Je li tuđa trava zelenija?

poruka: 126
|
čitano: 20.702
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Je li tuđa trava zelenija?".
17 godina
Re: Je li tuđa trava zelenija?
farty kaže...

Članak je jako loš. Već su drugi čitatelji napomenuli da nije uspoređena kupovna moć. U SAD-u je prosječna plaća puno veća nego u Hrvatskoj, ali autor ovoga članka to je "slučajno" zaboravio napomenuti.

Ovaj članak nije vidio objektivnosti.

to me podsjeća na ono kad se negdje potegne rasprava napustiti državu ili ne i otići u npr njemačku.. pa počnu priče da je gore isti drek jer su stanarina, režije, hrana skuplji nego tu.. da, vjerojatno i jesu skuplji ali ne za onaj faktor kolko je očekivana plaća veća od ovdašnje..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
čćžđš kaže...

...Ne, nije cijena konkurentna. I da, naše plaće su problem HT i Vipneta.

Amerikanci i nijemci moraju svojim zaposlenicima davati veće plaće, pa automatski imaju manji profit i moraju imati veće cijene. Ali kad su te cijene gotovo zanemarive, a njihove plaće su nekoliko puta veće nego naše, e onda to je problem HT-a i Vipneta. Zakaj ne bi povećali plaće svojim zaposlenicima? 

Ovo što si napisao nema nikakve veze. To što su plaće u Americi ili Njemačkoj veće ne utječe na visinu cijena uređaja.

Plaća radnika ovisi o poslovnoj politici firme i tržištu rada, a malo tko će platiti radnika više nego što mora.

16 godina
odjavljen
Napomenuo je autor uredno da standard nije tema članka i da za njega nisu krivi T-Com i Apple, no to ne mijenja činjenicu da razlika postoji.

Inače, vani cijene nisu baš toliko veće. Nekretnine su uglavnom nešto skuplje, a ostalo je često i jeftinije (hrana po supermarketima, čak i naši proizvodi), ali uglavnom isto (odjeća, elektronika), osim SAD-a gdje je i to jeftinije. Spomenut je porez u SAD-u, ali taj porez koji je kod nas nevjerojatnih 25% (druga najviša europska stopa), tamo je drastično manji i ovisi o saveznoj državi, a ponekad ga ni nema (od 0%-15,5%).
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
farty kaže...

Članak je jako loš. Već su drugi čitatelji napomenuli da nije uspoređena kupovna moć. U SAD-u je prosječna plaća puno veća nego u Hrvatskoj, ali autor ovoga članka to je "slučajno" zaboravio napomenuti.

Ovaj članak nije vidio objektivnosti.

Prosječna plaća jest veća, da i u Zapadnoj Europi i u SAD-u, ali koliki su prosječni troškovi? Stanarina, režije?

16 godina
Mikalbc kaže...

Ono što u članku nije navedeno je da u Vip-u ne morate uzeti "Savršenu + opcija 5" i plaćati 550kn mjesečno da biste imali sve neograničeno

Dovoljno je uzeti "Tango + opcija 3" na 24mjeseca, sve flat sa 2GB internet prometa po punoj brzini, i iPhone 5s 16GB će vas koštati 2.599,00kn

Računica1:

Tango - 125kn

Opcija 3 - 150kn

iPhone 5s 16GB - 2.599,00

2599+24*275=9199kn

Računica2 (ako ne šaljete SMS, 1GB prometa po punoj)

Step - 50kn

Opcija 3 - 150kn

iPhone 5s 16GB - 2.599,00kn

2599+24*200=7399kn

A ako ste mlađi od 28godina, imate 20% popusta na opciju ( u ovom slučaju 30kn mjesečno - 24*30=720kn )

Što znači da vas iPhone 5s 16GB izađe 6.679,00kn zajedno sa pretplatom

Mikalb vidim da se kužiš u tarife...Imaš li još koju kombinaciju? Nešto tipa prebacivanje na manju tarifu nakon 6 mj. i te kombinacije?

15 godina

i onda kad netko kaže iphone nije precijenjen ,"uzmeš ga na pretplatu pa dođe jeftinije",ha ha dati za mobitel 15 000 kn nije precijenjeno

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
5 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne shvaćam kako netko, od kad smo ušli u EU, kupuje otključane uređaje u ovoj banana zemlji? (kupnju kroz ugovore neću komentirat, jer si netko i može pronaći deal koji mu odgovara). Od 1.7.2013., kad god moram nešto kupit, naručim izvana (amazon.uk, computeruniverse.net, itd...), dođe mi na kućnu adresu za 2 do 3 dana i sve OK. No, na stranu sad iphone, moje pitanje se više odnosi na općenitu kupovinu. Dakle nije mi jasno kako "Meho" koji radi u obižnjoj trgovini x stvar prodaje za y iznos, a pred nosom mu naručim od Amazona isto sranje za trecinu cijene jeftinije?... ne znam u kojem smjeru će otići ta konkurentnost...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 17:50 (Canis).

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

i onda kad netko kaže iphone nije precijenjen ,"uzmeš ga na pretplatu pa dođe jeftinije",ha ha dati za mobitel 15 000 kn nije precijenjeno

To vrijedi i za druge uređaje tog ranga. Mjesečna pretplata nije cijena uređaja, nego pretplata, a uređaj je istaknut posebno.

Inače: http://www.putoholicari.com/povratne-aviokarte-iz-zagreba-za-london-vec-od-67e-2-13550/ -- Pa, tko voli... 500kn karta, 5000kn telefon i ostane vam 200 funti za nešto pojesti i prošetati. U skupom talijanskom restoranu za 30-40 funti dobro se jede u centru Londona. U 200 funti stane vam večer u hotelu (4 zvjezdice) i malo dobre papice uz cijenu prijevoza.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 17:55 (Tonči).
17 godina
neaktivan
Canis kaže...

Dakle nije mi jasno kako "Meho" koji radi u obižnjoj trgovini x stvar prodaje za y iznos, a pred nosom mu naručim od Amazona isto sranje za trecinu cijene jeftinije?

Taj "Meho" treba platiti jednog, dvoje radnika (15-20 tisuca kuna mjesecno) i platiti prostor u kojoj je ta trgovina. Brzo se istopi ta marza o kojoj svi vi ovdje pricate.

16 godina
odjavljen
fkb kaže...
Canis kaže...

Dakle nije mi jasno kako "Meho" koji radi u obižnjoj trgovini x stvar prodaje za y iznos, a pred nosom mu naručim od Amazona isto sranje za trecinu cijene jeftinije?

Taj "Meho" treba platiti jednog, dvoje radnika (15-20 tisuca kuna mjesecno) i platiti prostor u kojoj je ta trgovina. Brzo se istopi ta marza o kojoj svi vi ovdje pricate.

Dobra je to plaća na blagajni za 15-20 bruto... Bolji inženjeri dobivaju takav bruto, a kamoli prodavači. A prostor se nađe za 5 eura po kvadratu.

17 godina

sve u svemu, ono kaj mi nije jasno jest to da su ljudi voljni davat preko 150-200kn mjesečno samo za tarifu.. i to u privatne svrhe..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 18:00 (nixass).
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
fkb kaže...
Canis kaže...

Dobra je to plaća na blagajni za 15-20 bruto... Bolji inženjeri dobivaju takav bruto, a kamoli prodavači. A prostor se nađe za 5 eura po kvadratu.

Za dvoje sam racunao.

http://www.mojtv.info
17 godina
Tonči kaže...
Inače, s porezom od 20%, iPhone 5S 16GB u VB košta 4923 kune, što je 2076 kuna ili punih 30% jeftinije od lokalne ponude. Razlika od 2076 kuna se može pristojno iskoristiti za let do Londona, subway do Apple Storea, subway do aerodroma i let nazad u Hrvatsku. 

Za istu cijenu koju eKupi traži za iPhone 5S, može se otići malo vidjeti najveći grad EU i malo letjeti avionom.

Jesi siguran u ovu računicu?

Što se tiče cijene Iphone-a, on kao uređaj ne vrijedi toliko, ali on se i ne prodaje kao uređaj, več kao kompletana usluga.

Oni uz sami uređaj prodaju i apple store, i sve vezano za njihov sustav.

A prodaju i ime, što je vjerovatno najveća stavka u računici.

Mercedes u svojoj ponudi ima motor koji koristi Dacia, Renault, Citroen, Peugeot, Nissan, pa je opet, najjeftniji mercedesov model (s tim motorom) dvostruko skuplji od najskupljeg od ostatka družine...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Deawood kaže...

Apple precjenjuje svoje proizvode, jedan iPhone 5S košta 1000€ dok mogu uzeti android/Windows high end (sam vrh ponude) i još imam 2000-3000 (pa i više) kuna u džepu, ajde gdje je tu logika...

Ili za jedan iPhone 5S mogu uzeti 2x Sony Xperia Z {#}

Koliko god iPhone bio dobar itekako nije vrijedan tih para.

Kakvih to 1000eura? Pa di to tolko dode? Gledam sad ove tarife u vipu i 5s i manje nego drugi:

vip, tango tarifa, opcija 25kn

5s- 4249 kn

s4- 4599kn

One- 4399kn

Note 3- 4799kn

XZ1- 4799kn

XZ- 4299kn

G2- 4399kn

L1020- 4799kn

L925- 4099kn

I zasto se sada prica kako je iPhone najskuplji, miljama skuplji od drugih blablabla a u realnosti je i jeftiniji i vecine drugih high endova (jedino skuplji od 925).

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...
Deawood kaže...

Kakvih to 1000eura? Pa di to tolko dode? Gledam sad ove tarife u vipu i 5s i manje nego drugi:

5s- 4249 kn

s4- 4599kn

One- 4399kn

Note 3- 4799kn

XZ1- 4799kn

XZ- 4299kn

G2- 4399kn

L1020- 4799kn

L925- 4099kn

I zasto se sada prica kako je iPhone najskuplji, miljama skuplji od drugih blablabla a u realnosti je i jeftiniji i vecine drugih high endova (jedino skuplji od 925).

http://www.ekupi.hr/iPhone-5S-space-gray-16GB-343049.aspx?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_2013_10_22

tango tarifa + opcija 25= 150kn * 24= 3600 + 4249= 7849kn

16 godina
odjavljen
rooswelt1991 kaže...
Tonči kaže...
Inače, s porezom od 20%, iPhone 5S 16GB u VB košta 4923 kune, što je 2076 kuna ili punih 30% jeftinije od lokalne ponude. Razlika od 2076 kuna se može pristojno iskoristiti za let do Londona, subway do Apple Storea, subway do aerodroma i let nazad u Hrvatsku. 

Za istu cijenu koju eKupi traži za iPhone 5S, može se otići malo vidjeti najveći grad EU i malo letjeti avionom.

Jesi siguran u ovu računicu?

Što se tiče cijene Iphone-a, on kao uređaj ne vrijedi toliko, ali on se i ne prodaje kao uređaj, več kao kompletana usluga.

Oni uz sami uređaj prodaju i apple store, i sve vezano za njihov sustav.

A prodaju i ime, što je vjerovatno najveća stavka u računici.

Mercedes u svojoj ponudi ima motor koji koristi Dacia, Renault, Citroen, Peugeot, Nissan, pa je opet, najjeftniji mercedesov model (s tim motorom) dvostruko skuplji od najskupljeg od ostatka družine...

1. iz prve ruke (doduše ja sam putovao drugom klasom leta i ostao)

2. motor nije jedini dio automobila - svaki dan ću radije uzeti Mercedes, nego Daciu ili Renault.

gamer34 kaže...
Deawood kaže...

Apple precjenjuje svoje proizvode, jedan iPhone 5S košta 1000€ dok mogu uzeti android/Windows high end (sam vrh ponude) i još imam 2000-3000 (pa i više) kuna u džepu, ajde gdje je tu logika...

Ili za jedan iPhone 5S mogu uzeti 2x Sony Xperia Z {#}

Koliko god iPhone bio dobar itekako nije vrijedan tih para.

5s- 4249 kn

s4- 4599kn

One- 4399kn

Note 3- 4799kn

XZ1- 4799kn

XZ- 4299kn

G2- 4399kn

L1020- 4799kn

L925- 4099kn

Zato jer im tako odgovara i ne koriste mozak :)

17 godina

kakav je filing nakon cca 15-18 mjeseci?  ima li tu netko tko se zavalio sa 24m ugovorom prije 15-18 mjeseci?  i naravno ima tarifu iz tog vremena.  kakav je osjecaj dok drzi u ruci taj vec stari telefon, sa pocuclanom baterijom i sa par strugotina,a u drugoj ruci 18-tu uplatnicu od cca 300kn?

onako iskreno..nek nam to opiše.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
21 0 hvala 4
14 godina

Cek a sta te andorid proizvodaci blagoslove pa ne placas troskove tarife kod operatera?

Inace ja bas i ne gledam cijene na ekupi i slicne strane, vec cekam da dode u istyle  islicne autorizirane trgovine gdje je cijena oko 5500kn. Takoder ne mozes usporedivat cijene odmah nakon sto je izasao mobitel i mobitele koji su predstavljeni u 1.-2. mjesecu.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s
16 godina
odjavljen
torrente kaže...

kakav je filing nakon cca 15-18 mjeseci?  ima li tu netko tko se zavalio sa 24m ugovorom prije 15-18 mjeseci?  i naravno ima tarifu iz tog vremena.  kakav je osjecaj dok drzi u ruci taj vec stari telefon, sa pocuclanom baterijom i sa par strugotina,a u drugoj ruci 18-tu uplatnicu od cca 300kn?

Pa, kod iPhonea je to rijetko slučaj. iPhone 5, još uvijek je nov uređaj (identičan iPhoneu 5C npr.) i nema ga potrebe mijenjati. iPhone 4 čak radi sasvim fino s novim softverom, a već mu treća godina gotova.

14 godina
odjavljen
gamer34 kaže...

Cek a sta te andorid proizvodaci blagoslove pa ne placas troskove tarife kod operatera?

Inace ja bas i ne gledam cijene na ekupi i slicne strane, vec cekam da dode u istyle  islicne autorizirane trgovine gdje je cijena oko 5500kn. Takoder ne mozes usporedivat cijene odmah nakon sto je izasao mobitel i mobitele koji su predstavljeni u 1.-2. mjesecu.

Ja sam svoju XZ 4 mjeseca nakon što je izašla platio 4800kn (bez ugovora i ostaloga)...

17 godina
Tonči kaže...

pa je opet, najjeftniji mercedesov model (s tim motorom) dvostruko skuplji od najskupljeg od ostatka družine...

2. motor nije jedini dio automobila - svaki dan ću radije uzeti Mercedes, nego Daciu ili Renault.

1. Možda, ali povratna karta košta i puno više, teško da se isplati, osim možda, ako ide 2 ljudi i kupi 10 iphone-a {#}

Ali i u tome slučaju, puno je bolje kupiti online, i tražiti dostavu, kad več kupuješ 10 komada...

2. Točno, motor nije jedini dio, imaju tu i kotači, i šasija sa podvozujem, kao i malo lima okolo. Sve to ima i Dacia i Renault, samo malo drukčije složeno.

A opet, radiej bi kupio Mercedes, iako je sve isto.

Iphone po karakteristikama je Mercedes u odnosu na recimo neki samsung karakteristikama sličnim Iphoneu (4inch ekran, dvojezgreni proc...), koji je zapravo "Renault i Dacia".

Zašto? Pa zato što je Marcedes firma koja se prestavlja kao "high class", što je izgledom privlačniji, što su korišteni neki malo skuplji materijali, i šta oni koji ga koriste, tvrde da se ponaša bolje od ostalih u radu.

Zvuči poznato?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
odjavljen
rooswelt1991 kaže...
Tonči kaže...

pa je opet, najjeftniji mercedesov model (s tim motorom) dvostruko skuplji od najskupljeg od ostatka družine...

1. Možda, ali povratna karta košta i puno više, teško da se isplati, osim možda, ako ide 2 ljudi i kupi 10 iphone-a {#}

Ali i u tome slučaju, puno je bolje kupiti online, i tražiti dostavu, kad več kupuješ 10 komada...

2. Točno, motor nije jedini dio, imaju tu i kotači, i šasija sa podvozujem, kao i malo lima okolo. Sve to ima i Dacia i Renault, samo malo drukčije složeno.

A opet, radiej bi kupio Mercedes, iako je sve isto.

Iphone po karakteristikama je Mercedes u odnosu na recimo neki samsung karakteristikama sličnim Iphoneu (4inch ekran, dvojezgreni proc...), koji je zapravo "Renault i Dacia".

Zašto? Pa zato što je Marcedes firma koja se prestavlja kao "high class", što je izgledom privlačniji, što su korišteni neki malo skuplji materijali, i šta oni koji ga koriste, tvrde da se ponaša bolje od ostalih u radu.

Zvuči poznato?

1. Loše si ti to izračunao.

2. Ne, postoji razlika u kvaliteti i "kako je složeno".

3. Puste jezgre i inči ne znače baš ništa. Bitna je iskoristiva snaga i kvaliteta.

17 godina
Tonči kaže...

1. Loše si ti to izračunao.

2. Ne, postoji razlika u kvaliteti i "kako je složeno".

3. Puste jezgre i inči ne znače baš ništa. Bitna je iskoristiva snaga i kvaliteta.

1. Ok, pogledaj onda ti računicu, povratna karta je od 2500kn, do 5000kn, barem po stranici CA...

2/3. Usporedi recimo moj mobitel s Iphoneom, i reci mi dali ima išta bolje u Iphoneu osim softvera i prestiža (ironično, moj telefon je Prestigio pap5430 s intelovim procesorom)

15 godina

Mi smo jednostavno Banana drzava i ovakve stvari su za zemlje zapada i cijene su prilagođene njima. Realno, u usporedbi s njima mi smo građani drugog reda. I to si moramo priznati. Činjenično stanje.

Danas sam došao iz Norveške, slucajno pricao sa curom koja je iz Danske došla u Oslo, samo zato jer joj se svidjelo da malo promjeni sredinu.

Nasla je posao u roku 1 dan, kao konobarica u kaficu, dnevna placa joj je nesto vise od 2000kn.

Njima kupit mobilni uređaj je kao nama otici u Billu ili Lidl po špeceraj.

Kupe i ne zamaraju se, a mi tu na forumu jadnici kao da nam se zivot vrti oko toga.

[M|C] pleXx
Moj PC  
11 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
rooswelt1991 kaže...

1. Ok, pogledaj onda ti računicu, povratna karta je od 2500kn, do 5000kn, barem po stranici CA...

1. Možeš putovati s CA, Emiratesima, možeš čak i privatni charter kupiti, ali to ne znači da se ne može letjeti i nekoliko puta jeftinije.

17 godina
protjeran
Ma da. 5000 kn dnevno...
17 godina
neaktivan

ma nekupujem ja vise nis sto prelazi 500kn!

Zasto!?!

Pa zato sto taj od 500kn moze sve sto i onaj od 5000kn a tu se ubraja i taj famozni "i nesto"!

Zato svaka roba ima svoju budalu, ja sam budala od 500 razloga  {#}  a ima i onih koji su budale od 5000 razloga {#}  !!!

Moj PC  
3 3 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
rooswelt1991 kaže...

1. Možeš putovati s CA, Emiratesima, možeš čak i privatni charter kupiti, ali to ne znači da se ne može letjeti i nekoliko puta jeftinije.

Tocno tako. Evo ja sam oko 1.5.2012 putovao ZG->ZD->London->Palma de Mallorca->London->ZD-ZG za ukupno 600kn.

U igri su bila 2 busa (nije bila cak niti povratna) i 4 leta s Ryanairom. Samo je stvar truda.

16 godina
torrente kaže...

ne radi se o Iphonu, al uslikat ću se za koji mjesec samo da vidiš{#}

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
17 godina

Nije točno da se kod naših operatera ne može kupiti iphone bez ugovora.

T-Mobile: 5398 kn

VIP: 8299 kn (!)

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice