Ne pisem ja gluposti nego si ti ili nepismen ili ti je logika nula. Kruske i jabuke ne idu u istu vrecu. Ja vrlo dobro znam da 6 fizickih jezgri sa HT-om daje 12 logickih ali to je dodatnih 6 (i to totalno okrnjenih jezgri) a ne 12 threadova.
Nacrtano ti to izgleda ovako: 6 fizickih jezgri izvrsava 6 threadova. upotrebom HT-a (za one aplikacije koje ga mogu upotrijebiti) dobiva se dodatnih 6 threadova koji po jezgri i ukupno daju dodatnih 20%. Dakle brojis jezgre ili threadove a ne zbrajas ih skupa jer je 6+12=18. Zato sam ti napisao ono sa "i" i "ili". Neki auto nema 100kilowattsati i 136 konja nego 100kwh ili 136 konja.
Kod Buldozer arhitekture je stvar totalno drukcija. Jedan modul sastoji se od 2 jezgre koje dijele neke resurse. Kod izvrsavanja 128 bit instrukcija jedan modul paralelno izvrsava 2 instrukcije i ukupan porast performansi u odnosu na klasicnu jezgru je 80% (zbog dijeljenja resursa nije 100%). kod 256 bitnih instrukcija modul se ponasa kao jedna jezgra. Znaci procesor se kod aplikacija koje su bazirane na 128bit instrukcijama ponasa skoro kao da ima 8 jezgri dok je kod 256bit taj isti procesor cetverojezgras.