R.I.P.
pokazuje samo kako je egocentričan netko tko ne može ili ne zna odati počast drugom ljudskom biću. Jednom koje je ostavilo velik i vidljiv trag iza sebe. Taj trag je vrlo pozitivan iako ti u svojoj zasljepljenosti svojom "veličinom" ne vidiš.
trag čega? trag bijele plastike koja se prodavala ispranim budalama? je li pomogao bolesnicima? Gladnima u africi? OLPC? Nije, prema tome kako može biti to pozitivan trag? lako je biti snob s megakorporacijom raditi preskupe mobitele i reći da je on bio poseban inovator etc. Bill Gates (ne baš najbolji primjer)je za razliku od Jobsa osnovao humanitarnu udrugu i propomogao par projekta, što je s onom mary jane olsen ili tako nešto? Žena radi na projektima koji će zasjeniti Jobsa bar 100 puta. Pitanje je hoće li se njena smrt cijenit kao onoga što je prodao hrpu šarenih gluposti za hrpu para.
Sve mi se šini da je jabuka koja je pala Newtonu na glavu odskočila i udarila Stevea Jobsa u njegovu, no ovaj je, umjesto ustanovljenja zakona gravitacije, uzeo jabuku s poda, uzeo zalogaj i stvorio cijeli Apple i sve što on danas radi.
Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu. Počivao u miru Božjem. Amen.
pokazuje samo kako je egocentričan netko tko ne može ili ne zna odati počast drugom ljudskom biću. Jednom koje je ostavilo velik i vidljiv trag iza sebe. Taj trag je vrlo pozitivan iako ti u svojoj zasljepljenosti svojom "veličinom" ne vidiš.
trag čega? trag bijele plastike koja se prodavala ispranim budalama? je li pomogao bolesnicima? Gladnima u africi? OLPC? Nije, prema tome kako može biti to pozitivan trag? lako je biti snob s megakorporacijom raditi preskupe mobitele i reći da je on bio poseban inovator etc. Bill Gates (ne baš najbolji primjer)je za razliku od Jobsa osnovao humanitarnu udrugu i propomogao par projekta, što je s onom mary jane olsen ili tako nešto? Žena radi na projektima koji će zasjeniti Jobsa bar 100 puta. Pitanje je hoće li se njena smrt cijenit kao onoga što je prodao hrpu šarenih gluposti za hrpu para.
Jel ti pružio priliku da zaradiš pišući aplikacije za iPhone i iPad - jest
ako ti nije dao džaba - pružio ti je priliku da zaradiš.
Hollywood puca od humanosti - nema glumice koja nije dobrotvortka - a gladi kolko hoćeš.
Europa puca od hmanosti - a više požderu europski psi i mačke - nego što afrička djeca imaju hrane.
Mogli ste vi "humanisti" umjesto što kupujete tablete i smart phoneove poslati donacije u Afriku.
Daj, kani se demagogije, čovjek nije bio licemjer za razliku od mnogih, uključujući tebe.
Svi žale gladnu Afriku, al kad treba kupiti novi gadget, zaborave na nju.
Od kud ikom pravo da zmjera Jobsu i ako nije imao zakladu.
Da, reče moja kolegica na poslu jutros - "Kom je on što dao?"
Htio sam joj reći - nisi se ni ti odrekla šminke - pa donirala Caritas.
Ali bolje šutjeti, ogovarat će me šefu.
Ja ne mogu vjerovat da netko može bit toliko okrutan i pisat nešto loše o njemu. Osvrnite se, tko ste vi naspram njega? Ne želim omalovažavati nekoga i govoriti kako netko (ne)vrijedi. R.I.P Stevo
Svi rip-aju a svako malo umre neko dijete od gladi pa vas opet ne vidim da ripate za njih, ili ovo pišeš sa misije u Africi? Zar njihovi životi manje vrijede samo zato jer nisu postigli nešto značajno?
Da. Vjerovao ili slagao se ili ne, i ma kako grubo zvučalo, njihovi životi manje vrijede.
Potencijal je većini isti, ali postognuto za života određuje vrijednost ljudske jedinke.
Odavno se to valorizira kroz ugovore i nije ti neobično da jedan sportaš "vrijedi" 40 milijuna eura,
a druge nebi nitko ni da im sami plate? Jedan glumac za jedan film 20 milijuna, jedan steve jobs...
Nešto je i subjektivno za nekolicinu - moj otac je meni vrijedniji od stevea, jer me doslovno
stvorio i othranio, i što? Da si oca poravnam sa nekim djetetom negdje u africi?
Ti svog možeš, ali ljudi ipak različito vrijede. Za Jobsa netreba neka inteligenncija da se
pozbroje zasluge i shvati vrijednost. Makar bili dosadni rip-ovi.
Kako je lijepo vidjeti koliko ljudi u ovoj temi brine za gladnu djecu u Africi, a vjerojatno u životu
nisu uplatili ni kune nekoj dobrotvornoj organizaciji... sve licemjer do licemjera.
RIP Steve
Kako može biti isti potencijal nekome tko se rodi u sred afrike i nekome tko se rodi u americi npr. u 'naprednoj' civilizaciji.
Ovo za nogometaše nije neobično nego apsurdno i idiotski, ali takvi smo mi ljudi.
Što se rip-ova tiče, mislim da je to jedna od najglupljih socijalnih konvencija. Kada mi je preminuo član obitelji, nije mi bilo goreg nego kad su mi došli izraziti sučut. Htio sam nestati s groblja ali ne, svi od reda izražavaju sučut kao da je meni zbog toga lakše i kao da će to nešto promjeniti?
Kako je lijepo vidjeti koliko ljudi u ovoj temi brine za gladnu djecu u Africi, a vjerojatno u životu
nisu uplatili ni kune nekoj dobrotvornoj organizaciji... sve licemjer do licemjera.
RIP Steve
Nije nitko izrazio zabrinutost za djecu u Afriku, već nezabrinutost radi Jobs-ove smrti. Bolje čitaj postove.
RIP Steve
Upravo tako. Da mi je vidit da je pružio i praznu plastenku skupljačima flaša po kontejnerima.
Troleri se rasipaju izlizanim floskulama. Ako ih nije briga koju ki*u se javljaju u thread i čitaju ga?
Jesam li ja na temi Alexis Sin i prijateljica, FIFA 12 nickovi - da se ekipa lakše skupi i stotine drugih?
Moram li otići tamo i 5 puta uzastopno vrijeđati one koje je briga za te teme i ponavljati "da mene nije briga" i
da si za te novce i vrijeme koje troše mogu nahraniti nekakvu djecu negdje?
original EXE, ajde lijepo se idi o smislu običaja i apsurdima civilizacije raspravljati na "kuda ide ovo društvo"
pusti ljude da odaju počast kome žele.
Ma to ti je nekakva hollywoodska moda doniranja africi
samo što hollywoodske glumice i oprah više pomažu - gladnih sve vše.
čudna neka matematika
Jobs nije bio ni političar, ni državni dužnosnik, ni svećenik , ni radnik u humanitarnim udrugama.
On je bio tehničar, on je bio inovator, jedan od onih rijetkih što vuku tehnologiju i civilizaciju naprijed.
On nije davao nikom ribu, on je pravio bolje "štapove" za hvatati ribu.
Zato dosta miješnja baba i žaba, svetaca, humanitaraca i tehničara.
Na kraju krajeva, ovo nije ni svećenički, ni sociološki, ni humanitarni forum, pa da se
raspravlja o Jobsu kao vjerniku, donatoru ili dobrotvoru.
Ovo je IT forum - za očekivati je da ga ljudi ovdje vreduju kao inovatora i vizionara.
Da pričaju kako je njegov Mac iz 84. promjenio IT svijet.
iRIP
Otvoreno molim moderatore da ovu temu barem koliko toliko drze pristojnom, ovo nema smisla i ispod svakog standarda je.
Hvala ti Steve na viziji. Iskreno se nadam da ce Apple sljediti ju.
Nije nitko izrazio zabrinutost za djecu u Afriku, već nezabrinutost radi Jobs-ove smrti. Bolje čitaj postove.
Bolje bi bilo da si izrazio zabrinutost za djecu Afrike... Samo ne u ovoj temi.
A i zašto bi trebao biti zabrinut zbog Jobsove smrti, nisam ni ja... Samo sam htio izraziti poštovanje prema jednom od pionira IT industrije što je on definitivno bio.
Jobs nije bio ni političar, ni državni dužnosnik, ni svećenik , ni radnik u humanitarnim udrugama.
On je bio tehničar, on je bio inovator, jedan od onih rijetkih što vuku tehnologiju i civilizaciju naprijed.
On nije davao nikom ribu, on je pravio bolje "štapove" za hvatati ribu.
Zato dosta miješnja baba i žaba, svetaca, humanitaraca i tehničara.
Mda, o tom fenomenu pomoći gladnima je bilo već na x mjesta citata i teorije,
ima pun internet i tone knjiga koje tumače da pomoć više šteti nego koristi, no
i dalje je to ubičajena poštapalica papigama bez vlastitog konstruktivnog stava.
Kao nekima ovih mjeseci "crvena opasnost".
Da te kvazisuosjećajne forum aktiviste na tipkovnici netko očigledno ide tjerati
da svoj poštenozarađen novac idu poklanjati nekom imaginarnom "humanitarnom" cilju,
nije teško pogoditi kako bi naglo ideologija prešla u pragmatiku.
Steve je radio da nešto proizvede iz ničega, da bude originalan, koristan i prvi.
Što će sa pritom zarađenim novcem, njegova stvar.
p.s.
ako ćemo osuđivati nečije raspolaganje novcem, ajmo onda tu lokalne
"broker-managere" koji su šaptom prorajtali 50% vrijednosti
NAŠEG cijeli radni život uplaćivanog mirovinskog fonda (!!!)
bez ikakve odgovornosti i hajke.
A cijenjenom pokojniku pustimo dajmo mira.
Da, reče moja kolegica na poslu jutros - "Kom je on što dao?"
Trebao si joj odgovoriti: osigurao je posao i egzistenciju 46600 Appleovih zaposlenika i jos barem 10x toliko po Apple Storeovima, mrezi dobavljaca, programerima itd. Kada se jos tome doda koliko su svi oni zajedno, ukljucivsi i Apple kao firmu, platili poreza, mogla se od toga nahraniti cijela Afrika 3x i jos bi ostalo. Nije Jobs kriv sto su taj novac oni koji su ga ubirali potrosili na druge (krive?) stvari. Svi koji daju u kojekakve dobrotvorne zaklade trebaju znati da se 80% tog novca potrosi na administraciju, podmicivanja itd., a samo 20% zavrsi kod onih kojima je izvorno bio namjenjen. Time sto nije novce na takav nacin bacao u vjetar, nego ih je ulagao u nove proizvode i nova radna mjesta ucinio je puno vise i pokazao kako je jako mudar covjek.
Da, on je u svom životu samo napravio dobro.
Čovjek nije bio ni političar, ni bankar, ni išta od tih struka što određuju pravila igre.
On je bio inovator koji je mjenjao naše živote na bolje.
Naši današnji desktopovi i lapovi se zasnivaju na konceptu njegovog Mac-ka iz 1984.
Ovo jest sa iPhone-om i iPadom napredak, ali onaj Mac iz 1984. je bio revolucija.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2B-XwPjn9YY
Kao da je današnji, jel tako.
Btw, interesantno je kako su AAPL dionice danas skocile 4.75%.
R.I.P. Steven Paul Jobs.
Počivao u miru, Sokole
┈┈┈┈┈┈┈◢◤┈┈┈┈┈┈
┈┈┈┈◢▇▇▇▇▇◣┈┈┈┈
┈┈┈┈▇▇▇▇▇◤┈┈┈┈┈
┈┈┈┈▇▇▇▇▇┈┈┈┈┈┈
┈┈┈┈◥▇▇▇▇◣┈┈┈┈┈
┈┈┈┈┈◥▇◤◥▇◤┈┈┈┈
R.I.P.
Btw, interesantno je kako su AAPL dionice danas skocile 4.75%.
pale su 5% nakon predstavljanja 4S-a, i još 3% nakon objave jobsove smrti. Sada se vraćaju u normalu
Pročitajte tekst.. http://www.24sata.hr/svijet/zivot-je-ogranicen-budi-hrabar-i-slijedi-vlastito-srce-i-intuiciju-237650
Osjecam se kao da mi je preminuo netko iz obitelji. :((
Osjecam se kao da mi je preminuo netko iz obitelji. :((
Mora da ti nije lako tako osjećajnom živiti u ovom svitu.
Mogao si ga voljeti, ili mrziti, ali u svakom slučaju MORAO si ga respektirati.
Čovjek je imaju IDEJE kojE je razradio na takav način da je to bilo nešto nevjerovatno.
RIP
ps čak je i Dealextreme, ebay microsoft (na msn stranici) i mnogi drugi na svoje stranice stavili ovi vijest, čudi me da to nije napravio Google...
Čovjek je imaju IDEJE kojE je razradio na takav način da je to bilo nešto nevjerovatno.
RIP
ps čak je i Dealextreme, ebay microsoft (na msn stranici) i mnogi drugi na svoje stranice stavili ovi vijest, čudi me da to nije napravio Google...
Wtf?
RIP
Wtf?
Aha, nisam primjetio, misslio da će staviti onako na google slikicu...