Tableti prestižu netbookove

poruka: 41
|
čitano: 11.969
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tableti prestižu netbookove".
15 godina
neaktivan

Ti ljudi baš nemaju nekog pametnog posla kad se bave prognozama šta će bit za 5 godina, baš me zanima po čemu su to sve oni izračunali. No ajde, moraju i oni svoj kruh nekako zaradit.

Moj PC  
10 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa sve je to bussines. Naravno da se sve firme bave predvidjanjem kretanja na trzistu i na osnovu toga se pripremaju poslovne strategije itd...  Zapravo bih rekao da je ovo visoko cijenjeno mjesto u zapadnom svijetu pa i kod nas. Ne bih se uopste slozio da to rade ljudi koji nemaju nekog posla. Prije svega mislim da je Apple vodeci u tome, jer eto nekako uvijek zna sta u kojem trenutku treba ponuditi narodu. Sta mislite zasto je bas u Junu pusten u prodaju iPhone. Prema njihovom istrazivanju to je mjesec kada ljudi daju najvise para za takve stvarcice. Ljezto je, manje se trosi para na izdatke oko priprema za zimu, uredjivanja auta za sezonu, veliki broj grana ekonomije upravo cvjeta u ljetnim mjesecima. Trebao je to i google znati ( ili je znao ? ).

It's so deep how can you be so shallow

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Tableti prestižu netbookove

Ma znam ja to, to je bila više sprdnja; no, realno, ne vjerujem ja više pretjerano u takve dugoročne prognoze. Ajde da su za godinu, možda dvije prognozirali, ali prognozirati prodaju nečega za narednih pet godina mi je nekako ipak previše.

16 godina
neaktivan

Ma najboilje kad prognoziraju za 10 i više godina, asvaki mjesec nešto novo izađe.

Kiko

0 0 hvala 0
17 godina

Na stranu prognoze i prognostičari i na stranu iPad ili ako se već zove ono od Applea, ali mislim da realno postoji potreba za uređajem koji ti omogućuje da se zavališ u krevet i čitaš, pregledavaš web, gledaš filmove i slike. Prijenosno računalo nije zgodno za tu namjenu. Svi ne programiraju i svi ne pišu. Mi trenutno nemamo kvalitetnu i šire prihvaćenu zamjenu za knjigu i časopis. Djeca još uvijek u školu nose 5 kg, knjiga, BUG još uvijek dolazi u tiskanom obliku. Treba nam nešto lagano, bez pokretnih dijelova, velike autonomije, nešto s čime možemo upravljati prstima. Budući da su se ljudi navikli na win i budući da mnogi imaju Android na mobitelima, operativni sistem će biti ili win prilagođen za rad prstima ili androiod.

Ako želimo ukinuti tiskane udžbenike treba nam takav uređaj. Pitanje je sad samo koji će uređaj i koja platforma prevladati. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da su opet potcijenili apple i iPad ... http://www.digitimes.com/news/a20100617PD218.html 1.2 miljuna / mjesečno ide sad, do kraja godine oko 2.5 milijuna mjesečno, to bi značilo da će sam apple prodati više iPada ( 30 miljuna / god sa tend rasta ) u sljedećoj godini nego su oni procijenili u USA svih tableta zajedno ... Bogataš Da ne govorim o 3.5 miljuna u ovoj godini?? wtf?? pa već je otišlo toliko iPada, a do kraja godine ima još pola godine x cca 1.5 - 2 miljuna komada mjesečno u prosjeku ( samo apple, a gdje su sad ti svi androidi na jesen ).

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 19:13 (artfull).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
rjakopec kaže...

Na stranu prognoze i prognostičari i na stranu iPad ili ako se već zove ono od Applea, ali mislim da realno postoji potreba za uređajem koji ti omogućuje da se zavališ u krevet i čitaš, pregledavaš web, gledaš filmove i slike. Prijenosno računalo nije zgodno za tu namjenu. Svi ne programiraju i svi ne pišu. Mi trenutno nemamo kvalitetnu i šire prihvaćenu zamjenu za knjigu i časopis. Djeca još uvijek u školu nose 5 kg, knjiga, BUG još uvijek dolazi u tiskanom obliku. Treba nam nešto lagano, bez pokretnih dijelova, velike autonomije, nešto s čime možemo upravljati prstima. Budući da su se ljudi navikli na win i budući da mnogi imaju Android na mobitelima, operativni sistem će biti ili win prilagođen za rad prstima ili androiod.

Ako želimo ukinuti tiskane udžbenike treba nam takav uređaj. Pitanje je sad samo koji će uređaj i koja platforma prevladati.

Tu se ne govori o notebook-ovima već netbook-ovima. Netbook ima prednost za korištenje umjesto udžbenika jer ima tipkovnicu, preklopni je pa je ekran zaštićen... Najveća prednost tableta je upravo korištenje u ležećem položaju.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina

U Forreseteru su istaknuli kako tableti i netbookovi ciljaju na istu skupinu korisnika, no za razliku od netbookova, tableti poput Appleovog iPada omogućuju jednostavnu sinkronizaciju podataka između različitih usluga.

"Volim" kad ljudi kojima informatika nije ni sekundarno zanimanje daju stručne izjave iz te oblasti. Na koji način je netbook, kao koncept, hendikepiran u odnosu na tablet po pitanju mogućnosti sinhronizacije proizvoljnim servisom?

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

netbook stvarno nema nikakvog smisla. eventualno kao komp za vrtice, ali bojim se da bi tada mulci izgubili interes za informatikom :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
kinsif kaže...

netbook stvarno nema nikakvog smisla. eventualno kao komp za vrtice, ali bojim se da bi tada mulci izgubili interes za informatikom :D

da, zato je pmp/mid sa mobilnim os-om stvarno bolji od netbooka... Belji se

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
kinsif kaže...

da, zato je pmp/mid sa mobilnim os-om stvarno bolji od netbooka... Belji se

upravo tako :)

15 godina
protjeran
Netbook je super lagan je mozes ga svugdje ponijeti, imas pune windowse, baterija traje 11 sati. Dobar je za faks itd. Ako tebi ne sluzi ne znaci da nikome ne sluzi dabre.

15 godina
neaktivan
nasljednik kaže...
Netbook je super lagan je mozes ga svugdje ponijeti, imas pune windowse, baterija traje 11 sati. Dobar je za faks itd. Ako tebi ne sluzi ne znaci da nikome ne sluzi dabre.

Ako trebaš mobilnost, dugu autonomiju a da ne škodi performansama (u vidu poslovnog korisnika) ultraprijenosnik je pravi izbor! Dolaskom CULV procesora i sniženjem cijena ultraprijenosnika glupo je uzimati "netbooke" sa jadnim hardverom. A ako hoćeš uređaj za surfanje, multimediju, društvene mreže i to, bolje uzeti tablet nego netbook... 

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
15 godina
protjeran

Za tebe je to mozda rjesenje meni osobno netbook ima sve sto mi treba a za dizajn, programiranje i pokoju igru imam laptop i desktop tako da sam zadovoljan.

Btw odakle je taj citat iz potpisa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 0:42 (nasljednik).
17 godina
neaktivan

zasto je prednost to sto ima pune windowse? sta to uopce znaci? :) jel svijet poceo sa windowsima?

android se razvija turbo brzinom, ne vidim sta neces moci na njemu raditi a da radis na toj igracki od netbooka.

ali zato vidim sto sve mozes raditi na nekom iOS ili android tabletu a ne na netbooku. 

to sto kaze tip iznad mene, ultra prijenosnici su ono sto je netbook trebao biti, ali jednostavno sa tim hardverom bilo kakav rad predstavlja muku! meni barem. cak i ako zelim minesweeper!

ajmo ovako, recimo da je server kamion, kucni komp je auto (passat recimo), prijenostnik je cijela paleta od passata pa do smarta, a netbook je sta? mali smart? ima li to smisla? i tu imas tablet koji bi bio moped. skini sve suvisno i zadrzi elementarno. 

+ ne cekam 3 dana da se pali, zapravo stalno je upaljen ko mob, imam unutra sim karticu pa mi dolaze mejlovi i notifikacije i kad ga trenutacno ne koristim a za to vrijeme mi ne dere nesto posebno bateriju, i tako moze stajati par tjedana! 

netbook je produkt recesije, jasno mi je da se nesto malo moze sa njime i napraviti, ali to je toliko maltretiranje da ja osobno jednostavno izgubim volju. i fax i posao i zabava... skoro pa bolje te neke zahtjeve odradim sa smartphona nego sa netbooka! 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Objektivno gledajuci, tableti pripadaju buducnosti kao koncept iz cega bi se nesto zanimljivo moglo razviti dok je netbook racunalima mjesto u proslosti. Barem se nadam da je vrijeme sporih laptopa losih ekrana proslo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sigurno je da e tableti prevladati isto kao što i smartphonovi uzimaju sve veći zamah i skoro svi ih polaku kupuju. Pa sjetite se prije 5-6 godina koliko ljudi je ima smartphone? A danas da ne kažem je sasvim normalno imati ga. Ista stvar će biti za tabletom. Meni se on za po kući čini pet puta boljim nego note/netbookom jer ga moguu koristiti di god hoću(ne moram ga staviti na stol ili nešto da ga koristim jer ga držim u ruci) A opet za obično surfanje i kopkanje sa multimedijom dosta, iako se to ako je u slučaju ios ili android može vrlo lako obogatiti sa raznim aplikacijama koje će bolje raditi nego na nekom netbooku(a i brže) ono što sam imao prilike koristiti netbook to je bilo mrcvarenje kad nemožeš slušati muziku u pozadini i surfati netom a da ne trza svjetski. Neznam možda se to sa novijim modelima promijenilo jer ovaj model je stariji(onaj kad je vip dijelio uz mobilni internet).

Ako android ne izbaci kroz godinu dana nešto konkretno od tableta, sigurno onda ću kupiti ipad ver.2 kojem će biti povećana funkcionalnost i bit će puno zanimljiviji nego ovaj prvi model.

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

MA LOL.
Po čemu je to bolje imat tablet i držat ga u ruci nego netbook koji staviš negdi i gg.
Daj uzmi pol kile nečega pa drži sat i pol pa mi se javi. Odi na bus i dva sata drži to govno u ruci dok se voziš negdi.

Netbook ima 5x veći disk nego tableti. Ima HDMI out i može se gledat mkv onak ODMA, USB, prava tipkovnica a ne neko virtualno sranje...

Doma imam dvije plazme u dvije dnevne sobe, LCD u kuhinji i LCD i spavaćoj.
Imam notebook i desktop računalo spojeno na full HD LCD monitor.
Ako oću surfat sjednem za komp i peglam ko gospon čovjek, ako mi se gleda neki film pogledam na tv prek HDMI i to neki MKV bez ikakve konverzije.

Tablet je ko stvoren za na WC a tam imam masu časopisa tak da mi ni tam ne treba.

Tablet je izmišljen da bi se glupanima izmuzla lova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.6.2010 19:35 (NEW_MAN).
16 godina
NEW_MAN kaže...

MA LOL.
Po čemu je to bolje imat tablet i držat ga u ruci nego netbook koji staviš negdi i gg.
Daj uzmi pol kile nečega pa drži sat i pol pa mi se javi. Odi na bus i dva sata drži to govno u ruci dok se voziš negdi.

Netbook ima 5x veći disk nego tableti. Ima HDMI out i može se gledat mkv onak ODMA, USB, prava tipkovnica a ne neko virtualno sranje...

Doma imam dvije plazme u dvije dnevne sobe, LCD u kuhinji i LCD i spavaćoj.
Imam notebook i desktop računalo spojeno na full HD LCD monitor.
Ako oću surfat sjednem za komp i peglam ko gospon čovjek, ako mi se gleda neki film pogledam na tv prek HDMI i to neki MKV bez ikakve konverzije.

Tablet je ko stvoren za na WC a tam imam masu časopisa tak da mi ni tam ne treba.

Za sve ovo što si nabrojao meni nije potrebno, i nemoraš odmah pljuvat ako to tebi ne paše. Meni bi tablet služio samo za par stvari a to je surfanje i lagano korištenje aplikacija(tipa mail igre itd) i za to mi ne treba notebook. Ajde mi ti nađi netbook koji ne trza cijelo vrijeme i može 10 sati surfati netom? I daj mi reci kako da ga udobno koristim dok sam ležim na krevetu ili sam zavaljen u fotelju? Ne kažem da se nemože, može se. Vidim brata kad se on zavali sa laptopom u fotelju pa nakon pol sata surfanja skida laptop jer mu kuha trbuh na kojem mu stoji, a naravno ako bi ga još malo duže koristio morao ga spojiti na struju da se ne ugasi.

Meni močan notebook ne treba jer za to imam desktop za koji lijepo sjedne i radim što me volja. Ali mi je zato muka kad recimo želim baciti oko na forum morao bi se dignut iz fotelje, sjest za komp i pogledati, umjesto da uzmem tablet(odnosno sada uzmem smartphone) i lijepo bacim oko na forum i sl. A usput ne ometam druge dok je utakmica da se probijem do kompa a i sjednim okom mogu pratiti tekmu(dok na kompu nemogu jer je nasuprot tv-u)

I opet ono glavno su performanse. Kažem vidio sam na svoje oči stariji netbook i on je imao problema otvaranjem youtube videa i multitasking pada u vodu kad dok gledaš video jedva nešto drugo bi mogao raditi...Iako imam vrlo dobar smartphone koji je odličan za surfanje, ipak zbog svoje veličine nije baš best option za višesatno surfanje(iako i to radim bez beda) ali bi sa tabletom stvar bila još lakša ako je izveden kako spada(znači ne tablet sa winsima za koji mi treba jak hardver i di baterija izdura 2 i pol sata)

Stoja
17 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

nope. tablet je budućnost zbog novog UI ja i načina interakcije sa računalom ala smartphone / iPhone samo komodnije. Za sve ostalo koristiti će se prava desktop računala ( zbog velikih ekrana, tipkovnice i miša ) dok god UI ne sazrije dovoljno da se prebaci i na desktope. Laptop kao forma, osim za specijalizirane zadatke će lagano izumirati.

A.
15 godina
neaktivan
nasljednik kaže...

Btw odakle je taj citat iz potpisa.

Zapravo se ni ne sjećam točno, sa nekih metafizičkih stranica.Osmijeh

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
16 godina
protjeran
artfull kaže...
NEW_MAN kaže...

nope. tablet je budućnost zbog novog UI ja i načina interakcije sa računalom ala smartphone / iPhone samo komodnije. Za sve ostalo koristiti će se prava desktop računala ( zbog velikih ekrana, tipkovnice i miša ) dok god UI ne sazrije dovoljno da se prebaci i na desktope. Laptop kao forma, osim za specijalizirane zadatke će lagano izumirati.

a boze mili ti bi sad iOS i na desktopima...oprosti, ali stvarno mislim da nisi normalan

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina

Nisam još imal netbook u rukama koji trzulji, to je valjda zato kaj ljudi koje ja poznajem kupe onaj s više rama.

Imam fotelju za stolom gdi mi je komp u kojoj mi je udobnije nego u bilo kojem krevetu i ne pada mi na pamet trkeljat po nekom 10" ekranu s prstima ak imam 22" full hd monitor sa tipkovnicom i mišem.
Kakvo surfanje, pa na netu nemam kaj radit više od pol sata na dan a ne 10 sati o kojima vi trabunjate.
Kaj to čitaš 10 sati?

E i koje bi ti to igre igral?

Ne da su igre stupidne nego su katastrofa. Jedino kaj vrijedi je solitaire, sudoku i recimo towers igre.

Uglavnom tablet može manje, slabije i lošije sve kaj netbook radi. Kad izbace netbook koji vrti HD mkv, ima HDMI, USB i disk barem 250 GB taj uređaj meni nema smisla. Cijena normalno mora biti ista ili manja ko kod netbooka.

Trenutno imamo u ponudi samo ipad koji je po SVEMU slabiji od netbooka a košta VIŠE tak da dok ne vidim neke konkurentne tablete koji daju više za manje para opće nema diskusije.

Netbook > Tablet

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 10:25 (NEW_MAN).
17 godina
NEW_MAN kaže...

Nisam još imal netbook u rukama koji trzulji, to je valjda zato kaj ljudi koje ja poznajem kupe onaj s više rama.

Imam fotelju za stolom gdi mi je komp u kojoj mi je udobnije nego u bilo kojem krevetu i ne pada mi na pamet trkeljat po nekom 10" ekranu s prstima ak imam 22" full hd monitor sa tipkovnicom i mišem.
Kakvo surfanje, pa na netu nemam kaj radit više od pol sata na dan a ne 10 sati o kojima vi trabunjate.
Kaj to čitaš 10 sati?

E i koje bi ti to igre igral?

Ne da su igre stupidne nego su katastrofa. Jedino kaj vrijedi je solitaire, sudoku i recimo towers igre.

Uglavnom tablet može manje, slabije i lošije sve kaj netbook radi. Kad izbace netbook koji vrti HD mkv, ima HDMI, USB i disk barem 250 GB taj uređaj meni nema smisla. Cijena normalno mora biti ista ili manja ko kod netbooka.

Trenutno imamo u ponudi samo ipad koji je po SVEMU slabiji od netbooka a košta VIŠE tak da dok ne vidim neke konkurentne tablete koji daju više za manje para opće nema diskusije.

Netbook > Tablet

Ne možeš kupiti "netbook s više rama" kad je Intel ograničio koliko rama netbook može imati, kolika smije max biti veličina ekrana itd

Netbook "u svemu bolji"? A u čemu to? Možda u trajanju baterije? Možda je ekran bolji nego S-IPS na IPAD-u? Možda se brže uključi (lol)? Ili je jednostavniji za korištenje?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 10:42 (segregator).
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
NEW_MAN kaže...

a boze mili ti bi sad iOS i na desktopima...oprosti, ali stvarno mislim da nisi normalan

iOS je OSX je Unix. S vremenom će bivati sve kompleksniji a pretpostavljam da će se jednom u budućnosti ponovno mergati u jedan OS.  Za početak se može koristiti ovaj jednostavni UI layer preko OSX-a. 

Kad gledaš neki SF, iron man, minority report ili onaj glupi CSI svi koriste neku vrstu touchscreen-a ili hologramske projekcije sa podržanim gesturama, to je budućnost, ne miš i tipkovnica.

A.
17 godina
@segregator
Nemaš pojma i nabrajaš totalne gluposti.
Netbook može imat 2 GB rama s kojim radi savršeno.
Trajanje baterije je jedna i jedina prednost.
IPS LOL pa čitaš kaj ima na netu ne radiš pripremu za tisak. Napisal si ko da je kad ne radiš na IPS ko da gledaš u crno bijeli ekran. Brzina uključivanja isto glupost, komp u hibernaciji se boota onak odma a i da se boota 5 minuta pa gdi gori?
Ne kužim kak može biti jednostavnije radit na računalu s prstima ak imaš miša?
Uglavnom nabrajaš gluposti.
Nemaš USB, nemreš spojit na TV i gledat HD mkv i isto to nemreš gledat na njemu.
Nemreš radit recimo u wordu i excelu ili zamisli sad ovo, pričat na skype kad nešto radiš.
Ako ti je ipad referentan onda nemreš ništ gledat ako prije ne prebaciš u mp4 kaj znači da bez dodatnog računala neš baš ništ gledal. Kapacitet je isto tak pušiona kod tableta. Webkamera za skype?

Tablet je super igračka i to je to, ali je netbook sto put bolji i iskoristiviji.
17 godina
NEW_MAN kaže...
@segregator
Nemaš pojma i nabrajaš totalne gluposti.
Netbook može imat 2 GB rama s kojim radi savršeno.

http://www.xbitlabs.com/news/mobile/display/20100519144426_Intel_to_Remove_Panel_Size_Restrictions_for_Dual_Core_Atom_Netbooks.html

Evo da se ne prepiremo pa nek ljudi pročitaju i procijene ko piše gluposti

17 godina

Daj pročitaj kaj linkaš jer očito da nemaš argumente pa pišeš gluposti.
Taj txt se odnosi na ograničenja veličine ekrana, a ram koji se spominje je DDR3. Netbook s 2 Gb DDR2 rama postoji onak oduvijek.

Jedan od primjera Asus Eee 1201.

Ovo računalo košta isto ko i najjeftiniji ipad koji ima samo 16 GB memorije.

Asus ima 250 GB, HD ready razlučivost ekrana, 2 GB rama, webkameru, USB, HDMI i ION tak da vrti HD Video.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 15:09 (NEW_MAN).
17 godina
NEW_MAN kaže...
Daj pročitaj kaj linkaš jer očito da nemaš argumente pa pišeš gluposti.
Taj txt se odnosi na ograničenja veličine ekrana. Netbook s 2 Gb rama postoji onak oduvijek.

Daj nauči čitati, lol, ili bar ne piši gluposti:

"However, netbooks adopting dual-core Atom N550 may feature 11.6” or 12.1” screens, 1GB of DDR3 memory, 32GB SSD or 250GB drive, reports Digitimes web-site. Intel denied that it plans to lift the limitations."

Znači vijest je bila da se podiže ograničenje sa 10.1" ekran, 1 GB DDR2, 16GB SSD, 160GB HDD, i čak ni to nije istina.

Sve ostalo postoji samo u tvojoj mašti

17 godina
Pa onda Links i sve trgovine svijeta lažu kad prodaju netbook računala koja prodaju.

Ovaj tekst se odnosi na dual core atome.
Još uvijek postoje jedno jezgreni atomi s 12 incha ekranima, 2 GB rama DDR2, 250 GB HDD.....
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice