Stallman sretan što nema Jobsa

poruka: 377
|
čitano: 47.969
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stallman sretan što nema Jobsa".
15 godina
Re: Stallman sretan što nema Jobsa

Ja sam probao i malo koristio iphone 3g, 3gs, 4, ipad i ipad2 te neki stariji mac tako da cu pljuvat i dalje... A jos razlog zasto pljujem je taj sto me zivcira ekipa koja me uvjerava da MORAM kupi Apple jer je on jednostavno najbolji i da sam debil ako ga ne kupim. Kao da ja neznam mislit svojom glavom i neznam sta je najbolje za mene.

P.S. I ja sam sretan sto vise nema Jobsa

pwn too much...
17 godina
Hacker-ri kaže...

90% pljuvaca pljuje jer tako dobije TU iako nikad nije imalo veze sa icim od appla, a najvecu "praksu" dobio je kroz citanje posta nekoga tk oga je vidio u tcomu ili vipu na polici UGASENOG...

TD dobiju svi oni koji pokusaju razuvjerit ekipu da ga barem probaju pa onda sude...

Nekoliko ljudi sa ovog foruma je bilo kod mene u firmi, probalo koristiti uredaje barem pol dana i nisu imali bas nekih kritika na racun neke zatvorenosti...

ja se ne osjecam u zatvoru dok ga koristim, bas lijepo radim s njim, zaradujem, sinkroniziram i veselim se cloudu...

ako je to zatvor, hvala Jobsu na ovakvom zatvoru, j... je dobar...

a vi se sad natezite sa tko je sta rekao ili nije rekao, i kako je vas open source najbolji...

onaj koji mac hvali je odmah fanboy,a onaj koji pljuje je odmah hater, a ima velike razlike izmedu 2 budale u raspravi, i 2 ljudi sa konstruktivnom raspravom...

ja ovdje ne vidim ni jedno ni drugo, pa ako mi netko moze objasnit--- o cemu Vi?

znači, jedina nagradu u životu im je palac dolje ili gore? baš ćeš nekog uvjerit u istinitost svojih argumenata pisanjem riječi velikim slovima i psovanjem. pravi forumaš-ratnik, nema šta. čovjek je rekao da zatvorenost sustava jamči kvalitetu. sa tim se ne slažem i ima mnogo primjera/dokaza da to nije točno. (apache, mysql, android, linux, vlc, k3b ...) 

nema 'naš i vaš open source'. ako ne znaš o čemu netko priča, čemu se uključitavit u raspravu. 

*i jedno me čudi - zašto appleovci ne grade kult oko steve wozniaka, čovjeka koji je stvarno napravio prvo apple računalo. 

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 14:52 (hrvooje).
15 godina
agent_00klc kaže...

Ja sam probao i malo koristio iphone 3g, 3gs, 4, ipad i ipad2 te neki stariji mac tako da cu pljuvat i dalje... A jos razlog zasto pljujem je taj sto me zivcira ekipa koja me uvjerava da MORAM kupi Apple jer je on jednostavno najbolji i da sam debil ako ga ne kupim. Kao da ja neznam mislit svojom glavom i neznam sta je najbolje za mene.

P.S. I ja sam sretan sto vise nema Jobsa

jel te tu na forumu netko uvjerava da MORAŠ kupiti apple? ovdje je upravo suprotno. nećeš biti kul i nitko se neće s tobom igrati ako kupiš apple. biti ćeš debil i budala.

zato si i ti sad napisao da ćeš i nakon korištenja svih mogućih ajfona i dalje pljuvati po appleu da bi se ostali dečki htjeli igrati s tobom. zastrašen si ogromnom količinom antiappleovaca.

15 godina

Hahahahaaa....

Ma ne pricam za forum nego za ljude koje srecem svud okolo...

Zastrašen antiappleovcima... {#}

Neki put se tako dobro nasmijem na ovom forumu....{#}

pwn too much...
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

90% pljuvaca pljuje jer tako dobije TU iako nikad nije imalo veze sa icim od appla, a najvecu "praksu" dobio je kroz citanje posta nekoga tk oga je vidio u tcomu ili vipu na polici UGASENOG...

...

Jako je zgodno kad netko na temelju necega - ne znam cega, valjda ste pitali Vidovitog Milana - zakljuci da netko ovdje nije koristio OS X ili ajfon ili ajtac ili ajpad ili ajvar, u name it. Je, sve je to lijepo, sjajno, bljestavo i kontraintuitivno. I stabilno je, hm, a zasto ono? O pa da, jer je temelj *nix.

Ezio kaže...

A ti ne možeš shvatiti da nitko nikog ne tjera da kupi taj zatvoreni sustav koji tjera u zatvor i patnju? Ako ne kupiš apple prosvirat ćemo ti bulju?

Jesam ja igdje išta rekao protiv open sourcea? Pa i sam koristim aplikacije koje community održava. Ali ne koristim ih u ozbiljne svrhe. Osjećam se zapravo slobodnije od vas koji zagovarate samo open source.

Tek onda kada nece biti patenata i slicnih idiotarija te kad ce sav softver biti otvorenog koda, onda tek mozemo ocekivati nekakav napredak. Na nesrecu, taj dan vjerojatno necemo dozivjeti.

There's no school like the old school and I'm the fucking headmaster!
15 godina
protjeran
hrvooje kaže...

znači, jedina nagradu u životu im je palac dolje ili gore? baš ćeš nekog uvjerit u istinitost svojih argumenata pisanjem riječi velikim slovima i psovanjem. pravi forumaš-ratnik, nema šta. čovjek je rekao da zatvorenost sustava jamči kvalitetu. sa tim se ne slažem i ima mnogo primjera/dokaza da to nije točno. (apache, mysql, android, linux, vlc, k3b ...) 

nema 'naš i vaš open source'. ako ne znaš o čemu netko priča, čemu se uključitavit u raspravu. 

Ajde natrag u skolu jer ti logika ne ide. Cak i da zatvorenost sustava nuzno jamci kvalitetu, to ne govori nista o kvaliteti "otvorenih" sustava, pa s nabrajanjem kvalitetnih "otvorenih" sustava apsolutno nista ne dokazujes...

16 godina
neaktivan

Koliko je Otvorenost dobra za masovne primjene svjedoči sam Android skupa sa Googleom i za kojega se šuška da ga namjerava zatvoriti zbog fragmantacije.

I'll be back
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
hrvooje kaže...

Ajde natrag u skolu jer ti logika ne ide. Cak i da zatvorenost sustava nuzno jamci kvalitetu, to ne govori nista o kvaliteti "otvorenih" sustava, pa s nabrajanjem kvalitetnih "otvorenih" sustava apsolutno nista ne dokazujes...

ne može i zatvorenost jamčit kvalitetu i otvorenost. jedno isključuje drugo po njegovom. nabrajanjem kvalitetnih otvorenih sustava se ne dokazuju kvalitetni otvoreni sustavi? 

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
15 godina
hrvooje kaže...

ne može i zatvorenost jamčit kvalitetu i otvorenost. jedno isključuje drugo po njegovom...

izgleda da bi stvarno trebalo ilustracije prilagati uz postove...

14 godina
neaktivan

Sustav da bi bio kvalitetan, mora, jednostavno mora biti zatvoren. Kvalitetu softvera trebaju testirati inžinjeri koji su ga pravili, za hardver kojem je namjenjen. Sve izvan tih okvira ne garantira kvalitetu i treba ga izbjegavati.

3 8 hvala 0
14 godina
protjeran
microman kaže...

Koliko je Otvorenost dobra za masovne primjene svjedoči sam Android skupa sa Googleom i za kojega se šuška da ga namjerava zatvoriti zbog fragmantacije.

Zaboravljaš ključnu riječ: Besplatan je. Zato takva fragmentacija. A i temeljen je na linux-u.

Otvorenost nema veze zašto ga Google (možda, i to sumnjam da će se dogoditi, jer to nije google-ova praksa) misli "zatvoriti, ima veze što je besplatan, odnosno dostupan svima.

Nadalje, google je lako mogao zaštiti android licencama i tako zarađivati, ili zaštiti kod. Dakle pretpostavka da će ga zatvoriti zbog fragmentacije i "otvorenosti" jest glupost jer su i oni svjesni da ga je i otvorenog moguće bez problema zaštiti.

Moja mater te traži
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 15:18 (Bypass).
17 godina
neaktivan

molim da se i drugog kapitalističkog fanboja ne citira, TIA

ča ni šesan mladić...
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Sinatra kaže...

Sustav da bi bio kvalitetan, mora, jednostavno mora biti zatvoren. Kvalitetu softvera trebaju testirati inžinjeri koji su ga pravili, za hardver kojem je namjenjen. Sve izvan tih okvira ne garantira kvalitetu i treba ga izbjegavati.

Ovo nije točno, ima dosta Open Source proizvoda koji dobro rade. Problem nisu Open Source programeri,

problem su Open Source dizajneri...izgleda da osim programera nijedna druga djelatnost nije

nešto raspoložena Open Source-ati svoje proizvode :)

Onda ti npr sučelje za Gimp (jako kvalitetan Open Source projekt, btw) napravi neki

programer po nekom svom "standardu" i onda meni u firmi žele dati otkaz kad

im instaliram to, a ne Photoshop kojeg ne žele platiti

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Bypass kaže...
microman kaže...

Zaboravljaš ključnu riječ: Besplatan je. Zato takva fragmentacija. A i temeljen je na linux-u.

Otvorenost nema veze zašto ga Google (možda, i to sumnjam da će se dogoditi, jer to nije google-ova praksa) misli "zatvoriti, ima veze što je besplatan, odnosno dostupan svima.

Nadalje, google je lako mogao zaštiti android licencama i tako zarađivati, ili zaštiti kod. Dakle pretpostavka da će ga zatvoriti zbog fragmentacije i "otvorenosti" jest glupost jer su i oni svjesni da ga je i otvorenog moguće bez problema zaštiti.

Ja još nisam naletio na besplatan Android mobitel, ako nije bio uz neku nenormalnu pretplatu...di to ima besplatnih Android mobitela?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
protjeran
segregator kaže...

Ja još nisam naletio na besplatan Android mobitel, ako nije bio uz neku nenormalnu pretplatu...di to ima besplatnih Android mobitela?

Isto tamo gdje i pamet djele.

Android = Operativni sustav za mobilne uređaje.

Moja mater te traži
17 godina
Bypass kaže...
segregator kaže...

Znači besplatno ga dobiješ uz mobitel, ali hardware platiš?

za razliku od iPhonea kod kojeg posebno platiš telefon, a posebno iOS?

14 godina
neaktivan
segregator kaže...
Bypass kaže...
segregator kaže...

i apple igra po mnogim open source načelima zarade ...  :D

14 godina
protjeran
segregator kaže...

Znaš li ti čitati sa razumijevanjem?

Jel vidiš možda negdje da sam spomenuo proizvođače mobitela,cijene istih ili je*beni iPhone.

Drugi puta čitaj ili ako misliš forsirati temu prema mobitelima, idi na druge podforume.

Moja mater te traži
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Aha, Android je u potpunosti otvoren, sjedi pet.
Da ga nisi pomijesao s Replicantom mozda?

P.S. Kaze se fragmentacije. ;)

Sinatra kaže...

Aha, a ti si jedan od tih inzinjera pa govoris u ime struke ili?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 15:44 (1domagoj1).
14 godina
neaktivan
segregator kaže...
Onda ti npr sučelje za Gimp (jako kvalitetan Open Source projekt, btw) napravi neki

programer po nekom svom "standardu" i onda meni u firmi žele dati otkaz kad

im instaliram to, a ne Photoshop kojeg ne žele platiti

Gimp nije nikakva zamjena za Photoshop. Da dizajnerska firma s kojom radim umjesto Photoshopa koristi Gimp, ne bi zajedno radili. Zaključio bih da ne prate tržište standarde i da nisu dovoljno ozbiljni za suradnju.

Majstora se sudi po alatu. Jednako kako očekujem da će onaj koji mi kopa temelje za kuću koristiti bager, a ne motiku, jednako tako očekujem i odgovarajući alat kod korisnika računala.

17 godina
neaktivan
segregator kaže...
segregator kaže...

Mijesas dva pojma. Besplatno i otvoreno. Otvoreno ne znaci nuzno i besplatno. Ne mijesajte ta dva pojma.

14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Nema smisla više raspravljati. Gdje ti jednog fanboja možeš u nešto uvjeriti. Pa to je psihološki problem i za to bi trebali biti profesionalci.

Njima nije jasno da primjerice linuxaši su "djeca" oba smjera: otvorenog i zatvorenog, dok velika većina zagovornika zatvorenih kodova, neoliberalno kapitalističkih kompanija, niti ne zna što je to ustvari.

Ja odustajem.

Moja mater te traži
16 godina
Bypass kaže...
1domagoj1 kaže...

Nema smisla više raspravljati. Gdje ti jednog fanboja možeš u nešto uvjeriti. Pa to je psihološki problem i za to bi trebali biti profesionalci.

Njima nije jasno da primjerice linuxaši su "djeca" oba smjera: otvorenog i zatvorenog, dok velika većina zagovornika zatvorenih kodova, neoliberalno kapitalističkih kompanija, niti ne zna što je to ustvari.

Ja odustajem.

Pametniji popušta.... {#}

{#}

Šteta što odustaješ, bilo vas je zanimljivo pratiti...

17 godina
neaktivan

Ljudi koji kupe Apple proizvode da bi bili dio imaginarne elite su idioti. Također, idioti su oni koji koriste linux da bi bili dio elite, kao i oni koji smatraju da ih to što znaju pogramirat/mjerit napone/kopat po registriju/koristit konzolu cini elitom ("1337").
Vecina ljudi koja koristi appleove proizvode (a ja sam jedan od njih) koristi ih jer su im, zamislite to, korisni! Da, znam da je to tesko povjerovati, ali eto, tako je. Da, ipad mi je koristan, i zato ga koristim, isto kao i ipod. Također, ucim programirati, jer ce mi to u buducnosti (a i sada u skoli ako uzmemo natjecanja u obzir) biti KORISNO. Jobs je (uz pomoc nekolicine ljudi) donio racunalo u svaki dom (a zadnjih godina i u svaki džep). I zbog toga mu skidam kapu. A Stallman, iako je znacajan za IT, nije toliko doprinjeo. Također, on je ocito jedan od onih gore opisanih, koji opsesivno zele biti dio elite, i svatko tko ponudi racunalo obicnom korisniku je neprijatelj.

Podsjeca me pomalo na iluzioniste, koji su bijesni kad netko otkrije neki njihov trik...

Nothing is true, everything is permitted...
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 15:47 (Assassin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
1domagoj1 kaže...
segregator kaže...
segregator kaže...

Mijesas dva pojma. Besplatno i otvoreno. Otvoreno ne znaci nuzno i besplatno. Ne mijesajte ta dva pojma.

Ja mislim da krivome govoriš, tj da je onaj drugi (fanboy) pobrkao ta dva pojma i počeo lupetati i

govoriti da je Androind besplatan, a da vidimo što o tome kaže Stallman? (kužiš ironiju {#} )

http://www.guardian.co.uk/technology/2011/sep/19/android-free-software-stallman

14 godina
protjeran
segregator kaže...

Ja mislim da krivome govoriš, tj da je onaj drugi (fanboy) pobrkao ta dva pojma i počeo lupetati i

govoriti da je Androind besplatan, a da vidimo što o tome kaže Stallman? (kužiš ironiju {#} )

http://www.guardian.co.uk/technology/2011/sep/19/android-free-software-stallman

Moramo li opet of free as a beer itd?

Ko da uvjeravmo telad da vrata u koja bulje jesu šarena ali su još uvijek vrata.

Nevjerojatno.

Fanboyizam je teški psihološki poremećaj.
14 godina
neaktivan

U konačici, "otvoreni softver" je samo uljepšani naziv za nedovršeni softver.

2 7 hvala 0
15 godina
Bypass kaže...

Ko da uvjeravmo telad da vrata u koja bulje jesu šarena ali su još uvijek vrata.

Nevjerojatno.

daj budi karakter i povuci se kad si već obećao da ćeš odustati. ko dijete si...

17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Nevjerojatno.

Mislio sam da si odustao? {#}

17 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

U konačici, "otvoreni softver" je samo uljepšani naziv za nedovršeni softver.

Hahahaha, jao ja cu pocet plakat, od smjeha...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice