R9 290X 15-og listopada

poruka: 35
|
čitano: 4.425
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "R9 290X 15-og listopada".
13 godina
protjeran
R9 290X 15-og listopada

zadnji dio recenice me nekako najvise veseli od svega {#}:

"omogućava engineu izravnu komunikaciju s grafičkom karticom, bez korištenja DirectX-a."{#} 

||| Core™ inside |||
Moj PC  
17 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
R9 290X 15-og listopada

Jedva cekam da vidim u praksi rezultate tog novog "mantlea". Osobno kao nvidija korisnik bit cu presretan ako ce stvarno amd prikazivati impresivne rezultate,sto znaci da ce driveri za nvidiju izlaziti sigurno 40% kvalitetniji nego dosad sam da zadrze postojece korisnike. Bit ce zanimljivo pratiti tijek dogadanja:)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:11 (kach).

3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: R9 290X 15-og listopada
Stjepanj kaže...

"omogućava engineu izravnu komunikaciju s grafičkom karticom, bez korištenja DirectX-a."{#} 

Stalno ovo govoriš. Zašto te to veseli, koji je problem kod DirectX-a? 

EDIT: Ne kažem ja da problema nema, nego da Stjepanj napamet govori. :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 20:57 (Penryn).
14 godina
R9 290X 15-og listopada

pobrisati pod titanom, to zvuči ko da će biti barem 50% jača, a zapravo mislim da ako će biti 5-10%, bit će super

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
R9 290X 15-og listopada

Mene više zanima ovaj novi sistem CF-a...Ako stvarno anulira stutter probleme, obojat ću kuću u crveno...

@Zuper slažem se s  tobom - po toj logici i OCani nereferentni modeli 780 brišu pod s titanom isto.....

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

zato sto konkurencija cini cuda a najvecu korist imamo mi...a ne samo velika micro(.)(.)soft sisa s koje svi sisamo doticni dx vec godinama i godinama{#}pa vrijeme je za nove i bolje...{#}govorim napamet,nadam se!:)

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 21:07 (Stjepanj).
15 godina
neaktivan
R9 290X 15-og listopada

Jel nije M$ prije par mjesec trabunjao o DX 11.2 koji će biti ultra mega super, koji će trošiti skroz malo memorije, bla, bla i ja ija o i te fore? Što je sada s DX?
E da, ja još uvijek nisam pročitao što toliko ne valja kod DX-a. :P  

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
R9 290X 15-og listopada

Jedva čekam {#}

Ionako prodajem grafu pa bi mi R9 290X dobro došla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 21:33 (Hrci).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Hrci kaže...

Jedva čekam {#}

7970 lightninčigicu ? Cijena ?

17 godina
zuper kaže...

pobrisati pod titanom, to zvuči ko da će biti barem 50% jača, a zapravo mislim da ako će biti 5-10%, bit će super

Pod "pobrisati pod" vjerojatno misle u odnosu performansi i cijene, ne samo performansi.
Bilo bi mi drago da malo uzburkaju vodu, tko zna, možda ćemo doživjeti da i Nvidija izbacuje
pojeftinjenja kartica. Ona cifra za gtx 780 im je imho bila malo bezobrazna prilikom izlaska.

(50$ skuplje od predviđene cijene za ovu atijevu mrcinu) Ispada da bi sad 780tki parirala
R9 280 predviđene cijene od 300$što bi trebalo masivno napasti tržišnu nišu 780tke?

Malo mi je doduše neobično da će druga po snazi ati kartica biti pola cijene najjače?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
R9 290X 15-og listopada

Sve mi se cini da odluku o kupovini novog kompa koju sam donio prije 2 mjeseca ova vijest podrzava. Nove VGA dolaze, po ok cijeni koliko vidim ako je istina sto kazu (599$ vs 999$). Samo sto mi nije jasno zasto AMD ide na PCI 3.0 kad nema AMD ploca koje to mogu iskoristiti ? ili sam u krivu ? koliko citam na stranim portalima samo jedna AMD ploca podrzava novi crossfire. Znaci, kombinacija Intel procesor, AMD VGA , Samsung SSD, 16GB rama i Battlefield 4 se kupuju ovog Bozica.

Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
kach kaže...

Jedva cekam da vidim u praksi rezultate tog novog "mantlea". Osobno kao nvidija korisnik bit cu presretan ako ce stvarno amd prikazivati impresivne rezultate,sto znaci da ce driveri za nvidiju izlaziti sigurno 40% kvalitetniji nego dosad sam da zadrze postojece korisnike. Bit ce zanimljivo pratiti tijek dogadanja:)

Da, jer Nvidija namjerno piše spore drivere i Mantle uopće ne radi direktnije od Dxa pa nije zapravo zato brži.

LOL

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
R9 290X 15-og listopada

Koja sreća.

Uzeo PCI 3.0 ploču, a povećanje performansi u 7xxx na R9 je zanemarivo.

Samo da upiknem 2x 7850 2GB (fali mi jedna, ali vrte se po 1400 kn) i miran sam očito.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto

0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
R9 290X 15-og listopada

A kakve su karakteristike slabijih kartica? Ima negdje neka tablica? Cijene će vjerojatno kod nas biti urnebesne pa će malo tko pucati na najjaču.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...

povećanje performansi u 7xxx na R9 je zanemarivo.

Kako to misliš?

12 godina
DarthMarkus kaže...
Hrci kaže...

Jedva čekam {#}

7970 lightninčigicu ? Cijena ?

Već je rezervirana,sry {#}

16 godina
Tonči kaže...
Mitch kaže...

Kako to misliš?

AMD tvrdi da je R9 270K (199$) sposobna na Fire Strikeu (3DMark) postići 5500.

7870GHz postiže 5200, a već je na toj cijeni.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. https://www.facebook.com/MandicPhoto
14 godina
R9 290X 15-og listopada

R9270X se čini kao dobra kupnja kada gledam odnos cijene i snage no prerano je zaista išta prognozirati ali ako dotuče HD7870 bit če to dobra kupnja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
R9 290X 15-og listopada

Po ovome bi ova graficka u eurima kostala 443€. Neki modeli nvidije gtx 780 su oko 650€, tako da bi ova graficka bila odlicna investicija, pa makar bila i malo skuplja

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

Zato jer je DirectX u jednu ruku super a u drugu je katastrofalan,jer upravo zbog DirectX-a se nemože postići bolja optimizacija igara ko na konzolama.Naime DirectX je high level API,a Mantle low level što bi trebalo značiti da developeri imaju puno veću fleksibilnost kod optimizacije igre i puno veću kontrolu nad kompletnim hardwerom,a pogotovo je to odlično da su uveli tehnologiju u ovo vrijeme kad AMD drži obje next gen konzole što u konačnici bi trebalo značiti puno laganiji port igara sa next gen konzola na PC i samim time puno bolju optimizaciju igara.Jedino je problem da Mantle mora biti implementiran u sam engine igre da bi se moglo raditi sa njime i puno je zahtjevnije sa njim radit nego npr. sa DirectX koji je high level API te je sa njim puno lakše isprogramirati igre(bar koliko ja to kužim).Uglavnom ako će Mantle ispasti kako AMD najavljuje to će biti jedan veliki plus za sve PC igrače,a pogotovo za gejmere sa novim AMD-ovim grafama sa GCN arhitekturom(od HD 7xxx nadalje).A i Mantle ce biti otvoreni kod pa ce ga moc i Nvidia implementirat najvjerojatnije.

----------Jesse,we need to cook 8)
13 godina
R9 290X 15-og listopada

Za CrossFire se obavezno mora imati PCI 3.0, ili ce biti i mogucnost s kablicem?

Malo mi cudno zvuci da (skoro) ni jedna AMD maticna nece moci imati CF s novom generacijom kartica?? {#}

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Za CrossFire se obavezno mora imati PCI 3.0, ili ce biti i mogucnost s kablicem?

Malo mi cudno zvuci da (skoro) ni jedna AMD maticna nece moci imati CF s novom generacijom kartica?? {#}

Joj vidi ovog, pa ti ćeš u tenku svejedno imati 100 fps lock na čemu god da igraš{#}

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...
Tonči kaže...
Mitch kaže...

Kako to misliš?

AMD tvrdi da je R9 270K (199$) sposobna na Fire Strikeu (3DMark) postići 5500.

7870GHz postiže 5200, a već je na toj cijeni.

Pa gle, 5500 je već 5% gore. R9 290X bi trebao biti brži od Titana za 15%, što je za $600 karticu itekako dobro u kontekstu cijene 780 i Titana.

13 godina
R9 290X 15-og listopada

A sad ozbiljno {#}

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Penryn kaže...
Stjepanj kaže...

Sto je problem? Pa nije dostupan na svim platformama. 

17 godina
odjavljen
F10EXX kaže...

Sto je problem? Pa nije dostupan na svim platformama. 

Pa nije ni mantle, ne?

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
R9 290X 15-og listopada

problem je to sto nakraju nije 600$ nego 1150$ jako slicna cijena i da dobije se bf4 premium nakraju i nebude tak jeftina kartica

0 4 hvala 0
16 godina
odjavljen
ivan199107 kaže...

problem je to sto nakraju nije 600$ nego 1150$ jako slicna cijena i da dobije se bf4 premium nakraju i nebude tak jeftina kartica

Odakle ti te gluposti?

12 godina
Tonči kaže...
ivan199107 kaže...

Odakle ti te gluposti?

Možda je na ovo mislio: KLIK

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 19:52 (Hrci).
17 godina
Hrci kaže...
Tonči kaže...
ivan199107 kaže...

Odakle ti te gluposti?

Možda je na ovo mislio: KLIK

Pa nemaju cijene, ono je bila neka švedska dućaničina sa bezveznim listingom.
Evo NewEgga: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150675

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice