U redovima za iPad 2!

poruka: 425
|
čitano: 92.447
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "U redovima za iPad 2!".
16 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

jel itko zna ima li ga još u ZGu,

naime, uzeo bih crni, crven pokrov i 32GB. ne trebam 3g.

ne da mi se potegnut do zagreba ako ga nema..

Zvao sam Slovensku trgovinu koju sam našao na netu, manje cijene us tartu, a s povratom poreza itekako,

zatvorili su butigu, pa ću opet u ponedjeljak.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: U redovima za iPad 2!
artfull kaže...
GW freak kaže...
artfull kaže...

da naravno. Gle, neću windoze, ne volim ih, ružni su mi i nelogični. PC hardware koji mi se sviđa košta više a ne manje od Appleovog. I opet dobijem OS i programe koje ne želim. Linux koji bi ideološki i podržao ne podržava ono što meni plaća račune.

Niti jedna firma trenutno ne nudi ono što nudi apple, svoj hw, sw i ekosustav + sve ostalo od drugog svijeta ( windoze, linux, whatever mi treba za testiranje ). Kao bonus dobijem top notch hw i OS dizajn, wow faktor i eleganciju i užitak za oči i uši , dodaj još i zavist apple hatera. Da, i miran san što se sigurnosti tiče, ne treba mi nikakav antivirus niti spyware terminator ... da ne nabrajam sad ostale prednosti.

Što se "tehnologije" tiče u postojećem iPadu ... ajde genijalci, sastavite nešto bolje od off the shelf komponenti, a da ostavite postojeći form faktor i autonomiju ... 

HAHAHAHAHAHA JAO

Kako neki ljudi ne kuze da je hardver IDENTICNI. Samo sto Apple prodaje to sve lijepo zapakirano za vecu cijenu. Izvadite glave iz guzica...

I jos jedna stvar koju nikako da svi razumiju...

PC=Mac

PC=Personal Computer=Osobno Racunalo

To sto ima instalirani Mac ne znaci da je u svojoj zasebnoj kategoriji...

da pupica, malo bolje napravljen PC laptop košta koliko i macbook pro. zapravo najčešće više ... vidi razne sony vaio, usporedi air sa konkurencijom, iMac sa konkurencijom, brand name dakle pa se uvjeri. Ne jednom sam pokušao složiti si small factor PC. Kad bi izabrao kučište i komponente, dodao OS dobio bi cijenu Mac minija ... naravno u lošijoj izvedbi. Ne trkeljaj u temama o kojima pojima nemaš.

Tehničke spcifikacije tj off the shelf komponente kojima se uglavnom koliko vidim vodite da opravdate svoje "investicije" 'čitaj bačen novac jer koliko vidim radi se u 90% slučajeva o kantama za igranje su zapravo najmanja stavka. Sam proces, ulog u sw, OS i podršku proizvoda je daleko bitija stvar. Spec sheet zastari odmah. Ista stvar je i sa automobilima. Tako ljudi kupuju Saab recimo za duplo više novaca od opela, premda mogu biti izrađeni na istoj platformi. Svejedno Saab i Opel nisu isti automobili.

Jal i ljudska bijeda koji neki iskazuju na ovakvim temama, pravdajući se potrebom da se suprostave "konzumerizmu i idolopoklonstvu" je nevjerojatan. Pogotovo što ista ekipa jednako i gore guta marketing svojih brandova, samo na puno suptilnijoj i podkožnijoj razini. 

LOL

Cim sam ovo vidio izgubio sam svaku volju za svadanjem, nabij si pupicu u guzicu.

A kao drugo, kazes da Spec sheet zastari, ista stvar se dogada sa svim PCevima. I opet se radi razlika izmedu PCa i Maca, molim te objasni po cemu to Mac nije PC. Ja cu onda odsada sva racunala koja imaju windowse instalirane zvati Winsi.

I po cemu to trkeljam, kupis jednostavno APU, ako bas treba diskretna graficka kartica, i strpas u mini atx kuciste. I to sve za manje od 700 dolara koliko kosta mac mini. No naravno to nece zadovoljti sve potrebe zato sto nije estetski dizajnirano sa brusenim aluminijem.

[Protocol4] NOVA ENCODE GRUPA NA ANIME SCENI http://protocol4.animehr.com
16 godina
neaktivan
nikad bili redovi....
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan
GW freak kaže...

Cim sam ovo vidio izgubio sam svaku volju za svadanjem, nabij si pupicu u guzicu.

A kao drugo, kazes da Spec sheet zastari, ista stvar se dogada sa svim PCevima. I opet se radi razlika izmedu PCa i Maca, molim te objasni po cemu to Mac nije PC. Ja cu onda odsada sva racunala koja imaju windowse instalirane zvati Winsi.

I po cemu to trkeljam, kupis jednostavno APU, ako bas treba diskretna graficka kartica, i strpas u mini atx kuciste. I to sve za manje od 700 dolara koliko kosta mac mini. No naravno to nece zadovoljti sve potrebe zato sto nije estetski dizajnirano sa brusenim aluminijem.

Nabiješ si hardware u guzicu, za to i služi. Pametni su pred neko vrijeme shvatili da je sam hw  potrošna roba, komoditet, totalno prolazna stvar koju ćeš uvijek, ali uvijek preplatiti i to debelo. Natjecanje u specifikacijama i citiranja specsheeta zanima još samo balavurdiju koja se zabavlja sa natjecanjima u pišanju u dalj i prepire se čiji je tata jači.

U čemu je razlika? Znaš kako se kaže, its the software , stupid! Apple prodaje zaokruženu cjelinu, hw dizajniran za svoj OS i sw i obratno. Sve usluge i podršku i ekosustav za taj krug. Prednosti su tolike da sad MS pokušava kopirati taj koncept, a slično radi i HP ... google nije briga što je progurao svoj poludovršen OS jer im u tome i tako nije zarada. A ako te zanima što je sa druge strane ograde, da budeš u toku ili da radi posla možeš testirati kako stvar radi na drugim platformama jer na Macu čak možeš instalirati i bilo koji Win ili Linux. Nativno ili u virtualnoj mašini. Sve radi ko podmazano.

Dakle ako želiš sigurno, lijepo, funkcionalno i kvalitetno računalo, Mac ili Pc, istrest ćeš podjednako novaca. Stoga radije biram Mac jer dobijam najbolje od oba svijeta.

A.
14 godina
neaktivan
EVO kaže...
Ajde vise mi ides na khurac sa tom svojom rezolucijom. Na iPadu se sasvim fino daju obrađivat fotografije.

Ako možeš pojasnit o kakvom obrađivanju fotografija misliš?

Hvala

17 godina
neaktivan
Julijana kaže...
EVO kaže...
Ajde vise mi ides na khurac sa tom svojom rezolucijom. Na iPadu se sasvim fino daju obrađivat fotografije.

Hvala

on je vjerojatno mislio na onu osnovnu obradu slike, kontrast, svjetlina i ostalo koju ureduju fotografi prije slanja dizajneru na obradu...

jedan fotograf Novog Lista je probao to na mom ipadu i ostao je PAFF, komentar je bio da ne bi nikad vjerovao da se nesto tako moze sa tom igrackom...

potpis :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 15:28 (Hacker-ri).
14 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Julijana kaže...
EVO kaže...

Hvala

on je vjerojatno mislio na onu osnovnu obradu slike, kontrast, svjetlina i ostalo koju ureduju fotografi prije slanja dizajneru na obradu...

jedan fotograf Novog Lista je probao to na mom ipadu i ostao je PAFF, komentar je bio da ne bi nikad vjerovao da se nesto tako moze sa tom igrackom...

ako moze dateljnije

kontrast, svetlinu, WB danas mogu svi uređaji, pa i mobiteli od prije 3 godine

14 godina
neaktivan
mighty99 kaže...

Prvo se naucite raditi na pravim Mac strojevima.

Pa cete onda tek biti adekvatni da pljujete po istima.

Do tada vam smatram obicnim laprdalima, koliko gluposti i neistina mozete napisati.

Cuti i vidjeti sto kaze od frenda frendov frend koji ima nesto, vas ne cini strucnjakom ni znalcem...

Stvarno misliš  da na ovom forumu nema ljudi koji pararelno koriste i Mac i PC?

Nadam se da shvaćaš da ovdje ljudi ne pljuju po Mac strojevima koji zaista jesu impresivan komad harvera (ali nisu bez mane)

već po userima koji svaku kritiku upućemu na račun designa, funkcionalnosti, nedostataka ili cijene poprate izljevima nerdragea.

Pogledaj malo šta pišeš, pogledaj malo šta drugi pišu i onda sve pogledaj kao cjelinu.

15 godina
neaktivan
Julijana kaže...
mighty99 kaže...

Do tada vam smatram obicnim laprdalima, koliko gluposti i neistina mozete napisati.

Cuti i vidjeti sto kaze od frenda frendov frend koji ima nesto, vas ne cini strucnjakom ni znalcem...

Nadam se da shvaćaš da ovdje ljudi ne pljuju po Mac strojevima koji zaista jesu impresivan komad harvera (ali nisu bez mane)

već po userima koji svaku kritiku upućemu na račun designa, funkcionalnosti, nedostataka ili cijene poprate izljevima nerdragea.

Pogledaj malo šta pišeš, pogledaj malo šta drugi pišu i onda sve pogledaj kao cjelinu.

Ne, meni mi bilo jako drago da to ljudi zaista i rade.

No vec suprotno, svaku pozitivnu stvar na racun applea tumace kao sljedbenistvom i marketinskog ispranoscu.

Ja nigdje nisam rekao da je Apple bez mana, nigdje.

14 godina
neaktivan
mighty99 kaže...
Julijana kaže...
mighty99 kaže...

Ne, meni mi bilo jako drago da to ljudi zaista i rade.

No vec suprotno, svaku pozitivnu stvar na racun applea tumace kao sljedbenistvom i marketinskog ispranoscu.

Ja nigdje nisam rekao da je Apple bez mana, nigdje.

Niti sam ja rekla da si ti to rekao.

obrati pažnju na "Pogledaj malo šta pišeš, pogledaj malo šta drugi pišu i onda sve pogledaj kao cjelinu."

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 15:44 (Julijana).
15 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

Istvu stvar ti i ja mogu odgovoriti.

Ja samo kazem da je ipad jedan dobar komad hardwarea i softwarea koji odlicno sluzi za ono sto je namijenjen.

I da isto tako treba shvatiti i ne mjesati ga s laptopom, jer je laptop jedan, a tablet drugi koncept.

Netkome ce nac svrhu, netkom nece.

Pitanje cijene treba uzeti sa rezervom, jer osobno mene se ne tice sto netko kupuje njegova stvar niti se imam pravo mijesati, a drugo moramo shvatiti da je nas standard sasvim druga prica.

Mnogo stvari u ovoj drzavi nije isplativo, pa se kupuje.

O manama naravno mozemo, nemam nista protiv, samo svatko tko uputi pozitivan komentar na nekom PC forumu (bilo bug, xy drugi) 99% dobiva neargumentirane odgovore o nekoj zaludenosti, sljedbenistvu, pricama o cijeni i slicno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Julijana kaže...

ako moze dateljnije

http://itunes.apple.com/us/app/photogene-for-ipad/id363448251?mt=8#

jedan od primjera i uskoro stize photoshop

nemoj mjesat kruske i jabuke, mob i pad nisu u usporedbi

@hacker, pusti ga da se zabavlja,ovaj pusti ju

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 17:10 (bistri).
15 godina
protjeran
bistri kaže...
linuxjuzer kaže...

što su to PRAVI Mac strojevi,a što lažni???{#}

Nitko ovdje ne pljuje,samo se sprda sa Sljedbenicima,a ne i-produktima(po meni solidni)

Što ti smatraš,nikom nije bitno....

Ne komentarišemo produkte nego Sljedbenike i njihove osobine...{#}

Znaci osobine "Sljedbenika" :

Komentiraju u temama koje ih zanimaju.

Rade na hardwareu kojeg komentiraju.

Ne vrijedjaju korisnike drugih proizvoda i ne trollaju po temama o kojima pojma nemaju.

Ne rade usporedbe sa BMW-ima, frezama, flaksericama.

Sto vas pokrece? Odakle tolika frustracija?

Ljubav prema bližnjima svojima...dakle,nitko ne voli vidjeti svoje bližnje kako se bedasto ponašaju..{#}

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Ne pratim temu jer ste poceli previse spamat, ali vidim da neko tvrdi da iPad ima malu rezoluciju, sto jednostavno nije tocno. Jednostavnom racunicom se dobije da je gustoca piksela po kvadratnom centimetru na jednom monitoru dijagonale 22" full HD rezolucije oko 1500. Ista ta gustoca na iPadu iznosi oko 8000 pksl/cm2, dakle vise od 5 puta vece. Mislim da je svaki komentar suvisan...

A iphone ima 960x640 na 4 incha koliko onda puši gustoču u odnosu na njega sa druge strane? uzimaš stranu koja tebi paše pa tako i ja :p

micho kaže...
@oldy ne isplati se ni komentirat sve gluposti koje si ovdje nadrobio. Po toj filozofiji i kupci smartphone-a su budale jer im proizvodjaci uvaljuju ekrane sa rezolucijama koje smo imali u devedesetima i procesore u rangu Pentiuma III. Hvala ti sto si prosvijetlio sve nas koji nismo blagoslovljeni takvom pameću pa nam zle korporacije prodaju muda pod bubrege.

Znači svjestan si kada su bile te rezolucije i pentium III ali si i dalje uporan u obrani svaka čast, inače smartphone je mobitel sa povećanim mogućnostima a ipad je računalo sa smanjenim tj. pokušava glumiti računalo, smartphone je plus ovo to nije jer je lošije od svog uzora računala, a smart je bolji od svog uzora mobitela :p

Sasoon kaže...
Šta ste se svi uhvatili uspoređivati tablet i laptop. To su uređaji drukčijih namjena. Kao da saspravljamo o nekom Volvo SUVu, i onda netko uleti s pitanjem "za koliko taj Volvo preore 1 hektar?", i kaze "moj Traktor XY 500D koji kosta pola tog Volva to moze za 2 sata... Taj Volvo je igracka." LOL

Ne to nije isto, tablet je puno bliži računalu nego traktor autu, bem ti logiku :p

inače se prava obrada fotki ne radi na maleckim ekrančičima i na tim rezama, pitajte profi fotografe pa će vam se smijati :p

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 17:34 (Oldy).
17 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

Oldy i Julijana se ponasaju kao mala djeca kad im ides objasnjavat kako nastaju djeca..

sve im lijepo objasnis i pokazes brdo primjera, a oni i dalje o "donesla me roda" sa 100 glupih pitanja...

Jedan je konzerva koji mi se cini preljubomornim jer si mozda ne moze priustit uredaj, pa je zapeo za tu rezoluciju kao da se radi o LCD televizoru ili ''30 DELL monitoru...

ova druga pak na svaki primjer da opet isto glupo pitanje, iako je iz dobivenog primjera trebala sve shvatit...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!
Da nekog zaista zanima mogao je pročitati neki od reviewa npr onaj na dpreviewu, ako ste čuli za taj sajt. Uostalom iPad ima vrlo solidan ekran, bolji od svih netbooka, pa i 90% laptopa, colorwise (isp, sto je rijetkost na laptopima ). Ima analiza na display mateu, a mogli ste se i sami uvjeriti da vas zaista zanima. 10" je sasvim dovoljno za neke korekcije i obradu. Međutim poanta postova oldija, juliane i sličnih je sasvim očigledno trollanje. :D
A.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ne to nije isto, tablet je puno bliži računalu nego traktor autu, bem ti logiku :p

inače se prava obrada fotki ne radi na maleckim ekrančičima i na tim rezama, pitajte profi fotografe pa će vam se smijati :p

Istina, radi se na MacPro u kombinaciji sa 30' cinemom ;)

Ajde zadovolji mi znatizelji molim te, koju rezoluciju bi tablet po tebi trebao imati?

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
16 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

Dali si ti napravio koje djete? e vidiš ja jesam dvoje jedno je prvi srednje, drugo da ja sam konzerva jer mi je uređaj tehnički pušiona u današnje doba? krasno

to odprilike glumi računalo kao i onaj mali" smart" auto otprilike

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Dali si ti napravio koje djete? e vidiš ja jesam dvoje jedno je prvi srednje, drugo da ja sam konzerva jer mi je uređaj tehnički pušiona u današnje doba? krasno

A svi znaju da je smart u biti lubenica!

16 godina
neaktivan
artfull kaže...
Da nekog zaista zanima mogao je pročitati neki od reviewa npr onaj na dpreviewu, ako ste čuli za taj sajt. Uostalom iPad ima vrlo solidan ekran, bolji od svih netbooka, pa i 90% laptopa, colorwise (isp, sto je rijetkost na laptopima ). Ima analiza na display mateu, a mogli ste se i sami uvjeriti da vas zaista zanima. 10" je sasvim dovoljno za neke korekcije i obradu. Međutim poanta postova oldija, juliane i sličnih je sasvim očigledno trollanje. :D

Ne prijatelju trollate upravo vi obožavatelji nečega što je u današnje vrijeme samo pogledom na brojke pušiona eto tko trolla :p

17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

napokon nesto pametno od tebe. smart je zakon za gradsko auto. dakle merc+smart = desktop+tablet.
A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Oldy kaže...

napokon nesto pametno od tebe. smart je zakon za gradsko auto. dakle merc+smart = desktop+tablet.

nije istina, smart glumi auto, on izgleda kao auto,ima sve funkcije auta, ali nije auto, jel auto ima 3.0 v8 i dvije tone....smart je lubenica

isto tako je i ipad, mozes napravit na njemu 90% stvari sto prosjecni korisnika pc-a radi, ali nemres na njega stavit vodeno hladjenje i 1000w napajanje....

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 17:45 (bistri).
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...
artfull kaže...

Ne prijatelju trollate upravo vi obožavatelji nečega što je u današnje vrijeme samo pogledom na brojke pušiona eto tko trolla :p

Sorry Oldt, al brojke nikad nisu bile bitne. Pitao sam te ja, pitali su te i drugi da daš primjer te tehnologije koju bi ti stavio u tablet. Obzirom da neznaš odgovor, da nisi koristio iPad ni ikakav drugi tablet, da lupetaš o rezolucijama ne uzimajući u obzir dijagonalu i realnosti i da uspoređuješ laptop i tablet neznam o čemu se s tobom može razgovarati? Mogu samo zaključiti da si loše informiran, pun predrasuda i da te ne zanima tema nego trollanje.

A.
14 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Julijana kaže...

ako moze dateljnije

toplo se nadam, za tebe i cijelu zajednicu oko tebe, da se samo pravis blesava...

Hacker-ri kaže...

Oldy i Julijana se ponasaju kao mala djeca kad im ides objasnjavat kako nastaju djeca..

sve im lijepo objasnis i pokazes brdo primjera, a oni i dalje o "donesla me roda" sa 100 glupih pitanja...

Jedan je konzerva koji mi se cini preljubomornim jer si mozda ne moze priustit uredaj, pa je zapeo za tu rezoluciju kao da se radi o LCD televizoru ili ''30 DELL monitoru...

ova druga pak na svaki primjer da opet isto glupo pitanje, iako je iz dobivenog primjera trebala sve shvatit...

Ma šta si objasnio? Brdo primjera? 3 clipa na temu crtanja (dakle nema veze s fotografijom) i šturo spomenut kontrast i  svjetlina? Šta je tu objašnjeno?

Osobno me zanima izolacija objekta na bijeloj pozadini sa clipping pathom jer u tom slučaju bi i meni iPad bio koristan.

Kao i korištenje aplikacija za upravljanje aparatom (npr DSRL Remote Pro)

Imam osjećaj da je moje pitanje shvaćeno kao provokacija a zapravo je upit iskusnijim korisnicima iPada.

@profa31 vjerujem da ti imas najvise iskustva s obradom fotografija na iPadu pa ako imas vremena javi se, moze i na PM

@Hacker-ri nevjerovatno kako uživaš vrijeđati ljude na ovom forumu bez razloga, jadno od tebe al ako te veseli........

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 18:17 (Julijana).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oldy kaže...

Ajmo ponovo. Oldy, jel su tebi SSD diskovi pušiona?

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
16 godina
neaktivan
U redovima za iPad 2!

@Julijana

A svatko ti je danas hacker mada ne zna ništa hackirati ali bitno je ime a djeca ko djeca

ma neka vrijeđa mene to veseli ima tanak fitilj :p

@alen

zašto bi solid state bio pušiona ako je koncept bolji od predhodnika po svim parametrima?

ssd prati vrijeme ssd je nešto bolje u odnosu na sadašnje tableti to nisu ali ako vas vesele ajde ali nemojte ih dizati u nebo jer su daleko od toga ali vjerujem da će recimo ipad 4 ili 5 biti to nešto samo neka nastave

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 18:38 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Julijana kaže...

Ma šta si objasnio? Brdo primjera? 3 clipa na temu crtanja (dakle nema veze s fotografijom) i šturo spomenut kontrast i  svjetlina? Šta je tu objašnjeno?

Osobno me zanima izolacija objekta na bijeloj pozadini sa clipping pathom jer u tom slučaju bi i meni iPad bio koristan.

Kao i korištenje aplikacija za upravljanje aparatom (npr DSRL Remote Pro) 

Imam osjećaj da je moje pitanje shvaćeno kao provokacija a zapravo je upit iskusnijim korisnicima iPada.

@profa31 vjerujem da ti imas najvise iskustva s obradom fotografija na iPadu pa ako imas vremena javi se, moze i na PM

@Hacker-ri nevjerovatno kako uživaš vrijeđati ljude na ovom forumu bez razloga, jadno od tebe al ako te veseli........

U slucaju da si izignorao/la moj post,ovaj imas tu maltane sve.

https://www.youtube.com/user/adoramaTV#p/c/963DA108BA3E7CD6

15 godina
protjeran
U redovima za iPad 2!

ništa,morat ću kupiti neki i-proizvod da vidim sa čime su Sljedbenici oduševljeni..

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma postaviš pitanje o photo editingu a on zabrije na painting + te izvrijeđa......

15 godina
protjeran
Julijana kaže...

Ma postaviš pitanje o photo editingu a on zabrije na painting + te izvrijeđa......

naš Apple je houli cow,u to se ne dira,inače će te Sljedbenici izbičevati žicama od slušalica...{#}

uz to,neki ozbiljni photo-editing na ajpadu zaboravi..

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 18:44 (linuxjuzer).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice