Trebala bi EU traziti od svih proizvodjaca maticnih ploca da uz svaki X48 chipset moraju ugraditi i AMD790 chipset. Jednostavno je nedopustivo monopolisticko ponasanje da netko tko kupi plocu sa X48 chipsetom nemoze staviti AMDov procesor. To steti AMDu i svim ostalim proizvodjacima procesora, i to treba sankcionirati.
Trebala bi EU traziti od svih proizvodjaca maticnih ploca da uz svaki X48 chipset moraju ugraditi i AMD790 chipset. Jednostavno je nedopustivo monopolisticko ponasanje da netko tko kupi plocu sa X48 chipsetom nemoze staviti AMDov procesor. To steti AMDu i svim ostalim proizvodjacima procesora, i to treba sankcionirati.

pa na kraju krajeva zašto ne standardizirat procesorski utor u koji će ići i amd i intel, proizvođači čipseta bi mogli nuditi standardizirane čipsete i sve bi bilo super, bez zebancije oko utora, kompatibilnosti i ostalih sranja...
standardiziran je usb, sata, cd-dvd-bluray, wireless mreže, raznorazni protokoli, pci sabirnica... sva sila gluposti... zašto ne i procesorski utor za sve i čipseti koje bi prihvatili svi proizvođači procesora?....ah da intel i 86 platforma....MONOPOL
-zato jer je intel patentirao? Za mobitele od 2012 u EU će morati biti zajednički punjači, na području EU je obvezatno baterija odvojiva (iPhone?), jedino su Nizozemci to vidjeli... itd. Postavi si pitanje u vezi punjača za mobitel-bit će ti jasno... ili postavmo pitanje oko ...ATX/ATX2... priključka za napajanje, novi USB3, SATA, DVI-HDMI... -beskonačne izmjene, koje rade s adapterom, znači da nema razlike. To bi trebalo biti predmet komisije jer bi direktno štitilo interes korisnika. -No odgovor je jasan.
ok zbog toga što je EU birokratska rupa bez dna, treba tolerirati MSovo ponašanje? i da je kako kažeš pobuda iskvarena krajnji razultat je dobar za konkurentnost na tržištu...nije li to bitno?
btw. sata i usb3... su unatrag kompatibilni ...
ok zbog toga što je EU birokratska rupa bez dna, treba tolerirati MSovo ponašanje? i da je kako kažeš pobuda iskvarena krajnji razultat je dobar za konkurentnost na tržištu...nije li to bitno?
btw. sata i usb3... su unatrag kompatibilni ...
ok zbog toga što je EU birokratska rupa bez dna, treba tolerirati MSovo ponašanje?
Hmm...
Odakle ćemo skinuti neki drugi browser?
Meni IE služi samo da skinem Firefox.
A obično ga imam na hardu tako da odmah uklonim IE.
Po meni je najbolje da uz instalaciju Windowsa budu i ostali browseri (Firefox, Opera, Chrome, Safari, IE) i onda da možemo birati koji ćemo staviti.
hahaaha kakvih sve komentara ima..a da kupite mercedesa i da je u njemu sve sto nije proizveo mercedes ili bilo koji drugi auto...
kako bi tek onda pjenili...... glupost je uopce MS nesto zabranjivati,,pa poceo je stim prvi,,pokrenuo je cijelu masineriju sa sobom
ovi proizvode ovo ovi ono ali Windowsi bi trebali biti samo Windowsi ne necija prcija i birokratska igracka...te zakone donose telci koji ni neznaju upaliti komp..
kome se ne svidja IE pa skini nesto sto ti bolje odgovara a nemoj zato gaziti i pisati gluposti samo zatosto je netko uspjesan...
To su samo nepotrebne komplikacije. Sasvim je u redu da Microsoft distribuira Windowse sa IE i uopće nema potrebe za ostalim browserima na instalacijskom CD-u. Onda bi trebalo staviti, ne samo browsere, nego i sve ostale konkurentske aplikacije (GIMP, Paint.net, FastStone Image Viewer, Winamp, Thunderbird, OpenOffice, IZArc, 7Zip, bla bla bla bla bla). IE je dovoljan da s njim skinemo neki drugi preglednik. Eventulano bi mogao napraviti da odmah nakon instalacije Windowsa ponudi linkove za skidanje nekih popularnih browsera (a zatim i deinstalaciju IE), ali da same aplikacije (FF, Opera, Safari, Chrome...) dolaze s Windowsima, stvarno nema potrebe.
Meni je EU sve draža i draža, nadam se da će ostali slijedit njihov primjer i kažnjavati monopolističko ponašanje...
Nizozemska je najjača zabranili su prodaju iPhonea (koliko mi je poznato) jer uzer nemože zamijenit baterije
Treba govnad monopolističku naučit pameti
jedino gleda kako izmusti lovu od microsofta. Retardi koji se tome vesele neka razmisle otkud će MS naplatiti tu lovu.
Šta su se toliko okomili na Microsoft. Uspješna kompanija je očito trn u oku svima koji skupljaju mrvice sa Microsoftovog stola, programerima browsera koji su do sada radili upgrade na IE. Mišljenja sam da Microsoft ima pravo ponuditi verziju kakvu hoće, pa makar zbog toga i propao . . . . .
jes i siguran da si pravog citira, mislim komentar ti je skroz falio komentiranje onoga o cemu ja pricam
ako je nešto protuzakonito, onda je protuzakonito, i ne smije se vozit s 3 promila u krvi, niti prelaziti s 100 km/h preko pješačkog
stvar je u tome što je Microsoft močna mašina na cesti kojoj je vlasnik jako bogat, pa je stalno na oku "policije"...
Još jednom ću ponovit, po meni jako glupo što se od MS-a traži da makne IE i ne stavi niti jedan browser, ili da nudi izbornik prilikom instalacije koji browser koristit, te da je UE pretjera, ali isto tako opravdavam Firefox i Operu što su skeptični prema MS-vim obecanjima, jer su radili monopolistička sr*nja na prijašnjim verzijama
Vidim da s pustim ovim anti monopolističkim zahtjevima EU komisija pokušava sve socijalizirati kako bi se pretvorila u čistu socijalističku državu.
Da jer prirodna društvena evolucija je da se dođe na socijalizam te kasnije na utopizam. Ja pohvaljujem Eu na ovakvom razmišljanju.
Ali dajte molim vas. Eu bi htio (SAD) Microsoft pretvorit u iz neokapitalističke u socijalističku kompaniju (državu).
To je bezobrazluk. Je da Microsoft svoijm monopolom onemogučava EU da ide korak bliže socijalizmu, ali dajte molim vas. Ne možeš mu ovakvim glupastim stvarima onemogučavat da radi. To je američka tvrtka i po nekakvom opčem razmišljanju nema veze sa Europom. Pa
Kriza je a oni uništavaju jedan od ekonomskih oslonaca. I ne slažem se da je vamo itko Mrzitelj Eu ili Appla nego ljud iživcira kad im netko govri kako će živit i radit. Pa naravno da će poludit. Nismo mi svi Isus ili Mathmata Gandhi.
Eu je falila u pristupu prema Microsoftu trebala je zatražiti odvojenje Microsft Amerika i Microsoft Eu sa ljudima iz Amerika i drugi s ljudima iz EU. Našao bi se sporazum između kapitala u SADu i tehnologije u EU...i svi bi profitirali. Smatram da EU političari neznaju upalit komp ali ne mislim da nisu IT upoznati i da se neznaju ponašat. To je naša hrvatska pretpostavka da su svi ljudi kao i mi što GENERALNO nije istina.
Iskreno nemislim da Microsft ovo doživljava kao napad iz Eu, ali ako Eu nastavi ovako klesat malo pomalo. Oni će MIRNO donijeti odluku da
tuže EU radi monopolističkog ponašanja. I ovo će se dignit na jednu visoko političku razinu gdje će rat biti imanentan. Naravno pretjerujem, ali ovo je mala ali jako moguča mogučnost. Mercedes se prilagodio američkom tržištu jačim motorima, a i Microsoft eu tržištu. To što Eu komisija (socijalistički-kapitalistički) ne razmišlja isto kao i njeni građani (kapitalistički-socijalistički) nije problem
Microsofta.
Naći će se riješenje i Micorsoft će popustiti ali ako ga tuže za nekakvo multi milijunsko davanje EU ovo će se pretvoriti u EU vs. SAD...a to neće lijepo.
Da sam ja Bil Gates ja bi to već sad odnio u Američku vladu kao povredu nacionalnih odnosa. E to bio bio prevelik uteg za EU.
Najboje bi bilo da Sad u sklopu svojih kompanija kupe europu jer europa je filozofski potpuno u krivu. Oni su za ujedinjenje cijelog svijeta i žele pri tom zaradit... to je koa da ti dođe Djed Božičnjak sa darom i očekuje da mu daš pare za dostavu.
Nema se što pričat o ovome jer i imbecil ali onaj pravi vidi da je ovo nepošteno i nepravedno. CILJ NE OPRAVDAVA SREDSTVO.
Osim toga ja iman i Mandriva Linux instaliran. I na MSu iman kupljene programe. I nisam se nikad osječao iskorišteno od ms-a. Li zato jesam od NOD32 koji traži 650 kn na jednogodišnju licencu dok Kaspersky 230 kn i iskreno NoD je bolji po mom sudu ali ne toliko..
Zašto to nebi riješili? Ako imaj u pravo petljat se u rad Microsofta neka srede tu situaciju i sa NoD32( isvejedno mi prode virus)....
Iskreno nebih htio da udemo u EU jer oni još uvik nisu na našoj razini. Intelignetni jesu i zele mir ali se zele se obogatit pritom. Pa bolji smo mi hrvati. Mi bar znamo što želimo. Jer samo ćemo se ovoga nagledat. Kako je Hugo Chavez reka da se osjeti miris sumpora gdje je Bush sidio,ta ko i mi moramo reć NE europi. Moramo pricekat da dodu na neku drugu razinu razmišljanja. Odu jedan korak više ili jedan korak manje.
Podrška Microsoftu.
Ovi iz europe su malo zastranili. Mogli su onda umjesto Microsofta i napraviti windows 7, a ne samo diktiraju sto smije a sto ne smije. lol
Podrška Microsoftu.
Ovi iz europe su malo zastranili. Mogli su onda umjesto Microsofta i napraviti windows 7, a ne samo diktiraju sto smije a sto ne smije. lol
Podrška Microsoftu.
Šta su se toliko okomili na Microsoft. Uspješna kompanija je očito trn u oku svima koji skupljaju mrvice sa Microsoftovog stola, programerima browsera koji su do sada radili upgrade na IE. Mišljenja sam da Microsoft ima pravo ponuditi verziju kakvu hoće, pa makar zbog toga i propao . . . . .
Ne, i ja koristim windows. Ono što hoću da kažem, mulci su koji nemaju instalaciju browsera na hard disku, i/ili formatiraju čitav disk ako instaliraju novis OS, pa će biti izneneđeni što nema browsera sa sedmicom.
Ukratko - čovjek ne zna da je Internet Explorer samo JEDAN od više browsera zato što koristi samo IE = mulac.
Jedini razlog zbog kojeg bi ja ms-u zabranio stavljanja IE-a na Win7 je NEPRIDRZAVANJE STANDARDA,
prokleti bili redmondovci ponasaju se ko da su jedini na svijetu koji proizvode browsere.
Pogledajte samo ovu stranicu gdje ima usporedba pridrzavanja standarda raznih browsera
a ni IE8 nije puno bolji samo nisam nasao neku detaljnu usporedbu. Ukratko IE sucks pogotovo
sto se tice CSS-a sto je neoprostivo.
Trebao bi neko komisiji EU poslati prijedlog da ih natjeraju da srede taj svoj prokleti browser ili
da ga inace ne stavljaju. Brzinom kojom se razvija IE do Win11 bi mozda vec imali funkcionalan
browser koji kaska samo jednu generaciju za konkurencijom, pa nek ga onda vrate u instalaciju.
Ukratko - čovjek ne zna da je Internet Explorer samo JEDAN od više browsera zato što koristi samo IE = mulac.
Tale, da zbillja, zašto ljudi radije koriste piratski MS Office, umjesto da legalno koriste besplatni OpenOffice?
Žašto ni jedno europsko poduzeće niti iz jedne jake i ekonomski moćne europske države ne radi OS za PC-je?
Za takve tipove kao ti kriv je valjda Redmond jer su europljanj postali neinventivni i tromi, pa nema europskog OS-a za PC-je.
Bez puno istraživanja zašto EU i Opera nisu zadovoljna MS rješenjem citirati ću samo dio sudske rasprave u USA (USA vs Microsoft):
>>When the judge ordered Microsoft to offer a version of Windows which did not include Internet Explorer, Microsoft responded that the company would offer manufacturers a choice: one version of Windows that was obsolete, or another that did not work properly. The judge asked, "It seemed absolutely clear to you that I entered an order that required that you distribute a product that would not work?" David D. Cole, a Microsoft vice president, replied, "In plain English, yes. We followed that order. It wasn't my place to consider the consequences of that." <<
Jel' to dovoljno da se vidi tko je Microsoft?
A sad će ugurati i free anti-virus u windowse. Ups!!!! (Brawndo is good for you!)
Moje skromno mišljenje je da je MS jednostavno odlučio izbaciti IE jer će Win7 prilikom instalacije pitati korisnika: želite li instalirati pregledenik da možete ići na internet? Yes -> install IE. The end.
Ako sumnjate, pročitajte još jednom gornji citat iz sudnice.