Windows 7 povećava prednost pred XP-om

poruka: 67
|
čitano: 8.195
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 povećava prednost pred XP-om".
16 godina
neaktivan

Koji je po meni razlog za prelazak na osmicu? Niti jedan kome ne paše može biti i na xp što se mene tiče. ;)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Re: Windows 7 povećava prednost pred XP-om
ihush kaže...
jellybean kaže...
..WIndows 8 je katastrofa od sustava, barem za desktop. Ja sam izmjerio i slabiji system rating i sporije dizanje OS-a (racunamo trenutak kad se pojavi desktop a ne tileovi) od Win 7 SP2. 7-ici treba manje od 40 sekundi, 8-ici kako kada, no nikad manje od toliko...
..

nitko ne pljuje bez razloga. koji je po tebi razlog prelaska na win 8? meni nista nije brze no na 7-ici. IE10 je mozda nesto optimiziraniji, ali ionako koristim Chrome za surfanje.

-krenimo od Win7-SP2 ..? Naravno, tad su tvoji dojmovi na temelju (čega)?

-istivremeno se 'svađam' s onima koji tvrde da se osmica boota za nekoliko sekundi. Obje tvrdnje su ugl. posljedica neznanja.

-razlog prelaska na 8? To je argument? OS je izbor korisnika (prema njegovim potrebama-željama), uz cijenu licence.

-kraće, osmica je zvjerski OS. Iritira me MetroUI, neću preći na njega barem godinu dana na poslovnim računalima, na osobnim nemam niakakv razlog (svejedno, inercija me tad zadržava na sedmici), ali je izuzetno kvalitetan, dok je desktop zapravo sedmica (ostatak ispod haube je ex-server). Razlog za prelazak na novi OS je isključivo support (hardwarea i MSa), trenutno je stvar izbora, za par godina izbora neće biti. jednako kao za XP ili bilo koji stariji OS kad dođe novija verzija.

Valentin17 kaže...

Staviš Win 7 x64 programe i i igre na pouzdan i brz SATA III SSD (Samsung 830 ili OCZ Vertex 4) veličine barem 120GB i sve će radit brže nego na Win 8.

A opet imaš pouzdan OS bez nepotrebnih gluposti i ostalih sranja.

-svaki OS je pouzdan, bez nepotrebnih gluposti i sranja.. Svaki OS korisnik natrpa upravo takvim sranjima. Osmica nije čudotvorni napitak, to je samo OS. Dodaj tako nepotrebne gluposti u sedmicu i vrijedi ista tvrdnja. Upravo testeri i svježe instalacije osmice zaboravljaju da čist OS svježe instaliran bez smeća, radi brže... pa tako tvrde da je osmica brža. Pogotovo boot time, =sleep=hybrid. Neznanje i nekritičko pljuckanje.

moram priznat da nisam shvatio sto si me pitao. moji dojmovi su na temelju cega? sto je posljedica neznanja? argument, razlog, prelazak?  sorry, ali o cemu ti? malo hvalis, malo kudis 8-icu, niti sam ne znas sto da mislis o njoj.

mislim da sam odlicno objasnio zasto smatram da je win 8 promasaj za desktop pc. nije nista brzi (win 7 sam instalirao prije mj dana na laptop s i3 procem i 6GB RAM-a, imam gore 15-ak aplikacija, sto malih sto velikih, optimiziram ih svakodnevno - startup i sve ostalo, i svejedno mi se dizu za 5-10 sekundi brze od svjeze instaliranih i optimiziranih windowsa 8. Takodjer, nekoliko puta sam ponovio test windows experience rating i skor na win 8 je svega 4.5 (usko grlo je da stvar bude najzabavnija desktop graphics performance iako win 8 nema vise Aero, dok je taj isti test na windowsima 7 pokazao 5.7 (ista prica, desktop g. p.) Ok, driveri jos nisu optimizirani (skinuo sam nove drivere bas za ovaj lap - grafa je intelova hd 3000), no svejedno i u ostalim testovima (memorija npr.) kaska za win 7.

metro UI je ocajan, katastrofa, to kazu mnogi. potpuno nepotrebno za dekstop pc-e, za tablete i smartfone vjerojatno korisno, ali opet lose izvedeno sa dosta mana, nedorađenosti i bugova u odnosu na android i iOS platformu.

dakle to nije nikakvo nekritičko pljuckanje i neznanje, nego baš znanje i kritičko pljuckanje. Kao programer i inženjer informacijske tehnologije znam jako puno o računalima i znam šta govorim i stojim iza toga što govorim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 12:32 (jellybean41).
16 godina
neaktivan

I u čemu je problem? Nemoraš biti na osmici nisi pretplaćen i obavezan? Budi na sedmici kao da je nekoga briga.

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

I u čemu je problem? Nemoraš biti na osmici nisi pretplaćen i obavezan? Budi na sedmici kao da je nekoga briga.

pa ok, i neću. sad mi je u dual boot-u, no ne dižem je. zanimalo me je li šta brža ali kako vidim nije.

nego, zašto primas osobno moju kritiku, ja samo iznosim svoje mišljenje ovdje, tome forum i služi.

p.s. ovo sp2 7-ice je bio lapsus, sp2 naravno nije izašao

no zanimljivo je to da sp1 ima  bolje performanse od 8-ice, što govori da microsoft laže o performansama 8-ice.

mjerio sam i trajanje baterije na laptopu (preporučena "balanced" postavka) i također nisam primijetio nikakva bitnija poboljšanja (mjerač preostalog vremena pokazuje eventualno 10-15 minuta duže preostalo trajanje baterije, što je ionako nepouzdan oslonac) gdje je MS također obećao napredak u 8-ici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 13:18 (jellybean41).
16 godina
neaktivan

Ne primam ja osobno nego je to realno ne valja ti ne valja ne postoji OS koji je svima dobar.... Budi na onom koji ti odgovara na silu ne možeš biti na nekom OS-u, meni je na osmici dobro sve mi radi ništa mi ne fali i to je to.

I to je sada isto nekoga baš briga što je meni dobro moj problem. A što se tiče brzine, niti jedan software ti ne može zamjeniti dobar hardware, na dobrom hardware-u sve leti na lošem ništa. ;)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Ne primam ja osobno nego je to realno ne valja ti ne valja ne postoji OS koji je svima dobar.... Budi na onom koji ti odgovara na silu ne možeš biti na nekom OS-u, meni je na osmici dobro sve mi radi ništa mi ne fali i to je to.

I to je sada isto nekoga baš briga što je meni dobro moj problem. A što se tiče brzine, niti jedan software ti ne može zamjeniti dobar hardware, na dobrom hardware-u sve leti na lošem ništa. ;)

po čemu je to osmica bolja od sedmice? ne smeta ti što se sve boota direktno u tileove (sasvim beskorisne na desktop pcu, slozit cemo se tu valjda), sto se recimo pdfovi otvaraju u metro UI-u , sto nema start tipke (iako sam se iskreno receno na to vec i privikao i sto se moze i popraviti instalacijom specijaliziranog softvera, ali opet ti se kod pretrazivanja aplikacija otvara puni ekran metro UI-a sto je iritantno i usporava rad?

postoje neke stvari koje nisu subjektivne, odnosno objektivne su. power userima definitivno smeta metro UI na desktop pc-u, proguglaj brojne komentare na netu i skuzit ces da je tako.

sasvim je druga prica kako metro UI radi na tabletima i smartfonima, ali opet to me uopce ne zanima obzirom da sam tu vise nego zadovoljan android OS-om (a vjerujem i ajfonasi iOS-om), koji je puno zreliji proizvod sa puno vecim izborom aplikacija.

da je MS nekako odvojio desktop UI od metro UI (sa jos uvijek mogucnoscu odabira izmedju dvoje, ovisno o potrebama koje se sasvim razlikuju jedna od druge) i da je to sucelje napravio ozbiljnim i bolje to rijesio, onda bih rekao bravo, a ovako mislim da je to jedan veliki fijasko, barem na podrucju desktop OS-a.

sto se hardvera tice...pa i nisi bas u pravu. hardver je jako bitan, slazem se, no softver je takodjer jako bitan. uzmi primjer android OS-eva do verzije 4.1. (pa cak i ove danas) gdje si i puno jacim hardverom od appleovog imao OS- koji je laggao i trzao te i dan danas iphone bolje koristi hardver od uređaja pogonjenim android os-evima, obzirom na benchmarke (i to kazem kao ajmo rec android fan). zna se zasto je to tako (barem ja kao programer znam) i smatram to nebitnim razlikama, pogotovo nakon "project buttera" u jelly bean verziji.  no dao sam ti primjer da vidis kako je softver itekako bitan, do neke granice, jednako kao i hardver. misljenja sam da je s ovakvim hardverom kakvog danas imamo softver daleko vazniji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 13:30 (jellybean41).
16 godina
neaktivan

Ne petljam se u iphone i android jer imam crno bijeli mob jedino što mi apple svojim postupcima ide na onu stvar a i pokojni stevo mi je bio antipatičan kao pojava. To je to u tome smjeru.

A što se tiče osmice ne zanimaju me ničiji komentari po netu ja sam odlučujem što će biti na mom lap-u a ne Pero ili Duje a meni je RTM na lapu od 13.8. i ostat će na dalje jer mi sve funkcionira.

P.S. PDF mi otvara u Nitro readreru kao i prije.   Imam Objectdock i sidebar kao i prije. Ne smeta mi što se boota u metro i nemam stari start. Ja sam se potpuno sada naučio ovako za svaki dan kao što sam se učio i na bilo kojem drugom OS-u.

A tebi ponovno ponavljam ne valja ti ostani na sedmici čekaj slijedeće Windowse možda se ja na njima neću prilagoditi a ti recimo budeš tko će znati. ;)

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nego ljudi ja mislim da bi mi metro bio čak i ok samo da taskbar ostane i u metro sučelju.tj. da su riješili to na isti način kao što radi dash u ubuntu-u da zauzme 90% mjesta ali da taskbar sa pokrenutim desktop aplikacijama ostane na mjestu i odmah bi se i multitasking drastično poboljšao u tom slučaju.

Šta vi mislite o tome šta sam rekao?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Ne petljam se u iphone i android jer imam crno bijeli mob jedino što mi apple svojim postupcima ide na onu stvar a i pokojni stevo mi je bio antipatičan kao pojava. To je to u tome smjeru.

A što se tiče osmice ne zanimaju me ničiji komentari po netu ja sam odlučujem što će biti na mom lap-u a ne Pero ili Duje a meni je RTM na lapu od 13.8. i ostat će na dalje jer mi sve funkcionira.

P.S. PDF mi otvara u Nitro readreru kao i prije.   Imam Objectdock i sidebar kao i prije. Ne smeta mi što se boota u metro i nemam stari start. Ja sam se potpuno sada naučio ovako za svaki dan kao što sam se učio i na bilo kojem drugom OS-u.

A tebi ponovno ponavljam ne valja ti ostani na sedmici čekaj slijedeće Windowse možda se ja na njima neću prilagoditi a ti recimo budeš tko će znati. ;)

ma samo naprijed. samo medju rijetkima si kome su se svidjeli novi windowsi, to je cinjenica. pogotovo naprednim korisnicima. kako ti ne smeta da se boota u metro, kad moras stisnut jednu tipku vise da bi izasao iz, za  desktop pc, suvisnog metroa?

mislio sam na defaultni preglednik pdf-ova, on ih otvara u metro UI-u. moras instalirati dakle neki od programa za pregledavanje pdfova, cime cijela defaultna stvar gubi smisao (zamisli da administriras neko racunalo pocetnika koji nema instaliran acrobat reader ili nitro pdf reader - koma).

objectdock i sidebar samo trose sistemske resurse i dodatno usporavaju dizanje OS-a. za gasenje racunala ti sada treba tri klika, ranije je trebalo dva (naravno ukoliko nemas kreirane neke kratice). isto vrijedi i za kalkulator i ostale programe iz start menija koji su bili nadohvat ruke, a sada moras po njih ici u search metro UI-ja i cesto puta i pretrazivati, sto je hebeno debilno...

ako smijem pitati, radis li nesto profesionalno na racunalu, ili se igras i surfas na njemu? i moze li barem jedan argument zasto ti je 8-ica bolja, a ne da slusamo samo odgovore - "meni je bolja, ja sam ja, ne zanima me nitko drugi, navikao sam se" itd.)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 14:01 (jellybean41).
15 godina
neaktivan

Umjesto čekanja na nove windowse bolje preći na Linux.

Ali mislim da bi nama linuxašima možda bilo bolje da Linux počnemo reklamirati na forumima kojima tematika nije IT.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne igram se... a čuj valjda mi je sedmica dosadila nakon 2 godine i devet mjeseci pa sada idem dalje, ne radim ništa profi, ne nalazim bitnima stvari koje tebi smetaju smatram čak metro dobrom stvari jer metro za razliku od starog starta koji je tu od xp može biti i interaktivan a stari start nije interaktivan dakle je generalno dobro zamišljen a sada kakva je izvedba... može i bolje....

Plus svega toga prvi puta u životu imam legalne Windowse i to mi nešto znači u toj cjeloj priči. čak sam si i happy zbog toga. ;)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
g12356 kaže...

Ali mislim da bi nama linuxašima možda bilo bolje da Linux počnemo reklamirati na forumima kojima tematika nije IT.

Linux na desktop sustavima, posebno izdanja poput mint-a imaju itekakvog smsla, no neke (zapravo mnoge) profi aplikacije ne postoje za Linux, a performanse su na razini onih windowsa, nazalost (brzina loadanja aplikacije). tako da linux ima smisla vise za programere, manje za neke druge struke, kao graficke dizajnere, video editore. cinjenica je da je ps6 i lr4 standard danas za dizajnere i foto obradu, kao i premiere za video obradu, a da im je podrska na linuxu 0 bodova. alternativa je ipak daleko, osim toga govorimo o standardima (sve tv kuce rade sa odredjenim standardnim aplikacijama, graficki studiji takodjer i sad kako objasniti poslodavcu da ne znas raditi u ps-u?)) pokretanje unutar virtualki...to nije to. sporo.

12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Ne igram se... a čuj valjda mi je sedmica dosadila nakon 2 godine i devet mjeseci pa sada idem dalje, ne radim ništa profi, ne nalazim bitnima stvari koje tebi smetaju smatram čak metro dobrom stvari jer metro za razliku od starog starta koji je tu od xp može biti i interaktivan a stari start nije interaktivan dakle je generalno dobro zamišljen a sada kakva je izvedba... može i bolje....

Plus svega toga prvi puta u životu imam legalne Windowse i to mi nešto znači u toj cjeloj priči. čak sam si i happy zbog toga. ;)

"ne igram se, ne radim nista profi"...sorry ali ocito je da nisi napredan korisnik (po ovome drugome, ali cak i po prvome - ispada da samo surfas, pises mailove i eventualno pogledas koji film) pa ni ne mozes znati koliko novi windowsi imaju losih strana i koliko usporavaju rad. sto znaci "moze biti interaktivan"? interaktivan moze biti i sami browser sa svojim dodacima, npr. obavjestavati te o pristiglim (g)mailovima skocnim prozorom ili nekom drugom vrstom notifikacije, npr. u traci desno od adrese. msn, skype su odavno interaktivni i takvi kakvi jesu, obavjestavaju te o svakoj promjeni po zeljama. prognoza vremena, skydrive, nekakve gluposti..kome je to potrebno u metro UI-u na desktop pcu? za to isto mozes napraviti kratice u taskbaru. a niti mi je skydrive najbolji cloud, niti je ie najbolji browser...MS je debelo zakasnio sa svime time, IMO. izvedba 8-ice je ocajna, cak i dizajnerski detalji poput fontova i ostalog su katastrofa jedna.

legalni windowsi...ovakav OS kod mene nikad ne bi bio legalan...

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 14:19 (jellybean41).
16 godina
neaktivan

A eto kod tebe ne bi kod mene bi to smo već više puta apsolvirali na žalost Microsoft ne radi Windowse kakve bi ti želio pa ti predlažem da kao programer napraviš svoj OS u kojem će sve biti tebi idealno zašto se kao profesionalac uopće zamaraš sa tuđim operativnim sustavima? :)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

A eto kod tebe ne bi kod mene bi to smo već više puta apsolvirali na žalost Microsoft ne radi Windowse kakve bi ti želio pa ti predlažem da kao programer napraviš svoj OS u kojem će sve biti tebi idealno zašto se kao profesionalac uopće zamaraš sa tuđim operativnim sustavima? :)

nisam programer OS-eva pa ne vidim zasto bi radio posao za koji nisam placen)

ne ocekujem da OS bude idealan, ali ocekujem da gomila programera napravi barem posten OS, lisen ovakvih gluposti kao 8-ica. to ocekuju milijuni ljudi sirom svijeta za novac koji placaju Microsoftu za taj isti OS.

kao profesionalac se zamaram "tudjim" sustavima iz razloga sto na tim sustavima imam instalirane aplikacije u kojima svakodnevno radim.

ali ajde da ja tebe pitam: zasto ti kao amater koristis i placas Windowse 8 kada su ti puno prilagođeniji i jeftiniji Windowsi RT na tabletima ili WP8 na smartfoneovima? Ionako samo surfas, citas mailove, slusas muziku i gledas filmove?)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 14:28 (jellybean41).
16 godina
neaktivan

Zato što mi je na tabletu ili smartphoneu mali ekran a i dajem prednost fizičkim tipkama pred virtualnim. Tablet možda čak i eventualno ali tablet sa .exe bez toga ne. Navika što ćeš.

Ok ovime prekidam jer smo debelo, debelo off još ću pobrati i opomene sasvim bez razloga. Uživaj u sedmici nemam ništa protiv. ;)

1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Zato što mi je na tabletu ili smartphoneu mali ekran a i dajem prednost fizičkim tipkama pred virtualnim. Tablet možda čak i eventualno ali tablet sa .exe bez toga ne. Navika što ćeš.

Ok ovime prekidam jer smo debelo, debelo off još ću pobrati i opomene sasvim bez razloga. Uživaj u sedmici nemam ništa protiv. ;)

pa kako ti je sad mali ekran ako ionak samo surfas, citas mailove, gledas filmove (koji se ionako gledaju na 42'' tvima - btw tablet mozes hdmi izlazom spojit i na velik ekran) i slusas muziku? bas za te primjene desktop PC nema nikakvog smisla, dapace puno je ugodnije sjesti u fotelju sa tabletom nego sa laptopom (upravo to cinim s laptopom pa bih pozelio na njegovom mjestu tablet za tu namjenu).

tablet sa .exe? sto ce ti .exe kad nisi napredan korisnik? zato sam te to i pitao na pocetku. vrtis se u krug i nisi mjerodavan za ozbiljni komentar windowsa 8.

pozzz)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 14:42 (jellybean41).
16 godina
neaktivan

Tako je nisam napredan a eto sve instalacije su mi .exe. što hoćeš i želiš sve vrijeme čuti? Da osmica ne valja? Eto osmica ne valja ostani na sedmici, da li si sada zadovoljan? Jesi? Super idemo dalje. ;)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jellybean41 kaže...
g12356 kaže...

Linux na desktop sustavima, posebno izdanja poput mint-a imaju itekakvog smsla, no neke (zapravo mnoge) profi aplikacije ne postoje za Linux, a performanse su na razini onih windowsa, nazalost (brzina loadanja aplikacije). tako da linux ima smisla vise za programere, manje za neke druge struke, kao graficke dizajnere, video editore. cinjenica je da je ps6 i lr4 standard danas za dizajnere i foto obradu, kao i premiere za video obradu, a da im je podrska na linuxu 0 bodova. alternativa je ipak daleko, osim toga govorimo o standardima (sve tv kuce rade sa odredjenim standardnim aplikacijama, graficki studiji takodjer i sad kako objasniti poslodavcu da ne znas raditi u ps-u?)) pokretanje unutar virtualki...to nije to. sporo.

Sve više mislim da je photoshop tako velik standard samo na balkanu.Ono šta sam ja čuo je da je u zapadnim zemljama konkurencija puno zastupljenija,a pod konkurencijom smatram i onu konkurenciju kojoj Linux nije glavna platforma poput corela i maye.Znači hardcore profesionalni alati a ne photoshop koji se uglavnom koristi za povećanje obujma nekih dijelova tijela.Btw. Maya ima Linux podršku.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 14:44 (g12356).
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Tako je nisam napredan a eto sve instalacije su mi .exe. što hoćeš i želiš sve vrijeme čuti? Da osmica ne valja? Eto osmica ne valja ostani na sedmici, da li si sada zadovoljan? Jesi? Super idemo dalje. ;)

koliko se sjecam, ti si kao uvrijeđena frajla reagirao na moj post kritike osmice , ne ja na tvoj (spominjao dežurne pljuvače, realno što te to briga)? tako da bih ja tebe mogao upitati sto sve vrijeem zelis cuti - da je osmica dobra?)

instalacije su ti .exe - razlog vise da koristis win 7 ili kupis tablet sa x86 procem koji ce podrzavati klasicnu 8-icu. opet se vrtis u krug)

rekoh, za desktop OS 8-ica je korak nazad, za tablet pce je vrlo dobra, o cemu pisu i brojne detaljne recenzije na netu, samo treba znati engleski i citati ih. moj komentar ti nije pasao i zapoceli smo raspravu i sto se sad cudis? lol.....

btw, evo ti jedan fenomenalan clanak o tome sto je 8-ica ("jack of all trades, master of none"): http://www.extremetech.com/computing/138701-windows-8-the-disastrous-result-of-microsofts-gutless-equivocation

dobro tip pise u clanku, MS je isao na zihericu, napraviti toboze savrsen all-around sustav umjesto da je ostavio (ili eventualno samo poboljsao malo win 7) i isao sa kreacijom posebnog mobilnog OS-a (pogotovo sto je nadjacao konkurenciju u nekim detaljima kao gestureima), dajuci developerima dovoljno dugo vremena da razviju veci broj aplikacija za nj. ovako je napravio jednu jako zbrkanu i nedovršenu miscelu svega a da neće uspjeti konkurirati nikome, osim eventualno na području vjerojatno skupih tablet pca sa x86 procevima (barem bi takav tablet pc meni bio interesantan)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 15:26 (jellybean41).
16 godina
jellybean41 kaže...
..

moram priznat da nisam shvatio ..

dakle to nije nikakvo nekritičko pljuckanje i neznanje, nego baš znanje i kritičko pljuckanje. Kao programer i inženjer informacijske tehnologije znam jako puno o računalima i znam šta govorim i stojim iza toga što govorim.

-naravno da nisi shvatio, sad ću tipkati polako...

-nauči quotati, bitne stvari, odgovore na što referiraš. ing.programer, poslastica za iživljavanje, jer da si klinac kojem je vrhunac igranje CoDa bio bi blaži.

... btw, ja sam priučeni NKV pomoćni ovčar, nepismen, crnac (obrezan i gay), ćorav, teenager. Tako da mi titule neće pomoći kao tebi, ali istovremeno imam svu slobodu bleletanja gluposti. Čitaj što pišeš. Tvrdnje dokaži ako možeš. Raspravljamo? Ja ne ocjenjujem titule, nego txt (sadržaj).

-OK, za SP2 si primjetio, prihvačam lapsus.

-ja znam što mislim o nekom OSu, možda samo to loše prenesem u čitljivu forumsku formu, ali k'o čoban, to mogu. S druge stane, ti nemaš pojma. Tvrdiš.

Kad si instalirao 8micu? Kad Sedmicu? Koje verzije, koji driveri (za koje kažeš), ''.. Ok, driveri još nisu optimizirani..'' i čudiš se ko pura glisti scoreu koji nema baš niakve veze s radom na računalu (osim igara). Drugi dio, znači instaliran je prvo win7, pa dodan win8? - znaš li zašto će drugi OS (da im zamjenimo redosljed opet drugi), biti sporiji u bootanju? - HDD i seek time, pozicija ovisna o geometriji i obodnim brzinama... Testiraj na čistom disku (ne SSDu), uvjeri se ili dokaži da ja blebećem gluposti.

-Osmica je tek izašla, tek sad su službeno dostupni certificirani driveri, tek sad će mjerenja biti usporediva i normalno je očekivati da se neke neoptimizirane drivere popravi. Testiraj, pa tad tvrdi nešto takvo. Čisto za usporedbu, ATIjev (AMD) driver 12.11 donosi bust performansi +10/+20% u odnosu na stariji driver. Što kad to uvrstiš u formulu za 3d exp.?

Ako te muči to što isto takve tvrdnje onih koji jednako tako tvrde da je osmica brža kritiziram, jer su razlozi i način takvih kritika zapravo neznanje. Paušalna ocjena. Tvrdnja bez osnove. Često nakon korištenja Sedmice koja je bila zatrpana smećem, clean install Osmice rezultra brzinom. Previd, jer bi i clean install Sedmice bio brži (bilo kojeg OSa, dok se opet ne nakupi smeće).

- Tako da ne, nisam protiv sedmice, nisam protiv osmice. Nit' ikom govorim što je za njega bolje, stvar izbora i mogućnosti. Uz sitnicu da je dosta juzera sad iskoristilo 15dolarsku cijenu za nabavu keya. Tad svakako preporučam legalan software dok juzere ultimateedišna ne podržavam. Nisam protiv OSeva, nego površnih tvrdnji iz neznanja ili subjektivnosti.

- OS je software. Korištenje hardwarea je stvar drivera. OS samo to dvoje spaja na koliko-toliko dobar način da bi optimalno iskoristio sve raspoložive resurse, približno-karikirano OS samo povezuje drivere da ih juzer može korisiti. Kritizirati OS zbog drivera (treće strane) je besmisleno. Kao npr linux distre. To je stvar supporta i naravno da će tek sad support biti bolji, iz dana u dan. MS-Windows zbog zastupljenosti to garantira, nasuprot linuxu.. (za kojeg opet netko tvrdi da je bolji, pa opet kritiziam takvu tvrdnju, isti razlozi).

Ne sviđa mi se UI osmice. To je najsporednija stvar. Postoji desktop i druga rješenja, ako želim ili moram koristi neki OS prilagodit ću ga svojim željama-potrebama. Trenutno mi je Sedmica (pa i XP, da ne ulazimo u druge OSeve) izbor. Za koju godinu možda neki drugi OS, možda (najvjerojatnije) Osmica. -ali mi ne pada napamet iz tog razloga kritizirati OS. (osim opsovati MS-dev-team koji je tako nešto uveo.. uvjek to uspoređujem s papučicom gasa u automobilu koju netko odluči staviti recimo pod lijevu nogu ili Canonicalovim close buttonom, iApple sindrom koji zna bolje nego juzer..). To ne zanči da je OS; bolji-lošiji, brži-sporiji.. to je samo GUI (kojeg je MS uveo zbog tabletića i to se u radu na desktop PCu osjeti). Po tom kriteriju ni ne gledam Osmicu kao OS za radni PC. .. ipak, ispod haube (ono što daje 'kvalitetu' OSu, za razliku od Metroa) je npr HyperV2, preuzete neke sitnjarije (bitne) od R2 iz stotine 'sitnica' koje sad rade bolje-logičnije-robustnije nego na Sedmici tj ne clientskom OSu nisu ni postojale. To obična Štefica-juzer ni ne vidi niti ikad koristi. Štefica nije admin-dev-powerjuzer, njoj je namjenjen facebook i ona će biti sretna. Tu razumijem (tvoju) frustraciju novim UIem, slažem se. Kritiziraj tad UI, ne OS. (mada se onda mogu složiti da i ambalaža prodaje proizvod, Metro-je-ambalaža..), slažem se.

Tako da ako se držim svojih kriteirja, moram kritizirati OS zbog GUIa.. (kraj prethodnog odlomka), i tad sam sebe kritiziram zbog subjektivnosti. -jer, izbor ili prilagodi svojim potrebama.

-usput, isprika za početni ton i napomena da titulašenje ne smatram argumentima, zato (namjeran) napad. NHF.

jellybean41 kaže...
..

da je MS nekako odvojio desktop UI od metro UI (sa jos uvijek mogucnoscu odabira izmedju dvoje, ovisno o potrebama koje se sasvim razlikuju jedna od druge) i da je to sucelje napravio ozbiljnim i bolje to rijesio, onda bih rekao bravo, a ovako mislim da je to jedan veliki fijasko, barem na podrucju desktop OS-a.

..

-s ovim postom se potpuno slažem. (niasm baš zatucan choban?). .. pa i objašnjenje. MS to ponekad namjerno napravi. Često se takva odluka promjeni, tj može se očekivati upravo ta mogućnost (izbor Desktop-Mobini UI). Zapravo i sad to postoji, samo 'irtira' (sve ostalo si naveo pa da ne ponavljam).

-jednako kao što se slažem s Oldy-jevim idućim postom. Upravo tako, njegov izbor i podešavanje svojim potrebama. Razlika je samo što neki juseri znaju podesiti (ili odabrati) OS svojim potrebama, neki ne. Za ove druge imamo iMS=iApple.

g12356 kaže...

.. i odmah bi se i multitasking drastično poboljšao u tom slučaju.

-(ja) mislim da si negdje nešto pročitao (google translatorom) i tako razumio. Điberiš (gibberish). Jednako kao što u idućem postu diskreditiraš sam sebe tj tema nije linux niti si ti linuxaš. U temi koja komentira MS-OSeve, podrazumjeva se da barem koristiš, tad si windoz-juzer. U temi olinuxu možeš biti linux-juzer. OK? (ali ideja ima smisla, recimo oko škole treba djeci nuditi linux, možda na kulinarki-forumu isl.). NHF.

jellybean41 kaže...
..tako da linux ima smisla vise za programere, manje za neke druge struke, kao graficke dizajnere, video editore. ..

-hmm, da. Kad govorimo o general population juzerima i njihovim kriterijima, znanjima... (pa kad dodiruješ profi-primjenu). Recimo tad imaš CalderaRIP (što je to ako ne grafika), DaVinciResolve (NLE video).. sve to s nekoliko nula više nego cijena CSa. Photoshop je važan (Mac-OSX? uz to da je hardware identičan ili hackintosh).. tako da, ne treba tako tvrditi na temelju korištenja win i nepoznavanja drugih platformi (jer to nisu raširene-poznate stvari, nasuprot igara kao GTA-CoD..). kad se govori o profi namjeni, tad win često nije glavna platforma, do te mjere da je Sony PS3 na linuxu zamjena za superračunala i simulatore. Win je za desktop juzere, kućne i uredske.

..uf, nikad kraja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Imao sam 8-icu instaliranu punih 2 sata.Vratio sam se opet na 7-icu.Žali bože potrošenog vremena.

mašić
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
mačakzg kaže...

Imao sam 8-icu instaliranu punih 2 sata.Vratio sam se opet na 7-icu.Žali bože potrošenog vremena.

Stekao si stvarno puno iskustva i uspio si prilagodit rad.

Svaka čast.

Swedish latin super funk.
12 godina
protjeran
ihush kaže...
jellybean41 kaže...
..

moram priznat da nisam shvatio ..

-naravno da nisi shvatio, sad ću tipkati polako...

-nauči quotati, bitne stvari, odgovore na što referiraš. ing.programer, poslastica za iživljavanje, jer da si klinac kojem je vrhunac igranje CoDa bio bi blaži.

... btw, ja sam priučeni NKV pomoćni ovčar, nepismen, crnac (obrezan i gay), ćorav, teenager. Tako da mi titule neće pomoći kao tebi, ali istovremeno imam svu slobodu bleletanja gluposti. Čitaj što pišeš. Tvrdnje dokaži ako možeš. Raspravljamo? Ja ne ocjenjujem titule, nego txt (sadržaj).

-OK, za SP2 si primjetio, prihvačam lapsus.

-ja znam što mislim o nekom OSu, možda samo to loše prenesem u čitljivu forumsku formu, ali k'o čoban, to mogu. S druge stane, ti nemaš pojma. Tvrdiš.

Kad si instalirao 8micu? Kad Sedmicu? Koje verzije, koji driveri (za koje kažeš), ''.. Ok, driveri još nisu optimizirani..'' i čudiš se ko pura glisti scoreu koji nema baš niakve veze s radom na računalu (osim igara). Drugi dio, znači instaliran je prvo win7, pa dodan win8? - znaš li zašto će drugi OS (da im zamjenimo redosljed opet drugi), biti sporiji u bootanju? - HDD i seek time, pozicija ovisna o geometriji i obodnim brzinama... Testiraj na čistom disku (ne SSDu), uvjeri se ili dokaži da ja blebećem gluposti.

-Osmica je tek izašla, tek sad su službeno dostupni certificirani driveri, tek sad će mjerenja biti usporediva i normalno je očekivati da se neke neoptimizirane drivere popravi. Testiraj, pa tad tvrdi nešto takvo. Čisto za usporedbu, ATIjev (AMD) driver 12.11 donosi bust performansi +10/+20% u odnosu na stariji driver. Što kad to uvrstiš u formulu za 3d exp.?

Ako te muči to što isto takve tvrdnje onih koji jednako tako tvrde da je osmica brža kritiziram, jer su razlozi i način takvih kritika zapravo neznanje. Paušalna ocjena. Tvrdnja bez osnove. Često nakon korištenja Sedmice koja je bila zatrpana smećem, clean install Osmice rezultra brzinom. Previd, jer bi i clean install Sedmice bio brži (bilo kojeg OSa, dok se opet ne nakupi smeće).

- Tako da ne, nisam protiv sedmice, nisam protiv osmice. Nit' ikom govorim što je za njega bolje, stvar izbora i mogućnosti. Uz sitnicu da je dosta juzera sad iskoristilo 15dolarsku cijenu za nabavu keya. Tad svakako preporučam legalan software dok juzere ultimateedišna ne podržavam. Nisam protiv OSeva, nego površnih tvrdnji iz neznanja ili subjektivnosti.

- OS je software. Korištenje hardwarea je stvar drivera. OS samo to dvoje spaja na koliko-toliko dobar način da bi optimalno iskoristio sve raspoložive resurse, približno-karikirano OS samo povezuje drivere da ih juzer može korisiti. Kritizirati OS zbog drivera (treće strane) je besmisleno. Kao npr linux distre. To je stvar supporta i naravno da će tek sad support biti bolji, iz dana u dan. MS-Windows zbog zastupljenosti to garantira, nasuprot linuxu.. (za kojeg opet netko tvrdi da je bolji, pa opet kritiziam takvu tvrdnju, isti razlozi).

Ne sviđa mi se UI osmice. To je najsporednija stvar. Postoji desktop i druga rješenja, ako želim ili moram koristi neki OS prilagodit ću ga svojim željama-potrebama. Trenutno mi je Sedmica (pa i XP, da ne ulazimo u druge OSeve) izbor. Za koju godinu možda neki drugi OS, možda (najvjerojatnije) Osmica. -ali mi ne pada napamet iz tog razloga kritizirati OS. (osim opsovati MS-dev-team koji je tako nešto uveo.. uvjek to uspoređujem s papučicom gasa u automobilu koju netko odluči staviti recimo pod lijevu nogu ili Canonicalovim close buttonom, iApple sindrom koji zna bolje nego juzer..). To ne zanči da je OS; bolji-lošiji, brži-sporiji.. to je samo GUI (kojeg je MS uveo zbog tabletića i to se u radu na desktop PCu osjeti). Po tom kriteriju ni ne gledam Osmicu kao OS za radni PC. .. ipak, ispod haube (ono što daje 'kvalitetu' OSu, za razliku od Metroa) je npr HyperV2, preuzete neke sitnjarije (bitne) od R2 iz stotine 'sitnica' koje sad rade bolje-logičnije-robustnije nego na Sedmici tj ne clientskom OSu nisu ni postojale. To obična Štefica-juzer ni ne vidi niti ikad koristi. Štefica nije admin-dev-powerjuzer, njoj je namjenjen facebook i ona će biti sretna. Tu razumijem (tvoju) frustraciju novim UIem, slažem se. Kritiziraj tad UI, ne OS. (mada se onda mogu složiti da i ambalaža prodaje proizvod, Metro-je-ambalaža..), slažem se.

Tako da ako se držim svojih kriteirja, moram kritizirati OS zbog GUIa.. (kraj prethodnog odlomka), i tad sam sebe kritiziram zbog subjektivnosti. -jer, izbor ili prilagodi svojim potrebama.

-usput, isprika za početni ton i napomena da titulašenje ne smatram argumentima, zato (namjeran) napad. NHF.

jellybean41 kaže...
..

..

-s ovim postom se potpuno slažem. (niasm baš zatucan choban?). .. pa i objašnjenje. MS to ponekad namjerno napravi. Često se takva odluka promjeni, tj može se očekivati upravo ta mogućnost (izbor Desktop-Mobini UI). Zapravo i sad to postoji, samo 'irtira' (sve ostalo si naveo pa da ne ponavljam).

-jednako kao što se slažem s Oldy-jevim idućim postom. Upravo tako, njegov izbor i podešavanje svojim potrebama. Razlika je samo što neki juseri znaju podesiti (ili odabrati) OS svojim potrebama, neki ne. Za ove druge imamo iMS=iApple.

g12356 kaže...

.. i odmah bi se i multitasking drastično poboljšao u tom slučaju.

-(ja) mislim da si negdje nešto pročitao (google translatorom) i tako razumio. Điberiš (gibberish). Jednako kao što u idućem postu diskreditiraš sam sebe tj tema nije linux niti si ti linuxaš. U temi koja komentira MS-OSeve, podrazumjeva se da barem koristiš, tad si windoz-juzer. U temi olinuxu možeš biti linux-juzer. OK? (ali ideja ima smisla, recimo oko škole treba djeci nuditi linux, možda na kulinarki-forumu isl.). NHF.

jellybean41 kaže...
..tako da linux ima smisla vise za programere, manje za neke druge struke, kao graficke dizajnere, video editore. ..

-hmm, da. Kad govorimo o general population juzerima i njihovim kriterijima, znanjima... (pa kad dodiruješ profi-primjenu). Recimo tad imaš CalderaRIP (što je to ako ne grafika), DaVinciResolve (NLE video).. sve to s nekoliko nula više nego cijena CSa. Photoshop je važan (Mac-OSX? uz to da je hardware identičan ili hackintosh).. tako da, ne treba tako tvrditi na temelju korištenja win i nepoznavanja drugih platformi (jer to nisu raširene-poznate stvari, nasuprot igara kao GTA-CoD..). kad se govori o profi namjeni, tad win često nije glavna platforma, do te mjere da je Sony PS3 na linuxu zamjena za superračunala i simulatore. Win je za desktop juzere, kućne i uredske.

..uf, nikad kraja.

sta je ovo? lol:-)

najprije, upravo ja dokazujem svoje tvrdnje, za razliku od tebe i tebi slicnih koji samo blebetate bez pokrica. probaj ponovo procitati taj moj post, ali sa razumijevanjem. sve ti lijepo pise, kad sam instalirao sedmicu, a kada osmicu. veze sa radom na racunalu sigurno imam vise no ti, obzirom da na racunalu trenutno programiram, dizajniram, obrađujem fotografije (govorimo o profi zadaćama, ne o dokoličarstvu) surfam, igram se, slusam muziku, gledam filmove, bavio sam se i profesionalnom video montažom...zato ne lupetaj o necemu o cemu ne znas nista, tj. o meni. pricas gluposti o stvarima o kojima si negdje nacuo - geometrija, obodne brzine, hdd seek. hajde prvo nauci osnove pa da nastavimo razgovor o tome. win 8 je instaliran btw i kao jedini OS na cistom racunalu i stvar je bila posve ista. dakle tvoje "genijalno" znanje fizike pada u vodu. Osmica je vec testirana od strane mnogih recenzenata na istoj opremi na kojoj sam je i ja testirao. Uostalom, ja sam i naglasio da je situacija ovakva s TIM driverima, prema tome ne filozofiraj. I opet ne citas sto se pise, jer sam ti lijepo napisao a ti nikako da shvatis da je sedmica prakticki svjeze instalirana, sa samo 15ak aplikacija gore i redovno optimizirana do maksimuma, a pogotovo za ovaj test (zato se i dizala brzo za 5400 rpm hdd).

I ti si se skroz pogubio u ocjeni windowsa 8, no to ne cudi jer si jedan od mnogih. Malo ti je dobar, malo nije. GUI je za tvoju informaciju, dio ovog OS-a, cak i desktop dijela osmice. Htio ti ili ne htio, on je tamo. Postoji nacini da se i to zaobidje, i da se cijela stvar boota direktno u desktop OS, ali po defaultu je tako.

Kako se cijeli tvoj post odvija u toj kontradiktornosti (malo ti je bolja 7-ica, malo hvalis 8-icu), ja bih ipak (kao i mnogi napredni korisnici) zakljucio, kako je, bez obzira na sitne dobrodošle promjene (ta "štefica" kako si je nazvao zarađuje od programiranja i računalne grafike, za razliku od "štefa" čiji se profi rad svodi vjerojatno na nemušto piskaranje po forumima) to ipak korak unazad u odnosu na 7-icu i definitivno će zagorčati život adminima i natjerati napredne korisnike na instalaciju dodatnih programa koji vraćaju start tipku, što god ti pričao.

Ponavljam, GUI je (pogotovo u 8-ici) dio OS-a za kojeg si rekao da ti ne valja, odnosno da ostaješ do daljnjeg na 7-ici. Dakle, složio si se sa mnom i čemu ovakav egotriperski post?

koje je tvoje zvanje btw da za tebe u ovoj raspravi moja titula inženjera (i jednako važno moj profi rad kao istog) nije nikakav argument? smiješan si)

btw, nemoj me molim te uciti da win nije za profi grafiku i obradu videa jer u tim bransama imam godine iskustva i dobro znam da je. ne blebetaj gluposti) Usput, raspitaj ste sto radi DaVinciResolve (kolor korekcija, a ne klasican softver za video montazu) i sto radi CalderaRIP jer ispadas jako neozbiljan tvrdeci da je Linux platforma stvorena za grafiku da je tako, svi bi radili na Linuxu a ne rade.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.11.2012 16:15 (jellybean41).
16 godina
jellybean41 kaže...
...

najprije, upravo ja dokazujem svoje tvrdnje,..

- točno, dokazuješ da ni čitati ne znaš.

- gosp.ing., zahvaljujem na objašnjenju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
protjeran
ihush kaže...
jellybean41 kaže...
...

najprije, upravo ja dokazujem svoje tvrdnje,..

- točno, dokazuješ da ni čitati ne znaš.

- gosp.ing., zahvaljujem na objašnjenju.

ej decko, ajde oladi malo..em si nepristojan, em si neobrazovan i neznalica.

cijeni tudje znanje i trud i pisi suvisle recenice, a ne jedva srocene besmislice.

da barem znas o cemu pises, ali ni to ne znas. bar se odluci valja li ti osmica ili ne. za pocetak.

16 godina
neaktivan

Mene ne zanima tablet prestar sam za ta sra.... i ne mislim ćorkati kod surfa... i napikavati slova po touchscreenu fizičke tipke su zakon kod tipkanja texta....

Nadalje; tebi ako bi bilo komotnije surfati iz fotelje sa tabletom umjesto lapa?

Prodaj taj lap kupi tablet....

I ja nemam što tebi dokazivati zašto je meni osmica dobra tebi ako nije nitko te ni nije zvao na nju. Niti je Microsoft obavezan raditi OS po tvome guštu....

Da li je tako? Zdravo đenja. :p

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Mene ne zanima tablet prestar sam za ta sra.... i ne mislim ćorkati kod surfa... i napikavati slova po touchscreenu fizičke tipke su zakon kod tipkanja texta....

Nadalje; tebi ako bi bilo komotnije surfati iz fotelje sa tabletom umjesto lapa?

Prodaj taj lap kupi tablet....

I ja nemam što tebi dokazivati zašto je meni osmica dobra tebi ako nije nitko te ni nije zvao na nju. Niti je Microsoft obavezan raditi OS po tvome guštu....

Da li je tako? Zdravo đenja. :p

pa i na tablete mozes prikljuciti fizicku tipkovnicu?? tako da je to bespredmetna tema. po meni je bliska buducnost tablet poput ovog surfacea gdje ces imali i laptop i tablet (odvojivi) u jednom uređaju. ja sam ti savjetovao da kupis tablet jer volis 8-icu koja je idealna bas za tablet pc (s tim da i dalje mozes koristiti desktop aplikacije ako si na x86 pogonjenom tabletu), jer si rekao da nisi napredan korisnik. no, samo ti i dalje koristi win 8 na desktop pcu

upravo si ti i poceo s dokazivanjem da smo svi mi budale koji pljujemo 8-icu. ms ne bi trebao raditi OS po bilo cijem gustu, nego po upotrebljivosti tog OS-a a tu upotrebljivost je sveo na nizu razinu (rekoh, moze se zaobici metro UI, ali ja ovdje govorim o obicnim korisnicima koji ce se morati privikavati na za desktop nezgrapno sucelje.)

nisi ni ti obavezan komentirati pljuvace, pa si ih svjedno komentirao? da i je tako? zdravo đenja)

16 godina
neaktivan

Nije istina ja to tako nisam napisao..... Inače bio bi u pravu da si ti obavezan biti na osmici pošto nisi obavezan..... Koga briga za tvoje zamjerke?... Imaš na raspolaganju niz ostalih operativnih sustava....

A ako se potrudiš postati programer i operativnih sustava moći ćeš napraviti i svoj vlastiti OS, dakle kreni sad.....

Kažem ne zanima me ćorkanje i pipkanje po tabletima posebno ne bez normalnih programa. ;)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Oldy kaže...

Nije istina ja to tako nisam napisao..... Inače bio bi u pravu da si ti obavezan biti na osmici pošto nisi obavezan..... Koga briga za tvoje zamjerke?... Imaš na raspolaganju niz ostalih operativnih sustava....

A ako se potrudiš postati programer i operativnih sustava moći ćeš napraviti i svoj vlastiti OS, dakle kreni sad.....

Kažem ne zanima me ćorkanje i pipkanje po tabletima posebno ne bez normalnih programa. ;)

aj se vrati na 1. stranicu i pogledaj tvoj post na koji sam i prvi put odgovorio. U tom postu pljujes i nazivas neznalicama sve koji su popljuvali 8-icu.

a kad se ti balonjo maknes sa ste osnovne skolice koju imas i kad dodjes na 1/10 razine mog znanja programiranja postat ces covjek.

corkanja nema ako si na tabletu od 10''. ili si ti mozda corav pa ti trebaju naocale, to je drugi par opanaka. ali za tvoju razinu (ne)znanja, tablet je i predobar)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice