Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.477
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
17 godina
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno
shkval kaže...
Nažalost, cilj Microsofta je jasan: neka svi koriste jedan OS i neka on bude Microsoft, a u njemu samo MS programi.
Ako im se dozvoli da u svoj OS uguraju sve programe koji korisniku trebaju u startu onda drugi proizvođači tu ne bi imali šta tražiti.
Evo, pogledaj situaciju sa najavom da će u win7 ući i besplatni MS anti-virus. Znaš li koji je to udarac na sve besplatne anti-virusne programe na tržištu?
A sad zamisli da si ti jedan od programera kod AVG-a, Avire i sličnih. Bez obzira na napor koji uložiš u proizvodnju boljeg proizvoda nego besplatni MS, tebi su u startu 'sasječene noge'. Nadam se da ne treba detaljno objašnjavat zašto.
EU komisija (i ne samo oni) je, po meni, DUŽNA raditi na spriječavanju korištenja takvih pozicija kakve ima Microsoft. Ako zbog monopolizma treba kazniti i Apple, neka ga kazne. I isto tako i bilo koga drugoga (od proizvođača mlijeka do proizvođača satelita).
Da ja radim za Operu napravio bih istu graju zato jer će MS OPET napraviti nešto sa novim OS-om da izgura druge. To im je u krvi.
Mislim da bi trebao malo to pojasnit jer je moje misljenje upravo suprotno. Ako netko nije u stanju napraviti dobar proizvod, AV u ovom slucaju, puno bolji od postojeceg, koji ce ljudi primjetiti i zeljeti platiti, onda neka ga niti ne radi. Bolje da iskoristi svoje znanje i iskustvo za nesto drugo sto je korisnije.
Tko dobiva ako postoje 50 raznih verzija AV  programa (i to losih) na trzistu? Nitko! Trose se ljudski resursi bezveze, na kraju imamo manje drugog softvera (ili bilo kakvih drugih stvari), sto u konacnici znaci skuplji softver.
Microsoft ce napraviti AV koji ce biti takav kakav je. Onaj tko misli samo brljavit i podvalit to kao AV, taj ce odustat, a one ozbiljne firme koji mogu napraviti kvalitetan proizvod, bolji od Microsoftovog, ce to i napraviti i zaraditi na njemu. I svi sretni...
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
shkval kaže...
...Evo, pogledaj situaciju sa najavom da će u win7 ući i besplatni MS anti-virus. Znaš li koji je to udarac na sve besplatne anti-virusne programe na tržištu?
A sad zamisli da si ti jedan od programera kod AVG-a, Avire i sličnih. Bez obzira na napor koji uložiš u proizvodnju boljeg proizvoda nego besplatni MS, tebi su u startu 'sasječene noge'. Nadam se da ne treba detaljno objašnjavat zašto.
...
...Microsoft ce napraviti AV koji ce biti takav kakav je. Onaj tko misli samo brljavit i podvalit to kao AV, taj ce odustat, a one ozbiljne firme koji mogu napraviti kvalitetan proizvod, bolji od Microsoftovog, ce to i napraviti i zaraditi na njemu. I svi sretni...

Samo da se nadovežem u Windowsima postoji firewall, pa ne vidim da se nešto drugi proizvođači firewall-a bune, ili će možda i oni sad navaliti...
17 godina

ja mislim da bi svi proizvodaci browsera bili zadovoljni s time da IE dode s windowsima kao normalan browser a ne da dode kao dio windowsa

kako me samo nervira kad kliknem link u msn, help u officu, render u room arrangeru i ono se otvara IE umisto na računalu postavljene glavne Opere

AAARGHHH

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

ja mislim da bi svi proizvodaci browsera bili zadovoljni s time da IE dode s windowsima kao normalan browser a ne da dode kao dio windowsa

kako me samo nervira kad kliknem link u msn, help u officu, render u room arrangeru i ono se otvara IE umisto na računalu postavljene glavne Opere

AAARGHHH

Kod mene je Safari na Windowsu defaultan i otvara sve sto si nabrojao. IE-u ni traga ni glasa. Tako da ti ova teorija bas ne drzi vodu.
16 godina
neaktivan

vidim da mnogi na ovoj temi imaju problem sa razumjevanjem zakona....ma kakvi god bili...ili sa osnovama tržišne ekonomije...

nije to kubizam, pa da ga svatko tumači kako mu se svidi...

do something while necrknes

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

AAARGHHH

Sorry stari ,ali ni ja nemam nikakvih problema ni sa Firefoxom ,ni sa Chromeom! I jedan i drugi se otvaraju na sve komande iz drugih programa! Očito je stvar u Safariju ili podešavanju sistema!
I PAŽNJA :to se odnosi na Windows 7, pošto se tema odnosi na njega!! Drugi OS-ovi nas ovdje ne interesiraju!!
baaab kaže...

vidim da mnogi na ovoj temi imaju problem sa razumjevanjem zakona....ma kakvi god bili...ili sa osnovama tržišne ekonomije...

nije to kubizam, pa da ga svatko tumači kako mu se svidi...

Kad smo mi ovdje u Hrvatskoj još uvijek na razini "samoupravnog" razmišljanja i tumačenja!
I'm so tired
17 godina
Nažalost, cilj Microsofta je jasan: neka svi koriste jedan OS i neka on bude Microsoft, a u njemu samo MS programi.
Ako im se dozvoli da u svoj OS uguraju sve programe koji korisniku trebaju u startu onda drugi proizvođači tu ne bi imali šta tražiti.
Evo, pogledaj situaciju sa najavom da će u win7 ući i besplatni MS anti-virus. Znaš li koji je to udarac na sve besplatne anti-virusne programe na tržištu?
EU komisija (i ne samo oni) je, po meni, DUŽNA raditi na spriječavanju korištenja takvih pozicija kakve ima Microsoft. Ako zbog monopolizma treba kazniti i Apple, neka ga kazne. I isto tako i bilo koga drugoga (od proizvođača mlijeka do proizvođača satelita).
Da ja radim za Operu napravio bih istu graju zato jer će MS OPET napraviti nešto sa novim OS-om da izgura druge. To im je u krvi.

Da ali ce isti proizvodac potruditi se napraviti bolji software nego sto je onaj microsoftov. ja necu koristiti novi microsoftov antivirusni ako je avirin bolji, isto tako kao sto ne koristim ie vec nesto drugo. Ako vec izdvajam za os, onda hocu da to bude zaokruzen proizvod, a ne da ga moram nadopunjavati da bi uopce imao koristi od njega. Jedini plus koji bi u ogranicenju bio je cijena - koja bi zbog "krnjih" windowsa bila manja.
Hajmo uzeti hipoteticku situaciju. Korisnik kupi "krnji windows". Nema cd s programima niti su mu oni dostupni. Kako ce doci do besplatnog antivirusnog programa ako nema internet explorer, kako ce doci do firefoxa? znaci os mu je nepotreban, ne moze nista s njime osim instalirati.
Monopolizam microsofta po meni  nije u programima koji posjeduje. 
17 godina
SupremeCommander kaže...
shkval kaže...
Mislim da bi trebao malo to pojasnit jer je moje misljenje upravo suprotno. Ako netko nije u stanju napraviti dobar proizvod, AV u ovom slucaju, puno bolji od postojeceg, koji ce ljudi primjetiti i zeljeti platiti, onda neka ga niti ne radi. Bolje da iskoristi svoje znanje i iskustvo za nesto drugo sto je korisnije.
Tko dobiva ako postoje 50 raznih verzija AV  programa (i to losih) na trzistu? Nitko! Trose se ljudski resursi bezveze, na kraju imamo manje drugog softvera (ili bilo kakvih drugih stvari), sto u konacnici znaci skuplji softver.
Microsoft ce napraviti AV koji ce biti takav kakav je. Onaj tko misli samo brljavit i podvalit to kao AV, taj ce odustat, a one ozbiljne firme koji mogu napraviti kvalitetan proizvod, bolji od Microsoftovog, ce to i napraviti i zaraditi na njemu. I svi sretni...

Nije stvar tko je u stanju napraviti kakav softver, nego da li zbog nečije tržišne pozicije ti nisi u mogućnosti ravnopravno konkurirati sa svojim proizvodom.
Ako MS isporuči browser ili AV softver sa svojim OS-om, onda milijuni korisnika neće niti znati da postoje drgui programi. To znači da su proizvođači tij programa zakinuti ('skraćene noge'), jer jedna kompanija koristi monopol (status jednog svog proizvoda na tržištu) da uništi konkurenciju.
Neugrađivanje 'pratećeg' softvera u OS znači to da bi se nekima pružila prilika da više ljudi upozna njihov proizvod, ma kakav on bio (tu će na kraju korisnici presuditi, ako imaju izbor). Način na koji će ljudi doći do programa nije bitan. Za pretpostaviti je da bi distributeri računala predinstalirali windowse sa skupom pratećeg softvera kojeg oni izaberu - neka bude i Microsoftov, nije bitno. 

A korisnik koji se razumije u računala i tržište može, na kraju, i zahtijevati od distributera računala da mu isporuče OS (windows) sa instaliranim tim i tim programima, a ako mu se ne sviđaju jednostavno ih deinstalira i stavi druge.
Ja ne vidim šta je tu problem za bilo koga, osim za Microsoft.
Pitanje: šta mislite koliko bi ljudi koristilo IE da ne dolazi sa OS-om? A uzmite u obzir da je početna stranica IE, koliko se sjećam, neka MS stranica sa gomilom reklama. Jel mislite da je to MS-u beznačajno?
WTF?
16 godina
shkval kaže...
...

A korisnik koji se razumije u računala i tržište može, na kraju, i zahtijevati od distributera računala da mu isporuče OS (windows) sa instaliranim tim i tim programima, a ako mu se ne sviđaju jednostavno ih deinstalira i stavi druge.
Ja ne vidim šta je tu problem za bilo koga, osim za Microsoft.
Pitanje: šta mislite koliko bi ljudi koristilo IE da ne dolazi sa OS-om? A uzmite u obzir da je početna stranica IE, koliko se sjećam, neka MS stranica sa gomilom reklama. Jel mislite da je to MS-u beznačajno?
 nije MS distributer. to su HP, Dell, ASUS, HGspot, Vemil itd. dok na području RH postoji Microsoft-Hrvatska kodi prodaje software (ne kompijutere)
-Dali je distributer odgovoran, za servis itd? -da.
-Dali njega EU tuži? -ne???
btw. uglavnom se isporučuje Nero uz pržilice i Norton uz MBO, jel' ih netko tužio?
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
shkval kaže...
 Pa normalno da je M$-u cilj da se kaj više koriste Windowsi i M$ programi sa njima! To je normalna ekonomska računica. Kaj će sad ,prodavat konkurentske proizvode?! Ili možda i konkurentski OS? Novi Leopard skupa na disku sa Sedmicom?!
A kod AVG-a ,Avire i ostalih proizvođača AV programa na freeware otpada najviše 20% i to okljaštrenih programa sa reklamama za komercijalne verzije. Nisu oni nikakvi jadni dobrotvori! I kod njih je bitno samo jedno - $$$$$$$$$$$
EU je dužna ovo ,mora ono - ajde molim te - lobisti raznih softverskih kompanija u raznim tijelima EU pumpaju svoje interese protiv Microsofta samo zbog jednog razloga - zgrabiti što veći dio tržišta za sebe!!
I'm so tired
17 godina
neaktivan

Nisam citao postove u ovom thredu, al na doticnu temu imam misljenje koje je slijedece:

Pa koji qurac EU hebe M$-a, pa normalna je stvar da ce razvijati korisne aplikacije za korisnike njihovog OS-a, isto tako je normalno da ce ih inkorporirati u sam OS.

To je isto ko da meni neko naredi da na 10 hektara obradive povrsine ( ako zelim sijati psenicu ) moram koristiti sjeme vise proizvodjaca, jer hej nemozes se odluciti  na sjeme samo jednog ( "najkvalitetnijeg", "najproduktivnijeg" ) proizvodjaca, iz razloga sto 80% svijetske obradive povrsine koristi upravo sjeme tog proizvodjaca, a na kraju svi jedemo isto brasno, veceg ili manjeg udjela psenice. Nije mozda najsretnija analogija, no upotrijebio sam ju.

I da zelim OS koji je robustan no istovremeno djeluje kao kompaktna cjelina sa svim potrebnim alatima i programima-"out of the box", a ako kojim  slucajem nisam zadovoljan sa nekim od preinstaliranih alata ili programa koristicu alternativu, bolju i kvalitetniju-end of story!

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
 nije MS distributer. to su HP, Dell, ASUS, HGspot, Vemil itd. dok na području RH postoji Microsoft-Hrvatska kodi prodaje software (ne kompijutere)
-Dali je distributer odgovoran, za servis itd? -da.
-Dali njega EU tuži? -ne???
btw. uglavnom se isporučuje Nero uz pržilice i Norton uz MBO, jel' ih netko tužio?
 Mali ispravak Microsoft Hrvatska ne prodaje software nego to čine ovlašteni partneri.
17 godina
kizo2703 kaže...

EU je dužna ovo ,mora ono - ajde molim te - lobisti raznih softverskih kompanija u raznim tijelima EU pumpaju svoje interese protiv Microsofta samo zbog jednog razloga - zgrabiti što veći dio tržišta za sebe!!
 Tako je. I da nema njih sve bi bilo krasno jer bi imali samo Micorosoft. Mislite da ne bi? Ha-ha!

Vidim da, nažalost, ovdje ima puno naivčina koje misle da 'svaka firma ima pravo' radit šta je volja. E, pa nema. Zato postoje razne regulative i komisije.

WTF?
16 godina
Perica kaže...
..
 Mali ispravak Microsoft Hrvatska ne prodaje software nego to čine ovlašteni partneri.
 -da, točno za krajnjeg kupca dok za veće sisteme i državu to radi direktno MS-HR, to je veleprodaja (ili regionalni distributer) a partneri su maloprodaja. Primjećuješ zajedničku riječ prodaja. Mada je ovaj post van teme?..Sramim se ...hvala na ispravku.
16 godina
neaktivan
shkval kaže...
 Tako je. I da nema njih sve bi bilo krasno jer bi imali samo Micorosoft. Mislite da ne bi? Ha-ha!

Vidim da, nažalost, ovdje ima puno naivčina koje misle da 'svaka firma ima pravo' radit šta je volja. E, pa nema. Zato postoje razne regulative i komisije.

Da dragi moj ,kompanije danas rade šta hoće ,samo neke imaju političku podršku ,a neke ne ,pa se nađu na tapeti raznih komisija koje su tak i tak same sebi svrha!!
I'm so tired
17 godina
neaktivan
shkval kaže...
Ako MS isporuči browser ili AV softver sa svojim OS-om, onda milijuni korisnika neće niti znati da postoje drgui programi. To znači da su proizvođači tij programa zakinuti ('skraćene noge') (1.)
, jer jedna kompanija koristi monopol (status jednog svog proizvoda na tržištu) da uništi konkurenciju. (2.)
Neugrađivanje 'pratećeg' softvera u OS znači to da bi se nekima pružila prilika da više ljudi upozna njihov proizvod, ma kakav on bio (tu će na kraju korisnici presuditi, ako imaju izbor) (3.). Način na koji će ljudi doći do programa nije bitan. Za pretpostaviti je da bi distributeri računala predinstalirali windowse sa skupom pratećeg softvera kojeg oni izaberu - neka bude i Microsoftov, nije bitno.

Ja ne vidim šta je tu problem za bilo koga, osim za Microsoft. (4.)
Pitanje: šta mislite koliko bi ljudi koristilo IE da ne dolazi sa OS-om? A uzmite u obzir da je početna stranica IE, koliko se sjećam, neka MS stranica sa gomilom reklama. Jel mislite da je to MS-u beznačajno? (5.)
(1.) Jesi li ikad čuo onu krilaticu/poslovicu: "Neznanje nije opravdanje?" Nije Microsoft kriv što su drugi neznalice ili takve ljenčine da im se neda napraviti 2 klika mišem da bi našli neku alternativu.
(2.)Kojih si se ti ludih gljiva najeo? Ako tvrtka stavlja svoje djelove u svoj proizvod je monopol?
(3.) Ja za svoje pare hoću kompletan proizvod. Po tebi bi windows trebao izbaciti i explorer jer je konkurencija Total Comanderu.
(4.) A ja vidim za korisnika koji će nabavu i instalaciju tih programa platiti, a možda čak i dulje čekati PC(e). Vidim probleme i za distributere jer oni bi trebali pokrivati probleme s eventualnom nekompatibilnošću s garancijom.
(5.) Mnogo ljudi. Jer koliko alternativni browseri postoje mogli su najmanje 15 puta IE poslati u ropotarnicu povijesti. Zar je teško nekim ljudima prihvatiti da je IE nekima dovoljan ili odličan?
Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 21:39 (Paolo2612).
17 godina
Pudge kaže...
 Kod mene je Safari na Windowsu defaultan i otvara sve sto si nabrojao. IE-u ni traga ni glasa. Tako da ti ova teorija bas ne drzi vodu.

pa svaki program napisan na .NET platformi za pregled web stranica koristi IE...
17 godina
kizo2703 kaže...
shkval kaže...

Da dragi moj ,kompanije danas rade šta hoće ,samo neke imaju političku podršku ,a neke ne ,pa se nađu na tapeti raznih komisija koje su tak i tak same sebi svrha!!
Pa upravo to se i sprečava - da MS radi što hoće. Lijepo je kada postoje zakoni koji nalaže kompanijama da ne mogu zaposleniku dati otkaz kada i kako žele, da ne mogu koristiti monopolističku poziciju na tržištu da bi osigurali tržište nekvalitetnijem proizvodu, da ne mogu nabijati cijene, da te ne mogu tražiti 50% tvoje firme u zamjenu za njihov softver, da ne mogu tražiti tvoje prvorođeno dijete jer ti treba korisnička podrška...
Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
shkval kaže...
Ako MS isporuči browser ili AV softver sa svojim OS-om, onda milijuni korisnika neće niti znati da postoje drgui programi.
  Oni koji ne znaju da ne postoje ti drugi browseri, vjeruj mi, njima ni ne trebaju ti drugi browseri. Oni koji ih trebaju, oni znaju za njih.
Uzmimo primjer bakicu od 70 godina. Ona kupi Windows, instalira ga, a nezna da postoji Mozzila Firefox. Ona uredno surfa Internet Explorerom. Što bi ona mogla napravit s Mozzilom, a da ne može s IE-om? NIŠTA. Mogla bi 0.025 sec brže učitavati stranice što joj jako znači u životu i mogla bi biti izložena napadu velikih svjetskih hakera, jer naravno svi hakeri žele napadati stare bakice jer one na računalima posjeduju važne recepte za pitu od jabuka od životne važnosti.
Ponavljam, oni koji ne znaju za druge browsere, njima ni ne trebaju ti drugi browseri.

Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.6.2009 22:31 (Core2Duo2).
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

pa svaki program napisan na .NET platformi za pregled web stranica koristi IE...
 E nebi išlo! Svi Yamicsoftovi programi napisani su u .Net-u ,pa se sve iz njih uredno otvara u Firefoxu ili bilo kojem drugom browseru. TuneUp također ,i da ne nabrajam dalje. Znači nije krivac M$ nego podešavanje sistema.
I stvarno više - svi vi koji se ovdje toliko glasno zalažete za EU sankicije za M$ - koliko vas uopće ima legalne Windowse? Kad ste već potegnuli poštivanje zakona! Koliko?! Prvo platite te piratske Windowse na kojima radite pa onda možete pljuvat koliko hoćete!!
I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 0:12 (kizo2703).
17 godina

Prestao sam pratit temu, ali vrag m ne da mira.

Vi ljudi ne čitate sve šta sam napisao, a ono šta sam napisao interpretirate tako da branite poziciju MS-a i to samo s jednim jedinim opravdanjem: firma može radit šta je volja sa svojim proizvodom. Kako vi to zamišljate da bi svijet trebao funkcionirati? Jel bi htjeli da npr. imate jednu TV kuću koja je kontrolira sve kanale, ili npr. jedan telekom ili jednu vrstu mlijeka? Pa zbog takvih težnji kompanija trebaju komisije koje će štititi i tržište i ljude.

Ako MS pustite da sve integrira u svoj sustav, pod izlikom 'može radit šta hoće jer su oni to proizveli', dajte mi predvidite kako će izgledati tržište softvera za 15 godina? Ja tvrdim da neće biti nikoga osim MS-a. Kupit će sve šta postoji, a one koje ne kupi će kontrolirati. Jel mislite da je to dobro? I vi navijate za tu opciju. Niste mi jasni?

Izjave tipa: 'ljudi su neznalice, tko im je kriv šta ne znaju za druge programe' ili 'kako će bakica ići na internet' su patetične. Ne razmišljate dalje od svog desktopa. U mojim prethodnim porukama naći ćete neke potencijalne odgovore na ta pitanja. A za ona neodogovorena svatko sa imalo soli u glavi će brzo smislit nešto.

MS ima KONTROLU na tržištu softvera, a vi mislite šta hoćete.

WTF?
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
shkval kaže...

Prestao sam pratit temu, ali vrag m ne da mira.

Vi ljudi ne čitate sve šta sam napisao, a ono šta sam napisao interpretirate tako da branite poziciju MS-a i to samo s jednim jedinim opravdanjem: firma može radit šta je volja sa svojim proizvodom. Kako vi to zamišljate da bi svijet trebao funkcionirati? Jel bi htjeli da npr. imate jednu TV kuću koja je kontrolira sve kanale, ili npr. jedan telekom ili jednu vrstu mlijeka? Pa zbog takvih težnji kompanija trebaju komisije koje će štititi i tržište i ljude.

Ako MS pustite da sve integrira u svoj sustav, pod izlikom 'može radit šta hoće jer su oni to proizveli', dajte mi predvidite kako će izgledati tržište softvera za 15 godina? Ja tvrdim da neće biti nikoga osim MS-a. Kupit će sve šta postoji, a one koje ne kupi će kontrolirati. Jel mislite da je to dobro? I vi navijate za tu opciju. Niste mi jasni?

Izjave tipa: 'ljudi su neznalice, tko im je kriv šta ne znaju za druge programe' ili 'kako će bakica ići na internet' su patetične. Ne razmišljate dalje od svog desktopa. U mojim prethodnim porukama naći ćete neke potencijalne odgovore na ta pitanja. A za ona neodogovorena svatko sa imalo soli u glavi će brzo smislit nešto.

MS ima KONTROLU na tržištu softvera, a vi mislite šta hoćete.

Ja te kužim, ali kako njima objasniti, Izgleda nikako,
Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
16 godina

-forum služi razmijeni mišljenja, ideja, znanja... brbljanju u nedostatku pametnijih tema. Zašto bi itko, bio u pravu ili ne mogao nekog uvjeriti ili 'natjerati' da promjeni mišljenje? Ljudi imaju pravo na zabludu.

Tema je ie-EU-MS, povezana s nekoliko predhodnih. Pročitajte txt s BOLa, komentirajte i dajte prijedlog/rješenje mada neće imati nikakvog utjecaja na EU komisiju pri donošenju odluke. Ili mislite da ovih par slova mijenjaju nešto?

-pljuvanje po M$u ničemu nevodi.

-Povijest? - bio jednom davno neki IBM, koji je radio pisače mašine (među ostalim, ali to je osnova PCa), B.Gates im je 'ukrao' OS, Compaq BIOS.... bez MSa nebi bilo ni linuxa. Linus T. ga je napravio na temelju (MS)DOS/unixa i tadašnjih 386ica, R.Stallman je razradio GNU, današnji Mac je intel/kompatibilan s domesticus PC... Koji je smisao mržnje prema MSu? Zašto teme moraju završiti ''x'' vs. ''y''?

Isti PC može vrtiti razne OSove, stvar izbora/potreba/licenci.. -isto vrijed za int.exp. ili su za njega 'zakoni' drugačiji?

EU komisija bi trebala omogućiti mogućnost korištenja drugih OSeva, Office paketa i browsera na način da mi pod win/linuxom/Macom radi sve potrebno za posao, tad bi ja kao user imao izbor. Tko radi drivere za hardware? Tko radi inport u FINI? Tko radi certifikate za banke? To neradi MS (samo dobro podmazuje, ali ga za to treba uhvatiti-dokazati-kazniti) a pravo rješenje je da EU primjeni svoje zakone i natjera proizvođaće na otvorenost hardwera/drivera.... -bez tog mi je linux samo 'igrica' (namjerno umanjenica zbog industije igara).

Poslovni korisnici (a tu je novac od licenci) moraju koristiti ie među ostalim...(opera, chrome-beta? wtf???)

Drugi izvor je zabavna industrija (igre, muzika, film, tv ....) to je kućni dio, dali je EU natjerala MS da izda nadogradnju directXa za XP? -tad milioni homeusera nebi zbog 'igrica' i novih VGA kupovali i vistu. Što to neradi na (nazovimo) x-playeru pa da je potreban WMP-11, jer codeci nisu player. Po zakonu može i to jer ih još prodaje-isporučuje, a postoji zakon o obvezi održavanja (rezervnih dijelova) za svaki proizvod nakon prestanka proizvodnje-prodaje. -Nek ih stisnu. Nek ih kazne ali vidi vraga... tisuće birokrata/pravnika/ekonomista/kretena... (jer ima svakakvih) se to nisu sjetili? -samo im je palo napamet da MS treba distribuirati TUĐI software? .... Da, fuj MS, dolje MS, kriv je!!! -Dali da ja branim? Smeće od softwarea, tj. bloat/spy/add-ware-a.

-nek ih stisnu za EULA (sve proizvođaće) npr IncrediMail ili Sony-BMG (rootkit?) tu pravnici imaju puno posla.
 Gdje je tu 'zaštitnica' korisnika (EU komisija)? Ili ih dobroćudni google nije uputio u tom smjeru? Kaznili su TPB (a sudac je u sukobu interesa, drugi), nisu kaznili pomoćnika suda - google.

Zapravo vidimo da je EU prisilila MobilneOperatere na snižavanje napuhanih cijena u roamingu, nek ih prisili i na cijenu benzina, vode, struje... -to bi bila zaštita korisnika (i mene/tebe). btw. mobitel u roamingu im je važan jer EU kao tijelo troši ogromne količine novca, ostalo im nije važno? -dakle gledaju samo usko svoj (direktni) interes.

Zapravo, mijenjam stranu, -mišljenje, nek prisile MS da stavi FF/Operu/xxxwanabeebrowser u instalaciju. Što ja time dobijam? To je nakraju moj interes. Monopol, tržišno natjecanje, zaštita kupca...,  EU štiti zakon i korisnike. ... ili nekog drugog...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ovo ljudi što se događa sa Microsoftom to će se dogoditi sa svim našimm tvrtkama kad uđemo u EU...hebat će nas do bola, nasi će ih slušat kao neke sluge naravno!!

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromahXXXXXXXXXNathan Gale burn in HELL!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-forum služi razmijeni mišljenja, ideja, znanja... brbljanju u nedostatku pametnijih tema. Zašto bi itko, bio u pravu ili ne mogao nekog uvjeriti ili 'natjerati' da promjeni mišljenje? Ljudi imaju pravo na zabludu.

Tema je ie-EU-MS, povezana s nekoliko predhodnih. Pročitajte txt s BOLa, komentirajte i dajte prijedlog/rješenje mada neće imati nikakvog utjecaja na EU komisiju pri donošenju odluke. Ili mislite da ovih par slova mijenjaju nešto?

-pljuvanje po M$u ničemu nevodi.

Da, fuj MS, dolje MS, kriv je!!! -Dali da ja branim? Smeće od softwarea, tj. bloat/spy/add-ware-a.

-nek ih stisnu za EULA (sve proizvođaće) npr IncrediMail ili Sony-BMG (rootkit?) tu pravnici imaju puno posla.
 Gdje je tu 'zaštitnica' korisnika (EU komisija)? Ili ih dobroćudni google nije uputio u tom smjeru? Kaznili su TPB (a sudac je u sukobu interesa, drugi), nisu kaznili pomoćnika suda - google.

Zapravo vidimo da je EU prisilila MobilneOperatere na snižavanje napuhanih cijena u roamingu, nek ih prisili i na cijenu benzina, vode, struje... -to bi bila zaštita korisnika (i mene/tebe). btw. mobitel u roamingu im je važan jer EU kao tijelo troši ogromne količine novca, ostalo im nije važno? -dakle gledaju samo usko svoj (direktni) interes.

Zapravo, mijenjam stranu, -mišljenje, nek prisile MS da stavi FF/Operu/xxxwanabeebrowser u instalaciju. Što ja time dobijam? To je nakraju moj interes. Monopol, tržišno natjecanje, zaštita kupca...,  EU štiti zakon i korisnike. ... ili nekog drugog...

Upravo to - kaj i koga štiti EU?! Zakon i korisnike sigurno ne!!
I'm so tired
16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
shkval kaže...

Ja te kužim, ali kako njima objasniti, Izgleda nikako,
 zar ti stvarno misliš...da MS nema neki postotak dionica u novellu...ili recimo red hat-u...ili da oni nemaju udjela u MS-u? sjedi jedan iz korporativnog biznisaSmijeh
gledaj lega...ako MS nije napravio monopol...unutar zadnjih 15 godina...zašto bi to SAD učinio? Sad kad ima konkurenciju...u svemu?
pa nije lova u proizvodu...lova je u patentima...što misliš zašto je IBM rasprodao sav hardweraj??
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 13:01 (baaab).
17 godina
ihush kaže...
...

EU komisija bi trebala omogućiti mogućnost korištenja drugih OSeva, Office paketa i browsera na način da mi pod win/linuxom/Macom radi sve potrebno za posao, tad bi ja kao user imao izbor. Tko radi drivere za hardware? Tko radi inport u FINI? Tko radi certifikate za banke? To neradi MS (samo dobro podmazuje, ali ga za to treba uhvatiti-dokazati-kazniti) a pravo rješenje je da EU primjeni svoje zakone i natjera proizvođaće na otvorenost hardwera/drivera.... -bez tog mi je linux samo 'igrica' (namjerno umanjenica zbog industije igara).

...

Sve pet, samo da se osvrnem na ovaj dio (boldani, ali je prošireni citat u funkciji shvaćanja dijela);
Ne treba uopće MS uhvatiti, niti kazniti, dovoljno je donijeti propis da sva dokumentacija mora biti u otvorenom, javno dostupnom formatu i onda tu stavku propisa normalno provoditi. Neka se svaka institucija za sebe brine i snosi odgovornost, lako će oni sami izaći s MS-om na kraj.

No svejedno, ovaj dio s monopolom i distribucijom softvera uz Winse... Upravo zato što nema smisla da FF, Opera ili neki treći softver bude distribuiran uz OS, nema smisla niti da IE bude distribuiran uz njih (kao niti WMP, bla, bla, bla...). Nema veze što je proizvođač svega MS - zakon je vrlo jasan u ovom slučaju.
Pazi, gledam te!
17 godina

Ma ja sam mislim da je EU pomalo ljubomorna jer nema svog proizvođača OS-a. I prije su pravili frke radi WMP-a, pa je MS morao na EU tržište distribuirati windowse bez njega. A ta priča o monopolu baš ne drži vodu, ipak većina ljudi proizvode koristi ako zadovoljavaju njihove potrebe, a ne zato jer su im ponuđeni "na tanjuru". Ja sam do WMP 11 uvijek koristio Winamp , a sad koristim 11-cu, da nisam ni primjetio tranziciju, i ne koristim je zato jer mi je ponuđena sa OS-om, nego zato jer mi paše. Ista je stvar kod IE-a, sigurno ne bih ni otvorio IE 6 danas, pa sve da ga MS stavlja preko cijelog desktopa pri instalaciji windowsa, ovako nekad pogledam koji preglednik koristim, ni ne primjetim jesam li pokrenuo IE 8 ili FF 3.5. S mog gledišta EU mi ovakvim odlukama daje samo jedan korak više pri čistoj instalaciji windowsa, instalaciju browsera sa stick-a. Smijeh

1 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...
ivoleko kaže...

E nebi išlo! Svi Yamicsoftovi programi napisani su u .Net-u ,pa se sve iz njih uredno otvara u Firefoxu ili bilo kojem drugom browseru. TuneUp također ,i da ne nabrajam dalje. Znači nije krivac M$ nego podešavanje sistema.
I stvarno više - svi vi koji se ovdje toliko glasno zalažete za EU sankicije za M$ - koliko vas uopće ima legalne Windowse? Kad ste već potegnuli poštivanje zakona! Koliko?! Prvo platite te piratske Windowse na kojima radite pa onda možete pljuvat koliko hoćete!!
 nisam mislio na otvaranje linkova
nego koristenje samog .NET da bi program mogao koristiti internet...
uglavnom amo rec da se može podesit sustav, upravo to smeta prozivodacima drugih browsera, to što jew po default IE na vecem prioritetu od drugih browsera cak i ako je neki drugi browser glavni
16 godina
neaktivan

.NET je framework i nema nikakve veze sa internetom...niti sa proizvodžačem software-a...i borland koristi .net framework unutar svojih razvojnih alata...i što sad?

i taj framework staviš na linux...i možeš instalirati bilo koji program...koji razvijen unutar .NET platforme...

drugi puta malo proguglaj prije nego izvališ glupost...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2009 13:07 (baaab).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice