Pristup Internetu u Europi

poruka: 41
|
čitano: 15.258
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pristup Internetu u Europi".
14 godina

Oprostite Sinatri, nije on kriv {#}

Razočaravajući podatci za Hrvatsku. Imamo provedenu optiku, a ne koristimo ju, to je još žalosnije.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pristup Internetu u Europi

Ja vec duze vrijeme pokusavam da dovedem internet u moje selo gdje 50% kucanstva zali da uvede internet ali iz t-coma kazu da moraju da postave novu centralu i da je to u planu(vec 2 godine) kao da investiraju put na mijesec,jednostavno nece da ulazu.... a cijene su previsoke u odnosu na europu to stoji kvalitet je takodje nezadovoljavajuc ma sta reci i dalje sam prisiljen placati vipu mobilni internet koji je takodje u odnosu na europu preskup ko je tu kriv??  Naravno mi korisnici !

15 godina
protjeran

mene zanima da li se uopće ulaže u nove tehnologije kaj se tiče dsl-a (na Hrvatsku mislim) ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
excellent kaže...

Ja vec duze vrijeme pokusavam da dovedem internet u moje selo gdje 50% kucanstva zali da uvede internet ali iz t-coma kazu da moraju da postave novu centralu i da je to u planu(vec 2 godine) kao da investiraju put na mijesec,jednostavno nece da ulazu.... a cijene su previsoke u odnosu na europu to stoji kvalitet je takodje nezadovoljavajuc ma sta reci i dalje sam prisiljen placati vipu mobilni internet koji je takodje u odnosu na europu preskup ko je tu kriv??  Naravno mi korisnici !

Hmm, da. Ovo št anavodim za HT vjerojatno nije ni preskupo.

1. Trebaju postaviti optiku do sela (vjerojatno to već i imaju).
  2. Postaviti jedan/dva Ethernet switcha (unutar 40km do idućeg većeg centra sa jačim ETH switchem, ne bi trebao biti problem)
  3. dići mali DSLAM i dati pristup ljudima (pod pretpostavkom da ste svi u krugu do 4km, po mogućnosti 1,5 km od centrale imali bi pristojne brzine)
  4. to vjerojatno nisu napravili jer bi onda morali dati pristup i konkurenciji, pa bi skoro uludo investirali

Nažalost, tako ti je to nekako kod nas.

gin.tonic kaže...

mene zanima da li se uopće ulaže u nove tehnologije kaj se tiče dsl-a (na Hrvatsku mislim) ?

Ulaže, ali je glavna kočnica Vijeće za Telekomunikacije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 14:31 (TomoR).
16 godina
Sinatra kaže...
partwish kaže...

u rumunjskoj za 21 euro dobiješ 120 sd tv programa, 4000 min unutar rumunjske fixne mreže, 400min prema svim mobilnim i fixnim brojevima u EU i šećer na kraju, flat rate internet brzine od 120Mbps. I tko je provajder takvog čuda? ekvivalent HT*u, romtelecom... a njihova konkurencija npr nudi za slični cifru nešto manje programa i minuta, ali 120Mbps.

Takvo što ne postoji.

Ja kažem da postoji. A to što si ti neinformiran nije moj problem.

https://www.romtelecom.ro/magazin-online/servicii-pentru-acasa/pachete/pachetul-anului-maxim-77-lei.html

http://www.powerplaymanager.com/r802803/ sportski menađer. probaj i uživaj!
15 godina
neaktivan
damir33 kaže...
ojpi kaže...
damir33 kaže...
antimadridista kaže...
Sinatra kaže...

U kojoj to državi neograničeni internet košta 10 Eura?

a gdje to kod nas neograničeni internet košta 10 eura?

da i mene zanima odgovor na to pitanje.

Nije baš 10€, ali je 11,7€. Kod optime 2mbita flat 88kn.

zvao sam optimu ali meni su rekli da im je najjeftiniji flat 124 kn mjesečno brzina 2 mb

Krivo su ti rekli. http://www.optima.hr/privatni-korisnici/internet/optidsl Sve jasno piše, 2mbit brzina 38kn, flat 50kn...

17 godina
TomoR kaže...

Svi žele sačuvati svoje fotelje kad se mijenja vlast, pa su i oni počeli raditi: http://www.business.hr/b-it/ht-ne-smije-nuditi-optiku-brzine-manje-od-20-mbps

Čvarci su bomboni od svinje
17 godina
neaktivan
partwish kaže...

...

Pusti, Sinatra zna sve o sve i njegovo znanje je ne pogrešivo!

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 1:39 (Septah).
17 godina
bocic kaže...
TomoR kaže...

Svi žele sačuvati svoje fotelje kad se mijenja vlast, pa su i oni počeli raditi: http://www.business.hr/b-it/ht-ne-smije-nuditi-optiku-brzine-manje-od-20-mbps

Da se nadovežem sam na sebe. Tu možete pogledati izmjene Pravilnika: http://www.hakom.hr/default.aspx?id=45

Čvarci su bomboni od svinje
13 godina
protjeran
noob007 kaže...
damir33 kaže...
zoki.zlikowski kaže...

Ovih 39% koji nisu na internetu ne trebaju flat niti najveću brzinu, njima treba 1-2GB i barem 1Mbps, a to košta u HT-u 99,99 kn.

otkad to 61% domaćinstava u rvackoj ima dsl? tko je proveo tu anketu? ili sam ja nešto krivo shvatio?

61% ima pristup netu

56% ima broadband  pristup

misliš 61% ima mogućnost da se priključi na dsl? nema šanse da 56% kućanstava koristi dsl. prosjek je oko 20%. daj mi link da vidim tko je radio tu anketu koja nema veze s zdravim razumom. prije nekoliko godina postotak kućanstava s dsl-om u rvackoj bio je 13%, a sad na htv-u kažu da 60% kućanstava ima računalo, a 70% kućanstava telekomunikacijsko sredstvo, ali nisu rekli koliko je kućanstava spojeno na dsl. nema šanse da ih je više od 20% posto, a zbog ove krize koja će se još i produbiti bit će ih još manje. fiksni telefoni se masovno otkazuju jer ljudi ne mogu plaćati pretplatu, a broj korisnika dsl usluge raste. to je isto kao da ja kažem da se populacija povećava iako je mortalitet nadmašio natalitet. a t-com koji drži najveći dio tržište zapaprio cijenom svoju dsl uslugu bez fiksne telefonije pa ti dođe još skuplja nego da imaš fiksni telefon kod njih.

13 godina
protjeran
ojpi kaže...
damir33 kaže...
ojpi kaže...
damir33 kaže...
antimadridista kaže...
Sinatra kaže...

U kojoj to državi neograničeni internet košta 10 Eura?

a gdje to kod nas neograničeni internet košta 10 eura?

da i mene zanima odgovor na to pitanje.

Nije baš 10€, ali je 11,7€. Kod optime 2mbita flat 88kn.

zvao sam optimu ali meni su rekli da im je najjeftiniji flat 124 kn mjesečno brzina 2 mb

Krivo su ti rekli. http://www.optima.hr/privatni-korisnici/internet/optidsl Sve jasno piše, 2mbit brzina 38kn, flat 50kn...

zar ti stvarno vjeruješ da u rvackoj postoji flat za 50 kn? koliko plaćaš brzinu? ovo što si ti napisao samo je prvi dio ugovora kojeg potpisuješ s njima. a brzina? koliko plaćaš nju?

najjeftiniji internet i dalje ima H1 99 kn mjesečno flat. ne vjeruj što se piše po netu oni manipuliraju mušterijama, nazovi ih pa ih pitaj nek ti kažu punu cijenu usluge sa ili bez telefonskog priključka kako ti više odgovara nema flata za 50 kn, treba uračunati i cijenu telefonske pristojbe, ako želiš bez njega onda je samo 124 kn.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:00 (damir33).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice