Prodaja igara u slobodnom padu

poruka: 214
|
čitano: 217.146
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prodaja igara u slobodnom padu".
17 godina
neaktivan
RE: Prodaja igara u slobodnom padu
fabijan654321 kaže...

Intel Celeron 2.66Ghz (jednojezgreni, 256kb l2 cache) 1gb ram, gforce 8400 256mb 64bit, 16shadera

igrao sam ga na 800*600 low i imao sam oko 30fps.

Tema je: "Prodaja igara u slobodnom padu", a ne "Prodaja crysis u slobodnom padu", zato mislim da ici dalje sa ovom igrom je nefer za temu. Ipak, 30fps sa celeronom!? Ja sam ovu igru odavno deinstalirao, ali koliko se secam, u folderu \Crysis\Bin32 je bio jedan .bat za CPU i jedan .bat za GPU. Namesti postavke i pokreni test pa vidi koliko ces imati fps-a. Uzmi jos u obzir da u testu nije bilo efekata eksplozija i slicno vec su bili flyby ako se ne varam.

.

@naxeem - jos uvek je rano da bih zvao neke ljude koji jos uvek imaju konfiguracije od vremena kada je igra izasla, a i mrsko mi je kopati u podrumu po starim casopisima da bih video tacne podatke. Jednostavno mi je mrsko objasnjavati se oko necega sto ti mislis da je relevantno, a ipak nije. Ne znam sta hoces da dokazes. Cak ni sam Crysis nije relevantan za temu jer je moj osvrt bio da je razlog za slabu prodaju crysisa kriva piraterija, a ipak nije. Igra je imala ocenu od 90 do 94 po nemackim casopisima, (valjda zbog Cryteka), ali od strane igraca nikad vise od 80, (bar dok sam pratio "uspeh i pad" igre). Secam se da se na tadasnjoj masini P4 3.4 giga vukao kao krepana macka, za to da shvatis nije ti potrebna neka nauka.

Obecali su da je sve optimizirano i nastimano sa Warheadom i jos uvek osecam bol u dzepu zbog 35 eura za tu laz.

Na kraju - jel imas igru? jesi je igrao? Na kojoj masini? Koliko fps imas/si imao?

17 godina
neaktivan

Nemoj ti meni, moderatoru, govoriti što je relevantno za temu; mislim da sam tu i oficijelno kompetentniji. Tema je piraterija kao uzrok loše prodaje, a ti si naveo naslov koji se relativno loše prodao i naveo si neki drugi razlog - neopravdano loše performanse, pa te ja pitam da mi malo objasniš taj svoj komentar?

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 10:19 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nemoj ti meni, moderatoru, govoriti što je relevantno za temu; mislim da sam tu i oficijelno kompetentniji.

Samo sam cekao trenutak kada ce sevnuti serifska znacka. lol

Jadno! Prosto mogu da kazem ono ofucano: Znao sam!

To sto si moderator ti ne daje za pravo provocirati na tako nizak nacin jer je... pa, nisko!? Da si kompetentniji (!!!), je isto pitanje dali je bas tako uvek. Pored toga, cesto sam primetio da vredjas sugovornike ili ih tretiras na moronski nacin od kojeg bih se, barem ja, stideo. Ali, ipak nije neko sa obzirom serif vec... ti.

A sto se primera tice, eto ti bas moja tadasnja masina, na koju jos uvek vrtim besprekorno Enemy Territory Quake Wars, Unreal 3, Quake 4 i jos nekoliko novijih naslova: Pentium 4, 3.4 giga procesor, 2 giga rama, na MSI mb ram radi u dual chanel mod a cetvorka ima HT, 7600GT graficka.

Sad ti meni odgovori jesi li ti igrao igru i koliko fps si ti, moderatore, imao na masini na koju si igrao. (valjda mi neces sad neku masinu od pre 12 dana sklepanu sa ultra-turbo komponentama).

17 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Krivci za pad prodaje igara su ljetni mjeseci, financijski problemi, ali u najvećem udjelu lošija kvaliteta novih naslova. Igre se štancaju na dnevnoj bazi i naravno da su ideje presušile. Teško je naći nešto što će natjerati nekoga da igra igru dulje od nekoliko dana ili tjedana.

Ali i tako je svake godine isto, pad prodaje, pa opet u zimskim mjesecima kada stvarno redovito dolaze nešto bolji naslovi prodaja poraste.

Ima ljudi s kojima se ne slažem na ovom forumu, ali Doxy, ti si redovito među njima. Pa da se osvrnem na još jedan u nizu tvojih idiotskih postova.

doxy kaže...

kaj k.enjate bezveze s piratima i originalima

NEKA PADA PRODAJA...NEKA

neka pati gamad kurvinska

nabiju cijene poluproizvoda ko da je suho zlato, i jos im je u zadnje vrijeme fora s DLC-ovima...praktički će i patcheve naplaćivati

gamad prokleta

i onda se čude kaj pirati uzimaju toliko maha

pa kak ne bi

pa NEĆU dat za jednu igru 400 do 500 kn ... nema teorije

jos pogotovo za igru kojoj treba godina dana da je patchevima isprave...

nema šanse

kupim original jedino ka je prihvatljiva cijena

neka se svi ugledaju na Valve-ove pakete

Orange Box i Box prije njega...

par igara za sto i siću kuna...

i to se PRODAJE, a ovi po 400 kn su na policama, ajd par ih se proda razmaženim derištima ili baš onim ultra fanovima

nek propadaju, nek se nauče pameti, možda ih to  ponuka na proizvodnju BOLJIH i jeftinijih igara

ipak ove cijene su vanzemaljske

Jako zrela poruka ako smijem primjetiti.

Tko te sili da kupiš igru? Ja nisam nikada doživio da mi netko govori da moram kupiti igru za 400-500 kuna, redovito ipak kupujem originale, za 200-250 kuna.

Nemojte svi pretjerivati sa tim cijenama. Kupi di je jeftinije i ne plači po forumima. Zapravo uopće ne sumnjam da ti ne bi palo na pamet kupiti ni za 250. Zašto? Pa jednostavnije je skinuti jelda?

imaš starce pa si zovi ih idiotima, to bi bilo prikladnije

mene se okani

kaj glumiš...

pročitaj moje postove ponovo ka nisi zaboravio čitati,

KUPUJEM originale ak su nomalne cijene, kaj za tebe ne bi se moglo reći, kladim se da ih nemaš više od 3...

u biti, svi imate 90% piratskog sadržaja na kompu, rijetko ko kupuje originale, NEMOJTE izigravat nekakve heroje, jer ste daleko od toga, sve za zvjezdicu ?

hehe

gamad su uobražena, pogotovo EA, i Rockstar je počeo preobrazbu,

problem je kaj se uz punu cijenu igre naplaćuju svakojaki prokleti dodaci, uz online igre i pretplate, to nije normalno...

jedini MMORPG koji mi je original je Guild Wars, bio je "skup" al nije se plaćala pretplata, i daleko je bio kvalitetniji od svih ostalih, i prodavao se naveliko, i zaradili su, krenuli u izradu predobrog Aiona..

uz kvalitetu igre MORA biti prihvatljiva cijena

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
16 godina
protjeran
Solo kaže...
fabijan654321 kaže...

Intel Celeron 2.66Ghz (jednojezgreni, 256kb l2 cache) 1gb ram, gforce 8400 256mb 64bit, 16shadera

igrao sam ga na 800*600 low i imao sam oko 30fps.

Tema je: "Prodaja igara u slobodnom padu", a ne "Prodaja crysis u slobodnom padu", zato mislim da ici dalje sa ovom igrom je nefer za temu. Ipak, 30fps sa celeronom!? Ja sam ovu igru odavno deinstalirao, ali koliko se secam, u folderu \Crysis\Bin32 je bio jedan .bat za CPU i jedan .bat za GPU. Namesti postavke i pokreni test pa vidi koliko ces imati fps-a. Uzmi jos u obzir da u testu nije bilo efekata eksplozija i slicno vec su bili flyby ako se ne varam.

Gle ja ti samo hoću reći daje razlog loše prodaje crysisa piratluk (razor1911 lol), a ne neka optimiziacija.

To sam gore naveo samo kao primjer kako je crysis briljantno optimiziran za svaku postavku - na low se moze i igrati s kompom iz 2005. godine, a to sto neki nisu mogli as 8600gt pogoniti crysis na very high, nije kriv crytek vec njihova pamet.

Vrtio sam benchmark i imam sam 31fps, minimum fps je bio 19, dakle relativno igrivo.

vic dana: Intel preimenovao Core i7 965 iz Extreme Edition u Expensive editon.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 10:43 (fabijan654321).
17 godina
neaktivan
Solo kaže...
naxeem kaže...

Nemoj ti meni, moderatoru, govoriti što je relevantno za temu; mislim da sam tu i oficijelno kompetentniji.

A sto se primera tice, eto ti bas moja tadasnja masina, na koju jos uvek vrtim besprekorno Enemy Territory Quake Wars, Unreal 3, Quake 4 i jos nekoliko novijih naslova: Pentium 4, 3.4 giga procesor, 2 giga rama, na MSI mb ram radi u dual chanel mod a cetvorka ima HT, 7600GT graficka.

Sad ti meni odgovori jesi li ti igrao igru i koliko fps si ti, moderatore, imao na masini na koju si igrao. (valjda mi neces sad neku masinu od pre 12 dana sklepanu sa ultra-turbo komponentama).

Dakako da sam kompetentniji jer odlučujem gdje što spada u temu - to mi je "posao".

Onaj dio koji me zanima: je li tebi jasno da je Crysis napravljen kao cutting-edge tehnologija i nikada i nije bio namijenjen, dapače, upozoren si, da na tadašnjim trenutnim konfiguracijama ni u snu nećeš zavrtjeti igru na max detaljima. Meni je igra na mediumu i 1920 uredno radila na 30-60 FPS što je sasvim u redu za Q6600 i 8800GTX tada clockan na Ultru - kartica iz 2006. godine, tj. godinu dana starija od Crysisa!

Dakle, moraš zapamtiti za ubuduće: ako proizvođač igre kaže: ovo je igra koja je zadnja riječ tehnologije i ne možete je igrati na maksimumu, onda to mislim, govori samo za sebe. To što ti sa prosječnim računalom očekuješ da sve leti, to je tvoj problem, ne njihov.

Ali ne očekujem ja od tebe da to shvatiš, kao što ne vidiš ni gume od žice na slici guma sa žicama.

Dakle, o ukusima se ne raspravlja, pa gameplay Crysisa netko voli, netko ne, ali reći da su performanse problem ikada bile za prodaju, je u najmanju ruku šarlatanski i djetinjasto. Tj. bile su, zbog takvih kao ti koji su toliko bahati da očekuju da sve što njima ne valja, ne valja uopće.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 10:46 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Ja i opet tvrdim kako bi prodaja igara bila daleko bolja da se cijene uspiju zadržati na nekakvoj 'zlatnoj sredini' tj. da jedna nova igra košta oko 150kn (tj. 20tak eura ili 25$).

Kroz količinu prodanih primjeraka bi došla i zarada, a ne da ovak svi nabijaju velike marže jer se nadaju zaraditi već od 10tak prodanih primjeraka Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Onaj dio koji me zanima: je li tebi jasno da je Crysis napravljen kao cutting-edge tehnologija i nikada i nije bio namijenjen, dapače, upozoren si, da na tadašnjim trenutnim konfiguracijama ni u snu nećeš zavrtjeti igru na max detaljima. Meni je igra na mediumu i 1920 uredno radila na 30-60 FPS što je sasvim u redu za Q6600 i 8800GTX tada clockan na Ultru - kartica iz 2006. godine, tj. godinu dana starija od Crysisa!

Dakle, moraš zapamtiti za ubuduće: ako proizvođač igre kaže: ovo je igra koja je zadnja riječ tehnologije i ne možete je igrati na maksimumu, onda to mislim, govori samo za sebe. To što ti sa prosječnim računalom očekuješ da sve leti, to je tvoj problem, ne njihov.

Ali ne očekujem ja od tebe da to shvatiš, kao što ne vidiš ni gume od žice na slici guma sa žicama.

Dakle, o ukusima se ne raspravlja, pa gameplay Crysisa netko voli, netko ne, ali reći da su performanse problem ikada bile za prodaju, je u najmanju ruku šarlatanski i djetinjasto. Tj. bile su, zbog takvih kao ti koji su toliko bahati da očekuju da sve što njima ne valja, ne valja uopće.

Cutting-edge? Stvarno?!

Ta igra, u ostalom kao i skoro sve druge, je imala min konfiguraciju na kutiji. (Znaci ne radi se o max konfiguraciji vec o min). Kada ti platis 45 eura za nesto sto tvrdi da ce tvoj kompjuter to okretati bar na minimum onda to i ocekujes da bude bar izvodivo ako ne realisticno. Jer si platio za tako sto! Kada platis za nesto onda ocekujes da ipak vidis nesto svetlucavo od onoga sto se nudi. Ako izbacis sav onaj eyecandy sa Very High i High postavkama, onda nema AMA bas nista od tog famoznog Crysisa. Jad i beda!

Mnogi ni sada nemaju najmodernije masine za tu igru, a kada ih budu imali bice jos boljih i lepsih svetlucavih piksela nego Crysis. (Tech 5, neko?!). U ostalom ima ih i sada, prema mom skromnom misljenju.

.

Upravo to je bio veliki kamen za spoticanje. Igra ima problema cak i sa min konfiguracijama. Sve lepe reci je nisu mogle spasiti propasti. Sve najvise ocene nisu mogle da pobude zar kod igraca da je kupe. A tek prica! Prica je mediokre ideja, realizacija... sve! Prvo kada vidis menu, imas utisak da je neki programer pocetnik to programirao izmedju dva obroka. Mozda su mediokre i najbrojniji igraci, ali ipak ne bih rekao da su cak i oni toliko glupi da ne shvataju kada je neka ideja sveza, (kao recimo Far Cray, kada je Crytek bio poletan i nadobudan), i bahato premlacivanje prazne slame, (vanzemaljaca u ovom slucaju, kao kulminacija glavnog "twista" price, ma zamisli).

.

"Zadnja rec tehnologije", kako kazes, je ono sto su oni hteli da ubede sve nas. Cak i po casopisima jos uvek vazi za glavni demo prilikom testa, ali kod igraca je jos uvek samo to - test demo. I ne zbog toga sto su oni glupi i ne razlikuju gume i zice, (SF i nevredno za proveriti jel da), vec zbog toga sto i te kako dobro shvataju sta je vredno njihovog novca. Kod pokretanja Crysisa na max mogu da svrsavaju samo mediokriteti i snobovi. Sve ostalo u toj igri je gola voda i tako ce ostati. Tvrdim.

U ostalom, eto ti najnoviji primer sa Maximum Crysis, prodavac mi kaze za dva meseca samo dva primeraka. (U jednoj od najprometnijih prodavnica igara!). Pa ti vidi.

Idi na stranice za gejmere i prati diskusije, ne o efektima vec o prici i misljenjima o igri. Vecinom se smeju i ismejavaju pricu kako je plitka i bahata a igrivost im je dosadna i glupa.

.

Ti si pokrenuo to na Quad?! WTF! Ni danas nema ni pol posto ljudi Quad a ne tada. Znaci, nazime, performanse i vecim delom glupa prica jesu bile razlog lose prodaje Crysisa, ma sta god ti mislio. Da ne bi zvucao kao sarlatan treba prvo da razgovaras sa ljudima a ne da donosis tvoj osobni stav jer ti tako mislis sa visoka. Pitaj prodavace, pitaj prijatelje, suigrace u MP, pa vidi.

Banalan primer je left4dead - imam brdo stema igara ali to necu nikada kupiti jer ne vidim apsolutno nista u njemu. Ali ljudi to vole, kupju i igraju. Cak i tako bledu pricu bez nikakvog zapleta, bez niceg izazovnog u sebi i nikakvih posebnih svetlucavih piksela. Dokaz da treba imati "ono nesto" u sebi.

Kao kad neki ruzan tip poseduje sve lokalne cure a onaj lepotan visi sam na uglu...

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

mene se okani

kaj glumiš...

KUPUJEM originale ak su nomalne cijene, kaj za tebe ne bi se moglo reći, kladim se da ih nemaš više od 3...

u biti, svi imate 90% piratskog sadržaja na kompu, rijetko ko kupuje originale, NEMOJTE izigravat nekakve heroje, jer ste daleko od toga, sve za zvjezdicu ?

hehe

problem je kaj se uz punu cijenu igre naplaćuju svakojaki prokleti dodaci, uz online igre i pretplate, to nije normalno...

jedini MMORPG koji mi je original je Guild Wars, bio je "skup" al nije se plaćala pretplata, i daleko je bio kvalitetniji od svih ostalih, i prodavao se naveliko, i zaradili su, krenuli u izradu predobrog Aiona..

Evo još jedan.

Kaj si nervozan micek.

Bitno da ti znaš kolko ja originala imam doma. Jelda?

Moj je post gore bio puno normalniji od tvog, sam da se razmemo. Niti sam te nazvao idiotom niti je moj post bio uvredljiv. Što se za tvoje postove u ovoj temi ne može reći.

Pusa.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

da jedna nova igra košta oko 150kn (tj. 20tak eura ili 25$).

Kroz količinu prodanih primjeraka bi došla i zarada, a ne da ovak svi nabijaju velike marže jer se nadaju zaraditi već od 10tak prodanih primjeraka Neodlučan

Na zalost, kod nekih ni to ne pomaze, kao u ovom slucaju Crysis. EA je izdala neko zuto izdanje koje kosta 19,99 eura i ima ih kao MoH Airbourne, mass Effect, Crysis... I ova jednostavno ne ide. Na standu vidis da su ostale prazne ili poluprazne a ova - sve stoji.

Nije sve ni u ceni, na zalost.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

mene se okani

kaj glumiš...

hehe

"kaj" ti glumiš? Osim neodgojeno derište? Pogledaj si postove i zapitaj se malo. Kakve bozije veze ima zvijezdica? O kakvim zvijezdicama trabunjaš? To što ti nešto smatraš skupim ili glupim ti nedaje pravo da to piratiziraš tj. ukradeš. Kako si toliko nekompetentan za normalnu raspravu evo cak cu ti boldat da se lakše snađeš ono što sam te vec 3 puta pito a odgovora nisam dobio. Mozda ti tako bude jasnije, iako sumnjam.

Ti možeš ili ne moraš kupit nešto. Sam procijeniš i doneseš odluku. Jel tako? Ako nešto smatraš pljačkom / skupim / lošim ti mozes ne kupit to, ali ti to ne daje za pravo da ukradeš. Jel ti jasno? Dali si toloko  neotesan da to ne mozes shvatit. A sada pitanje: Molim te mi argumenitraj smireno i civilizirano suprotno, da vidim kako si zakljucio da imaš pravo krast!

Ti kazes "problem je kaj se uz punu cijenu igre naplaćuju svakojaki prokleti dodaci, uz online igre i pretplate, to nije normalno." ha ha ha ti ces odlucivat šta je normalno i šta ne? Pa oni su ocito istrazili trziste i donijeli odluku da ce naplacivat odredjene stavke proizvoda. To moze bit pohlepno ili ne. Ali igre nisu kruh da moraju bit pravedne i cijenom SVIMA pristupačne. I sada iz svega toga di ti i šta ti daje pravo da nazivaš njih "kurvinskim sinovima" (ljude koji zasijenjuju naš intelekt i kad pišaju) kad proizvode igre (o ozbiljnom softwareu da i ne govorim) a ti kradeš ono što oni proizvode. Slazem se da uz cijenu i kvalitetu proizvod bolje ide. I to svakako stoji. Ali tebe niko ne tjera da si kupuješ igre, ukrast ih ne smiješ.

A tvoji kometari tipa "kladim se da nemaš ni 3 originala" su samo dokaz da nemaš pojma sta pricas, da si krajnje bezobrazan te da nisi u stanju argumentirat svoj stav. Ja sam svoj probo i mislim da sam na dobrom putu. Dok se iz tvog posta blago receno ne moze iscitat ništa.

Što se tice Crysisa. Ja sam krizu vrtio sasvim dobro (na max) tada na 22" monitoru sa 8800gtx (malo clockanom), 4GB RAMa te Q6600. Oduvijek se znalo da je ta igra vrhunac tehnologije. Minimalni zahtjevi = minimalni detalji = minimalno uzivanje u grafici. Simple as that. Boli njih briga sto ekipa sa kantama nece moc vrtit. I ta ekipa je skinula igru nije ju kupila. I svakako da je piratstvo nanjelo štetu Crysisu. Koji se BTW nije nešta pretjerano prodavao, ali nije ni bio neuspijeh.

A Solo recenice kao "Kod pokretanja Crysisa na max mogu da svrsavaju samo mediokriteti i snobovi" stvarno ne stoje niti su potrebne jer se umjesto Crysisa moze umetnut bilo šta u cemu netko drugi uziva. Tko si ti da govoriš ciji je uzitak mediokritet ili snobizam. A na "nazimovo" pitanje nisi još odgovorio...I da sve što kazes u vezi Crysisa stoji i da se 100% igrace populacije slaze s time, svejedno ukrast nije ispravno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 12:06 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
Solo kaže...
Cutting-edge? Stvarno?!

Ta igra, u ostalom kao i skoro sve druge, je imala min konfiguraciju na kutiji. (Znaci ne radi se o max konfiguraciji vec o min). Kada ti platis 45 eura za nesto sto tvrdi da ce tvoj kompjuter to okretati bar na minimum onda to i ocekujes da bude bar izvodivo ako ne realisticno. Jer si platio za tako sto! Kada platis za nesto onda ocekujes da ipak vidis nesto svetlucavo od onoga sto se nudi. Ako izbacis sav onaj eyecandy sa Very High i High postavkama, onda nema AMA bas nista od tog famoznog Crysisa. Jad i beda!

Mnogi ni sada nemaju najmodernije masine za tu igru, a kada ih budu imali bice jos boljih i lepsih svetlucavih piksela nego Crysis. (Tech 5, neko?!). U ostalom ima ih i sada, prema mom skromnom misljenju.

.

Upravo to je bio veliki kamen za spoticanje. Igra ima problema cak i sa min konfiguracijama. Sve lepe reci je nisu mogle spasiti propasti. Sve najvise ocene nisu mogle da pobude zar kod igraca da je kupe. A tek prica! Prica je mediokre ideja, realizacija... sve! Prvo kada vidis menu, imas utisak da je neki programer pocetnik to programirao izmedju dva obroka. Mozda su mediokre i najbrojniji igraci, ali ipak ne bih rekao da su cak i oni toliko glupi da ne shvataju kada je neka ideja sveza, (kao recimo Far Cray, kada je Crytek bio poletan i nadobudan), i bahato premlacivanje prazne slame, (vanzemaljaca u ovom slucaju, kao kulminacija glavnog "twista" price, ma zamisli).

.

"Zadnja rec tehnologije", kako kazes, je ono sto su oni hteli da ubede sve nas. Cak i po casopisima jos uvek vazi za glavni demo prilikom testa, ali kod igraca je jos uvek samo to - test demo. I ne zbog toga sto su oni glupi i ne razlikuju gume i zice, (SF i nevredno za proveriti jel da), vec zbog toga sto i te kako dobro shvataju sta je vredno njihovog novca. Kod pokretanja Crysisa na max mogu da svrsavaju samo mediokriteti i snobovi. Sve ostalo u toj igri je gola voda i tako ce ostati. Tvrdim.

U ostalom, eto ti najnoviji primer sa Maximum Crysis, prodavac mi kaze za dva meseca samo dva primeraka. (U jednoj od najprometnijih prodavnica igara!). Pa ti vidi.

Idi na stranice za gejmere i prati diskusije, ne o efektima vec o prici i misljenjima o igri. Vecinom se smeju i ismejavaju pricu kako je plitka i bahata a igrivost im je dosadna i glupa.

.

Ti si pokrenuo to na Quad?! WTF! Ni danas nema ni pol posto ljudi Quad a ne tada. Znaci, nazime, performanse i vecim delom glupa prica jesu bile razlog lose prodaje Crysisa, ma sta god ti mislio. Da ne bi zvucao kao sarlatan treba prvo da razgovaras sa ljudima a ne da donosis tvoj osobni stav jer ti tako mislis sa visoka. Pitaj prodavace, pitaj prijatelje, suigrace u MP, pa vidi.

Banalan primer je left4dead - imam brdo stema igara ali to necu nikada kupiti jer ne vidim apsolutno nista u njemu. Ali ljudi to vole, kupju i igraju. Cak i tako bledu pricu bez nikakvog zapleta, bez niceg izazovnog u sebi i nikakvih posebnih svetlucavih piksela. Dokaz da treba imati "ono nesto" u sebi.

Kao kad neki ruzan tip poseduje sve lokalne cure a onaj lepotan visi sam na uglu...

Da, cutting-edge, stvarno.

1. paragraf: min koniguracija za pokretanje znači i igru na minimumu. Ako si ti očekivao igrati na medium ili nešto više sa min konfiguracijom s kutije, to je tvoj osobni problem. - Mnogi ni danas nemaju konfiguraciju za igrati Crysis? Točno. Mnogi danas nemaju ni za kruh.

2. paragraf: Priča nije ništa lošija od bilo koje druge danas. Zadnji FPS s dobrom i originalnom pričom bio je Deus Ex (1). Sve ostalo je kopija nečega. Izvedba je bila odlična.

3. Ne trebaju oni mene "ubeđivati", već ja sam vidim kakva je tehnologija. Crysis je i danas najnapredniji engine. A dovoljno sam stručan da to procijenim i vidim.

4. Da, quad. Tada je quad bio high-end, danas je mainstream. Ja ne govorim o tome tko što ima, već o tome što se moglo, a što ne. Kao što sam rekao, danas nema igara s originalnom pričom, tu čekam da mi ih navedeš. A Crytek nije tu da rješava socijalne probleme, već da ponudi tehnički najbolje što se može, a to su obavili.

17 godina
protjeran

mene citiraš a pšost ti se odnosi na tuđe postove, ne moje?

nauči čitati i probaj se držat teme, ovdje nije riječ o tvom snobizmu i izigravanju nečeg kaj nisi...

you are all missing the point...

cijene su previsoke za ono kaj se nudi

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
Boli njih briga sto ekipa sa kantama nece moc vrtit. I ta ekipa je skinula igru nije ju kupila. I svakako da je piratstvo nanjelo štetu Crysisu. Koji se BTW nije nešta pretjerano prodavao, ali nije ni bio neuspijeh.

A Solo recenice kao "Kod pokretanja Crysisa na max mogu da svrsavaju samo mediokriteti i snobovi" stvarno ne stoje niti su potrebne jer se umjesto Crysisa moze umetnut bilo šta u cemu netko drugi uziva. Tko si ti da govoriš ciji je uzitak mediokritet ili snobizam. A na "nazimovo" pitanje nisi još odgovorio...I da sve što kazes u vezi Crysisa stoji i da se 100% igrace populacije slaze s time, svejedno ukrast nije ispravno.

OK... Sa time o snobizmu se "slazemo" i izvinjavam se na izrazu (primeru), jer ipak nije moj stil. Mozda zbog sitne provokacije, ali ipak, prica o toj igri mi je vec mrska jer se dugo rastezala po raznim forumima, ako niste pratili.

.

Ne vidim sta nisam odgovorio a sta tebe to toliko dotice?! I sta zelis reci sa onime "ukrasti nije ispravno??? Jesam ja to negde rekao? Gde sam rekao da je to ispravno?

Crysis kao u ostalom i sve ostalo je sigurno pirateriziran. Na njemu je to ostavilo neki trag verovatno, kao i na ostale. Ali ja pricam o ne pirateriziranoj igri i o stanju ne piraterizirane igre i ne pirateriziranih, (praznih), servera, mislav_01e. Citaj bolje, ili citiraj ako imas primedbi.

O floskulama... bolje prostudiraj svoje postove.

.

BTW, WoW ima cak i privatnih servera na kojima, (ovo me je nasmejalo) ima i donacija. Ali i pored toga ima desetak miliona, (sad nategnutih ili stvarnih brojki je pitanje), koji svaki mesec placaju pretplatu. Sto znaci - ima ljudi koji bi platili i preplatili nesto ako je uradjeno sa smislom i ukusom. A ako nije, onda je Crysis

17 godina
neaktivan

@Doxy

Kupovanje originalnih igara i softwarea je snobizam? Samo tvom izvrnutom svijetu. Još jednom sam dokazujes da trabunjaš bezveze.

@Solo

Sto se tice "ukrast nije ispravno" samo sam to još jednom napomenuo, nadam se da se tu slazemo. Što se tice zasto me se to dotice, dotice me se jer se ne slazem s time sto si napisao pa sam se ukljucio u raspravu Osmijeh A kakvo ti imaš mišljene ko Crysisu takvo je moje o WoWu trenutno npr. i šta sad, ne osporavam da je jedno vrijeme bio najbolji MMO i da je blizzard odlicno odradio posao i da je to bio vrhunac MMO tehnologije, nacina i gre i svega moguceg vezanog uz MMO te da svi (manje više) teze kopiranju istog. Moje mišljenje o samom WoWu ne umanjuje tu cinjenicu.  Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 12:29 (mislav_01).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Solo kaže...
Cutting-edge? Stvarno?!

1. paragraf: min koniguracija za pokretanje znači i igru na minimumu. Ako si ti očekivao igrati na medium ili nešto više sa min konfiguracijom s kutije, to je tvoj osobni problem. - Mnogi ni danas nemaju konfiguraciju za igrati Crysis? Točno. Mnogi danas nemaju ni za kruh.

Cak sam i boldao minimum i objasnjavao,... eh... Ali, stvarno ne vredi. Ti ne zelis da citas ispravno ili ne znas. Prosto ne vidim razloga zasto bih sa tobom u opste raspravljao, nazime. Hoces da dokazes svima kako si ti najpametniji na forumu? Jer si moderator?

Ima boljih mesta i ispravnijih za dokazivanje u zivotu, mani se ovoga, kao prijatelja ti kazem. Ne moras sve komentirati cak ni pod obodom kape koje nosis. Znam da veselis neke poltroncice ovde, (jer ipak pratim skoro sve na forumu i ja), ali zar je ta cena vredna da bi sebe prikazao u ovakvom svetlu sa ovakvim odgovorima?

.

Siguran sam da ovde ima i pametnijih ljudi koje citaju ove postove i ne znam dali bi tapsali rukama kada vide ovakve odgovore u smislu: "danas mnogi nemaju ni za kruh", a tema je "Alisi u zemlji cuda".

Tuzno, sve tuznije...

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Solo kaže...
Cutting-edge? Stvarno?!

Ta igra, u ostalom kao i skoro sve druge, je imala min konfiguraciju na kutiji. (Znaci ne radi se o max konfiguraciji vec o min). Kada ti platis 45 eura za nesto sto tvrdi da ce tvoj kompjuter to okretati bar na minimum onda to i ocekujes da bude bar izvodivo ako ne realisticno. Jer si platio za tako sto!

Cak sam i boldao minimum i objasnjavao,... eh... Ali, stvarno ne vredi. Ti ne zelis da citas ispravno ili ne znas. Prosto ne vidim razloga zasto bih sa tobom u opste raspravljao, nazime. Hoces da dokazes svima kako si ti najpametniji na forumu? Jer si moderator?

Ima boljih mesta i ispravnijih za dokazivanje u zivotu, mani se ovoga, kao prijatelja ti kazem. Ne moras sve komentirati cak ni pod obodom kape koje nosis. Znam da veselis neke poltroncice ovde, (jer ipak pratim skoro sve na forumu i ja), ali zar je ta cena vredna da bi sebe prikazao u ovakvom svetlu sa ovakvim odgovorima?

.

Siguran sam da ovde ima i pametnijih ljudi koje citaju ove postove i ne znam dali bi tapsali rukama kada vide ovakve odgovore u smislu: "danas mnogi nemaju ni za kruh", a tema je "Alisi u zemlji cuda".

Tuzno, sve tuznije...

.

.

EDIT: WTF!!! Dva posta???

.

EDIT 2: @mislav_01, WoW je dosadan kada prosetas kroz sve terene i (mozda sve), tamnice. Repetitivan je do bola, ali jeste smisleno uradjen. Cak i lepuskast u puno moomenata. Ali znam i ja ljude koji se zgrazaju nad WoWom i nije poenta u tome, vec u trzistu. Ako igra ne pogodi trziste onda je sve bezvredno. Svi efekti ne znace nista. Jako volim Quake Wars - sve je lepo i svetluca ali i tu ima trenutaka kada jurim za serverima na kojima ima malo vise ljudi. Wolfenstein ET jos uvek ima vise poklonika od QW. Isto se slabo prodavala, ali bar developeri nisu urlali na sav glas da su lopovi krivi za njihov neuspeh.

Nije sve do pirata.

.

EDIT @ EDIT 2: Idi na fileshack, tamo je jedan od naj hard core gejmerskih foruma koje ja znam i prati komentare o igrama, imaces bar bolju sliku sta ljudi misle o nekoj igri.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 12:57 (Solo).
16 godina
protjeran

Moje originalne igre:

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

Moje originalne igre:

Jako sam se smejao na ovo. Originalno i naivno. Cak su mi suze dosle na oci od smeha

:-)

17 godina
neaktivan
Solo kaže...
Cak sam i boldao minimum i objasnjavao,... eh... Ali, stvarno ne vredi. Ti ne zelis da citas ispravno ili ne znas. Prosto ne vidim razloga zasto bih sa tobom u opste raspravljao, nazime. Hoces da dokazes svima kako si ti najpametniji na forumu? Jer si moderator?.

Kada platis za nesto onda ocekujes da ipak vidis nesto svetlucavo od onoga sto se nudi. Ako izbacis sav onaj eyecandy sa Very High i High postavkama, onda nema AMA bas nista od tog famoznog Crysisa. Jad i beda!

Opet ti. Ono s moderatorom se odnosilo znamo na što: na tematsku povezanost. Ne izvlači mi iz konteksta jer je to neodgojeno i bezobrazno.

Ti si rekao da očekuješ da igra bude lijepa na minimumu, a ja kažem da je to suludo naivno. Rekao si također da mnogi nemaju ni danas konfiguracije za igrati Crysis, a ja kažem fino da mnogi nemaju za kruh. Usporedba ti je bezveze.

Mogućnost ili nemogućnost igranja u slučaju Crysisa apsolutno ne smiju utjecati na ocjene igre, pogotovo ne kada ocjenu daje netko sa prosječnim govnom od konfiguracije. Zna se kojem segmentu je namijenjen Very High, a kojem  Low setting u igri.

16 godina
protjeran
Solo kaže...
fabijan654321 kaže...

Moje originalne igre:

Jako sam se smejao na ovo. Originalno i naivno. Cak su mi suze dosle na oci od smeha

:-)

Hoću reći kako se danas igre upakiraju da izgledaju tako originalno... A u biti to nisu :-)

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
 Ne izvlači mi iz konteksta jer je to neodgojeno i bezobrazno.

Ti si rekao da očekuješ da igra bude lijepa na minimumu, a ja kažem da je to suludo naivno. Rekao si također da mnogi nemaju ni danas konfiguracije za igrati Crysis, a ja kažem fino da mnogi nemaju za kruh. Usporedba ti je bezveze.

Mogućnost ili nemogućnost igranja u slučaju Crysisa apsolutno ne smiju utjecati na ocjene igre, pogotovo ne kada ocjenu daje netko sa prosječnim govnom od konfiguracije. Zna se kojem segmentu je namijenjen Very High, a kojem  Low setting u igri.

Na bezbroj mesta si ti izvlacio ljude, (ukljucujuci i mene) iz konteksta, kao u ostalom i citava ova debata o crysisu.

Ne ocekujem igra da bude ljepa i na minimumu vec ocekujem da "se okrece", a mimimum je bila 6600GT ako se ne varam sa high postavkama koje znace DX9. jel tako?!

.

Sto se potonjeg tice - mozes ti "govnati" koliko hoces ovaj fakt ali to i jeste uticalo na krajnje ne/prodavanje igre. U ostalom, mnogi danas vec i imaju bolje masine od 2006te, a igra se IPAK jos uvjek ne prodaje. To je fakt nazime, a ti mozes drobiti dalje koliko hoces. Ocigledno je da vec prelazis u "personal" vode, a to nije bas odlika sudije.

16 godina
protjeran

Evo vam minimalna konfa, ja sam slikao s mobom sa svoje kutije,pa nastavite

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 14:10 (fabijan654321).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Whatever Solo. Malo tvrdiš da ti bez sjaja ne valja, malo da valja. U svakom slučaju: Crytek je jasno rekao: igra nikome neće na nikakvoj trenutnoj konfiguraciji ići dobro na Very High. Na minimumu igra radi dobro, na mom tadašnjem računalu igra je radila dobro. S obzirom na zahtjeve i kvalitetu, ne vidim ništa sporno. Tako treba biti. S obzriom da sam programer i da sam programirao 3D, mogu procijeniti da je kvaliteta koju Crysis nudi (pogotovo max optimizirani Warhead) uzevši u obzir sve okolnosti, odgovarajuća hardverskim zahtjevima. Da su trebali izdati igru kasnije? Trebali su, ali više zbog razmažene djece koja ne kuže da postavke moraju smanjiti.

U svakom slučaju, primijetio sam da nema onoga tko Crysis nije zaigrao i većina odigrala, a neki su i kupili (manjina). Nameće se logičan zaključak da je isto tako većina svugdje igru ukrala, što logično objašnjava štetu piratizacijom.

Naravno, manje bi ljudi igru ukralo da igra nije dobila reputaciju neigrive zbog zahtjeva, s obzirom da većina koja kupuje FPS, isti kupuje zbog grafike ili čistog MP-a koji je za Crysis bio u drugom planu i Cryteku više-manje nebitan. Nitko ne igra Doom 3 u MP-u (ima li ga uopće?) ali mnogi su igru kupili zbog grafike i obećane atmosfere. Tako je to uvijek sa FPS-ovima i takve igre gdje je MP više-manje nebitan piratluk najviše pogađa.

Jel' to slika s Warheada? Jer moja kutija Crysisa kaže 1-1.5GB RAM i 12GB HDD i 3.2GHz CPU i ne nedostaje joj rub na kraju kutije i nije loše odrezana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 16:14 (naxeem).
16 godina
protjeran

Crysis, nije Warhead.

To su minimum system req., mozda su to kod tebe bili reccomemend.

Puno je puta visila oko kompa, vucarala se po podu, pa je moguce da je se omot pomaknuo malo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 16:22 (fabijan654321).
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Whatever Solo. Malo tvrdiš da ti bez sjaja ne valja, malo da valja. U svakom slučaju: Crytek je jasno rekao: igra nikome neće na nikakvoj trenutnoj konfiguraciji ići dobro na Very High. Na minimumu igra radi dobro, na mom tadašnjem računalu igra je radila dobro. S obzirom na zahtjeve i kvalitetu, ne vidim ništa sporno. Tako treba biti. S obzriom da sam programer i da sam programirao 3D, mogu procijeniti da je kvaliteta koju Crysis nudi (pogotovo max optimizirani Warhead) uzevši u obzir sve okolnosti, odgovarajuća hardverskim zahtjevima. Da su trebali izdati igru kasnije? Trebali su, ali više zbog razmažene djece koja ne kuže da postavke moraju smanjiti.

U svakom slučaju, primijetio sam da nema onoga tko Crysis nije zaigrao i većina odigrala, a neki su i kupili (manjina). Nameće se logičan zaključak da je isto tako većina svugdje igru ukrala, što logično objašnjava štetu piratizacijom.

Naravno, manje bi ljudi igru ukralo da igra nije dobila reputaciju neigrive zbog zahtjeva, s obzirom da većina koja kupuje FPS, isti kupuje zbog grafike ili čistog MP-a koji je za Crysis bio u drugom planu i Cryteku više-manje nebitan. Nitko ne igra Doom 3 u MP-u (ima li ga uopće?) ali mnogi su igru kupili zbog grafike i obećane atmosfere. Tako je to uvijek sa FPS-ovima i takve igre gdje je MP više-manje nebitan piratluk najviše pogađa.

Jel' to slika s Warheada? Jer moja kutija Crysisa kaže 1-1.5GB RAM i 12GB HDD i 3.2GHz CPU i ne nedostaje joj rub na kraju kutije i nije loše odrezana.

ne

nego tola (ilitiga fabijan) ima piratske krize...

kupljeno u bosni na štandu nekakvome, oni imaju donekle uvjerljive kutije

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 16:51 (doxy).
16 godina
protjeran

Tko ti je to?

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

ne

nego tola (ilitiga fabijan) ima piratske krize...

kupljeno u bosni na štandu nekakvome, oni imaju donekle uvjerljive kutije

Hahaha. S obzirom da je moj garant original, i po ovome izgleda da su mu loše izrezali papir na kutiji i malo u Photoshopu smanjili zahtjeve da naivniji i sa slabijim konfama lakše kupe. LOL.

Komedija. Tko zna koliko je takvih koji su "naletjeli" na "originale" koji zahtjevaju PII Klamath 400MHz, 64MB RAM-a i VGA karticu. Smijeh

16 godina
protjeran

Da, je pirat to sam gore već rekao, imate post prije.

Namjerno su manji kako bi se prodalo u više komada lol

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 17:40 (fabijan654321).
17 godina
neaktivan

i momci, koji je zaključak ove teme, ili opet prazno lupetanje i preodgajanje djece....Belji se

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice