Službeno predstavljen iPhone 4

poruka: 742
|
čitano: 142.153
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Službeno predstavljen iPhone 4".
17 godina
neaktivan

@Logic ... ograničenje na wifi je navodno samo do kraja 2010. i sasvim sigurno zbog ionako preopterecenog AT&T ja u USA koji je već dodatno opterećen sa ogromnim bandwithom koji konzumira iPad. Kao sto je na prezentaciji rečeno iPhone bez iPada konzumira oko 50% prometa sa mobilnim uređajima u USA. daleko vise od androida ili RIMa. To sto su i dalje vezani uz AT&T je u ovom trenutku najveći Appleov problem u USA i prepreka još većem rastu. Računam da je tome isto kraj ubrzo. Osobno kao i velika većina ovdje nemam namjeru za ovaj ili bilo koji drugi telefon dati vise od par sto kuna u pretplati pa ću samo besplatno nadograditi svoj 3Gs na iOS4 i sacekati kraj ugovora i 7. mjesec 2011 a tad sasvim sigurno i iOS5 i iPhone5.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Službeno predstavljen iPhone 4
Danijel kaže...

3) Trenutno sad Facetime je bezveze - možeš ga koristiti samo preko Wi-Fi i razgovarati samo s drugom osobom koja posjeduje iPhone 4. Zašto trenutno nije omogućeno preko 3Ga - tko će znati - ja mislim da ima veze s protokom podataka i većom kvalitetom videa (a tamo u USA se zna da AT&T ima groznu mrežu) - ali kad to srede, i kad ostali proizvođači usvoje standard bit će dobar :)

Eto ja želim da konačno izađe neki uređaj kojim će biti lako obavljati video pozive.

To će biti još jedan plus ako iphone to uspije popularizirati. (ispravite me ako to već funkcionira glatko s nekim drugim uređajem)

Ali što zbilja možeš obavljati video pozive isključivo s drugim iphoneom 4 i to samo preko wi-fi-a?

Šteta, jer to znači da mi takva usluga za sada ništa neće značiti, kao prvo nemamo svi wi-fi, osim kući (ako sam doma bolji je skajp) rijetko ga ima u HRv, a i koliko će ljudi imati iphone4?

Sigurno ga neće i imati veliki dio kontakata s kojima bi htjeli obaviti te pozive.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
15 godina
neaktivan

Dizajnom je solidan uređaj, ali sam ostao vrlo neimpresioniran. Očekivao sam da će nešto stvarno "revolucionarno" donijeti novi iPhone ali očito ništa od toga.

Jedino ekran: 326 dpi... Dobro, Xperia X1 je imala 290 dpi 2008. tako da ništa toliko posebno, šta se toga tiče. Iako definitivno pozdravljam povećanje rezolucije jer mi je to bila stvar koja mi je najviše smetala na iPhoneu do sada. Ne znam, više sam očekivao od iPhonea 4 kad se o njemu već mjesecima priča. 5 MP kameru i kameru za video pozive su trebali već otprije imat, multitasking isto tako. Ne znam, nema ništa što Androidi nemaju već godinu ili dvije dana. Čini mi se da Apple kaska za Androidima i napokon ih je stigao a ne obrnuto.

Zatvorenost i dalje ostaje, mini-USB i dalje ne žele koristiti, USB Mass Storage i dalje vjerojatno ne podržava bez jailbreaka itd. Nadao sam se da će možda biti i verzija s qwerty tipkovnicom ove godine ali ni od toga ništa očito.

Napokon je iPhone ok telefon ali ništa više od toga. U moj će džep najesen opet neki HTC ili nešto drugo, sad mi preostaje vidit jedino hoće li Windows Phone 7 bit vrijedan spomena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mogu reci da mi se prvi puta svida neki apple uredaj. Dizajn je predobar, ovako bez zaobljenja ikakvih. I hardver je isto odlican...samo da ne ogranice previse softverski i bit ce ko bog.

THIS FORUM HAS JUST JUMPED THE SHARK
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Ali što zbilja možeš obavljati video pozive isključivo s drugim iphoneom 4 i to samo preko wi-fi-a?

Šteta, jer to znači da mi takva usluga za sada ništa neće značiti, kao prvo nemamo svi wi-fi, osim kući (ako sam doma bolji je skajp) rijetko ga ima u HRv, a i koliko će ljudi imati iphone4?

Sigurno ga neće i imati veliki dio kontakata s kojima bi htjeli obaviti te pozive.

Da, zasad je tako - samo Wi-Fi i drugi iPhone 4... Do kraja 2010. će se riješiti da pozivi mogu ići i preko 3G mreže (to je sve AT&T kriv u USA), a sama tehnologija koju koristi iPhone 4 za video pozive - Apple Facetime će biti (tj. je) otvoreni standard i svaki proizvođač će ga moći implementirati u svoje modele...

Kad se to počne događati (što će biti uskoro) onda ćeš moći razgovarati s bilo kime tko ima takav mobitel, a pretpostavljam da će to biti većina novih modela - i ako sve bude teklo u redu, konačno će video poziv postati nešto normalno, a ne neka nedostupna tehnologija :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan

Mene sa hardverske strane najviše intrigira baterija i A4 procesor... kada bismo imali 3-4 dana autonomije na normalnom korištenju (GPS stalno uključen, telefoniranje, malo surfanja, slušanje ipoda) to bi bilo odlično

Sad imam 3GS i sa uključenim GPSom i 3Gom traje mi dan i pol

Rezolucija me ne dira previše, ali mi se sviđa metalno stakleni dizajn (iako mi je još uvijek HTC Legend ljepši)

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U SAD-u iPhone 4 sa 16 GB memorije koštat će 199 dolara, verzija sa 32 GB 299 dolara, dok će stari iPhone 3GS koštati 99 dolara.

Što se tiče dostupnosti, iPhone 4 stiže 24. lipnja u SAD, Francusku, Njemačku, Veliku Britaniju i Japan, a u srpnju još u 18 zemalja.

*preuzeto s tportala

Nigdje se ne navodi da je to cjena uz pretplatu. Ali čak i da je ne znam zašto je kod nas 3GS 16GB u tarifi 500 1Kn, a u tarifi 200 2298Kn. To je jako velika razlika naspram 99$ što je oko 598Kn.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
15 godina
neaktivan
@Mirko935 - iPhone nikada neće imati fizičku tipkovnicu, to je i sam Jobs rekao.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dom031 kaže...
@Mirko935 - iPhone nikada neće imati fizičku tipkovnicu, to je i sam Jobs rekao.

Onda ja neću nikad imat iPhone Namigiva

Nisam znao da je to rekao, a ponadao sam se da bi moglo bit nakon što sam čitao kolumnu nekog lika u vezi iPhonea u kojoj je čovjek rekao da smatra da bi to trebalo iPhoneu itd, ne sjećam se više točno.

Mobitel bez fizičke tipkovnice... nije to za mene.

17 godina
Mirko935 kaže...
Mobitel bez fizičke tipkovnice... nije to za mene.

Jesi li probao touchscreen mobitele? Imam iPhone i 'obican' mobitel (Nokia).

Najvise koristim iPhone i kad trebam istipkati SMS poruku na Nokiji poludim.

Ne pisem romane na touchscreenu, ali dnevno posaljem barem 10-ak mailova...

Safari 5 je dostupan: http://www.apple.com/safari/

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 1:58 (parizer).
15 godina
neaktivan

ima li ko link za full prezentaciju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
parizer kaže...
Jesi li probao touchscreen mobitele? Imam iPhone i 'obican' mobitel (Nokia).

Najvise koristim iPhone i kad trebam istipkati SMS poruku na Nokiji poludim.

Ne pisem romane na touchscreenu, ali dnevno posaljem barem 10-ak mailova...

Naravno da jesam, ne moraš me toliko podcjenjivat, ne bih pisao to što pišem da nisam probao.

Imam HTC Touch Pro a naveliko sam koristio i iPhone, par touchscreen dummyja, Omniu staru, Nokiu 5800 itd., i nijedan od tih mobitela ne može ni izbliza zamijeniti fizičku qwerty tipkovnicu, tipkanje bez gledanja je na touchscreenu nemoguće itd. (možda netko može ali ja ne) Mislim, ni inače nisam ljubitelj, recimo, miševa na PC-u, puno rađe radim sve što mogu na tipkovnici, puno sam brži tako, manja je mogućnost da fulam tipku nego nešto s mišem itd... Isto kao i na mobitelu. Tipkovnica je za mene jednostavno nužnost, bilo na PC-u ili mobitelu...

17 godina
Mirko935 kaže...
Naravno da jesam, ne moraš me toliko podcjenjivat, ne bih pisao to što pišem da nisam probao.

Nisam podcjenjivao, od kud ti to? Jednostavno pitanje, polako... ;)

Bio sam i ja skeptican prema touchu, ali eto na kraju sam se navukao, mislim da povratka nema (barem sto se tice smartphoneova i slicnih...)

15 godina
neaktivan
parizer kaže...
Mirko935 kaže...

Nisam podcjenjivao, od kud ti to? Jednostavno pitanje, polako... ;)

Bio sam i ja skeptican prema touchu, ali eto na kraju sam se navukao, mislim da povratka nema (barem sto se tice smartphoneova i slicnih...)

Krivo je zazvučalo to što sam napisao, NHF ;)

Ma ja čak nisam ni bio skeptičan, mislio sam da će mi to pasat samo tako, ali na kraju ništa od toga. Još me razmazio TP sa odličnom qwerty tastaturom tako da ne vjerujem da ću više ikad imat nekakvu drugačiju. Ne mogu se ja jednostavno priviknut na TS koliko god pokušavao, a stvarno sam jedno vrijeme pokušavao i na svom mobitelu tipkati bez otvaranja tipkovnice, na iPhoneu isto često tipkam ali to meni jednostavno ne ide nikako. Valjda sam zakinut.

Malo smo offtopic, ali za divno čudo, mislim da je ovo prva iPhone tema u kojoj nema flejmanja i u kojoj se nismo svi posvađali. Bit će da napredujemo... :)

17 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Malo smo offtopic, ali za divno čudo, mislim da je ovo prva iPhone tema u kojoj nema flejmanja i u kojoj se nismo svi posvađali. Bit će da napredujemo... :)

Ja sam možda prevršio neke mjere u iznošenju svog mišljenja, no jednostavno ne volim te ceremonije.

Mislim uređaj je dobar, kvalitetan, ima odlične aplikacije, ljudi ga kupuju, većinom ga hvale i imaš dobre recenzije.

Pa jel ti zbilja potrebno da ti 100-ak ljudi plješće na svaku riječ? Kao da ti cijeli svijet nije do sada dovoljno dokazao da si napravio odličan posao.

Nemamo se oko čega svađati jer ovaj iPhone nema toliko velike mane kao prijašnji.

Sad je većinom stvar ukusa.

Uređaj kao takav je stvarno dobar, moglo je bolje (no treba nešto sačuvati i za 5. verziju), jedino mi se ne sviđa prezentacija i Appleov video o uređaju.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Uređaj kao takav je stvarno dobar, moglo je bolje (no treba nešto sačuvati i za 5. verziju), jedino mi se ne sviđa prezentacija i Appleov video o uređaju.

Slažem se, jednostavno me onaj frajer na početku tako iznervira. Priča ko da je na drogama, oči mu idu u koso, pravi se ko da je stunned fičrsima novog iphona.

Mislim sve pet, telefon je stavro odličan, i trenutno ima manje mana nego bilo koji drugi smarthpone (IMHO) ali onakve reklame me tjeraju na povraćanje.

Kao da oblikuju svjetsku povijest se ponašaju, a ne nabrajaju što sve novi iphone može (a može puno) u toj reklami/videu.

Inače, što više gledam to mi se više sviđa izgledom, pogotovo crna verzija, bijela mi nekako nije toliko lijepa.

Btw; koliku dijagonalu i koliku rezoluciju ima novi iphone, ustvari gdje mogu naći full pohne specifications?

EDIT: evo sad vidim da ima 640*960 na 3.5". Rezolucija je stvarno velika, ali trebali su staviti minimalno 3.8", ako ne i 4.0" dijagonalu, svejedno bi izgledalo ultrasharp u odnosu na sadašnje iphonove. Kažu da je ekran bez konkurencije... Pitam se kakav   bi tek bio da je super amoled, ili amoled, plus to neko posebno staklo.

Bilo bi fino vidjeti usporedbu ekrana Iphone 4/ Samsung Galaxy S.

Stvarno vrhnski uređaj, šteta što će kod nas koštati preko 7-8k kuna otključan u timobajla (poučen dosadašnjim iskustvom)

Na njuškalu će ga preprodavači prodavati po 5 tisuća kuna u početku, slobodna procjena.

Sad imam dilemu, radit cijelo ljeto i kupit autić neki, ili kupit iphone a ostatak zapit...

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 3:29 (FlyBoy).
16 godina
protjeran
Vidim da neki spominju htc evo 4g kao konkurenciju iphone-u 4.Ispravite me ako grijesim ali ja mislim da je on ekskluziva za americku mrezu Verizon. BTW dolazi li na ljeto neki HTC- ov mob koji bi mogao sa Desireom parirati iphoneu?
One line gives the other one // http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Perkan777 -BF:BC 2 status
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Što se dizajna, baterije i hardwera tiče....dobar mobitel....jedino mi se sam izgled OS-a nesviđa, ali to je druga priča....Mobitel kao mobitel je ok

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ajde, fala Bogu da je izašao, taman mi istice ugovor a stari iPhone se počeo lagano raspadati!

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*

0 0 hvala 0
17 godina
dejson kaže...

IOS je licenciran kod CISCA a ne i iOS ( iPhone OS )

onda ja sutra mogu licencirat windows, ne Windows.

inače iphone prezentacija je sajam taštine.  pokušaj barenja djevojaka telefonom?!  i sad ti reci da ameri nisu balkanci

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 8:00 (hrvooje).
17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Sad imam dilemu, radit cijelo ljeto i kupit autić neki, ili kupit iphone a ostatak zapit...

Mislim da treba biti idiot i potrošiti toliki novac na telefon, bez obzira, bio otključan ili ne.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 8:04 (naxeem).
17 godina
naxeem kaže...
FlyBoy kaže...

Mislim da treba biti idiot i potrošiti toliki novac na telefon, bez obzira, bio otključan ili ne.

A sta nisi naucio da ce fanboyi dignut kredit na 5 godina ako treba da kupe novi iProizvod, bez obzira sto sa tim novim nece dobit nesto vise nego su imali sa ovim starim.

I'm going woo woo
17 godina

Nisam gledao prezentaciju, niti planiram jer mi se povraca od ovog Jobsa i njegovog proljeva.

To na stranu - ovaj iPhone izgleda ko mrcina i sumnjam da ce HTC 4G biti bolji.

Trenutno ne vidim neku vecu manu iPhone-u. Glavno da su uveli multitasking.

Jedino me brine, sa takvim specifikacijama, kolko ce trajati baterija?

Bojim se da bi moglo biti na nivou 3Ga ili cak losije...

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

šteta što se i drugi mikrofon ne koristi pri snimanju videa pa da bude stereo zvuk.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pogledo sam uredjaj (slike i tako) i procitao sam post objavljen na Engadgetu vezan uz iPhone. Sto se tice karakteristika uredaja hardwearski je odlican sa A4 procesorom, udradjenom standardnom 5 megapixelnom kamer i bljeskalicom i napravljen od metala i stakla. Mozda ce bit malo tezi, al ce bar bolje lezat u ruci. dizajn mi je tak-tak nije me nesto odusevio, jer iskreno prijasnji mi je ljepsi. Jedino sranje vezano uz svaki iPhone je softwearsko zaljucavanje nekih djelova, pa ljudi moraju napravit JB i slicno. ekran odlicno, al slazem se s ljudima kad su reklo da su trebali stavit AMOLED koji na Omnii 2 izgleda odlicno. Mada sam fan Androida rekao bih ja je mob malo bolji nego solidan i da je mogao bit puno bolje Apple to napravit...al to je ocito rezervirano za sljedeci iPhone
Offtopic: ja sam se zaljubio u fizicku qwerty tipkovnicu na snoj N97-ici pa evo s nje iz skole pisem post.
I'm soo SERIAL
15 godina
neaktivan
Pogledo sam uredjaj (slike i tako) i procitao sam post objavljen na Engadgetu vezan uz iPhone. Sto se tice karakteristika uredaja hardwearski je odlican sa A4 procesorom, udradjenom standardnom 5 megapixelnom kamer i bljeskalicom i napravljen od metala i stakla. Mozda ce bit malo tezi, al ce bar bolje lezat u ruci. dizajn mi je tak-tak nije me nesto odusevio, jer iskreno prijasnji mi je ljepsi. Jedino sranje vezano uz svaki iPhone je softwearsko zaljucavanje nekih djelova, pa ljudi moraju napravit JB i slicno. ekran odlicno, al slazem se s ljudima kad su reklo da su trebali stavit AMOLED koji na Omnii 2 izgleda odlicno. Mada sam fan Androida rekao bih ja je mob malo bolji nego solidan i da je mogao bit puno bolje Apple to napravit...al to je ocito rezervirano za sljedeci iPhone
Offtopic: ja sam se zaljubio u fizicku qwerty tipkovnicu na snoj N97-ici pa evo s nje iz skole pisem post.
I'm soo SERIAL
17 godina
tnakir kaže...
naxeem kaže...
FlyBoy kaže...

A sta nisi naucio da ce fanboyi dignut kredit na 5 godina ako treba da kupe novi iProizvod, bez obzira sto sa tim novim nece dobit nesto vise nego su imali sa ovim starim.

Zašto su svi misle da je iPhone najskuplji uređaj na tržištu?

Npr. u sličnim pretplatama na 24 mjeseca:

HTC HD2 = 3200kn ('Sve za mene 150' 50% popusta prvu godinu, ukupno 6140kn nakon 2 godine korištenja)

iPhone = 900 kn (i300 50% popusta 6 mjeseci, nakon toga i150, ukupno 4740kn nakon 2 godine korištenja)

'Sve za mene 150' - 300min razgovora, 100 SMSova, 100MB prometa

i300-i150 - 300-150min razgovora, 150-50 SMSova, 2GB-1GB prometa

Cijene uređaja bez pretplate nisu toliko bitne, jer ioanko trebas imati neku pretplatu da bi ga koristio

17 godina
neaktivan

Koristim iPhone već od prve verzije... znači već preko 2ipo godine, ali kad bi se sada odlučivao za mobitel uzeo bi HTC Desire, jer mi već polako ide na živce onaj iTunes, i syncanje... to je za mene najveći nedostatak...

webigre.bloger.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FichoM kaže...

Koristim iPhone već od prve verzije... znači već preko 2ipo godine, ali kad bi se sada odlučivao za mobitel uzeo bi HTC Desire, jer mi već polako ide na živce onaj iTunes, i syncanje... to je za mene najveći nedostatak...

Imaš aplikaciju za kupiti koja ti dozvoljava da radiš bez iTunes-a (kopiranje glazbe, videa, aplikacija) naravno iPhone mora biti jailbreakan....

Evo jedan spoof video: Smijeh

17 godina
neaktivan

Jao koje poruke majko mila...

dobar je iPhone, i kao uređaj i kao platforma.

Preskup je iPhone.

Ne znam šta se toliko prepucavate oko njih. Da kojim slučajem imate obadva svi, vjerovatno niko nikog ne bi blatio već bi razmjenjivali iskustva sa uređajima, OS-om i aplikacijama.

Pa tako neka rade  Apple i Google/proizvođači hardvera.

Ja hoću aplikacije sa iPhonea na Androidu. I obrnuto.

Mislite da je to čudno?

Vjerujem da developeri aplikacija koji su uglavnom pogonska snaga za platformu, da će vrlo rado portati svoje aplikacije na drugu platformu samo ako imaju interesa - ako je platforma kvalitetna i dovoljno rasprostranjena. I ako se o njoj dovoljno priča svako malo.

Kad je Apple pustio silne Podriguj i Prdi aplikacije, šta se sve može onda očekivati na Androidu.

Ali to je samo prednost - moguće je napraviti tako nešto, iako je mana brojnost i beskorisnost.

Gdje je Nokia u cijeloj priči...

Postoji li na Appleu aplikacija slična aplikaciji "Hermes" za Nokijin linux Maemo?

To mi treba...

Postoji li tendencija da se napravi aplikacija Bebot na androidu (zahtjevaće multitouch, ali do max 4 dodira istovremeno)

Na kraju će aplikacje prodavati uređaj.

Primjer... PC je odlična igraća platforma, ali jebiga nema Tekken serijal (ekskluziva za PlayStation), niti ima Wave Race serijal (ekskluziva za Nintendo).

Igra prodaje platformu.

----

Nazad na temu...

iPhone 4 nema:

- flash (kako softverski tako ni harverski, to danas barem nije problem, imaju ga i fotoaparati od 500 kuna)

- odvojivu bateriju

možda ima još šta, ali meni je ovo dovoljno da ga ne kupim.

Moj PC  
2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice