanje knjiga je samo jedna od stvari koju radim na ipadu. rasprava je bila samo o tome bole li oči nakon čitanja na ipadu.

a i nisam baš siguran da su kinezi jednako dobri. imao sam u rukama samo jedan koji se otprilike kod svake treće stranice srušio, ekran je mijenjao boje i slično. ali taj je bio fakat jeftin.

p.s. nemoj se ljutiti, ali čini se da ti jednostavno ne voliš koncept tableta (ipada?) vjerojatno zbog applea, ili zbog nekih svojih razloga i stalno se hvataš za slamke. probaj uređaj ako te zanima pa reci mišljenje. ako te ne zanima nema razloga da o njemu diskutiraš jer nemaš argumenata.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 11:35 (profa31).
17 godina
profa31 kaže...

p.s. nemoj se ljutiti, ali čini se da ti jednostavno ne voliš koncept tableta (ipada?) vjerojatno zbog applea, ili zbog nekih svojih razloga i stalno se hvataš za slamke. probaj uređaj ako te zanima pa reci mišljenje. ako te ne zanima nema razloga da o njemu diskutiraš jer nemaš argumenata.

A ni njegov 10'' PocketBook nije nesto puno jeftiniji, da ga kupis sa svim carinama i PDVom platio bi ga vjerojatno 3k kn ko i iPad. :-)

15 godina
D.N.R. kaže...

Da ti pravo kažem nisam mjerio vrijeme ali vidim da mojoj curi nije problem sažvakat knjigu od 500-600 str. u manje od tjedan dana, s tim da ne čita po cijele dane nego naveče ali onda zapne.

Ja čitam malo rijeđe ali kada čitam onda čitam par dana za redom po 1-2 sata. Normalno mi je u komadu 50 i više str. pročitat.

A kod grimmyevog slučaja radi se o skoro 6 puta više stranica na dan. Ti si neki amater:P

16 godina
protjeran
profa31 kaže...
grimyHR kaže...
profa31 kaže...

čitanje knjiga je samo jedna od stvari koju radim na ipadu. rasprava je bila samo o tome bole li oči nakon čitanja na ipadu.

a i nisam baš siguran da su kinezi jednako dobri. imao sam u rukama samo jedan koji se otprilike kod svake treće stranice srušio, ekran je mijenjao boje i slično. ali taj je bio fakat jeftin.

tableta sa smartphone OS-om opcenito, ne iskljucivo protiv ipada, za takve uredaje bi jednostavno ubuntu mobile i slicno bilo bolje rjesenje

17 godina
grimyHR kaže...

Pricas gluposti.

Video nije u Silverlightu, nego je player u Silverlightu.

I kakve veze ima format uopce, ko da se ne moze prekodirati u sta treba, ili cak playati s YouTubea.

17 godina
grimyHR kaže...

tableta sa smartphone OS-om opcenito, ne iskljucivo protiv ipada, za takve uredaje bi jednostavno ubuntu mobile i slicno bilo bolje rjesenje

Joj daj molim te, prestani se sramotit. :-)

I nauci se quotat, jos jednom te molim.

17 godina
artfull kaže...
apoteka kaže...

pada prodaja i ipad-u

nista cudno

mda. osim sto je backlog sad 3 tjedna a bio je mjesec ipo dana, usporedujes prodaju u zadnjem bozicnom kvartalu sa prva tri mjeseca. to se ne radi. prodaja tableta (prvenstveno iPada) povećati ce se za 300-400% u odnosu na lani. ladno.

Ne obaziri se na njega. Doleti sa svojim komentarima iz vedra neba, bubne i ostane živ. Na temi o Apple-ovom kvartalnom izvještaju sam objasnio zašto se prodalo "samo" 4,7 miliona Ipada u 1. kvartalu, to je čisto zbog prebacivanja proizvodnje sa starog na novi model a i Tim Cook je rekao da iPad2 ima "mother of all backlogs".

Sve je ovo fina i zdrava rasprava sa puno dobrih argumenata na svim stranama ali me jako smeta šta je redakcija Bug-a izgleda ostala u nekom drugom vremenu, ne pokazuju nikakvu fleksibilnost prema nekim novim trendovima. Galić, Rosandić, Oleg i dotični autor već su pokazali u svojim tekstovima da u najmanju ruku ne vole Apple i bilo koji njegov proizvod a to je jako opasno za jedan tako renomirani časopis. Bolje im je da naprave, za početak, jednu digitalnu verziju Bug-a za tablete, tek toliko, eksperimenta radi.

14 godina
neaktivan
Virtua Fighter kaže...
artfull kaže...
apoteka kaže...

pada prodaja i ipad-u

nista cudno

mda. osim sto je backlog sad 3 tjedna a bio je mjesec ipo dana, usporedujes prodaju u zadnjem bozicnom kvartalu sa prva tri mjeseca. to se ne radi. prodaja tableta (prvenstveno iPada) povećati ce se za 300-400% u odnosu na lani. ladno.

Ne obaziri se na njega. Doleti sa svojim komentarima iz vedra neba, bubne i ostane živ. Na temi o Apple-ovom kvartalnom izvještaju sam objasnio zašto se prodalo "samo" 4,7 miliona Ipada u 1. kvartalu, to je čisto zbog prebacivanja proizvodnje sa starog na novi model a i Tim Cook je rekao da iPad2 ima "mother of all backlogs".

Sve je ovo fina i zdrava rasprava sa puno dobrih argumenata na svim stranama ali me jako smeta šta je redakcija Bug-a izgleda ostala u nekom drugom vremenu, ne pokazuju nikakvu fleksibilnost prema nekim novim trendovima. Galić, Rosandić, Oleg i dotični autor već su pokazali u svojim tekstovima da u najmanju ruku ne vole Apple i bilo koji njegov proizvod a to je jako opasno za jedan tako renomirani časopis. Bolje im je da naprave, za početak, jednu digitalnu verziju Bug-a za tablete, tek toliko, eksperimenta radi.

ma znam, samo ovakve rasprave ionako ne vode nicemu, pa da unesem malo zivosti

fajf
17 godina
neaktivan
Virtua Fighter kaže...

Složio bih se sa konstatacijom da su nefleksibilni prema ovoj temi. Jedino krajnji korisnik u ovom slučaju odlučuje što želi i što mu treba. Puno korisnika na ovom threadu je jako dobro objasnilo zašto i kako koristi iPad i po tome se može reći da je rast iPada potpuno logičan.

17 godina
neaktivan
Zamjena koja to nije

trenutno NA SRECU svugdje moram nositi macbook pro i ipad2 pa mi backup i sync nisu problem, ali nadam se vremenu (a kako se razvija situacija moglo bi kroz 2 godine) vidjet online backup, tj cloud sync sa apple serverom, ali i pristup podacima koji su mi na kucnoj mrezi...

trenutno to radim preko logmeina i servera doma, ali mi je komplicirano jer moram prebacivat na mobileme, pa cekat da se digne gore pa onda skidat.

Trenutno razumijem BUG da ne ide sa digitalnim izdanjem za tablete jer je trziste premalo, ali mislim da to nije prevelik posao ako imaju vec gotov dokument, samo treba napraviti neku prilagodbu

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

...ali nadam se vremenu (a kako se razvija situacija moglo bi kroz 2 godine) vidjet online backup, tj cloud sync sa apple serverom, ali i pristup podacima koji su mi na kucnoj mrezi....

Trenutacne brzine koje su dostupne prosjecnom korisniku su daleko od dovoljnih za ugodno koristenje cloude-a

Mentalist je moj idol...
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Hacker-ri kaže...

...ali nadam se vremenu (a kako se razvija situacija moglo bi kroz 2 godine) vidjet online backup, tj cloud sync sa apple serverom, ali i pristup podacima koji su mi na kucnoj mrezi....

Trenutacne brzine koje su dostupne prosjecnom korisniku su daleko od dovoljnih za ugodno koristenje cloude-a

meni ne treba neka velika kolicina podataka, meni trebaju cisto dokumenti, jer sam se naviknuo tako... na ipadu drzim ono najosnovnije sa filmovima i muzikom (ono sta je tesko za mrezu) a na mrezi koristim ono sta mi treba sitniji podaci, 2-5 MB...

ipad je ipak dovoljno velik da mozes na njega stavit sve sta ti treba za jedno 15 dana ugodnog boravka, a ja imam jos i disk i sad sam bas narucio onaj usb kit da vidim da li ce radit, jer sam citao da usb stickove cita (ima problem sa 32 i 64gb verzijama) a diskove sa svojim napajanjem da cita bez problema, pa bi to bilo odlicno... (kupio pa cu vidjet)

17 godina
Hacker-ri kaže...

Trenutno razumijem BUG da ne ide sa digitalnim izdanjem za tablete jer je trziste premalo, ali mislim da to nije prevelik posao ako imaju vec gotov dokument, samo treba napraviti neku prilagodbu

Nema isprike.

Postoje gotovi engine-i za magazine, npr Mag+ koji koriste poznati casopisi. Platis mjesecno neku cifru i stancas.

Isplatilo bi se za prodanih 50 komada. Tako da mogu eksperimentirati za dzabe. A siguran sam da ima hrpa ljudi sa iPadima koji bi kupovali digitalno izdanje (ja sigurno bih).

17 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Hacker-ri kaže...

Nema isprike.

Postoje gotovi engine-i za magazine, npr Mag+ koji koriste poznati casopisi. Platis mjesecno neku cifru i stancas.

Isplatilo bi se za prodanih 50 komada. Tako da mogu eksperimentirati za dzabe. A siguran sam da ima hrpa ljudi sa iPadima koji bi kupovali digitalno izdanje (ja sigurno bih).

trebali bi uvesti cijenu pretplate tiskanog izdanja+digitalni, jer ne bi volio imati samo digitalni ili obrnuto

15 godina
neaktivan
Zamjena koja to nije

Ja bih osobno najradije kupio kombinaciju netbooka i tableta - da ima pravu tipkovnicu, da nema hard diskove, da ima taktilni zaslon, te da ga po volji možeš koristiti ili na način netbooka ili na način tableta. Čudi me da razvoj već nije krenuo u tom pravcu...

Ne bi me iznenadilo da i u tome Apple bude predvodnik - da naprave ludu kombinaciju Air-a i Ipada:)

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
HomoScepticus kaže...

Ja bih osobno najradije kupio kombinaciju netbooka i tableta - da ima pravu tipkovnicu, da nema hard diskove, da ima taktilni zaslon, te da ga po volji možeš koristiti ili na način netbooka ili na način tableta. Čudi me da razvoj već nije krenuo u tom pravcu...

Ne bi me iznenadilo da i u tome Apple bude predvodnik - da naprave ludu kombinaciju Air-a i Ipada:)

dobro da ne postoje convertible tableti vec 20ak godina...

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
Hacker-ri kaže...

Nema isprike.

U cijeloj raspravi je nekoliko puta spomenuta visoka cijena tableta (pogotovo iPada) ali nitko nije spomenuo manju cijenu digitalnih izdanja. Bug za iPad ne bi smio doći više od 20kn. Mislim da im 40% uzima Distripress ili Tisak. Također, papir i izrada DVD-a košta. Zapravo trebao bi doći 10-15kn.

17 godina
Viggo kaže...

U cijeloj raspravi je nekoliko puta spomenuta visoka cijena tableta (pogotovo iPada) ali nitko nije spomenuo manju cijenu digitalnih izdanja. Bug za iPad ne bi smio doći više od 20kn. Mislim da im 40% uzima Distripress ili Tisak. Također, papir i izrada DVD-a košta. Zapravo trebao bi doći 10-15kn.

Slazem se. Vecina stranih casopisa se prodaje po 3-5$.

Da ne kazem koliko bi oni uopce kostali kod nas da ih hoces kupiti, vjerojatno oko 80kn po broju.

20kn za digitalni BUG bi bilo dovoljno :-P

17 godina
neaktivan
Zamjena koja to nije

ja se samo nadam da ce tiskano izdanje se nastavit, a digitalni da ce bit ponuden kao opcija i pretplatnicima u sklopu nekog paketa (uz nadoplatu naravno)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

ja se samo nadam da ce tiskano izdanje se nastavit, a digitalni da ce bit ponuden kao opcija i pretplatnicima u sklopu nekog paketa (uz nadoplatu naravno)

Pa normalno da hoce, nemaju svi na cemu citati digitalnu verziju.

15 godina
neaktivan
Zamjena koja to nije

Zanimljivo mi je da se u clanku spominje Apple kao krivac koji nam je zavrtio ideju da tableti mogu zamjeniti racunala.

To jednostavno uopce nije tocno. Apple je vec u samom predstavljanju jasno rekao kako tableti nisu zamišljeni

da budu laptopi ni mobiteli, vec kategorija između. Tocno to je rekao i sam S.J. na predstavljanju samog uređaja.

I istina je iPad nece zamjeniti vaše racunalo za profesionalnu upotrebu, ali hoce zamjeniti racunalo za prosjecnu upotrebu

kod 90% korisnika. Za ono što iPad nemože, uvijek cete imati desktop PC, necete ga valjda baciti kupovinom tableta?

I tko to u Hrv nema PC? Mislim da osim penzionera i onih stvarno na rubu gladi svi imaju.

Mi osjećamo da je sve što radimo samo kap u oceanu. Ali ocean bi bio manji da nema te kapi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice