Jel postoje jos neka tak mala racunala ali da rade recimo na linux, posto sve vise manje radim na laptopu, komp mi je posto nepotreban, ali bilo bi dobro imat neko malo racunalo cisto radi boljeg uzivanja u multimediji.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nema razloga zasto takvo racunalo nebi radilo na linuxu, ionako su mu temelji na poznatoj intel i/ili amd arhitekturi... druga je stvar kad je racunalo temeljeno na izvedenicama ARM arhitekture koja nije direktno kompatibilna s win/linux...
nema razloga zasto takvo racunalo nebi radilo na linuxu, ionako su mu temelji na poznatoj intel i/ili amd arhitekturi... druga je stvar kad je racunalo temeljeno na izvedenicama ARM arhitekture koja nije direktno kompatibilna s win/linux...
Jest da na ARMu radi manje softvera, ali postoji recimo Ubuntu za ARM...
Jel postoje jos neka tak mala racunala ali da rade recimo na linux, posto sve vise manje radim na laptopu, komp mi je posto nepotreban, ali bilo bi dobro imat neko malo racunalo cisto radi boljeg uzivanja u multimediji.
HP-ovi thin clienti - dovoljno racunalne snage, zauzimaju malo prostora i ako uspijes naci rabljene negdje, ne bi trebali kostati previse..... vrte windowse i linux, i to sa USB flash diska. milina!
mene isto zanima dal postoji tako nesto malo prenosivo al da ide na windowse.
cuo sam da se moze slozit i onaj raspbery s windowsima...
Ima ih koliko hocces. (google: mini pc linux)
ovo racunalo nije bazirano na ARM-u nego na X86 i to cak na i7 (http://www.bug.hr/vijesti/prvi-hp-ov-chromebox/130312.aspx )
mene isto zanima dal postoji tako nesto malo prenosivo al da ide na windowse.
cuo sam da se moze slozit i onaj raspbery s windowsima...
Ima ih koliko hoces. (google: mini pc windows)
Cita li itko clanke ili samo naslove i eventualno pogleda slike i zna li itko cemu sluzi google?
druga je stvar kad je racunalo temeljeno na izvedenicama ARM arhitekture koja nije direktno kompatibilna s win/linux...
Jest da na ARMu radi manje softvera, ali postoji recimo Ubuntu za ARM...
postoji i android na kraju krajeva, ali govorimo o 1:1 kompatibilnosti, gdje cak i dvije varijante W8 (W8 i W8RT) nisu nisu kompatibilne...
ovo racunalo nije bazirano na ARM-u nego na X86 i to cak na i7
Cita li itko clanke ili samo naslove i eventualno pogleda slike i zna li itko cemu sluzi google?
za nekog tko pokusava ostavit dojam "nacitanog" uopce ne citas komentare u potpunosti... dakle, jesi dobro ovaj put procita moj komentar kad si vec ima potrebu quote-at me iz nekog razloga...
jesam. nije bitno samo oko koje CPU arhitekture je racunalo slozeno. Ovdje se radi o x86 ali sam siguran da se out of the box na njega ne mogu staviti windowsi.
Isto kao sto nema razloga zasto ne neki Intel X86 baziran laptop ne bi mogao instalirati OSX a ipak to nije tako jednostavno a u nekim slucajevima je i nemoguce.