Winter is coming!

poruka: 33
|
čitano: 6.794
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Winter is coming!".
17 godina
neaktivan
Winter is coming!

eo još nekih prognoza imperijalnog hidrometeorološkog + jedna prigodna 

Alderaan Alderaan
Hoth Hoth
Tatooine Tatooine
jingle bells, jingle bells ... jingle bells, jingle bells ...
I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 18:32 (Ajar).
Moj PC  
10 1 hvala 0
16 godina
Winter is coming!

Suncostaj?

OMG!

morrisoN

2 5 hvala 0
17 godina
Re: Winter is coming!

mali OT.

slikano sinoc u 22.15 u dublinu.

kak bi se reklo, mogel si vani jos novine citati kolko je bilo svjetla.

nebo je rozo od sunca ujutro i prije 4h, nekad utjece na spavanje i nije bas da se lako na to naviknut.

rozo je na zapadu i navecer i nakon 23h.. poremeceno.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 21:48 (nixass).
17 godina
neaktivan
Winter is coming!

jos mrvu sjevernije..

22:29 lokalno vrijeme u subotu 20.06 - Edinburgh

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.6.2015 22:22 (funat).
Moj PC  
10 0 hvala 1
17 godina

utjece li elipsasta putanja zemlje oko sunca ista na temperaturu, makar i na drugu decimalu? vjerujem da se netko sigurno pozabavio time..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

mali OT.

nebo je rozo od sunca ujutro i prije 4h, nekad utjece na spavanje i nije bas da se lako na to naviknut.

funat kaže...

jos mrvu sjevernije..

Jbt kako je onda zimi? Dan od 9 ujutro do pol 3 popodne?

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
AA-d00d kaže...
nixass kaže...

mali OT.

funat kaže...

jos mrvu sjevernije..

Jbt kako je onda zimi? Dan od 9 ujutro do pol 3 popodne?

kak je tek deckima iz night's watcha zimi.. pfff..

al nama bar nije zabranjeno zenske naganjat :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 0:38 (nixass).
17 godina
Winter is coming!

Nemora biti neki drugi planet, niti mora zemlja imati promijenjenu os rotacije, dovoljna je povratna sprega albedo efekta i 
recimo ulaska u međuzvjezdanu prašinu. Jedini trenutno razlog zbog koje mi imamo stabilna godišnja doba je mjesec. 
On stabilizira os rotacije zemlje, i zračne i morske struje, prema njima vegetacija i život se tome prilagodio.
Zemlja je imala perioda ne samo ledenih doba, ne samo "7 godina zime" nego milijune godina zime. 
Kompletna je bila pod ledom. Period pod nazivom "snowball earth". Ako sluučajno netko nije gledao, 
super kratka BBC dok. serija imena "catastrophes" koju vodi "baldrick iz crne guje" -tony robinson. Moja preporuka.
http://www.imdb.com/title/tt1329590/

nixass kaže...

utjece li elipsasta putanja zemlje oko sunca ista na temperaturu, makar i na drugu decimalu? vjerujem da se netko sigurno pozabavio time..

Utječe, to ti je dio Milankovićevih ciklusa.
https://en.wikipedia.org/?title=Milankovitch_cycles
Pa čak i samo sunce "diše". Tj. ima periode veće i manje aktivnosti. Kao treperenje plamena:)
samo je to kod sunca vidljivo u nekim 11 godišnjim intervalima. 
Zemlja ima vlastiti regulacijski mehanizam zahvaljujući atmosferi i vodi, ali 
sigurno utječe makar sa kašnjenjem.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 1:14 (overhaul).
Moj PC  
5 0 hvala 3
16 godina
Winter is coming!

Nisam citao dalje, kad je napisao da nije gledao GOT, bez obzira sto se ne radi u clanku o got...a vi emigracija, kuš, nađite si neki skandinavski bol, kad vam je sve tako lose u rh, a tamo bolje :p

3 7 hvala 0
13 godina
Dominik3333 kaže...

Nisam citao dalje, kad je napisao da nije gledao GOT, bez obzira sto se ne radi u clanku o got...a vi emigracija, kuš, nađite si neki skandinavski bol, kad vam je sve tako lose u rh, a tamo bolje :p

Ovakav mentalni sklop i očajna poslovna situacija u RH su i više no dovoljni razlog za emigraciju. Pozdrav iz Walldorfa.

Što se mene tiće, ovakvi dani do 22h ili 23h su fantastični. Istina, zimi ima malo sunca, ali i u HR bi to isto vrijeme proveo na poslu tako da mi dođe na isto.

Da Zemlja nije nagnuta na os rotacije, bi li bilo negativnih posljedica ili bi samo imali stabilnu klimu cijele godine? Meni jedino pada na pamet potencijalna pošast kukaca jer ne bi bilo zime da ih pobije.

16 godina
Bolje kerumov mentalni sklop, nego njemacki.
S jedne strane posast kukaca, s druge strane izumiranje pola drugih zivotinjskih vrsta i eto ti poremecena piramida, na kraju bi im od toga pomrli.
15 godina
kerum kaže...

Što se mene tiće, ovakvi dani do 22h ili 23h su fantastični. Istina, zimi ima malo sunca, ali i u HR bi to isto vrijeme proveo na poslu tako da mi dođe na isto.

Da Zemlja nije nagnuta na os rotacije, bi li bilo negativnih posljedica ili bi samo imali stabilnu klimu cijele godine? Meni jedino pada na pamet potencijalna pošast kukaca jer ne bi bilo zime da ih pobije.

Da, tu si u pravu. Zimi ionako vrijeme provedeš na poslu, pa ti je svejedno jel dan do 17h ili do 15h. Ionako dan nije za ništa. Bolje se posvetiti poslu i ne zamarati se time.
Problem je spavanje. U Švedskoj svi imaju debele zastore i sjenila na prozorima. U Umei sunce zalazi nakon 23h, ali onda nastupa par sati sumraka pošto je sunce jedva zamaklo za horizont. Nikad nema tame, a sunce izlazi prije 3 ujutro... pa ti spavaj.
P.S. ali veći problem je zimi jer ne primaš dovoljno sunčevog svjetla/zračenja koje diktira ritam spavanja i onda ljudi stvarno imaju probleme. Sunce jedva da se pojavi na par sati.
Bilo bi posljedica iako imamo stabilizatore klime (oceani i atmosfera) toplina i hladnoća bi se akumulirali. Uzmi da Jadran promjeni temp nekih 10-14 °C od zime do ljeta, pa onda tu još dodaj par ljeta za redom i eto ti temp mora 30°. Mislim jednostavno slika zemlje bi se promijenila. Negativno ili ne, to je vrlo relativno. I danas imaš ekvatorijalnih zemalja koje nemaju zimu (a imaju kukce) i ljudi nekako žive tamo. Pojavile bi se pustinje u novim krajevima, negdje bi temp bile +60, negdje -90, a većina ljudi bi živjela negdje između.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 9:55 (jozef).
15 godina
Winter is coming!

I što fali na ekvatoru, preselio bi se odmah u neku banana tropsku republiku da mi daju da radim na remote :P

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Winter is coming!

Zanimljivo, mislim da do unazad par godina nisam uopće čuo za Milankovića (pored čije rodne kuće živim btw). Jel se o njemu nije prije toliko pričalo ili samo ja nisam obraćao pažnju?

Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Zanimljivo, mislim da do unazad par godina nisam uopće čuo za Milankovića (pored čije rodne kuće živim btw). Jel se o njemu nije prije toliko pričalo ili samo ja nisam obraćao pažnju?

ja iz zagreba znam za njega a ti ne :D cak sam htio par puta ic u njegovu kucu (koja je btw i muzej ak se ne varam) al nikak nac tolko vremena..

cak mislim da je nedavno dobio neko veliko posthumno priznanje (od NASA-e??).

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 11:21 (nixass).
17 godina
Friday kaže...

Ne stigneš od trolanja...

This space for rent!
17 godina
odjavljen
nixass kaže...

ja iz zagreba znam za njega a ti ne :D cak sam htio par puta ic u njegovu kucu (koja je btw i muzej ak se ne varam) al nikak nac tolko vremena..

Tebi je cura sigurno rekla, sad se praviš fin

Da, muzej je i aktualna općinska vlast ga koristi za svoje uhljebe. (npr, svako jutro dvije žene krpama brišu zgradu izvana, rukama čupkaju travu i tako...)

Mislim da je uvršten u 10 najznačajnijih znanstvenika svih vremena ili tako nešto. A i jedan krater na mjesecu je nazvan po njemu ako se ne varam.

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Friday kaže...

Ne stigneš od trolanja...

Da imamo neku forumsku statistiku (khm, khm) onda bih ti vjerojatno pokazao da aktivnost po tom pitanju opada. Bar mislim, doduše...

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
nixass kaže...

Tebi je cura sigurno rekla, sad se praviš fin

Da, muzej je i aktualna općinska vlast ga koristi za svoje uhljebe. (npr, svako jutro dvije žene krpama brišu zgradu izvana, rukama čupkaju travu i tako...)

Mislim da je uvršten u 10 najznačajnijih znanstvenika svih vremena ili tako nešto. A i jedan krater na mjesecu je nazvan po njemu ako se ne varam.

rekla mi je samo da je tam muzej, al za njega sam cuo i prije

inace kad sam zivio u zg cesto (skoro svaki put zapravo) sam isao u zvjezdarnicu na predavanja srijedom, dosta toga je ostalo i u glavi..

fali mi zvjedarnica

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 11:55 (nixass).
16 godina
odjavljen
Winter is coming!

Čitam temu i... jel' itko na bolu još živi u RH??

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
nixass kaže...

rekla mi je samo da je tam muzej, al za njega sam cuo i prije

inace kad sam zivio u zg cesto (skoro svaki put zapravo) sam isao u zvjezdarnicu na predavanja srijedom, dosta toga je ostalo i u glavi..

fali mi zvjedarnica

E vidiš, ovo bi se moglo, što Friday ima sa susjedom Milankovićem, primjeniti i na zagrebčane i zvjezdarnicu. 95% ih nezna gdje je, da ju imamo, i što je to uopće. Jedan dio bi ju smjestio u tehnički muzej, a jedan dio bi mislio da se tamo pišu horoskopi. I sam Zagreb (tj. izgleda uhljebska turistička zajednica) ima problem s time. Mnogo znamenitosti za koje neznaju ni zagrebčani, kamoli gosti. Evo sad po ovoj kiši, centar i gornji grad je pun japanaca. (vjerojatno i drugih turista, ali njih je teže primjetiti). Ljudi hodaju po kiši i bleje u zgrade. Jučer ni jedan državni muzej nije radio, turisti pojma nisu imali zašto (jer naši u HTZ misle da se podrazumijeva da svijet zna da mi neš slavimo). Inače da, Milanković je po meni čovjek koji je zaslužio barem djelić slave Nikole Tesle, ali pošto njegov rad ne proizvodi munje... izgleda da ga ni Srbija ne svojata za spomenike, imenovanja autobusnih kolodvora ili novčanice od par hiljada novaca(da se ispravim, Hrvatska ima Mohorovičića na KOVANICI od 1000kuna-koju sigurno nećeno vidjeti u novčaniku). Sličan mi je u tom smislu recimo i Mohorovičić, po svjetskim udžbenicima poznat po Mohorovičićevom diskontinuitetu iako je čovjek imao i bogatu karijeru prvo profesor geofizike i astronomije, a istovremeno i glavni meteorolog i pokretač meteorološke službe u cijeloj zemlji, a potom jasno i ono po čemu je najpoznatiji, otac moderne seizmologije.
Da povežem, kako prekinuti ledeno doba? Albeedo snijega i leda tako uspješno hladi zemlju i zarobljava vlagu koja pravi oblake koji su jedan od najbitnijih "stakleničkih plinova" zemlje, da bi ledeno doba moralo trajati vječno. Naravno, vulkanska aktivnost. Apsurdno jer vulkani u moderno doba u biti izazivaju hlađenje zemlje. Poznata je recimo godina 1816 - naziva se godina bez ljeta. https://en.wikipedia.org/wiki/Year_Without_a_Summer 
Uzrok što je tada zima (na sjevernoj polutci) potrajala dvije godine (dakle sniježilo čak i u 7. i 8. mjesecu) je bio u erupciji Mount Tambore godinu dana ranije u indoneziji. https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Tambora. Dakle ima još načina da zima potraje. Da (tj. kad) grune Yellowstone...Mount Tambora bi pored njega bila malo jača petarda. 7 godina zime minimum.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 18:15 (overhaul).
17 godina

bas to.

a ima i planetarij u tehnickom muzeju, gdje A. Radonic nekad zna obaviti kratko predavanje.

Vise je marketinga A. Radonic napravio preko fejsa, bug portala i preko emisije andromede  nego turisticka zajednica zagreba/hrvatske.

u tehnickom muzeju / zvjezdarnici se svakako ima kaj za vidjet. ak nis drugo onda planetarij/mjesec/mars/saturn preko teleskopa. i to je nesto

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 18:47 (nixass).
14 godina
neaktivan
Winter is coming!

Autor teksta nikad nije gledao got?? SHAME!! SHAME!! SHAME!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Winter is coming!

Ako netko slučajno zna neki dokumentarac o nadolazećem ledeonom dobu. Ne mogu pronaći ništa osim nekog dokumentarca kako Golfska struja tj. poremećaj u toj struji može bacit sjevernu Europu u nekakav oblik ledenog doba ali to nije to. Sjećam se jednog dokumentarca, ali to sam naletio na televiziji na sam kraj davno, ali sjećam se da su spominjali da će iduće ledeno doba trajati 100 000 god (kao činjenicu) i neki su znanstvenici govorili da smo već trebali uć ali da samo globalno zatopljenje koći ulazak...

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Winter is coming!

kladim se s autorom u monty python pivo da u ovoj dimenziji prostor-vrijeme ne postoji svijet na kojem zima traje 7 godina a onda ljeto 7 (summer is coming.) i tak. i na kojem većina govori engleski, ustvari svi osim tvrdoglavih. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Winter is coming!

Odlutali ste. Astronomija i Westeros, a uspjeli ste stići do Srba i Hrvata. Čestitam. 

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Odlutali ste. Astronomija i Westeros, a uspjeli ste stići do Srba i Hrvata. Čestitam. 

ma majstori   mene je samo začudilo da nitko nije pitao "đe s' proučavo astronomiju u zimi devesprve?"  na ovakvom postu su primjerenije uvrede tipa "inženjeru obični" ili "astronomska znastveničino jedna" ili "mama ti doktor slabe struje" 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 17:05 (Ajar).
17 godina
KIKI3ooo kaže...

Ako netko slučajno zna neki dokumentarac o nadolazećem ledeonom dobu. Ne mogu pronaći ništa osim nekog dokumentarca kako Golfska struja tj. poremećaj u toj struji može bacit sjevernu Europu u nekakav oblik ledenog doba ali to nije to. Sjećam se jednog dokumentarca, ali to sam naletio na televiziji na sam kraj davno, ali sjećam se da su spominjali da će iduće ledeno doba trajati 100 000 god (kao činjenicu) i neki su znanstvenici govorili da smo već trebali uć ali da samo globalno zatopljenje koći ulazak...

Na pamet mi pada National geographicov "naked science - ice age cycles". Tu se lijepo objašnjavaju i Milankovićevi ciklusi.
Samo neznam gdje se da sada pogledati baš cijela epizoda. Dosta slična je ova.

Potom je tu i Big chill od BBC-a, a zanimljiv je i Doscoveryev dok sa temom dali bi ljudi mogli preživjeti "snowball earth" ledeno doba.
http://www.discovery.com/tv-shows/other-shows/videos/prehistoric-disasters-clips-another-ice-age/

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 18:02 (overhaul).
15 godina
overhaul kaže...
KIKI3ooo kaže...

Na pamet mi pada National geographicov "naked science - ice age cycles". Tu se lijepo objašnjavaju i Milankovićevi ciklusi.
Potom je tu i Big chill od BBC-a, a zanimljiv je i Doscoveryev dok sa temom dali bi ljudi mogli preživjeti "snowball earth" ledeno doba.
http://www.discovery.com/tv-shows/other-shows/videos/prehistoric-disasters-clips-another-ice-age/

Uuh! Odlično. Hvala!

http://eu.battle.net/sc2/en/profile/294395/1/Chef/ http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/Chef_cr0/
16 godina
neaktivan

Tekst iz orginalnog članka"Što su Sunčeve zrake okomitije na tlo to je veći intenzitet Sunčevog zračenja po jedinici ploštine,"

Može li mi netko objasniti gdje je nestala površina? Znam da se od kad sam ja bio u školi dosta toga promijenilo ali nisam bio svjestan da je površina nestala :(.....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice