Mislim da u ovom slučaju možemo reć da jesu.
To može reći samo netko koga više interesira Monsanto nego GMO.
Učili su ljudi prije da azbest nije štetan,pa su se onda u neka doba predomislili.
Nisu učili. Azbest se pojavio prije nego su se ikakvi testovi tog tipa uopće provodili, kao materijal je bio dugo vremena ignoriran po pitanju zdravlja jer nikome nije palo na pamet da bi mogao prouzroćiti zdravstvene probleme. Analogija ti je loša, jer su GM organizmi od početaka podvrgnuti brojnim analizama, trivijalizirate cijelu jednu struku. Koliko vas je uopće kročilo nogom u labos?
Vidim da sve trpaš u isti koš, biljne i životinjske vrste su ti nepoznanica. Kada kažeš "kukuruz tip 1443xyz uzrokuje autoimune poremečaje", onda možemo raspravljati. Kada kažeš "GMO je nezdrav" onda je to bullshit epskih proporcija, jer si time obuhvatio ništa konkretno - odnosno sve. Tako mogu reći "bilje su nezdrave" i kao argument podastrijeti cijeli niz vrsta koje su doista iznimno otrovne.
Naziv genetski modificiran organizam ne govori koji je to organizam modificiran i kako. GM tehnolgija može stvarati svašta po potrebi, od oružja do hrane. Razlikujmo otpor prema samoj ideji modifikacije organizama i konzumacije takvih organizama, od tipičnih ekonomsko-političkih previranja. Apsolutno ne postoji kompanija koja u svojoj gladi za profitom ne može učiniti svoj proizvod nekako opasnim, Monsanto i GM industrija nije izuzeta iz te problematike ali jednako tako nije niti jedina sa tim dilemama, kao ni susjed koji ti prodaje kukuruz koji je sam uzgojio. Tom analogijom, najbolje da sve sami uzgajamo i izrađujemo jer je to jedini način da budemo relativno sigurni što je "unutra".
Monsanto me niti najmanje ne zanima, oni nisu izmislili genetiku, niti će genetika nestati zajedno s njima. Samo još jedna kompanija u nizu, kada industrija sazrije biti će i mogućnost većeg odabira.