Zaba i HT preuzimaju Optimu

poruka: 47
|
čitano: 12.077
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zaba i HT preuzimaju Optimu".
17 godina
neaktivan
Re: Zaba i HT preuzimaju Optimu
ScorpiusCRO kaže...

Kako ovo AZTN (Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja) uopće može dopustiti? T-HT sa ovime samo želi vratiti stari položaj apsolutnog monopola na podružju davanja usluga internata na područje van većih gradova gdje B.Net (i možda neki drugi kabelski provajder) ima svoju infrastruktutu.

Pa T-HT nikad nije nije izgubio monopol na području izvan velikih gradova. Evo ja sam npr. 7 km od centra Koprivnice (znači i nije neka zabit) i još uvijek nema ništa osim T-HT-a.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
13 godina
neaktivan
Igor kaže...
ScorpiusCRO kaže...

Kako ovo AZTN (Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja) uopće može dopustiti? T-HT sa ovime samo želi vratiti stari položaj apsolutnog monopola na podružju davanja usluga internata na područje van većih gradova gdje B.Net (i možda neki drugi kabelski provajder) ima svoju infrastruktutu.

Pa T-HT nikad nije nije izgubio monopol na području izvan velikih gradova. Evo ja sam npr. 7 km od centra Koprivnice (znači i nije neka zabit) i još uvijek nema ništa osim T-HT-a.

Kako nemaš, imaš više pogučnosti. Preko HT linije naravno (ne plačaš HT-u onu pretplatu više ako pređeš kod drugog operatera sve je uračunato na računu od drugog operatera a onda oni to njima plačaju) Iskon, Vipnet, H1, Optima (aj sad više ne). Svi su odreda jeftiniji od T-com tarifa.

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
14 godina
neaktivan
hogar strašni kaže...

Ajmo ovakav scenarij...

Optima ode u stečaj, a korisnici bez usluge...nekak mi se ovo čini malo vjerojatnim, jer ne mogu shvatiti kak bi se to odrazilo na one koji su na Optimi i fiskalizacija im ide prek njihovog pristupa internetu...znači li to kolaps fiskalizacije, jer nije zanemariv broj ljudi na optimi????

i da li t-šrot tada ima pravo odmah isključiti ( jer ionak sve ide prek njih) sve optimine korisnike i ostaviti ih bez pristupa internetu...jel netko zna točno kaj se u tom slučaju dešava?

s naglaskom na "ZNA", jer me odgovori tipa - "čul sam", "moja strina kaže" ili "susjed mi je rekel"  ne zanimaju...znači jel netko zna 100%?

Rekao bi da je broj poslovnih korisnika ( koji koriste fiskalizaciju ) daaaaleko manji od obicnih korisnika, a poreznu iskreno ne zanima da li si ti ostao bez neta jer ti je provider propao. Kupi usb modem od vipa/tcoma i fiksaliziraj :)

http://www.winblogs.net
16 godina
neaktivan

Koliko je ljudi preslo na Optimu bjezeci od HT-a, i evo ga na, T-HT opet kolo vodi....

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb Hvala ili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
xZero kaže...

Koliko je ljudi preslo na Optimu bjezeci od HT-a, i evo ga na, T-HT opet kolo vodi....

Jos bolje - danasnja vijest da i metronet pokrece predstecajnu odnosno za koji mjesec HT i HPB postaju vlasnici i metroneta :-)
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
neaktivan

Jesam za nagodbe takvog tipa (u predstečajnoj), ali definitivno bi trebalo KAZNITI neodgovornu upravu i vlasnike, koji su i doveli firmu do kolapsa. Nažalost (ili na sreću), to je tržišna utakmica, u kojoj bi SVI trebali snositi dio odgovornosti.

Pogotovo vlasnici. Oni bi trebali jamčiti VLASTITOM IMOVINOM. Tek tada bi se zapravo odgovornije krenilo u takve megalomanske projekte (ne samo u telekomu).

A isto tako i korisnici trebaju biti svjesni rizika, a ne ići uvijek tamo gdje je baš najjeftinije. Dobar primjer su štedno-kr. zadruge, koje su propale, ili banke, koje su trebale propasti, ali zbog POLITIČKIH uhljebnika su "restrukturirane" od strane države!

Tržište je zajebana stvar, a pogotovo u Hrvatskoj, gdje nema ni F od fair play-a!

eto...

Zdravac

0 0 hvala 0
17 godina
Elles D. kaže...
ScorpiusCRO kaže...

Još jedan primjer je HEP. Stalno govore kako se nemogu spustiti cijene struje i samo su je povećavali, ali čim je došla konkurencija, odmah cjene otišle dolje.

A kada smo vec kod uređene države... HEP, koji je u većinskom vlasništu države; džava izda javni najtječaj za opskrbitelja struje u ministarstvima, i ugovor dobije druga strana (privatnik)
Ironija na vrhuncu.

HEP spustio cijene? Odakle ti to?

Da sam sebi odgovorim:

'I HEP ĆE USKORO SNIZITI CIJENU STRUJE' Ministar Vrdoljak najavio dobre vijesti za potrošače iz državnog energetskog diva

http://www.jutarnji.hr/vrdoljak-najavio-jeftiniju-struju--hep-se-uopce-nije-pripremio-za-snizenje--u-panici-rade-izracune-i-modele/1112102/

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

Ma sto je ovo!!!!!

Jucer presuda u slucaju Franak, danas AZTN...

Pa zar konacno "institucije rade svoj posao" ????

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
16 godina
syncmaster245b kaže...

Ma sto je ovo!!!!!

Jucer presuda u slucaju Franak, danas AZTN...

Pa zar konacno "institucije rade svoj posao" ????

U jednu ruku mi je drago da nema velike koncentracije moci no realno ovo je samo jos jedna u nizu odluka tipicnog birokrata koji ne razmislja glavom vec provodi glupi propis. U zadnjoj recenici navode da se brinu o potrosacima, a s druge strane daju odluku koja sve korisnike i dobavljace Optime(za koji dan i Metroneta) baca na koljena. kako je moguce da ne daju iskljucenje korisnika Optime od strane HTa ali sad ne daju HTu i ZABI, a i mnogim drugim dobavljacima priliku da firma prezivi i da im vrate dugove????
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
genije_čudo_prirode kaže...

U jednu ruku mi je drago da nema velike koncentracije moci no realno ovo je samo jos jedna u nizu odluka tipicnog birokrata koji ne razmislja glavom vec provodi glupi propis. U zadnjoj recenici navode da se brinu o potrosacima, a s druge strane daju odluku koja sve korisnike i dobavljace Optime(za koji dan i Metroneta) baca na koljena. kako je moguce da ne daju iskljucenje korisnika Optime od strane HTa ali sad ne daju HTu i ZABI, a i mnogim drugim dobavljacima priliku da firma prezivi i da im vrate dugove????

A cuj to nije njihov posao, ako cemo iskreno.

Oni su tu da sprijece monopol, no s druge strane, cisto sumnjam da ce firma propasti s obzirom da je ZABA najveci vjerovnik. Da je imovina dovoljna za pokriti potrazivanja firma bi vec odavno bila likvidirana.

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
syncmaster245b kaže...

Oni su tu da sprijece monopol, no s druge strane, cisto sumnjam da ce firma propasti s obzirom da je ZABA najveci vjerovnik. Da je imovina dovoljna za pokriti potrazivanja firma bi vec odavno bila likvidirana.

Nije baš jednostavno - ta "nada" tinja već godinama, no sad je došlo do kraja. iskreno me zanima tko će prvi popustiti iz tog četverokuta.

16 godina
Old Iggy kaže...

iskreno me zanima tko će prvi popustiti iz tog četverokuta.

Nisi jedini!

14 godina
neaktivan

Mene samo čudi kako to da od strane VIPnet-a (Telekom Austria Group) nije pokazan interes za preuzimanjem Optime. Telekom Austria Group preko VIPnet-a d.o.o. ima u svom vlasništvu b.net i DIGI TV. Ja sam nekako očekivao da će se i oni uključiti.

Moram priznati da mi i nije baš drago da DT (HT) preuzima Optimu, jer će to pridonjeti njegovom i onako još  uvijek prevelikom monopolu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Neće AZTN dozvoliti preuzimanje 99%,a ni vipnet nebi isto smio jer bi i on onda bio u mogućnosti ostvariti monopol.
Vipnet vjerovatno nema dovoljno novca kojime bi pokrio ogromne dugove optime.
A i Optima nema dugova prema njima tako da nemaju interesa kao HT
robimarko@gmail.com
13 godina
neaktivan
Vipnetu je izgleda H1 telekom zanimljiv i njega bi kupili. Dok optima ima prevelike dugove i vjerojatno im se ne isplati. Vipnet vec ima puno firmi i dobrano se okrupnio. Digitv brend na hr trzistu su ugasili i sad je samo viptv sat. A iz partnerstva s bnetom je izaso total tv te je total tv opet odvojen. Ova godina ce stvarno biti zanimljiva po pitanju opstanka telekomunikaciskih oleratera. Ostat ce najveci i najkonkurentniji. Iako bi za optimu bilo najbolje da se prodaju nekom velikom stranom operateru koji nije DT ili A1. Mozda tele 2 bi bio dobar da ude na podrucje fiksnih usluga.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
PC - stručnjak kaže...
Vipnetu je izgleda H1 telekom zanimljiv i njega bi kupili. Dok optima ima prevelike dugove i vjerojatno im se ne isplati. Vipnet vec ima puno firmi i dobrano se okrupnio. Digitv brend na hr trzistu su ugasili i sad je samo viptv sat. A iz partnerstva s bnetom je izaso total tv te je total tv opet odvojen. Ova godina ce stvarno biti zanimljiva po pitanju opstanka telekomunikaciskih oleratera. Ostat ce najveci i najkonkurentniji. Iako bi za optimu bilo najbolje da se prodaju nekom velikom stranom operateru koji nije DT ili A1. Mozda tele 2 bi bio dobar da ude na podrucje fiksnih usluga.

Pa biti ce zanimljivo no nakon sto propadne prvo optima, pa metronet, pa H1 koji se srecom izvukao jer je tuzbom dobio 30tak milja od HTa (znaci koji mjesec agonije). I onda sko na pocetku, totalni reset - 2 konkurenta (i par nebitnih kvartovskih operatera). E sad, ludo me interesira ta krasna agencija koja ne moze shvatiti da trcimo ususret duopolu kojeg smo imali i kod mobitela prije dolaska TELE2?!?
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice