Telekomunikacijski kabel između Europe i Singapura

poruka: 13
|
čitano: 5.294
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Telekomunikacijski kabel između Europe i Singapura".
17 godina
neaktivan

hm... kakav je to "podzemni" kabel ako se polaže na morsko dno? je l to ono kad Mojsije razdvoji more a onda ekipa dođe s pivama i bagerom rovati po dnu? {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 8:51 (Ajar).
Moj PC  
9 2 hvala 0
17 godina
Re: Telekomunikacijski kabel između Europe i Singa
Ajar kaže...

hm... kakav je to "podzemni" kabel ako se polaže na morsko dno? je l to ono kad Mojsije razdvoji more a onda ekipa dođe s pivama i bagerom rovati po dnu? {#}

FYI: Podzemni kabel koji se polaže na morsko dno je onaj kabel koji je zakopan na dubini od 2 do 5 metara (neka me netko ispravi ako sam pogriješio dubinu) na morskom dnu.

btw: nice avatar... baš si pašemo! {#}

http://www.plecko.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 10:42 (franjo tahy).
13 godina
franjo tahy kaže...
Ajar kaže...

FYI: Podzemni kabel koji se polaže na morsko dno je onaj kabel koji je zakopan na dubini od 2 do 5 metara (neka me netko ispravi ako sam pogriješio dubinu) na morskom dnu.

Ne mora se zakapati jer je tehnološki vrlo teško izvesti na velikim dubinama. To je podmorski kabel koji se polaže na morsko dno i učvršćuje utezima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 10:57 (Thommar).
17 godina
Thommar kaže...
franjo tahy kaže...
Ajar kaže...

Ne mora se zakapati jer je tehnološki vrlo teško izvesti na velikim dubinama. To je podmorski kabel koji se polaže na morsko dno i učvršćuje utezima.

Gledao davnih dana dokumentarac.

Strojka za zakapanje kavla je ovdje

www.plecko.com.hr, www.mikrotik.hr, www.it-experts.hr, plecko.com.hr, recepti.plecko.com.hr, dm.mikrotik.hr
13 godina
franjo tahy kaže...

Gledao davnih dana dokumentarac.

Strojka za zakapanje kavla je ovdje

Upravo kako sam i rekao. Tehnološki zahtjevno ali ne i nemoguće. Brzina 0,2 km/h. Kako tu ima 20.000 km jasno je da ne rade tom tehnologijom jer polažu (kako piše u tekstu) 5-35 km/dnevno! Dakle, definitivno polaganje na dno.

13 godina
neaktivan

Propusnost kabla je samo 100Gb/s? To mi se cini nekako malo za danasnje prilike ...

Ako recenicu pocinjes sa ''znači'' - automatski smatram da si idiot!
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Bastardo kaže...

Propusnost kabla je samo 100Gb/s? To mi se cini nekako malo za danasnje prilike ...

to ti je 800 Gbit/s

no opet je trebalo bit vise

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 15:00 (Arnold Layne).
11 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

vjerojatno je po jedno optickoj niti 100Gb/s, sad ako je 96nitni kabel, pa si izracunaj...

16 godina
Arnold Layne kaže...
Bastardo kaže...

to ti je 800 Gbit/s

Ne, 1GB/s=8Gb/s. Malo b označava bit, a veliko bajt, tako da su Gb i Gbit ista stvar 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 15:23 (power_user).
16 godina
power_user kaže...
Arnold Layne kaže...
Bastardo kaže...

to ti je 800 Gbit/s

Ne, 1GB/s=8Gb/s. Malo b označava bit, a veliko bajt, tako da su Gb i Gbit ista stvar 

-txt kaže Gb/s, ne B. btw, u telekomunikacijama se uvijek korisit bit-b, ne bayt, jer je ... (bla-bla).

-brzina (propustnost) je dovoljna, nije namjena tog kabla streamanje YT uradaka.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
ihush kaže...
power_user kaže...
Arnold Layne kaže...
Bastardo kaže...

to ti je 800 Gbit/s

-txt kaže Gb/s, ne B. btw, u telekomunikacijama se uvijek korisit bit-b, ne bayt, jer je ... (bla-bla).

-brzina (propustnost) je dovoljna, nije namjena tog kabla streamanje YT uradaka.

ali je to opet propusnost na jednoj optickoj niti, a u kablu ima "dovoljno" niti za komunikaciju izmedu kontinenenata

14 godina
neaktivan

naravno da je prijevod kriv, ukupna propusnost je 24 Tbps, a svaka nit je 100Gbps

http://www.lightwaveonline.com/articles/2014/03/sea-me-we-5-consortium-issues-construction-contracts.html 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 20:19 (osta_os).

5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
osta_os kaže...

naravno da je prijevod kriv, ukupna propusnost je 24 Tbps, a svaka nit je 100Gbps

http://www.lightwaveonline.com/articles/2014/03/sea-me-we-5-consortium-issues-construction-contracts.html 

E to je onda posao!

Ako recenicu pocinjes sa ''znači'' - automatski smatram da si idiot!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice