Predstavljanje Appleovog tableta?

poruka: 248
|
čitano: 51.632
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljanje Appleovog tableta?".
17 godina
neaktivan
RE: Predstavljanje Appleovog tableta?
logic kaže...

Poptuno se slazem sa tobom. Treba probati ali zar nije malo suludo ovoliko ga dizati u nebesa a nigdje ga na vidiku jos.  Slazem se da ce naci svoju svrhu al nije nista revolucionarno i spektakularno. Apple je sve vece i vece razocarenje. Od tehnoloskog lidera pretvorili su se u komercijalu i prepakivanje i prodavanje vec vidjenog u ljepsem pakovanju.

Ne bih se složio ... si vidio hp/microsoft prezentaciju ... ovo je star trek i pregenijalno za njih + znaju što hoće.

Pazi, treba izdavače još obrađivati, još sadržaja, još rada na OSu ... 

standarno su izostavili neke stvari tipa kamera i flash ( HTML5 će vrlo vjerojatno ubiti flash koji je iskreno velika gnjavaža ) al neke stvari su odlične, book store je pogodak, appleov procesor je iznenađenje ( makar da nemore više paolo prigovarati da apple nema svoj hardware )

igre, gps, knjige i časopisi, muzika, tv, filmovi, internet i mail, fotografije, 140 000 aplikacija u ovom trenutku i instalirana baza od 80 miljuna korisnika iPhone/iToucha koji znaju kako stvar radi, word procesor, spreadsheet, bilješke, kalendar etc etc ... i sve to daleko zabavnije nego na netbooku ili laptopu, za podjednaku ili manju cijenu i neusporedivo prijenosnije ... meni zvuči jako pametan i logičan potez.

cijena je vrlo konkurentna i ne vidim niti jednog konkurenta u dogledno vrijeme sa sličnim proizvodom.

p.s. očekivati nešto više od ovog je bilo vrlo nerealno.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 21:09 (artfull).
15 godina
neaktivan

Bezveze, ista stvar kao i svi drugi tableti samo ima Appleov logo iza.

Vidi se da žele izvuć pare iz svih segmenata IT industrije.

Ne radi nista sto već ne postoji, većinu svih tih stvari (mail, knjige, video itd) moglo se vidjeti na HP/Microsoft prezentaciji...

Bookstore koji je po tebi pogodak je kopija Amazona, i već viđena stvar.

Međutim za ljude poput artfulla i sličnih, očito se treba popet na pozornicu i reći "This is a magic product!" a oni će slijepo u to gledat reći WOW! i kesnut pare :)

Hvala, ali ja a i mnogi pametni neće, a osim toga na tabletima sam radio jos prije nekoliko godina (samo su tada bili u obliku obicnog laptopa kojem se rotirao i preklopio ekran), i nije neki experience.

Artfulle također me zanima gdje si našao informaciju da je Newton imao GSM modul???  Jedan od najvećih appleovih failova Newton je bio samo PDA i svoj je razvoj zavrsio 1993, a prva (i to probna) američka GSM mobila mreza zazivjela je 1995. Čaki niti Compaq (ako si kad čuo za njih) u svojim prvim Ipaq PDA uređajima nije imao podršku za GSM. Ona je došla jako kasno i to jedino u obliku CF dodatka.

Čak je i apple neke patente vezane za svoj Newton prodao Palmu, jer su oni (kad je došlo vrijeme) napravili PDA uređaje djelomično bazirane na Newtonu, što bi se moglo protumačiti da Apple nakon neuspjeha baš i nije previše vjerovao u budućnost tog koncepta. Naravno sad se vraćaju, ali nije se problem vratiti kad imaš nekoliko milijardi dolara za utrošit.

Iz prezentaije se vidi kako se Apple počeo ponašati i kao Microsoft - kupe nekog malog proizvođača hardvera/softvera i kasnje na te već postojeće proizvode nalijepe svoj logo u ovom slučaju cpu A4 (stvarno originalno ime).

Kako i sam radim na Appleu, ali i na PCju (ovaj post je natipkan na iMacu), od Applea sam očekivao puno, puno više.

I ovdje se definitivno slažem sa logicom da se Apple od inovativne, alternativne te posebno kvalitetne komapnije pretvorio u komercijalu i šminkersku kompaniju koja masno naplaćuje svoje proizvode.

Volio bih kada bi se Appleu ponovio slučaj sa Newtonom da ih malo opameti pa da se vrate svojim korjenima, ali u današnjem "fejsbukiranom" društvu punom raznih Simonica, modnih mačora i raznih artfulla (množina), koji će pokupovati sve što ima Appleov logo na sebi, to se nažalost neće dogoditi.

17 godina
neaktivan

Nekad se appleov proizvod ocekivao sa nestrpljenjem jer je redovno donosio nesto novo i inovativno a sad se pokusavam sjetiti sta je to inovativno apple donio u zadnje vrijeme? Nekad se govorilo o appleu kao hrabroj kompaniji koja je koracala u nepoznato a sad idu na sigurno i muzu pare iz vjernih korisnika. Dokle ce biti vjerni? Sad se govri apple nema flash? ma sta ce ti to, nema multitasking, to je bezveze i sl. Govori se sta nema a nekad se govorilo wow apple ima firewire, apple je izbacio potrebu za floopyijem, Inovativan dizajn, genijalno hladjenje u desktop kompovima i sl.

I mala napomena, artfull je jos i suzdrzan jer kaze da ce probati pa dati konacni sud al drugi ga vec velicaju kao bozanstvoo, najbolji tablet na trzistu a uopste nije jos na trzistu i sl-.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 22:07 (logic).
17 godina
neaktivan
Bugsy kaže...

Bezveze, ista stvar kao i svi drugi tableti samo ima Appleov logo iza.

Vidi se da žele izvuć pare iz svih segmenata IT industrije.

Ne radi nista sto već ne postoji, većinu svih tih stvari (mail, knjige, video itd) moglo se vidjeti na HP/Microsoft prezentaciji...

Bookstore koji je po tebi pogodak je kopija Amazona, i već viđena stvar.

Međutim za ljude poput artfulla i sličnih, očito se treba popet na pozornicu i reći "This is a magic product!" a oni će slijepo u to gledat reći WOW! i kesnut pare :)

Hvala, ali ja a i mnogi pametni neće, a osim toga na tabletima sam radio jos prije nekoliko godina (samo su tada bili u obliku obicnog laptopa kojem se rotirao i preklopio ekran), i nije neki experience.

Artfulle također me zanima gdje si našao informaciju da je Newton imao GSM modul???  Jedan od najvećih appleovih failova Newton je bio samo PDA i svoj je razvoj zavrsio 1993, a prva (i to probna) američka GSM mobila mreza zazivjela je 1995. Čaki niti Compaq (ako si kad čuo za njih) u svojim prvim Ipaq PDA uređajima nije imao podršku za GSM. Ona je došla jako kasno i to jedino u obliku CF dodatka.

Čak je i apple neke patente vezane za svoj Newton prodao Palmu, jer su oni (kad je došlo vrijeme) napravili PDA uređaje djelomično bazirane na Newtonu, što bi se moglo protumačiti da Apple nakon neuspjeha baš i nije previše vjerovao u budućnost tog koncepta. Naravno sad se vraćaju, ali nije se problem vratiti kad imaš nekoliko milijardi dolara za utrošit.

Iz prezentaije se vidi kako se Apple počeo ponašati i kao Microsoft - kupe nekog malog proizvođača hardvera/softvera i kasnje na te već postojeće proizvode nalijepe svoj logo u ovom slučaju cpu A4 (stvarno originalno ime).

Kako i sam radim na Appleu, ali i na PCju (ovaj post je natipkan na iMacu), od Applea sam očekivao puno, puno više.

I ovdje se definitivno slažem sa logicom da se Apple od inovativne, alternativne te posebno kvalitetne komapnije pretvorio u komercijalu i šminkersku kompaniju koja masno naplaćuje svoje proizvode.

Volio bih kada bi se Appleu ponovio slučaj sa Newtonom da ih malo opameti pa da se vrate svojim korjenima, ali u današnjem "fejsbukiranom" društvu punom raznih Simonica, modnih mačora i raznih artfulla (množina), koji će pokupovati sve što ima Appleov logo na sebi, to se nažalost neće dogoditi.

Mislio sam na mogućnost dodavanja fax modema i wireless pageinga (bio je neki messaging card ili tako nešto ). dakle komunikaciju koja je postojala u to vrijeme ... inače po izlasku GSM a sjećam se da se mogla čak koristiti neka nokijina PCMCIA kartica za GSM. Moja greška ako sam se krivo izrazio ... mislim da sam rekao da se mogao koristiti kao telefon ( što je u neku ruku točno ) i da je zapravo bio touch screen komunikacijski uređaj puno prije spomenutog ericcsonovog touch screen GSM mobitela. 

A.
17 godina

The best internet experience, the best movie watching experience, the best reading experience, fast, light, ....

A najjače mi je: "I don't have to change myself, it fits me."

Mila majko! Balkanski špijun: "To su tamo neki čobani. Budale."

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

upravo sam ga testirao. rezultati na slici

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 14:50 (hrvooje).

1 1 hvala 0
15 godina
protjeran

hehehehehe...Jabučari su opet u ekstazi...samo naprijed...slijedi kao i obično hladni tuš...nevjerovatno je kako ljudi žive u bajci...Belji se

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

hehehehehe...Jabučari su opet u ekstazi...samo naprijed...slijedi kao i obično hladni tuš...nevjerovatno je kako ljudi žive u bajci...Belji se

da, sljedi hladni tuš kao i nakon neuspjeha iPoda, iPhonea, iTunesa, AppStorea... po običaju

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice