Samsung očekuje rekordnu zaradu

poruka: 12
|
čitano: 2.092
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung očekuje rekordnu zaradu".
12 godina
neaktivan
Samsung očekuje rekordnu zaradu

Prošlo tromjesečje Samsung je prvi put zaradio više od Apple-a, i to uvjerljivo.

A sad će im profit opet skočiti za skoro milijardu dolara..hmm. Hoće li Apple ikad više vratiti titulu?

Ma fascinantan mi je taj duel, nikad prije IT svijet nije vidio takva dva kolosa u direktnom nadmetanju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Samsung očekuje rekordnu zaradu

Je samo npr. profit* Apple-a u zadnjoj financijskoj godini iznosi 41.733 miljarde dolara a Samsung Grupe (znaci ne samo Samsung Electronics-a, nego i brodogradilišta, i frižidera, i osiguranja, i građevine, i ko zna cime se jos ne bave) iznosi 26.2 miljarde dolara, tako da ti je taj dio oko titule malo upitan.

*mislim da ti gore govoris o prihodima a ne o profitu

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 10:30 (DBXZDF).
13 godina
neaktivan
DBXZDF kaže...

Je samo npr. profit* Apple-a u zadnjoj financijskoj godini iznosi 41.733 miljarde dolara a Samsung Grupe (znaci ne samo Samsung Electronics-a, nego i brodogradilišta, i frižidera, i osiguranja, i građevine, i ko zna cime se jos ne bave) iznosi 26.2 miljarde dolara, tako da ti je taj dio oko titule malo upitan.

Pa još bolje ako Samsung ima veće prihode a manji profit. To govori o svemu.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
17 godina
neaktivan
darko_sam kaže...

Ma fascinantan mi je taj duel, nikad prije IT svijet nije vidio takva dva kolosa u direktnom nadmetanju.

Vidio je svijet ali nije blio tvitera da svijetu bude stalo. I gubitnici su prošli daleko lošije nego što će sada proći Apple i Samsung.

Tvrtke danas gledaju malo dalje u budućnost jer su shvatili koliko je napredak brz, i koliko treba ulagati da se profit kotrlja naprijed.

3DFX, Apple u '90-ima, Nokia, Windows mobile, svi su oni sudjelovali u borbi tih kolosa, samo što su oni izgubili jer nisu vodili računa o inovacijama.

Većina današnjih tvrtki neće ponoviti tu grešku.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
11 godina
neaktivan

Pa gledaj možeš ove podatke sagledavat iz miljun kuteva, pa iz razlicith perspektiva donosit razlicite zakljucke. U svakom slucaju sta veci profit to bolje jer na kraju krajeva ces imat vise za reinvestirat u tvrtku (bilo u istraživanje i razvoj, bilo u poslovne procese ili bilo sta drugo), e sad iskoristava li Apple ovolike kolicine para koje na kraju zaradi godišnje u pravom odnosu u reinvestiranje, ili u razno razna financijska pretakanja, u to necu ulazit, mislin da bi vecina ljudi rađe uprihodila 10kn, pa od tih 10, 5 stavili u džep i sa njima radili sta ih volja, nego uprihodit 20, pa da im ostane 2,5kn, još ovi podaci za Samsung se odnose za cijelu grupu di ima poslova sa jako malim profitnim maržama, da se uzme samo divizija Electronics i njima su marže puno vece nego sta se ode da vidit. Ali sad da ne idemo dalje u ovo cini mi se da je ovo više tema za neke financijske portale, nego da ode to raspravljamo, ode je to ono tema samo da vidimo kome dobro ide :) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 15:40 (DBXZDF).
17 godina
Najbolje mi je dok dojdu mulci pa pisu o IT.
Kakav fakin IT, prodaju igracke za mase.
Jedino je fascinantno kolko su ljudi spremni platit za nesto sto je overpriced.
Btw i ja sam jedan od vas glupana tak da fakit.
12 godina
neaktivan

DBX, ja sam bio jasan u svom postu. 

PROFIT(pozitivna razlika između PRIHODA I RASHODA) Samsunga je u razdoblju koje spominješ bio manji..ali u PRETHODNOM tromjesečju po prvi puta je bio veći. 

Ako se trend nastavi, profit će biti veći u slijedećem godišnjem izvještaju. 

11 godina
neaktivan
darko_sam kaže...

DBX, ja sam bio jasan u svom postu. 

PROFIT(pozitivna razlika između PRIHODA I RASHODA) Samsunga je u razdoblju koje spominješ bio manji..ali u PRETHODNOM tromjesečju po prvi puta je bio veći. 

Ako se trend nastavi, profit će biti veći u slijedećem godišnjem izvještaju. 

Ali i dalje nisi u pravu jer su novinari prosli kvartal bili napravili nered i usporedili Apple-ov net income sa Samsung-ovim operacijskim, te prilicno zbrljali cijelu analizu profita po dijelovima kompanija, a i druga stvar je sta govorimo o kvartalu u kojem je Samsung ako se ne varam predstavio S4 i vjerovatno jos koji njihov novi model, za razliku od Apple-a, ako ides usporedit sad ovi Q sa novin modelima iPhone-a, taj period ce opet ispast veca razlika, tako da ove financijske godine ti nista od toga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 19:24 (DBXZDF).
13 godina
protjeran
DBXZDF kaže...

Nije točno.

Samsung "dere" Apple debelo "samo" u pametnim telefonima.

LINK

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 19:49 (Budokai).
13 godina
protjeran
Budokai kaže...

Nije točno.

LINK

Ocito ne shvacas pojam rijeci 'dere' ili pak jednostavno ne shvacas da medju tih 70mil mobitela nisu svi note2/3 ili sgs3/4 ? Dapace, vecina je ipak nizeg cjenovnog ranga sto rezultira i manjom zaradom nego da su prodali flagship mobitel, a upravo samo takve Apple prodaje.

11 godina
neaktivan
Budokai kaže...
DBXZDF kaže...

Nije točno.

LINK

1. Taj link nije baš direktna veza sa ovom temom

2. Ta istraživanja tipa ovog daju prilicno šarolike rezultate

Meni ode nije cilj bit Apple-ov odvjetnik nego san samo tija ukazat na neke netočnosti, toliko od mene. lp

13 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...
Najbolje mi je dok dojdu mulci pa pisu o IT.
Kakav fakin IT, prodaju igracke za mase.
Jedino je fascinantno kolko su ljudi spremni platit za nesto sto je overpriced.
Btw i ja sam jedan od vas glupana tak da fakit.

U Samsung Electronics idu i razvoj i proizvodnja procesora, novih vrsta ekrana (AMOLED, zakrivljeni, PHOLED, grafenski dijelovi...) i sve ostale elektroničke komponente i uređaji od televizora do laptopa, od printera profesionalnih velikih LED ekrana.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice