ja mislim da bi svi proizvodaci browsera bili zadovoljni s time da IE dode s windowsima kao normalan browser a ne da dode kao dio windowsa
kako me samo nervira kad kliknem link u msn, help u officu, render u room arrangeru i ono se otvara IE umisto na računalu postavljene glavne Opere
AAARGHHH
ja mislim da bi svi proizvodaci browsera bili zadovoljni s time da IE dode s windowsima kao normalan browser a ne da dode kao dio windowsa
kako me samo nervira kad kliknem link u msn, help u officu, render u room arrangeru i ono se otvara IE umisto na računalu postavljene glavne Opere
AAARGHHH
vidim da mnogi na ovoj temi imaju problem sa razumjevanjem zakona....ma kakvi god bili...ili sa osnovama tržišne ekonomije...
nije to kubizam, pa da ga svatko tumači kako mu se svidi...
AAARGHHH
vidim da mnogi na ovoj temi imaju problem sa razumjevanjem zakona....ma kakvi god bili...ili sa osnovama tržišne ekonomije...
nije to kubizam, pa da ga svatko tumači kako mu se svidi...
Nisam citao postove u ovom thredu, al na doticnu temu imam misljenje koje je slijedece:
Pa koji qurac EU hebe M$-a, pa normalna je stvar da ce razvijati korisne aplikacije za korisnike njihovog OS-a, isto tako je normalno da ce ih inkorporirati u sam OS.
To je isto ko da meni neko naredi da na 10 hektara obradive povrsine ( ako zelim sijati psenicu ) moram koristiti sjeme vise proizvodjaca, jer hej nemozes se odluciti na sjeme samo jednog ( "najkvalitetnijeg", "najproduktivnijeg" ) proizvodjaca, iz razloga sto 80% svijetske obradive povrsine koristi upravo sjeme tog proizvodjaca, a na kraju svi jedemo isto brasno, veceg ili manjeg udjela psenice. Nije mozda najsretnija analogija, no upotrijebio sam ju.
I da zelim OS koji je robustan no istovremeno djeluje kao kompaktna cjelina sa svim potrebnim alatima i programima-"out of the box", a ako kojim slucajem nisam zadovoljan sa nekim od preinstaliranih alata ili programa koristicu alternativu, bolju i kvalitetniju-end of story!
Vidim da, nažalost, ovdje ima puno naivčina koje misle da 'svaka firma ima pravo' radit šta je volja. E, pa nema. Zato postoje razne regulative i komisije.

Vidim da, nažalost, ovdje ima puno naivčina koje misle da 'svaka firma ima pravo' radit šta je volja. E, pa nema. Zato postoje razne regulative i komisije.
Prestao sam pratit temu, ali vrag m ne da mira.
Vi ljudi ne čitate sve šta sam napisao, a ono šta sam napisao interpretirate tako da branite poziciju MS-a i to samo s jednim jedinim opravdanjem: firma može radit šta je volja sa svojim proizvodom. Kako vi to zamišljate da bi svijet trebao funkcionirati? Jel bi htjeli da npr. imate jednu TV kuću koja je kontrolira sve kanale, ili npr. jedan telekom ili jednu vrstu mlijeka? Pa zbog takvih težnji kompanija trebaju komisije koje će štititi i tržište i ljude.
Ako MS pustite da sve integrira u svoj sustav, pod izlikom 'može radit šta hoće jer su oni to proizveli', dajte mi predvidite kako će izgledati tržište softvera za 15 godina? Ja tvrdim da neće biti nikoga osim MS-a. Kupit će sve šta postoji, a one koje ne kupi će kontrolirati. Jel mislite da je to dobro? I vi navijate za tu opciju. Niste mi jasni?
Izjave tipa: 'ljudi su neznalice, tko im je kriv šta ne znaju za druge programe' ili 'kako će bakica ići na internet' su patetične. Ne razmišljate dalje od svog desktopa. U mojim prethodnim porukama naći ćete neke potencijalne odgovore na ta pitanja. A za ona neodogovorena svatko sa imalo soli u glavi će brzo smislit nešto.
MS ima KONTROLU na tržištu softvera, a vi mislite šta hoćete.
Prestao sam pratit temu, ali vrag m ne da mira.
Vi ljudi ne čitate sve šta sam napisao, a ono šta sam napisao interpretirate tako da branite poziciju MS-a i to samo s jednim jedinim opravdanjem: firma može radit šta je volja sa svojim proizvodom. Kako vi to zamišljate da bi svijet trebao funkcionirati? Jel bi htjeli da npr. imate jednu TV kuću koja je kontrolira sve kanale, ili npr. jedan telekom ili jednu vrstu mlijeka? Pa zbog takvih težnji kompanija trebaju komisije koje će štititi i tržište i ljude.
Ako MS pustite da sve integrira u svoj sustav, pod izlikom 'može radit šta hoće jer su oni to proizveli', dajte mi predvidite kako će izgledati tržište softvera za 15 godina? Ja tvrdim da neće biti nikoga osim MS-a. Kupit će sve šta postoji, a one koje ne kupi će kontrolirati. Jel mislite da je to dobro? I vi navijate za tu opciju. Niste mi jasni?
Izjave tipa: 'ljudi su neznalice, tko im je kriv šta ne znaju za druge programe' ili 'kako će bakica ići na internet' su patetične. Ne razmišljate dalje od svog desktopa. U mojim prethodnim porukama naći ćete neke potencijalne odgovore na ta pitanja. A za ona neodogovorena svatko sa imalo soli u glavi će brzo smislit nešto.
MS ima KONTROLU na tržištu softvera, a vi mislite šta hoćete.
-forum služi razmijeni mišljenja, ideja, znanja... brbljanju u nedostatku pametnijih tema. Zašto bi itko, bio u pravu ili ne mogao nekog uvjeriti ili 'natjerati' da promjeni mišljenje? Ljudi imaju pravo na zabludu.
Tema je ie-EU-MS, povezana s nekoliko predhodnih. Pročitajte txt s BOLa, komentirajte i dajte prijedlog/rješenje mada neće imati nikakvog utjecaja na EU komisiju pri donošenju odluke. Ili mislite da ovih par slova mijenjaju nešto?
-pljuvanje po M$u ničemu nevodi.
-Povijest? - bio jednom davno neki IBM, koji je radio pisače mašine (među ostalim, ali to je osnova PCa), B.Gates im je 'ukrao' OS, Compaq BIOS.... bez MSa nebi bilo ni linuxa. Linus T. ga je napravio na temelju (MS)DOS/unixa i tadašnjih 386ica, R.Stallman je razradio GNU, današnji Mac je intel/kompatibilan s domesticus PC... Koji je smisao mržnje prema MSu? Zašto teme moraju završiti ''x'' vs. ''y''?
Isti PC može vrtiti razne OSove, stvar izbora/potreba/licenci.. -isto vrijed za int.exp. ili su za njega 'zakoni' drugačiji?
EU komisija bi trebala omogućiti mogućnost korištenja drugih OSeva, Office paketa i browsera na način da mi pod win/linuxom/Macom radi sve potrebno za posao, tad bi ja kao user imao izbor. Tko radi drivere za hardware? Tko radi inport u FINI? Tko radi certifikate za banke? To neradi MS (samo dobro podmazuje, ali ga za to treba uhvatiti-dokazati-kazniti) a pravo rješenje je da EU primjeni svoje zakone i natjera proizvođaće na otvorenost hardwera/drivera.... -bez tog mi je linux samo 'igrica' (namjerno umanjenica zbog industije igara).
Poslovni korisnici (a tu je novac od licenci) moraju koristiti ie među ostalim...(opera, chrome-beta? wtf???)
Drugi izvor je zabavna industrija (igre, muzika, film, tv ....) to je kućni dio, dali je EU natjerala MS da izda nadogradnju directXa za XP? -tad milioni homeusera nebi zbog 'igrica' i novih VGA kupovali i vistu. Što to neradi na (nazovimo) x-playeru pa da je potreban WMP-11, jer codeci nisu player. Po zakonu može i to jer ih još prodaje-isporučuje, a postoji zakon o obvezi održavanja (rezervnih dijelova) za svaki proizvod nakon prestanka proizvodnje-prodaje. -Nek ih stisnu. Nek ih kazne ali vidi vraga... tisuće birokrata/pravnika/ekonomista/kretena... (jer ima svakakvih) se to nisu sjetili? -samo im je palo napamet da MS treba distribuirati TUĐI software? .... Da, fuj MS, dolje MS, kriv je!!! -Dali da ja branim? Smeće od softwarea, tj. bloat/spy/add-ware-a.
-nek ih stisnu za EULA (sve proizvođaće) npr IncrediMail ili Sony-BMG (rootkit?) tu pravnici imaju puno posla.
Gdje je tu 'zaštitnica' korisnika (EU komisija)? Ili ih dobroćudni google nije uputio u tom smjeru? Kaznili su TPB (a sudac je u sukobu interesa, drugi), nisu kaznili pomoćnika suda - google.
Zapravo vidimo da je EU prisilila MobilneOperatere na snižavanje napuhanih cijena u roamingu, nek ih prisili i na cijenu benzina, vode, struje... -to bi bila zaštita korisnika (i mene/tebe). btw. mobitel u roamingu im je važan jer EU kao tijelo troši ogromne količine novca, ostalo im nije važno? -dakle gledaju samo usko svoj (direktni) interes.
Zapravo, mijenjam stranu, -mišljenje, nek prisile MS da stavi FF/Operu/xxxwanabeebrowser u instalaciju. Što ja time dobijam? To je nakraju moj interes. Monopol, tržišno natjecanje, zaštita kupca..., EU štiti zakon i korisnike. ... ili nekog drugog...
ovo ljudi što se događa sa Microsoftom to će se dogoditi sa svim našimm tvrtkama kad uđemo u EU...hebat će nas do bola, nasi će ih slušat kao neke sluge naravno!!
-forum služi razmijeni mišljenja, ideja, znanja... brbljanju u nedostatku pametnijih tema. Zašto bi itko, bio u pravu ili ne mogao nekog uvjeriti ili 'natjerati' da promjeni mišljenje? Ljudi imaju pravo na zabludu.
Tema je ie-EU-MS, povezana s nekoliko predhodnih. Pročitajte txt s BOLa, komentirajte i dajte prijedlog/rješenje mada neće imati nikakvog utjecaja na EU komisiju pri donošenju odluke. Ili mislite da ovih par slova mijenjaju nešto?
-pljuvanje po M$u ničemu nevodi.
Da, fuj MS, dolje MS, kriv je!!! -Dali da ja branim? Smeće od softwarea, tj. bloat/spy/add-ware-a.
-nek ih stisnu za EULA (sve proizvođaće) npr IncrediMail ili Sony-BMG (rootkit?) tu pravnici imaju puno posla.
Gdje je tu 'zaštitnica' korisnika (EU komisija)? Ili ih dobroćudni google nije uputio u tom smjeru? Kaznili su TPB (a sudac je u sukobu interesa, drugi), nisu kaznili pomoćnika suda - google.
Zapravo vidimo da je EU prisilila MobilneOperatere na snižavanje napuhanih cijena u roamingu, nek ih prisili i na cijenu benzina, vode, struje... -to bi bila zaštita korisnika (i mene/tebe). btw. mobitel u roamingu im je važan jer EU kao tijelo troši ogromne količine novca, ostalo im nije važno? -dakle gledaju samo usko svoj (direktni) interes.
Zapravo, mijenjam stranu, -mišljenje, nek prisile MS da stavi FF/Operu/xxxwanabeebrowser u instalaciju. Što ja time dobijam? To je nakraju moj interes. Monopol, tržišno natjecanje, zaštita kupca..., EU štiti zakon i korisnike. ... ili nekog drugog...

EU komisija bi trebala omogućiti mogućnost korištenja drugih OSeva, Office paketa i browsera na način da mi pod win/linuxom/Macom radi sve potrebno za posao, tad bi ja kao user imao izbor. Tko radi drivere za hardware? Tko radi inport u FINI? Tko radi certifikate za banke? To neradi MS (samo dobro podmazuje, ali ga za to treba uhvatiti-dokazati-kazniti) a pravo rješenje je da EU primjeni svoje zakone i natjera proizvođaće na otvorenost hardwera/drivera.... -bez tog mi je linux samo 'igrica' (namjerno umanjenica zbog industije igara).
...
Ma ja sam mislim da je EU pomalo ljubomorna jer nema svog proizvođača OS-a. I prije su pravili frke radi WMP-a, pa je MS morao na EU tržište distribuirati windowse bez njega. A ta priča o monopolu baš ne drži vodu, ipak većina ljudi proizvode koristi ako zadovoljavaju njihove potrebe, a ne zato jer su im ponuđeni "na tanjuru". Ja sam do WMP 11 uvijek koristio Winamp , a sad koristim 11-cu, da nisam ni primjetio tranziciju, i ne koristim je zato jer mi je ponuđena sa OS-om, nego zato jer mi paše. Ista je stvar kod IE-a, sigurno ne bih ni otvorio IE 6 danas, pa sve da ga MS stavlja preko cijelog desktopa pri instalaciji windowsa, ovako nekad pogledam koji preglednik koristim, ni ne primjetim jesam li pokrenuo IE 8 ili FF 3.5. S mog gledišta EU mi ovakvim odlukama daje samo jedan korak više pri čistoj instalaciji windowsa, instalaciju browsera sa stick-a.
.NET je framework i nema nikakve veze sa internetom...niti sa proizvodžačem software-a...i borland koristi .net framework unutar svojih razvojnih alata...i što sad?
i taj framework staviš na linux...i možeš instalirati bilo koji program...koji razvijen unutar .NET platforme...
drugi puta malo proguglaj prije nego izvališ glupost...