Službeno predstavljen Xeon E5

poruka: 13
|
čitano: 3.562
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno predstavljen Xeon E5".
16 godina

novi Sandy-E/EP.. strašna serija novih CPUa, ali kod nas skoro nikakva ponuda Xeona.

Interesantni su i cijenom (par dolara niža od 'Pentača' i7 za isti socket). Bar su sad socketi isti 2011, naravno dok intel opet ne izbaci neki novi, s jednom nožicom više-manje...

-Vrijeme je da par godina ne diraju socket(?), pa da napokon ostvarim 'virtualne snove' (VM u RAMu)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako sad ne izađe novi MacPro očigledno neće nikad.

4 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: Službeno predstavljen Xeon E5
ihush kaže...

napokon ostvarim 'virtualne snove' (VM u RAMu)...

Jebote, super ideja!!! Baš ću to danas probati sa nekom "manjom" virtualkom!

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
za nekoliko godina ce ovakvi procesori biti normalno stolno izdanje za normalne pare kao sto je npr i5 2500k danas...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

novi Sandy-E/EP.. strašna serija novih CPUa, ali kod nas skoro nikakva ponuda Xeona.

Interesantni su i cijenom (par dolara niža od 'Pentača' i7 za isti socket). Bar su sad socketi isti 2011, naravno dok intel opet ne izbaci neki novi, s jednom nožicom više-manje...

-Vrijeme je da par godina ne diraju socket(?), pa da napokon ostvarim 'virtualne snove' (VM u RAMu)...

Imam Xeon u kompu (prošla serija) četverojezgreni na 3.2 GHz - RASTURA!

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Friday kaže...

Jebote, super ideja!!! Baš ću to danas probati sa nekom "manjom" virtualkom!

RAM disk? Da?

Tutorijale amo {#}

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
17 godina
odjavljen

Ma bezveze. Napravio XP virtualku na 4GB ram disku. Dao joj 4 jezgre i ništa mi se ne čini odveć brzo. Jedino kad otvoriš properties windows direktorija dobiješ gotovo instant (cca desetinka odokativno) podatke o broju i veličini fajlova... Sve drugo - bezveze. Instalacija je normalno trajala, boot i gašenje normalno traje... {#}

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

Ma bezveze. Napravio XP virtualku na 4GB ram disku. Dao joj 4 jezgre i ništa mi se ne čini odveć brzo. Jedino kad otvoriš properties windows direktorija dobiješ gotovo instant (cca desetinka odokativno) podatke o broju i veličini fajlova... Sve drugo - bezveze. Instalacija je normalno trajala, boot i gašenje normalno traje... {#}

-... jer radiš pogrešno. Za VM i XP se postavlja jedna jezgra (više je kontra efekt). Pravilno podešen VM se boota cca 2-3x brže od fizičkog PCa.

17 godina
odjavljen
ihush kaže...
Friday kaže...

-... jer radiš pogrešno. Za VM i XP se postavlja jedna jezgra (više je kontra efekt). Pravilno podešen VM se boota cca 2-3x brže od fizičkog PCa.

Pa tako mi reci

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 19:39 (Friday).
17 godina
odjavljen

Bio si u pravu, sa jednom jezgrom traje boot od 13 do 16 sekundi {#}

EDIT:

Mislim da bi to moglo još znatno brže ali čini mi se da postoji neko interno ograničenje u virtualnoj sabirnici na vmware-u. Naime, hd tach u virtualki prijavljuje brzinu diska od oko 650 mega u sekundi. Kad pokrenem na host stroju hd tach prijavi mi oko 2800 mega u sekundi.

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 20:22 (Friday).

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Lazarus Long kaže...

RAM disk? Da?

Tutorijale amo {#}

LOL, teško je napraviti tutorijal za nešto što traje par sekundi. Vidi

Freak Show Inc.
16 godina

previše raznih sitnica... koji virt soft (VPC-HyperV, VBox, VMware, Xen..) pogotovo pravi CPU (imaš 'krivi'), pa sve do količine RAMa (koliko ostaje hostu, guest je zapravo zadovoljan s malo, konkretna aplikacija samo određuje koliko je potrebno) npr pogrešno je na 4GB PCju dodjeliti VMu npr 2-3GB (osim ako baš aplikacija toliko traži), jer je potrebno i hostu za glatki rad, najviše za keširanje, pa je osjećaj kao da je na SSDu umjesto HDDa.

-čitav PC je važan, chipset, CPU.. i nešto znanja, kao što je ovo s brojem jezgri.

Počinjem mjerkati neki novi xeon, u startu 16GB, nadam se i 64.. tad bi mogao... electric dreams (

, ali su ostali dijelovi bolji..)

17 godina
odjavljen
ihush kaže...

previše raznih sitnica... koji virt soft (VPC-HyperV, VBox, VMware, Xen..) pogotovo pravi CPU (imaš 'krivi'), pa sve do količine RAMa (koliko ostaje hostu, guest je zapravo zadovoljan s malo, konkretna aplikacija samo određuje koliko je potrebno) npr pogrešno je na 4GB PCju dodjeliti VMu npr 2-3GB (osim ako baš aplikacija toliko traži), jer je potrebno i hostu za glatki rad, najviše za keširanje, pa je osjećaj kao da je na SSDu umjesto HDDa.

-čitav PC je važan, chipset, CPU.. i nešto znanja, kao što je ovo s brojem jezgri.

Počinjem mjerkati neki novi xeon, u startu 16GB, nadam se i 64.. tad bi mogao... electric dreams (

, ali su ostali dijelovi bolji..)

Znam, moj proc je za "kućnu" virtualizaciju (iako nativno podržava virtualizaciju). Inače, od mojih 8 giga 4 je otpalo na disk, 512 virtualki (goli xp, više nego dovoljno) i ostalo je bilo dovoljno da host ne počne roštati sa virtualnom memorijom. Ali unatoč svemu prevelika mi je hd tach razlika...

Freak Show Inc.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice