Razvojne bete iz Microsofta

poruka: 29
|
čitano: 2.617
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Razvojne bete iz Microsofta".
17 godina
neaktivan

Nadam se da ce uspjeti ubaciti vecinu najava za C++. S obzirom da se MS prebacio vecinom na C# ne ocekujem nista spektakularno na polju C++. Ali, nada uvijek postoji.

Veseli me da je osijetno brzi. VS10 je koma prilikom podizanja. Daj Boze da su Help opet stavili kao dio VSa, a ne kao vanjsku aplikaciju. Dodaci za help su koma i ne rade kak spada. Ah, blazeni VS6 sto se tice helpa.

2 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Ouch što su im tabovi ružni. Ne razumijem zašto su napravili "downgrade" sučelja.

Biti ili mniti svemiropolisno

2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ako ovaj VS bude "bolji" kao što je VS2010 "bolji" od VS2008 nekome ću spominjati mater!

Sjetili se za višenitni JIT... bilo je već i faking vrijeme. Iskreno se nadam da su stavili neke stvarno upotrebljive dodatne alate (po uzoru na Red Gate).

Freak Show Inc.

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hmm...neznam,probat ću,vidjet ću...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nadam se da ce biti i neki dobar integrirani profiler, pogotovo za memoriju, i jos da bude i u express verziji...

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 23:20 (Svinja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"ovog puta prilagođen i korisnicima koji nisu profesionalni programeri."

:)

Slijedeća verzija ... ti pomislis a on napravi, kompajlira, istestira, diploja i vrši komunikaciju s korisnikom, te ispravlja bugove.

I cilj je napravljen Drag@Drop, a kod se nece morati dirati :), tj.neceš ga ni vidjeti :)

A osobno bih volio samo probati recovery file da li radi sada :)

Uživajte

p.s. ali fora izgleda :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je totalno bezlican. Imam osjecaj da su se ikonice i tekst spojili, pa ih ne mogu razlikovati. Vjerojatno zato jer je sve sivo...  {#}

Al hajd treba prvo isprobati pa tek onda pljuvati {#}

Ovdje bih nešto kao trebao napisati, jel?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Razvojne bete iz Microsofta

Ajme majko sto je ruzno sucelje.

17 godina

Dobro da uvode besplatni Team Foundation Express, ustedit ce mi 5 minuta za trazenje serijskog broja po netu... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Zašto mi se čini da su dio ljude iz marketng odjela kojeg su "rekonstruirali", prebacili u odjel razvoja UI-a!?

Inaće stvar koju čekam 15 godina, WinDbg Engine u VS-u. Zapjevajmo Ale luja aleluja alelllllllllllja!! 

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Yuck. Dan-danas mi je VS2008 weapon of choice. VS2010 se boota do preksutra (na laptopu ga vrtim) i ima ružnu naviku skršit se u sred rada i na najmanjim projektićima od 15ak linija koda. I Windowsi i VS su sa MSDNAA tako da nije do aktivatora/crackova/čega već.

A što se tiče ovog releasea.. A isprobat ćemo. Možda iznenadi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa ono, imam VS2010 Proffesional s SP1 i rušio mi se samo kada sam instalirao neke extenzije. A glede brzine učitavanja, Solution s 10tak projekata i oko 700 datoteka na mom trenutnom službenom laptopu učita se po meni u skroz prihvatljivom vremenu. Tako je bilo i na zadnja dva laptopa.

EDIT: E da, uglavnom trošim ASP.NET WebForms, možda je u nekim tipovima projeka drugačije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 18:05 (Programko).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Programko kaže...

Pa ono, imam VS2010 Proffesional s SP1 i rušio mi se samo kada sam instalirao neke extenzije. A glede brzine učitavanja, Solution s 10tak projekata i oko 700 datoteka na mom trenutnom službenom laptopu učita se po meni u skroz prihvatljivom vremenu. Tako je bilo i na zadnja dva laptopa.

EDIT: E da, uglavnom trošim ASP.NET WebForms, možda je u nekim tipovima projeka drugačije.

Ma nije samo stvar u učitavanju solutiona. Iz čista mira se zna srušiti (dok nešto radim u firefoxu npr), smrzne se svako malo pa moram čekati po pola minute-minutu dok počne reagirati. Brisanje pojedinih resursa (npr ikona ili png datoteka) traje suludo dugo - oko sekundu po fajlu (core i7 stroj sa 8 giga memorije). Po meni, VS2010 je uz windows ME najgora stvar koju su MS-ovci ikada izdali. Imamo jedan solidan solution (cca 1000 business klasa + pripadajuće forme, reporti...). U tom solutionu nikako ne smijemo otvoriti popis data source-ova (shift+alt+d) jer to traje oko 45 minuta na spomenutom stroju. Za to vrijeme ne možeš ništa raditi na računalu (osim ubiti devenv u task manageru). Ta ista stvar na istom projektu u VS2008 traje par sekundi.

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

Ja nemam takvih problema sa vs 2010.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
g12356 kaže...

Ni sa velikim solutionima?

Freak Show Inc.
17 godina

VS2010 ima mušica, ali za aplikaciju koju svakodnevno koristim barem 8-10 sati, radi sasvim solidno (nakon par sati Eclipsa imao sam vise problema). Mozda jedno-dva rusenja na tjedan, i to zbog extenzija (imam ih barem 10tak instaliranih) i vanjskih servisa. Sto se tice vecih solution, nisam primjetio neke probleme u radu. Brisanje fajlova je sporo, to je istina i nadam se da ce u v11 to rjesiti. 

Svidja mi se sto su dosta radili na ubrzanju v11, odnosno optimizaciji koristenja threadova za razne IO operacije, sto je najvise i gusilo v10. 

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
g12356 kaže...

Ni sa velikim solutionima?

Nažalost još nisam radio velike solutione...

17 godina
neaktivan

Šta vam razvoj nije na SSD-u ?

A i istina je Eclipse se zna srušiti, ali je kad se sruši pokreneš odmah i nema recoverya....sve je kako je bilo kad se srušilo.

vb.net 2010, srušio se par puta, ali recovery uništio malo kompliciranije forme.

Sve je to za ništa...

Treba u poljoprivredu :)

0 0 hvala 0
17 godina
ferdy kaže...

Šta vam razvoj nije na SSD-u ?

A i istina je Eclipse se zna srušiti, ali je kad se sruši pokreneš odmah i nema recoverya....sve je kako je bilo kad se srušilo.

vb.net 2010, srušio se par puta, ali recovery uništio malo kompliciranije forme.

Sve je to za ništa...

Treba u poljoprivredu :)

Cudno, vjerojatno nije fajl bio sejvan. Meni bas nikada VS nije zeznuo projekt (.proj i .sln fajl) kod rusenja. 

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
17 godina
neaktivan

to u jednom vb.net projektu.

Forma je naslijedjena i ima pun k custom komponenata. i zezne onaj resx file.

Ali i stoji to da nije snimljena forma, prije rušenja.

17 godina
odjavljen
ferdy kaže...

Šta vam razvoj nije na SSD-u

Isprobano, svejedno loše. Nije samo u pitanju I/O diska - zašto bi brisanje fajla od 20 KB trajalo sekundu?

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

e sad da imas source od studia, bi mogao trace napraviti i vidjeti točno način di je problem :)

ali da izvršiš brisanje file-a iz explorera i onda refresh samo tog projekta bi bilo brze :)

Zbog toga sam najviše za open source, sad umjesto da pisemo komentare, bi isli debagirat, nasli problem, napravili patch i to je to

:) i dobili zahvalu od communitya :)

17 godina
ferdy kaže...

Zbog toga sam najviše za open source, sad umjesto da pisemo komentare, bi isli debagirat, nasli problem, napravili patch i to je to

A ovako otvoris lijepo Help/Report Bug, prijavis bug, pa nek se microsoftovci zezaju s time, placeni su za to... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
protjeran

Solution i project file mi se nikad nisu razletili, al par puta mi se GUI razletio. Ne mogu se sjetiti dali je bilo u 2008 ili 2010. Resetirao sam ga, preko komandne linije i nastavio raditi. Prvi put kada mi se to dogodilo izgubio sam cijeli dan da pronađem rješenje. Skoro sam krenuo u reinstalaciju. 

Inaće kroz command prompt može se uključiti logiranje visual studia. Extenzija koja je meni rušila VS bila je neka extenzija od DevExpressa. problem sam pronašao preko System Internals alata i analizom dumpa procesa s WinDbg-om.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

iskreno nisam ni znao da ima log.

Nego je koristite vi Spring u .NET-u, @Autowired automatski inject i inicijalizacija objekata ?

MAVEN - nešto za dependency managment i to.

Je krenuo šta Microsoft prema tome ?

Ne pratim bas previše novitete u Microsoftu.

Još jedan projekt je ostao živ u vb.netu, a i on ce brzo u JAVU.

0 0 hvala 0
17 godina
ferdy kaže...

iskreno nisam ni znao da ima log.

Nego je koristite vi Spring u .NET-u, @Autowired automatski inject i inicijalizacija objekata ?

MAVEN - nešto za dependency managment i to.

Je krenuo šta Microsoft prema tome ?

Ne pratim bas previše novitete u Microsoftu.

Još jedan projekt je ostao živ u vb.netu, a i on ce brzo u JAVU.

Ima Spring za .net ali mislim da se ne koristi bas.

IoC/DI ima MS dva svoja frameworka: Unity i MEF (mef je vise kao plugin framework, ali sasvim je upotrebljiv i kao ioc/di). Oba su open source. 

Inace, u praksi se dosta koristi StructureMap, Ninject i Castle. Ja sam na structuremapu ...

Asp.net mvc je naprimjer pripremljen za ioc/di, tako da komponente dohvaca preko service locatora, koji se onda spoji na container po zelji. 

Glede jave, nedavno sam pisao neke male app za fax (upisao pod stare dane), i moram reci (provocirati) da je c# puuno ljepsi na raditi ;) Genericsi mi nisu bas sjeli, nema var keyworda pa sve izgleda prenatrpano tipovima, klase su nelogicno slozene po namespaceovima, nema dynamic fora... Neka flejmanje pocne!

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 17:09 (hudo).
17 godina
neaktivan

Thanks hudo na informacijama.

Stvarno dugo nisam se malo detaljnije informirao što sada ima u .NET svijetu.

A reci mi modularnost.

ono 5 modula (projekata), svaki na svoj server, bazu, pa interakcija izmedju njih preko servicea (to mislis s service locatorima?).

I da ne web applikacija :)

Bundle-ovi, Osgi, pa onda vrtnja na appl serverima. ?

Npr. imas modul BusinessRuleWarehouse koji se vrti na jednom serveru i izbacuje neke service, onda drugi modul na drugom serveru BusinessRuleOrders koji također izbacuje service.

I treći modul DataLayer koji se vrti na trećem serveru.

Čisto informativno, da vidim dali ima ili su počeli nešto prema tome. Vidim hudo da si dosta upoznat s Netom pa eto pitanje :)

15 godina
neaktivan
ferdy kaže...

e sad da imas source od studia, bi mogao trace napraviti i vidjeti točno način di je problem :)

ali da izvršiš brisanje file-a iz explorera i onda refresh samo tog projekta bi bilo brze :)

Tako treba razmišljati...Možda ga još forkamo u npr. KVisual studio.

SupremeCommander kaže...
ferdy kaže...

A ovako otvoris lijepo Help/Report Bug, prijavis bug, pa nek se microsoftovci zezaju s time, placeni su za to... {#}

I microsoft ignorira report jer ga nije prijavilo minimum od 50000 korisnika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 18:11 (g12356).
17 godina
ferdy kaže...

Thanks hudo na informacijama.

Stvarno dugo nisam se malo detaljnije informirao što sada ima u .NET svijetu.

A reci mi modularnost.

ono 5 modula (projekata), svaki na svoj server, bazu, pa interakcija izmedju njih preko servicea (to mislis s service locatorima?).

I da ne web applikacija :)

Bundle-ovi, Osgi, pa onda vrtnja na appl serverima. ?

Npr. imas modul BusinessRuleWarehouse koji se vrti na jednom serveru i izbacuje neke service, onda drugi modul na drugom serveru BusinessRuleOrders koji također izbacuje service.

I treći modul DataLayer koji se vrti na trećem serveru.

Čisto informativno, da vidim dali ima ili su počeli nešto prema tome. Vidim hudo da si dosta upoznat s Netom pa eto pitanje :)

Rekao bih da se ovdje prije radi o komponentama, nego o modulima. Module ja gladam kao dio procesa jedne komponente, s kojima se moze upravljati pomocu ioc/di alata. 

Mislim da je prica slicna kao i kod Jave, posto se tu radi o SOA ili multi-tier aplikaciji ili sustavu.

S cime god da je jedan od navedenih servisa isprogramiran (java, .net, ...), ovisno o samom zahtjevu i potrebama, međusobna komunikacija moze biti izvedena na vise nacina. Najcesci je SOAP web servisi (.NET tu ima WCF framework, pa je povezivanje vrlo jednostavno), ali mnogi zagovaraju i razne messaging/queueing sisteme, sto bi mozda i ja prije preporucio, barem izmjedju određenih komponenti sustava (razni business-related podsustavi). MS ima svoj MSMQ protokol, isto podrzan u WCFu, ali ima i dosta raznih open source .net klijenata (brokeri) za druge queueing sustave, kao rabbitmq, activemq, zeromq, koji rade i na linux sustavima. Tu bi se radilo o nekoj varijatni ServiceBus arhitekture, koja je npr dostupna u amazon cloudu ili azure-u. U .NET aplikacijama se moze koristiti NServiceBus ili MassTransit frameworci, koji su napravljeni za SOA arhitekturu i asinkroni messaging izmedju podsustava.

Sto se tice konkretno pitanja, tesko bi mogao reci sta bi ja koristio jer neznam detalje, ali svakako bi pogledao te servicebus frameworke, ili ako je potrebno nesto za web i viselightweight, onda neki od REST frameworka (WebAPI od MS, ServiceStack, OpenRasta).

Pod Service Locator, mislio sam na vrlo jednostavi pattern koji je osmisljen da bi se sprecio hard-dependency o određenom ioc/di frameworku. Unutar asp.net mvc on sluzi da bi svatko mogao ubaciti svoj ioc/di framework, posto asp.net mvc ne diktira koji se mora koristiti. Tako da se u radi cisto o decouplingu klasa (skupina klasa - servisa) unutar jedne aplikacije (tiera)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 18:28 (hudo).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice