Seagate i WD na tri terabajta

poruka: 66
|
čitano: 9.266
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Seagate i WD na tri terabajta".
17 godina
neaktivan
RE: Seagate i WD na tri terabajta
Friday kaže...

Da, imam 2 u firmi. I nije razlika u brzini 8-9% kao što ti (makar karikirano) prikazuješ. Razlika je u nekim situacijama drastična (pa gotovo i 100 % u odnosu na diskove iste cijene kakve imam kod kuće).

100%???

zar to nije 0?

ili ako kazes gotovo 100%... sto prenosi 40 - 50 kb/s ???

Mislim imam i ja zelene... maximalno su losiji 20%... a to mi je sasvim dobar tradeof...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
odjavljen
EnlightenedPhoenix kaže...
Friday kaže...

Da, imam 2 u firmi. I nije razlika u brzini 8-9% kao što ti (makar karikirano) prikazuješ. Razlika je u nekim situacijama drastična (pa gotovo i 100 % u odnosu na diskove iste cijene kakve imam kod kuće).

100%???

zar to nije 0?

ili ako kazes gotovo 100%... sto prenosi 40 - 50 kb/s ???

Mislim imam i ja zelene... maximalno su losiji 20%... a to mi je sasvim dobar tradeof...

Mislio sam da se podrazumijeva da ako je navedena razlika od gotovo 100% da to ide u drugom smjeru, ne? Dakle, F3 disk mi bude toliko brži od green diska.

A tebi je tih 20% dobar trade off za šta konkretno? Za to što koštaju isto, hladni su isto, tihi su isto kao i drugi diskovi??? O tome pričam cijelo vrijeme... Ljudi kod tih diskova pristaju na kompromis bez ikakvog razloga.

Freak Show Inc.
17 godina

evo jedna usporedba WDC green i WDC black.

frend ima u kompu i green i black i blue...

i da, kada se full hd film (mkv) pusti na green disku to i nije bas najbolje, jer je sporo pokretanje uz pocetno zastajkivanje i potpuna nemogucnost manipulacije prozorom. ista radnja na black disku radi potpuno dobro, tj. brzo i ne moze se primjetiti da je taj film uistinu tezak (cca 20GB).

znaci, nije (kako je netko napomenuo) za filmove, jer je ipak 5400 rpm sporo...  s druge strane, meni je i u lapu 5400 rpm sada koma (iako je lap star par mjeseci) i uzeti cu WDC black upravo zbog brzine (pokrenem 2 virtualca i lap je mrtav)

i na slici se vidi ono što @Friday govori o 100% razlici u brzini

Usporedba WDC Green i WDC black diskova Usporedba WDC Green i WDC black diskova
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 8:40 (sasa).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

? ne razumijem kakve vi to probleme imate sa green diskovima. Imam jedan 1TB u USB kućištu, i bez problema gledam FullHD filmove sa njega. Dok je bio u stroju, kopiranje na njega i sa njega je radilo prilično zadovoljavajućom brzinom. Kupio sam ga kad je koštao 700+ kn, i to baš zbog toga jer je pobrao dobre reviewove. Prvi slijedeći je koštao preko 100 kuna više, a obzirom da sam ga namjeravao koristiti kao storage, nije me zanimalo imati najbrži disk ikad, nego čim hladniji i tiši.

Nisam primjetio da je po karakteristikama išta lošiji od onoga što testovi pokazuju. Nije najbrži na svijetu, ali je više nego adekvatan za storage, što mu je primarna namjena.

Tako da... ili imate problema sa kontrolerima za diskove, ili ih koristite za namjenu za koju nisu predviđeni.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Father_Dougal kaže...

? ne razumijem kakve vi to probleme imate sa green diskovima. Imam jedan 1TB u USB kućištu, i bez problema gledam FullHD filmove sa njega. Dok je bio u stroju, kopiranje na njega i sa njega je radilo prilično zadovoljavajućom brzinom. Kupio sam ga kad je koštao 700+ kn, i to baš zbog toga jer je pobrao dobre reviewove. Prvi slijedeći je koštao preko 100 kuna više, a obzirom da sam ga namjeravao koristiti kao storage, nije me zanimalo imati najbrži disk ikad, nego čim hladniji i tiši.

Nisam primjetio da je po karakteristikama išta lošiji od onoga što testovi pokazuju. Nije najbrži na svijetu, ali je više nego adekvatan za storage, što mu je primarna namjena.

Tako da... ili imate problema sa kontrolerima za diskove, ili ih koristite za namjenu za koju nisu predviđeni.

ja sa svojega isto mogu 1080p filmove gledati, ali imam mala usporavanja kada u isto vrijeme nesto kopiram sa/na disk i pokusavam nesto gledati s njega

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
odjavljen

O ovome ja pričam! Debilana

Cijena u linksu Cijena u linksu
Freak Show Inc.

2 0 hvala 0
16 godina
Friday kaže...

samo 10 kuna razlike?

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
17 godina
odjavljen
mind_challenge kaže...
Friday kaže...

samo 10 kuna razlike?

I to brži disk je jeftiniji!!!

Freak Show Inc.
17 godina
SupremeCommander kaže...

Ljudi se danas jako pale na stednju energije. Od stednih zarulja, A+ klasa uredjaja itd... Vecina tih "stednih" uredjaja se kod redovitog koristenja isplati za jedno 20+ godina, dakle nikad (jer krepaju za max. 5 godina), ali svejedno ih ljudi masovno kupuju... Valjda se bolje osjecaju jer kao manje zagadjuju okolis... Nevinašce

ne slažem se,  jesi ti to računao ??

ovisno o tipu uređaja, ali ako recimo običnu inkadescentnu žarulju od 100W zamjeniš sa štednom od 20W,

recimo da žarulja svjetli 6h dnevno, za godinu dana ćeš potrošiti:

inkadescentna žarulja od 100W - 200 kn struje

štednja žarulja od 20 W (koja jednako svjetli ili bolje!) - 40 kn struje

ako uzmemo da štedna košta oko 50 kn, isplati se znači za par mjeseci

uostalom, gledajući globalno i gledajući budućnost, uređaje A klase treba kupovati i S PRAVOM se bolje osjećati,

bez obzira da li bi se BAŠ tebi to isplatilo ili ne

17 godina
odjavljen
PaleRider kaže...
SupremeCommander kaže...

Ljudi se danas jako pale na stednju energije. Od stednih zarulja, A+ klasa uredjaja itd... Vecina tih "stednih" uredjaja se kod redovitog koristenja isplati za jedno 20+ godina, dakle nikad (jer krepaju za max. 5 godina), ali svejedno ih ljudi masovno kupuju... Valjda se bolje osjecaju jer kao manje zagadjuju okolis... Nevinašce

ovisno o tipu uređaja, ali ako recimo običnu inkadescentnu žarulju od 100W zamjeniš sa štednom od 20W,

inkadescentna žarulja od 100W - 200 kn struje

štednja žarulja od 20 W (koja jednako svjetli ili bolje!) - 40 kn struje

ako uzmemo da štedna košta oko 50 kn, isplati se znači za par mjeseci

uostalom, gledajući globalno i gledajući budućnost, uređaje A klase treba kupovati i S PRAVOM se bolje osjećati,

bez obzira da li bi se BAŠ tebi to isplatilo ili ne

Naravno, ali nitko neće kupiti perilicu za suđe ako njeno pranje traje 7 sati i pri tom uštedi 0.1 kwh el. energije...

Freak Show Inc.
17 godina

puno se hvatate el.energije.

vise je tu bitan faktor hladnoce i tisine (za storage, ne za drkenzi transfer mase podataka)

ove eco gluposti su sveprisutne.. sto imam od toga sto mi na sony tv-u pise da je biorazgradiv?

isto tako se previse provlaci taj eco.energy saving kojeg treba ignorirat.

igrom slucaja imam 4 plava za storage i sigurno nebih vidio razliku i da su 4 zelena (onaj djir kad sam sastavljas externjak u ajsiboks ili neki drugi box)

what Marcellus Wallace looked like
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neznam da li ljudi uopće čitaju što piše Friday.

Imaš disk koji košta 500kn(wd green) i drugi disk koji košta 500kn(Samsung F3).

Prvi je sporiji oko 50% posto od drugoga

Prvi ima isti kapacitet kao drugi

Prvi radi isto glasno kao i drugi

Prvi troši malo manje struje od drugoga
Prvi ima isto vrijeme garancije kao i drugi (iako je to nebitan podataka, jer ako disk radi prvih par mjeseci ok, bude radio i slijedećih par godina)

Po čemu se onda isplati kupiti prvi ?? Ne kužim, zbog toga jer je napravljen iz recikliranog materijala. Pa i ovaj disk se isto može reciklirati. I ja sam isto u jedno trenutku mislio kupiti Green (doma za backup), ali dok sam vidio da nema skoro pa nikakve "uštedne" razlike, a performanse su loše, kupio sam rađe F3 i ovako mi nema razlike. Taj disk palim (ladica) samo dok mi treba...

To je isto valjda kao i sa I-proizvodima, znaju biti skuplji, slabije kvalitete, lošijih karakteristika nego konkurencija, ali se prodaju ko suho zlato jer su "u trendu", kao što je i ekološka osvještenost...

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 14:20 (dado2202).

0 0 hvala 0
17 godina

govoreci za svoje ime... kao pravi snob hocu da mi na hdd-u pise western digital.

vidis to je isto zanimljiva tocka za razmatranje...neki oblik opsesivnog poremecaja.

what Marcellus Wallace looked like
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Naravno, ali nitko neće kupiti perilicu za suđe ako njeno pranje traje 7 sati i pri tom uštedi 0.1 kwh el. energije...

A pranje u D klasi perilice traje koliko - 6 sati i 50 minuta?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
odjavljen
Elles D. kaže...
Friday kaže...

A pranje u D klasi perilice traje koliko - 6 sati i 50 minuta?

Pa kupi si jednu i provjeri, trolčino...

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

Meni je bolji od ova dva diska WD-ov jer se sporije vrti (manje buke jer inače pokušavam imati što tiši komp). Ako bude neka pristojna cijena (a neće) ću ubost neki.

Nulla e reale, tutto e lecito. Requiescat in pace

0 0 hvala 0
17 godina
Friday kaže...

Pa kupi si jednu i provjeri, trolčino...

Mislio sam da imaš perilicu, ali ako nemaš nijednu, ok, nemoj se ljutiti...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
odjavljen

Ma najbolje je imati i malog pimpeka jer onda ti treba manje sapuna za oprati ga, manje te noge bole (jer mrcinu treba nositi vamo-tamo), manje ti se gaće rastežu (pa i kidaju), lakše je sakriti erekciju...

Stvarno ti dođe da imaš maleckog, ne?

Freak Show Inc.

0 1 hvala 0
17 godina
PaleRider kaže...
SupremeCommander kaže...

Naravno da sam racunao, i to za puno proizvoda kao npr. razne perilice, klima uredjaji, itd... A glede tih stednih zarulja, da, u teoriji je to tako. Medjutim, tebi stvarno zarulja u WC-u svjetli 6 sati svaki dan? A zarulje u hodnicima? Kuhinji? Pomocnim prostorijama (smocnice/tavan/podrum)? Balkonu? Sumnjam... A sve to platis 50kn i gotovo ne koristis... Nadalje, mozda sam to samo ja, ali 20W stedna zarulja da svjetli ko obicna od 100W? Yeah right...

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
Inace osim philipsovih stednih zarulja ne podnosim niti jedne... i to jos bijelo svijetlo... ubojstvo za citanje... nekako je zuto puno bolje...

i da... zarulja od 20W svijetli najvise kao zarulja od 75W... nema tu spomena o 100W kada je to bijelo a ne zuto svijetlo na koje smo u prirodi naucili...

Ali ono... I love it green sometimes (and I love doing it on the green too :) )
17 godina
Inace osim philipsovih stednih zarulja ne podnosim niti jedne... i to jos bijelo svijetlo... ubojstvo za citanje... nekako je zuto puno bolje...

i da... zarulja od 20W svijetli najvise kao zarulja od 75W... nema tu spomena o 100W kada je to bijelo a ne zuto svijetlo na koje smo u prirodi naucili... 

Uf, ne podnosim Philips štedne žarulje. Njih čujem dok svijetle... jedva čekam da krepaju ove dvije koje imam pa da ih zamijenim.

S ovima koje imam, a nisu Philipsove, 20W je nešto između 75W i 100W. Odokativno...

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Uf, ne podnosim Philips štedne žarulje. Njih čujem dok svijetle... jedva čekam da krepaju ove dvije koje imam pa da ih zamijenim.

S ovima koje imam, a nisu Philipsove, 20W je nešto između 75W i 100W. Odokativno...

E sve zavisi od zarulje...

ja kupujem neke lijepe koje imaju po 6 zavoja na cijevima... i ne cuju se uopce... inace dosta cesto mi uzasno SMETA kad cujem da mi kod kuce neke stedne koji moji kupe nadglasaju ono mini zujanje CRT TV-a... a još imam tinitus (zujanje u usima, trajno) u liijevom uhu... ma milina...

i onda ja to bacim i odem kupiti te (58 kn mislim) i ljepota...

I da cisto informativno: ove philipsove mi traju bez iznimke i vise od 2 godine... dok mi obicne zičane crkaju jednom ili cak dva put svaki mjesec...

Sto ti dodje da ja zapravo em ustedim na struji em sto manje zarulja kupim (I da... u kuci mojoj jedno 8 - 10 zarulja je upaljeno vise od 6 sati)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 20:34 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
SupremeCommander kaže...

Naravno da sam racunao, i to za puno proizvoda kao npr. razne perilice, klima uredjaji, itd... A glede tih stednih zarulja, da, u teoriji je to tako. Medjutim, tebi stvarno zarulja u WC-u svjetli 6 sati svaki dan? A zarulje u hodnicima? Kuhinji? Pomocnim prostorijama (smocnice/tavan/podrum)? Balkonu? Sumnjam... A sve to platis 50kn i gotovo ne koristis... Nadalje, mozda sam to samo ja, ali 20W stedna zarulja da svjetli ko obicna od 100W? Yeah right...

ne samo u teoriji, već i u praksi, znam iz prve ruke,

zamjenio sam žarulju od 100 W sa Philpsovom štednom (TORNADO ESaver) od 20 W i da SVJETLI BOLJE i nečujno (vidim da se neki žale na buku)!

a ovo da ne svijetli 6 sati, yeah right, u prostoriji gdje radim svjetli mi cijeli dan,

a taman i da svijetli 3 sata opet je značajna ušteda.

što se tiče ostalih uređaja, naravno da ima i mazanja očiju, ali ima i dobrih stvari,

iz prve ruke mogu reći i za klimu, ako uzmeš inverter klimu tu se isto može dosta uštedit, ali ovisi o upotrebi

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 13:14 (PaleRider).
17 godina
torrente kaže...

ove eco gluposti su sveprisutne.. sto imam od toga sto mi na sony tv-u pise da je biorazgradiv?

sorry, ali ovo je stvarno glupa i neodgovorna izjava

17 godina
neaktivan
PaleRider kaže...
torrente kaže...

sorry, ali ovo je stvarno glupa i neodgovorna izjava

Nit je glupa nit neodgovorna...

napravljena je tolika fama oko svega toga, eko eko eko eko... a kakve mi koristi zapravo imamo od toga? To što manje zagađujemo i malo manje struje trošimo??? Ne boj se... naše kvote preuzet ce odredjene tvornice (da karikiram) a struja će i ovako i onako otiči još gore...

Meni isto idu na živce te štedne žarulje... ali što ću kad mi zbog oscilacija napona i jakosti struje često pregaraju obične žarulje...

17 godina

to je već možda stvar osobne preference, a možda nisi probao neku PRIMJERENU štednu žarulju,

ja recimo puno bolje vidim uz dobro bijelo svjetlo nego uz ono žuto

17 godina

Nit je glupa nit neodgovorna...

napravljena je tolika fama oko svega toga, eko eko eko eko... a kakve mi koristi zapravo imamo od toga? To što manje zagađujemo i malo manje struje trošimo??? Ne boj se... naše kvote preuzet ce odredjene tvornice (da karikiram) a struja će i ovako i onako otiči još gore...

Meni isto idu na živce te štedne žarulje... ali što ću kad mi zbog oscilacija napona i jakosti struje često pregaraju obične žarulje...

sorry, ali i dalje stojim iza toga da je glupa i neodgovorna..

nažalost ima dosta ljudi s takvim stavom, vjerovatno zbog financijske situacije, ne znam, ali vidio sam više puta da ljudi pljuju po nečem u biti samo zato što je skuplje i nemaju novca da si to priušte, pa je onda ono staro 'bolje'

ne vidim zbog čega ti na živce idu štedne žarulje kad su jednostavno bolje od običnih i ne pregaraju kao obične, ako misliš na buku, ne znam, ja imam par štednih i nijedna se ne čuje

17 godina
neaktivan
PaleRider kaže...

ne vidim zbog čega ti na živce idu štedne žarulje kad su jednostavno bolje od običnih i ne pregaraju kao obične, ako misliš na buku, ne znam, ja imam par štednih i nijedna se ne čuje

Možda zato sto jednostavno ne mogu citati pri takvom svijetlu?

Znaš nisu svi ljudi isti i jednostavno ima onih koji dosta provode ili su provodili u djetinjstvu vani pa je oko kalibrirano na ne potpuno bijelo svijetlo...

Jednostavno bijelo svijetlo mi je em hladno, em loše čitam....

Zato ga ja ne volim, iako ga rabim... ali za citanja imam posebno zuto svijetlo (mala zarulja 75 W)...

Svatko ima svoje preferncije.. tako i ja...

17 godina
PaleRider kaže...

Možda zato sto jednostavno ne mogu citati pri takvom svijetlu?

Znaš nisu svi ljudi isti i jednostavno ima onih koji dosta provode ili su provodili u djetinjstvu vani pa je oko kalibrirano na ne potpuno bijelo svijetlo...

Jednostavno bijelo svijetlo mi je em hladno, em loše čitam....

Zato ga ja ne volim, iako ga rabim... ali za citanja imam posebno zuto svijetlo (mala zarulja 75 W)...

Svatko ima svoje preferncije.. tako i ja...

Pa zasto kupujes takve zarulje?!?

Ima tone raznih, ja sam za sada na Osramu. Svjetlo je izvrsno.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Pa zasto kupujes takve zarulje?!?

Ima tone raznih, ja sam za sada na Osramu. Svjetlo je izvrsno.

zato sto ako ima zute filtere onda mi je preslabo za citanje...

Zar je toliko tesko prihvatiti da netko ima preferencije na obicne stare zarulje???

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice