Predstavljanje Appleovog tableta?

poruka: 248
|
čitano: 51.652
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljanje Appleovog tableta?".
16 godina
protjeran
RE: Predstavljanje Appleovog tableta?
ma sam fali da svaki proizvodac ima svoj os i da su svi lijepo nekompatibilni jedni s drugima, to bi stvarno savrseno bilo
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
protjeran
Thog kaže...

Ali bi i trajao 5 puta više od prosjechnog gaming Pc-a kojem svako malo moraš kupovat novu Grafichku karticu :p

ali ne zahvaljujući "čarobnom" ejplovom hardveru nego OS-u koji je svakako bolji od windowsa,ali nikako nešto što ne postoji...temeljen na unix-u,next-os.u i bsd linuxu,jako dobro je prilagođen ejplovom hardware-u i zato duže traje korištenje stroja općenito..da je ejpl platforma primarna za igre,ubrzo bi se pojavili isti problemi za igrače(često obnavljanje hardware-a),...isto kao i na pc-u..instaliraj linux i pokretat ćeš igre glatko dok će na windowsima već zapinjati...neću sad u tehnikalije zašt je tome tako...naravno podrazumjeva se fino podešeni linux-i...

17 godina
neaktivan

Niko ne kazhe da je Applova grafichka, procesor, hard disk, ram nešto drukchije.... Ali vjeruj mi ostale komponente su u TOP ponudi i tu se ne štedi, a neke su i unikatne.... Za primjer kod Laptopa unibody, trackpad, tankocha i laganocha, ekran, senzor osvjetljenja itd... Mac Pro - kuchiste, hladjenje, tihocha rada itd...

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Thog kaže...

Niko ne kazhe da je Applova grafichka, procesor, hard disk, ram nešto drukchije.... Ali vjeruj mi ostale komponente su u TOP ponudi i tu se ne štedi, a neke su i unikatne.... Za primjer kod Laptopa unibody, trackpad, tankocha i laganocha, ekran, senzor osvjetljenja itd... Mac Pro - kuchiste, hladjenje, tihocha rada itd...

ma dobro...Osmijeh..ako vas to raduje...neka...uživajte...nemam ništa protiv...samo kažem da je full cijena neopravdana,a za te pare,vjeruj mi naći ćeš i sve to pobrojano,kod DELL-a..vidio si onaj super tanki??Namigiva

17 godina
neaktivan

Nije puno vecha cijena kad se sve zbroji, ljudi percipiciraju tu vechu cijenu jer na papiru nisu vidljive dodane vrijednosti koje apple daje u svojim proizvodima. Ali to in je jednostavno politika, da rade sve kvalitetno, bez da štede na kvaliteti i svakom zhivom aspektu, ali onda to i naplate...... Jednostavno odbijaju radit jeftinije proizvode jer moraju rezati na kvaliteti, ali to šteti ugledu firme... Tako je i prije Dell bio respektabilna firma po kvaliteti, ali su prešli na cijelo cijenovno tržište i time srozali ugled... Jer sad postoji jeftiniji i skuplji Dell proizvodi tako da ime DELL nije sinonim za kvalitetu ....

Sad koji je pravi put, radit nešto na zatvorenoj platformi, radit za samo jedan dio cijenovnog trzhišta, manje proizvoda ali efektivnijih... Po meni Apple je krenuo drugim putem od vechine konkurencije i ispada da je pravi, jer u zadnje vrijeme Apple ne staju rast ni dionice, ni prodaja.. dok ostatak firmi stagnira ili propada...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
linuxjuzer kaže...

Pa ako su drugi takvi kako ti govoris zasto sami ne stvore nesto kao Apple?

..."nešto"...kao apple??..molim te,budi jasniji..na što misliš konkretno?...na hype,cijenu,tehnologiju,filozofiju..jer,meni je bitno ono što platim,a to je hardware-software i da to radi za neku realnu cijenu....sou..da pojasnim,meni je kompi ALAT,nikako ne "statusni" simbol...a kombinacija moćnog kvalitetnog pc-a i odgovarajućeg linux-a mi pruža ono što trebam...

Bullshit ... klonovi su zatvoreni jer nisu donosili ništa novo zapravo, oslanjali su se na appleovu tehnologiju i inventivnost i OS a igrali su isključivo ili gotovo isključivo na rat cijenama i manje kvalitetan hw čime su samo nagrizali appleov ugled. Najpametnija stvar koju je jobs napravio kad se vratrio u apple je bilo kill the clones. Svaki pametan CEO bi to davno napravio.

@grimmy, pobogu, to nisu tableti to su laptopovi sa touch screenom i OSom koji je katastrofalan za takvu namjenu i aplikacijama koje su loše prilagođene radu sa prstima. Vidjet ćeš što će novo donjeti, neku ideju što se tiče magazina i slično imaš na linkanim videima koje sam već slao ili na youtubeu ... OS prilagođen tabletu i prstima ... masu sadržaja out od the box i pristup gomili sadržaja sa dva klika. 

archos 5 i 7 su tableti bazirani na linuxu upravo takvi kakve ti opisujes, a sve ono ostalo su tableti kakvi postoje vec dugo godina, pogotovo oni pod slate, to sta ti nevolis linux i windowse ne znaci da to nisu pravi tableti niti znaci da je osx bolji za tablete, niti ti ne definiras sto je tablet a sto nije, niti to apple definira

a citanje magazina i knjiga u digitalnom obliku ak je tebi novo onda stvarno nemam rijeci...

Jel ima neki tablet da ga idem kupiti da nudi ovo?

http://www.technobuffalo.com/blog/previews/mag-does-digital-magazines-right

ili

to su koncepti koje su za magazine razvili time i bonnier za buduće multitouch tablete. Govori se da apple preko dvije ili tri godine surađuje sa njima ( nedavno je bila konferencija gdje je nekome iz tajma izletilo i famozno "apple slate" ime ) oko sadržaja i pretplate etc.

Ostalo što kažu za appleov tablet je da je sadašnji touch i iPhone nešto slično ranoj tj primitivnijoj verziji tableta. Ovo što si ti postao nema veze sa ničim, toga je bilo i u osamdesetima i takve stvari je mogao i apple newton 88. praktički, stylus i ubadaj.

Dakle sučelje i OS potpuno prilagođeno prstima, sve aplikacije prilagođene prstima ( mail, browser, iPhoto, iTunes, i sve ostale bundled aplikacije ). Prilagodba app storea za tablet aplikacije ( neke će raditi vjerojatno odmah, tj one koje su resolution independant ) etc.

Možda bude i nešto novo tipa http://www.macrumors.com/2009/12/24/apples-research-on-tactile-feedback-for-touchscreen-keyboard-revisited/ novih ugovora sa proizvođačima sadržaja za tv, serije, filmovi, etc ...

Što se tiče linuxa i sličnog, uvijek sam podržavao open source ... nažalost ni dan danas ne mogu raditi na linux mašini jer se sve skupa u neku ruku nije maklo sa mrtve točke ( i dalje nisu podržane najvažnije aplikacije za bilo kakav ozbiljan rad u većini područja ).

Zanimljivo je kako neki imaju problema sa appleovim guranjem novih tehnologija u mainstream, da nema applea i njihovog komercijaliziranja i poboljšavanja postojećih tehnologija i koncepata te sposobnosti stvaranja novih tržišta it industrija danas bila bi cca 10 godina unazad, zahvaljujući msoftu, nokiji i ostalim igračima koji bez appleove konkurencije i ne bi nešto mrdali.

što se klonova tiče, osim starmaxovih čini mi se dvoprocesorskih mašina neznam koje su to novosti donjeli umax, motorola i ostali klonovi. MacOS i sve ostalo je stagniralo tj ostajalo na appleu a klonovi su ubirali profit od appleovog R&D a. Inače to su ionako bile najgore godine za apple kad se nije znalo što će i gdje će i kada je 90% analitičara i novinara bilo uvjereno u propast ( pa i sam jobs koji je u to vrijeme prodao sve dionice applea koje je još posjedaovao praktički nekoliko dana prije dolaska na mjesto "privremenog CEO a za dolar godišnje )

A.
16 godina
protjeran

od ovoga sta si tu natrpao jedino mi se svida ideja simulacije fizicke tipkovnice, ali rekao bih da toga nece biti jer su tu opet ideju patentirali a ne tehnologiju, trebao sam ja to patentirati prije par dana kad sam komentirao da tipkanje po touchscreenu nemoze biti bolje od tipkanja po fizickoj tipkovnici dok se tak nesto ne napravi, jbg pretekli su me...

i btw, pokazi mi konkretni proizvod a ne koncepte...

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2009 21:26 (grimyHR).
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

od ovoga sta si tu natrpao jedino mi se svida ideja simulacije fizicke tipkovnice, ali rekao bih da toga nece biti jer su tu opet ideju patentirali a ne tehnologiju, trebao sam ja to patentirati prije par dana kad sam komentirao da tipkanje po touchscreenu nemoze biti bolje od tipkanja po fizickoj tipkovnici dok se tak nesto ne napravi, jbg pretekli su me...

pa apple će pokazati konkretni proizvod. Navodno 26.01. O tome i pričamo, ne? Ovo što je u konceptima vrlo vjerojatno, nadam se i bolje.

A.
16 godina
protjeran
artfull kaže...
grimyHR kaže...

pa apple će pokazati konkretni proizvod. Navodno 26.01. O tome i pričamo, ne? Ovo što je u konceptima vrlo vjerojatno, nadam se i bolje.

to sta ce apple prikazati neznamo, ni ti ni ja

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
grimyHR kaže...

to sta ce apple prikazati neznamo, ni ti ni ja

pa neznamo ... pretpostavljamo ... u tome i jest draž :D 

A.
16 godina
protjeran
artfull kaže...

pa neznamo ... pretpostavljamo ... u tome i jest draž :D 

cek jel se tu sad radi o tabletu ili o kinder jajima? Belji se

17 godina
protjeran
grimyHR kaže...
bestia kaže...
 neznate ama bas nista o tom proizvodu osim da ga apple proizvodi, zar je to vama dovoljno?

Briga me da li ce ga proizvest apple ili netko drugi, zelim vrhunski touch tablet kojim se ustanju upravljati prstom a ne olovkom, i koji je sposoban reagirati na komande pravovremeno, te koji je dovoljno malen da ga nije tlaka nosit sa sobom a u isto vrijeme koji je dovoljno velik ( veci od mobitelja) da se moze na njemu ugodno raditi. Po svoj prilici, Apple ce gledajuci na dosadasnje iskustvo ponovno slusati svoje fanove te ce napraviti proizvod koji je upotrebljiv. Prve naznake govore da ce biti upravo to sto i zelim, odnosno sto trebam: u vozilu da mi navigava, u kuci na fotelji da mi je daljinski upravljac za moj HTPC i ostale PC-e u kuci. Kas se kupam u kadi da mogu slusat glazbu ili gledat film, kad pecem rostil u vrtu da mi svira glazbu, kad sam na WC-u da mogu prelistat BOL te isto po forumu takoder, kad sam u uredu da mogu pogledat svoju postu i idalje upravljati svojim kucnim racunalima, kucnim alarmom, rasvjetom itd preko kucnog servera, a kad sam na putu da nemoram teglit laptop, bez previse gnjavaze, komunicirati preko VOIP s prijateljima, a mozda i nebude cak ni ruzan pa da me nije sramota to nositi sa sobom gdje god mi se krene.

Nije Apple nego Proizvod koji ja zelim. Apple samo malo vise slusa sto mu ljudi govore na njihovom forumu, dok drugi gledaju kako sto vise profitiradi i ponuditi sto manje za svou cjenu. Nisam ti ja fanboy nikoga vec zelim proizvod koji je koristan za moj novce a netbook je trebao biti tablet ima vec godinu dana. Ako bude ono sto ocekujem onda cu ga kupiti a ako ne prvi cu ga pokuditi i naravno necu trosit svoj novac na to smece.

Zlo i Naopako
17 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
bestia kaže...
Kupujem. 2 godine im je trebalo da ga naprave. Zanima me sto sve ima, i kako sve to skupa radi

HoSed

Hvala na HOS... 

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Inače ne volim davati prognoze ali ako će ovo biti upola ovakvo kako se priča onda će ovo biti jedan uistinu vrhunski i inovativan proizvod.

P.S. Ovo je prvi put da sam takvo nešto rekao za AppleOsmijeh

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Thog kaže...

Nije puno vecha cijena kad se sve zbroji, ljudi percipiciraju tu vechu cijenu jer na papiru nisu vidljive dodane vrijednosti koje apple daje u svojim proizvodima. Ali to in je jednostavno politika, da rade sve kvalitetno, bez da štede na kvaliteti i svakom zhivom aspektu, ali onda to i naplate...... Jednostavno odbijaju radit jeftinije proizvode jer moraju rezati na kvaliteti, ali to šteti ugledu firme... Tako je i prije Dell bio respektabilna firma po kvaliteti, ali su prešli na cijelo cijenovno tržište i time srozali ugled... Jer sad postoji jeftiniji i skuplji Dell proizvodi tako da ime DELL nije sinonim za kvalitetu ....

Sad koji je pravi put, radit nešto na zatvorenoj platformi, radit za samo jedan dio cijenovnog trzhišta, manje proizvoda ali efektivnijih... Po meni Apple je krenuo drugim putem od vechine konkurencije i ispada da je pravi, jer u zadnje vrijeme Apple ne staju rast ni dionice, ni prodaja.. dok ostatak firmi stagnira ili propada...

...čisto da te dobronamjerno upozorim..nemoj valjati,blago rečeno koještarije....najveći klijenti DELL-a su: US ARMY,FBI,US NAVY,NSA,hrpetina vladinih ustanova,a vjeruj mi,oni ne uzimaju smeće...budi u to siguran...za razliku od toga,ejpl je najviše zastupljen u školstvu..razlog mislim da naslućuješ...i nemoj misliti da su tu samo desktopi,nego i opake serverčine,koje mudar čovjek neće potcijeniti...DELL je uz HP koji je nedvosmisleno kralj,odmah do njega..nikakvi hype se ne vrti oko njih,jer nije potrebno,kvaliteta izrade govori sve...malo se informiraj o rigoroznim testovima koje obje firme provode na svojim produktima....da su nekvalitetni kako ti kažeš,ne bi vladali svijetom...

17 godina
neaktivan

Ti si skroz falia prichu... Nisan ja reka da je Dell nekvalitetan, nego da radi od slabih do kvalitetnih i skupih rachunala, znachi ima ga u svakom segmentu. Nije dellov laptop od 5000kn isto što i dellov laptop od 10 000kn makar na prvi pogled nemali velike razlike u konfiguraciji...Dok apple se koncetrira na samo gornji dio cijenovnog ranga... Samim time ima imidž, da kad kupac kupi apple komp zna da je kupio kvalitetno...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 3:14 (Thog).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Thog kaže...

Ti si skroz falia prichu... Nisan ja reka da je Dell nekvalitetan, nego da radi od slabih do kvalitetnih i skupih rachunala, znachi ima ga u svakom segmentu. Nije dellov laptop od 5000kn isto što i dellov laptop od 10 000kn makar na prvi pogled nemali velike razlike u konfiguraciji...Dok apple se koncetrira na samo gornji dio cijenovnog ranga... Samim time ima imidž, da kad kupac kupi apple komp zna da je kupio kvalitetno...

..uhhhh..pažljivo pročitaj svoj post...rezanje low end modela...na koje ti misliš,ne znači lošiju kvalitetu,nego manje moćne komponente i skromnije konstrukcije kućišta,dok kod skupljih modela govorimo o modelima nešto pojačane konstrukcije(ako govorimo o lapovima..magnezijumska ili alu kućišta(mada ni tu ne vidim logiku da pola kvadrata alua košta bitno više ,ali hajde..zakoni tržišta...)...to o čemu ti govoriš ,oprosti nema logike..da pojasnim..misliš da npr BMW gubi image što proizvodi seriju 3 auta?..osobno mislim da ne.... mislim da je fer da proizvođać ponudi proizvode u svim cijenovnim segmentima i pritom zadrži određeni nivo kvalitete...objasnit ću ti zašto ejpl se zadržava u "gornjem segmentu"... jer nema izbora...to je zatvoreni sustav i kao takav,neodrživ bi bio za ekonomičnu proizvodnju u low end segmentu proizvoda,jer se nebi isplatilo ejplovim dobavljačima proizvoditi komponente,a time bi i da se proizvodi low end,još uočljivije bili skuplji od PC konkurencije,što kupci nikako ne bi prihvatili...da sakrije tu činjenicu,ejpl se drži,kakosi rekao gornjeg cijenovnog razreda,održavajući hype oko proizvoda jer se samo tim hype-om oko ejpl proizvoda može "opravdati" nerealna cijena...ma da skratim...sam sebe više davim...za pare koje daš za apple,nisi dobio adekvatnu vrijednost u proizvodu...i amen..onih 30-40% iznad realne cijene,možda i više daješ za taj "image" i hype oko proizvoda...

17 godina
neaktivan

Zadnji rumor o tabletu koji će biti predstavljen sljedeći mjesec

http://www.appleinsider.com/articles/09/12/30/former_google_china_president_reveals_details_on_apples_tablet.html

"The Apple Tablet looks like a bigger iPhone that sports an awesome UI packed in a beautiful 10.1-inch screen. The tablet combines the functions of both netbook and kindle, an ebook reader. It has virtual keyboard for text entry and a webcam for video conferencing."

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
malo su zabrijali reko bi na tom linku vezano za predviđenu prodaju. 10 miljuna godišnje??? :)
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

možda ih budu dijelili uz Jutarnji :)

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Thog kaže...

..uhhhh..pažljivo pročitaj svoj post...rezanje low end modela...na koje ti misliš,ne znači lošiju kvalitetu,nego manje moćne komponente i skromnije konstrukcije kućišta,dok kod skupljih modela govorimo o modelima nešto pojačane konstrukcije(ako govorimo o lapovima..magnezijumska ili alu kućišta(mada ni tu ne vidim logiku da pola kvadrata alua košta bitno više ,ali hajde..zakoni tržišta...)...to o čemu ti govoriš ,oprosti nema logike..da pojasnim..misliš da npr BMW gubi image što proizvodi seriju 3 auta?..osobno mislim da ne.... mislim da je fer da proizvođać ponudi proizvode u svim cijenovnim segmentima i pritom zadrži određeni nivo kvalitete...objasnit ću ti zašto ejpl se zadržava u "gornjem segmentu"... jer nema izbora...to je zatvoreni sustav i kao takav,neodrživ bi bio za ekonomičnu proizvodnju u low end segmentu proizvoda,jer se nebi isplatilo ejplovim dobavljačima proizvoditi komponente,a time bi i da se proizvodi low end,još uočljivije bili skuplji od PC konkurencije,što kupci nikako ne bi prihvatili...da sakrije tu činjenicu,ejpl se drži,kakosi rekao gornjeg cijenovnog razreda,održavajući hype oko proizvoda jer se samo tim hype-om oko ejpl proizvoda može "opravdati" nerealna cijena...ma da skratim...sam sebe više davim...za pare koje daš za apple,nisi dobio adekvatnu vrijednost u proizvodu...i amen..onih 30-40% iznad realne cijene,možda i više daješ za taj "image" i hype oko proizvoda...

e i? što ti uopće hoćeš reći ne kužim ... dell ima recimo liniju laptopa adamo koja je ako si je ikada uživo vidio lošije kvalitete izrade i pomalo bofl roba u usporedbi sa airom sa kojim se cjenovno i poziciono natječe, a od kojeg je skuplji. Appleovi proizvodi su dakle u higher end djelu spektra i tamo se pozicioniraju i odgovarajuće tome koštaju. Nema tu nikakvog preplaćivanja, to je ta klasa proizvoda - oko te cijene su svi pozicionirani. Nikako to da shvate neki.

Ovo kako bi apple prošao da ide u cijenu ispod 500 ili 1000 dolara nemamo pojima, al to nije onda više apple. Sam Jobs je rekao da apple NE ZNA napraviti dobar kompjuter za 500 dolara, i da IH NE ZANIMAJU kupci koji kupuju takve strojeve. Dakle to je to, sve su rekli. Ne znamo, nećemo raditi manje kvalitetne strojeve, kučišta, izradu, sw etc ... 

Apple nema što sakrivati, ne budi smješan, u low end segmentu i do 1000 dolara ( cca ) NE POSTOJE kompjuteri koji su usporedivi ( kao paket ) sa appleovim uradcima. Niti po dizajnu ( dizajn kao sve što spada pod dizajn a ne kako izgled ), niti po izradi ni po paketu sw koji dolazi uz njih.

Uostalom čak i da je tako kako ti misliš ... da ljudi po tvom nekom sistemu vrednovanja koji je posve subjektivan i odokativan preplaćuju za tih 30-50% appleove proizvode - meni toliko više vrijede detalji na koje apple obraća pažnju. Na toj razini ionako je sve u detaljima. ( recimo ovako vidljive vide, razmake među spojevima, šarke etc nećeš viditi na usporedivim appleovim laptopovima )

A.
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

http://gizmodo.com/5442227/ballmers-ces-keynote-jokes-and-antics/gallery/

microsoft je kao što sam i očekivao predstavio tuđi tablet ( hp ) za koji se nezna kad će biti dostupan ( nekad u drugoj polovici ove godine valjda ) i koji je baziran na win 7 ... dakle microsoft pušiona, još jedan tablet kakve rade već deset godina zapravo, ništa novo iako je koncept courier obećavao ( od kojeg ni c na CESu ) ... vjerojatno čekaju što će apple objaviti, ili je predaleko od stvarnog proizvoda.

Od applea očekujem pristup from the ground up, sve se mora vrtiti oko novog sučelja i pristupa, očekujem aplikacije, očekujem ugovore sa medijskim kućama i sadržajima.

A.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

microsoft je kao što sam i očekivao predstavio tuđi tablet ( hp ) za koji se nezna kad će biti dostupan ( nekad u drugoj polovici ove godine valjda ) i koji je baziran na win 7 ... dakle microsoft pušiona, još jedan tablet kakve rade već deset godina zapravo, ništa novo iako je koncept courier obećavao ( od kojeg ni c na CESu ) ... vjerojatno čekaju što će apple objaviti, ili je predaleko od stvarnog proizvoda.

Ti si poludio ili se najeo ludih gljiva. Prvo govoriš da predstavljaju HP-ov tablet, a onda optužuješ i vrijeđaš Microsoft kako rade iste tablete 10 godina... Što Microsoft proizvodi HP-ov tablet?

Što ti je Jobs davao subliminalne poruke da vrijeđaš microsoft bez razloga kada on nije uopće ništa ni napravio?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Ti si poludio ili se najeo ludih gljiva. Prvo govoriš da predstavljaju HP-ov tablet, a onda optužuješ i vrijeđaš Microsoft kako rade iste tablete 10 godina... Što Microsoft proizvodi HP-ov tablet?

Što ti je Jobs davao subliminalne poruke da vrijeđaš microsoft bez razloga kada on nije uopće ništa ni napravio?

Ne znam tko je ovdje na gljivama ... niti sam napisao da microsoft konkretno brendira takve tablete deset godina ... samo da su takvi tableti zapravo odavno dostupni. Stavili su win 7 i multotouch na tablet i to je to? lol ... dobro je netko napisao ... the bar has been set ... very low.

Osim što su ih svi živi isprdali i izgadili sa razlogom i što je keynote bio "boring, boring, incredibly boring” neznam što im uopće treba da se blamiraju sa ovakvim "proizvodima".

sorry, al ovo je pre loše. čak i za tradicionalno užasni microsoft. Courier koncept i sve ostalo izgleda pre star trek prema onome što su danas predstavili, a balmera je netko odavno trebao protjerati iz microsofta.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

Ne znam tko je ovdje na gljivama ... niti sam napisao da microsoft konkretno brendira takve tablete deset godina ... samo da su takvi tableti zapravo odavno dostupni. Stavili su win 7 i multotouch na tablet i to je to? lol ... dobro je netko napisao ... the bar has been set ... very low.

Osim što su ih svi živi isprdali i izgadili sa razlogom i što je keynote bio "boring, boring, incredibly boring” neznam što im uopće treba da se blamiraju sa ovakvim "proizvodima".

sorry, al ovo je pre loše. čak i za tradicionalno užasni microsoft. Courier koncept i sve ostalo izgleda pre star trek prema onome što su danas predstavili, a balmera je netko odavno trebao protjerati iz microsofta.

A što je microsoft drugo mogao? Ugraditi space shutleNamigiva

Netko bi mogao isto reći i za Apple tablet (dobro neznam da li donosi ikakve hardverske novotarije) - običan tablet s osx i novim softverom. Pošto Microsoft nije proizvođač hardvera (možda i je, ali koliko ja znam za ovakve stvari definitivno nije) Jedino što microsoft može staviti na gotovi tablet je OS i softver. OS je novi - samo već pomalo ispuhan. Windows 7 je odličan, ali on se već polako ustoličio kod korisnika i on se ne smatra nečim novim, nego nečim već pomalo standardnim i običnim. Da je taj tablet lansiran ili najavljen u isto vrijeme kada su to radili s W7 onda bi definitivno bio veći hype. A što se tiče softvera - to će vjerovatno uništiti dobro poznati HP bloatware, a i da Microsoft je pažljiviji što stavlja jer bi opet mogao popiti tužbe i žalbe od EK i ostalih proizvođača softvera.

Uglavnom slažem se - treba Microsoft izbaciti Courier i uzeti neke stvari više u svoje ruke.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...
Paolo2612 kaže...
artfull kaže...

A što je microsoft drugo mogao? Ugraditi space shutleNamigiva

Netko bi mogao isto reći i za Apple tablet (dobro neznam da li donosi ikakve hardverske novotarije) - običan tablet s osx i novim softverom. Pošto Microsoft nije proizvođač hardvera (možda i je, ali koliko ja znam za ovakve stvari definitivno nije) Jedino što microsoft može staviti na gotovi tablet je OS i softver. OS je novi - samo već pomalo ispuhan. Windows 7 je odličan, ali on se već polako ustoličio kod korisnika i on se ne smatra nečim novim, nego nečim već pomalo standardnim i običnim. Da je taj tablet lansiran ili najavljen u isto vrijeme kada su to radili s W7 onda bi definitivno bio veći hype. A što se tiče softvera - to će vjerovatno uništiti dobro poznati HP bloatware, a i da Microsoft je pažljiviji što stavlja jer bi opet mogao popiti tužbe i žalbe od EK i ostalih proizvođača softvera.

Uglavnom slažem se - treba Microsoft izbaciti Courier i uzeti neke stvari više u svoje ruke.

Ako apple ne izbaci OS koji je još prilagođeniji za upotrebu na multotouch uređaju, dakel apgrejdani iPhone OS u najmanju ruku, sa novim gesturama i primjenama i ako ne objavi da su mediji potpisali izdavanje sadržaja ( prilagođenog naravno ) za iSlate ili apple slate ili kako će se već zvati biti ću jednako razočaran, i više zapravo, jer od msofta nisam ni očekivao ništa.

Ako uz to bude neki fancy apple made hardware ( recimo vlastiti PA Semi proc ili nešto slično ) tim bolje, al to mi je manje bitno od SW i sadržaja.

Staviti full fledged win na komad HP hardwarea i nazvati to tabletom, ok ... tablet je ... al ništa novo. Nadam se da ima nešto od tog courier koncepta i da to nije bilo samo igranje u R&D u ... ima neke logike sačekati da apple stavi ugled na kocku i prvi objavi čemu služi tablet i kako treba izgledati, ukoliko nisi u stanju preuzeti inicijativu i rizik.

A.
17 godina
neaktivan

http://www.net.hr/tehnoklik/page/2010/01/04/0394006.html - balkanska posla ...

Inače, ne bi se bunio da mi netko pokloni Apple Tablet ...

pusice

x

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ni ja nisam ljubitelj applea al bio bih licemjeran da kazem da bih se bunio da mi neko pokloni apple tablet ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice