Pet gigabajta Dropboxa

poruka: 72
|
čitano: 12.555
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pet gigabajta Dropboxa".
17 godina
moderator
Re: Pet gigabajta Dropboxa
mbaksa kaže...

Meni je prošlo s memorijske kartice. Umetnuo sam Compact Flash memorijsku karticu u čitač, pojavio se onaj dijalog, odabrao uvoz slika u Dropbox i kad je završio (bilo je tama nekih petstotinjak MB - koje je nagurao u Camera Uploads) obavijestio me da mi je povećao kvotu za 500 MB, na 4,5 GB. Sad se uploada druga runda, nekih preko gigabajt.

Edit: Evo, došlo do 5 GB. {#}

Hm... Ja sam to krivo skužio - znači, uploadom možeš na postojeći prostor dobiti još 5 GB ekstra prostora... Sad mi došla obavijest da sam na 5,5 GB...

16 godina
odjavljen

Da, s tim da kad dođeš do 4,5 GB (dodatnih) moraš još jednom uploadati za novih 500 MB.

16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

www.skydrive.com. 25 GB. Nikakvi uploadi, moljenje pred ikonom i paljenje svijeća. Svakom odma sve čim otvori account. Mislim, koja je svrha tog DropBox-a sa tim mizernim dostupnim prostorom i glupostima s navlačenjem korisnika?

Skužio si krivo nije bitno jel to 5G 25G ili 50G nego funkionalnost koja nema premca kod dropboxa  ;) 

17 godina
Pet gigabajta Dropboxa

Radi se o klijentu samo za Windowse ili postoji i Mac verzija?

Ispravak - nadjoh. Sorry!

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 6:58 (Scuderia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pet gigabajta Dropboxa

Ma kakav Dropbox? Microsoft Skydrive - 25 Gb po accountu, bez problema sa otvore 3-4 accounta i polinkaju tako da se ima na raspolaganju 100 Gb bez muke...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ti si skužio krivo, Dropbox nema ni blizu funkcionalnost Skydrive-a koji u sebi ima integriran preglednik i manipulaciju slika, videa kao u Picassi, file explorer kao u Windowsima , Office dokumente i online editing.
16 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
mfrankovic kaže...

www.skydrive.com. 25 GB. Nikakvi uploadi, moljenje pred ikonom i paljenje svijeća. Svakom odma sve čim otvori account. Mislim, koja je svrha tog DropBox-a sa tim mizernim dostupnim prostorom i glupostima s navlačenjem korisnika?

Skužio si krivo nije bitno jel to 5G 25G ili 50G nego funkionalnost koja nema premca kod dropboxa  ;) 

Ti si skužio krivo, Dropbox nema ni blizu funkcionalnost Skydrive-a koji u sebi ima integriran preglednik i manipulaciju slika, videa kao u Picassi, file explorer kao u Windowsima , Office dokumente i online editing.                   

17 godina
neaktivan
Alien 1971 kaže...

I jel može sinkronizirati fajlove lokalno na Linux i Android uređaj bez potrebe za otvaranjem browsera? 

14 godina
neaktivan

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
funat kaže...
Alien 1971 kaže...

I jel može sinkronizirati fajlove lokalno na Linux i Android uređaj bez potrebe za otvaranjem browsera? 

Naravno, na linuxu (mint) imam instaliran dropbox, na mobu, instaliran dropbox i sta god stavim u mapu pojavi sinkorinizira se sa uredajem ili kompom... ak si na to mislio....

17 godina
Alien 1971 kaže...

Kako uploadas kompletan folder sa folder strukturom na skydrive sa tim "file explorerom kao u Windowsima"?

Kako bi drzao outlook .pst file sinhroniziran izmedju vise racunara preko skydrive?

Kako bi imao SVN repozitorij (za vlastite potrebe rada izmedju laptopa/PC-a) na skydrive?

Kako bi editovao i sinhronizirao drugaciji dokument od Officea, npr. Corel?

Kako bi pristupio fajlovima offline?

Ako skydrive ima prakticno rjesenje za ovo - rado cu preci - jer koristim Windows Phone koji je koliko toliko integrisan, a ni 25GB nije za odbaciti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 12:04 (knight).
17 godina
neaktivan
Uny kaže...
funat kaže...
Alien 1971 kaže...

Naravno, na linuxu (mint) imam instaliran dropbox, na mobu, instaliran dropbox i sta god stavim u mapu pojavi sinkorinizira se sa uredajem ili kompom... ak si na to mislio....

sve pet, odgovarao sam Alienu za Skydrive. jer te ljude nešto pere..

17 godina
neaktivan
Pet gigabajta Dropboxa

Btw. ja Dropbox koristim i za automatski update aplikacija za svoje klijente.

Umjesto onog smeća ClickOnce-a imam kod klijenta na više radnih računala Dropbox klijente sa jednim share folderom. Kada radim update aplikacije kopiram točne biblioteke u share folder na svom laptopu i njima se pri sljedećem pokretanju diže nova verzija. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
funat kaže...

Umjesto onog smeća ClickOnce-a imam kod klijenta na više radnih računala Dropbox klijente sa jednim share folderom. Kada radim update aplikacije kopiram točne biblioteke u share folder na svom laptopu i njima se pri sljedećem pokretanju diže nova verzija. 

Odlicna ideja! {#}

16 godina
neaktivan
Pet gigabajta Dropboxa

1. Da li se dodatni prostor dobiva samo za uplodane slike npr. sa fotoaparata ili se može iz nekog foldera na kompu prebaciti slike u dropbox?

2. Da li baš mojaru biti slike ili mogu i par divix-a sa kompa samo prebaciti u dropbox da dobijem dodatni prostor?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
funat kaže...

Zadnji put kad sam s tobom raspravljao, bio si Java dev koji mrzi .NET. Kad si stigao preći na konkurenciju? ClickOnce je .NET specifična distribucija, koja za razliku od Dropboxa, ne ovisi o trećem servisu koji je sigurnosno i tehnički nepouzdan, a i iznimno spor u Europi.

17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
funat kaže...

Zadnji put kad sam s tobom raspravljao, bio si Java dev koji mrzi .NET. Kad si stigao preći na konkurenciju? ClickOnce je .NET specifična distribucija, koja za razliku od Dropboxa, ne ovisi o trećem servisu koji je sigurnosno i tehnički nepouzdan, a i iznimno spor u Europi.

Ti i ja nikad nismo raspravljali. Ja .NET trošim od početka 2002., a prvu knjigu koju sam kupio napisali su još na bazi .NET 1.0 beta editiona. Do sada sam valjda 80% desktop projekata napisao u .NET-u, a Javu sam vidio na faksu i koristio je možda jednom ili dvaput kad je bila uvjet za projekt.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 12:43 (funat).
16 godina
odjavljen

Aha, onda je to netko drugi. - Nego, kako si riješio problem Dropboxa kada je jako spor? Još uvijek ne nude baš neke brzine u ovoj regiji. Servis je inače super, ali je većinu vremena nedorastao brzinom za sinkronizaciju iole većih količina podataka.

17 godina
neaktivan
Pet gigabajta Dropboxa

Nisam ga riješio - jednostavno je dovoljno brz za refreshati datoteke maksimalne veličine 1MB koliko mi recimo u prosjeku ima vršna datoteka (exe).

Biblioteke su većinom 50-500+ KB i refreshaju se trenutno. Naravno - za neke kompleksnije projekte ili tamo gdje se traži veći security nije dovoljno dobar, ali za instalacije klijentima koji imaju 5-6 računala i koriste desktop LOB aplikacije i žele da sve radi u pozadini je sasvim dovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Pet gigabajta Dropboxa

Desava li se da nedostaje "transakcija" u uploadu. Npr. da klijent dobije 1.dll i pokrene aplikaciju, a ti jos uvijek uploadas 2.dll.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
knight kaže...

Desava li se da nedostaje "transakcija" u uploadu. Npr. da klijent dobije 1.dll i pokrene aplikaciju, a ti jos uvijek uploadas 2.dll.

Ovo je zanimljivo pitanje :)

17 godina
neaktivan
knight kaže...

To je teoretski moguće, ali u praksi jako rijetko (nemam još zabilježenu prijavu za neko neuspješno startanje na dan updatea).

Prvo - većinom se rade mali updatei - dakle 1 ili 2 fajla. Nadalje - dok je app upaljen (a upaljen je većini klijenata cijeli radni dan) - update ne može pregaziti učitane fajlove pa pričeka da se aplikacija na kraju radnog dana ugasi. U tom trenutku se napravi update. Ponekad to bude ujutro slijedeći dan pri bootanju ako su gasili komp odma nakon gašenja aplikacije.

U pravilu - ako je update bio veći (mijenjao sam i exe, i ORM dll i još pokoji dll) - onda mailom obavijestim da pričekaju kvačicu na dropboxu (koja se pojavi toliko brzo da nisu ni svjesni synca). Mahom znaju da im shortcut na desktopu zapravo vuče exe iz dropboxa. Na kraju svega - ako se i desi rušenje pri startu (jer je recimo stari EXE povukao neki novi DLL kojem ne štimaju guidovi) - app se bezglasno sruši, a ljudi kliknu opet i onda se digne. Možda zato i nije bilo prijava:D

Za sada (zadnjih 6 mjeseci) stvar radi super.

17 godina
neaktivan
Pet gigabajta Dropboxa

Mark my words. Dropbox-a za godinu dvije biti više neće. Il će ih kupit ili će propast. Samo je pitanje vremena.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Uny kaže...
srky.du kaže...
igrali kaže...

web trgovina?!

mozes li malo pojasniti sto mislis s tim webstore?

"store" može značiti i spremište

Da li je na dropbox-u moguće nekome dali link cijelog foldera, a ne samo jednog filea?

Naravno, sheras cijeli folder i das mu link do njega, i sta god budes stavljao u folder, korisnik ce moci vidjeti i skinuti..

da li druga osoba mora imat dropbox acc?

16 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...

Mark my words. Dropbox-a za godinu dvije biti više neće. Il će ih kupit ili će propast. Samo je pitanje vremena.

Na čemu temeljiš ovakvo proročanstvo?

15 godina
neaktivan
srky.du kaže...
Uny kaže...
srky.du kaže...
igrali kaže...

web trgovina?!

mozes li malo pojasniti sto mislis s tim webstore?

"store" može značiti i spremište

Da li je na dropbox-u moguće nekome dali link cijelog foldera, a ne samo jednog filea?

Naravno, sheras cijeli folder i das mu link do njega, i sta god budes stavljao u folder, korisnik ce moci vidjeti i skinuti..

da li druga osoba mora imat dropbox acc?

Nazalost da, jer kad sheras folder, moras upisati email adresu osobe kojoj zelis omoguciti pristup, ne mora imati dropbox instaliran, ali mora accout, jer nece moci ni preko

weba pristupiti bez accounta...:/

16 godina
neaktivan
Alien 1971 kaže...
Buhaha kaže...
mfrankovic kaže...

Ma briga me za te stvari meni je bitno da je dostupno na sve uredaje i da se sve sinkronizira za mogucnos editiranja me briga 

17 godina
neaktivan
Pet gigabajta Dropboxa

Ja jučer dogurao do 5 GB, sad imam ukupno 7,88GB. Ako netko nije, bacite oko na http://www.dropbox.com/free - tamo ima još 5 sitnica za odraditi svaka po 128MB, sve gotovo u 3min.

Nova funkcionalnost im je nekorisno govno od bika, ali 5GB je 5GB. Problem je u tome što nema mogućnosti izbora što uploadati, gdje uploadati (sve trpa u jedan direktorij). A najgore je što slikama mijenja ime, istu stvar radi i mobilna aplikacija (barem iOS).

Ako ikad i poželim uploadati slike na Dropbox, koristit ću windows explorer ili neki "pametniji" import wizzard. Ali sve ostalo na Dropboxu je za svaku pohvalu, jednostavno radi. Nadam se da ovo nije prvi simptopm da se i Dropbox pretvara u bloatware.

www.tomislavdekovic.iz.hr

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...
mfrankovic kaže...

Na čemu temeljiš ovakvo proročanstvo?

Na tome što postoje bolji servisi nego je DropBox. De facto stagniraju od osnutka. Par fora koje koristi 10% korisnika neće ih održat na životu. Čim se pojavio native SkyDrive app za moj telefon odma sam ubio DropBox acc. MS je možda spor al polako će se sve skupa integrirat tako da će sada populatri servisi poput DB jednostavno bit progutani od većih riba.

Uostalom, znam i više ali ne mogu reći. ;)

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 15:53 (mfrankovic).
16 godina
odjavljen
Dropbox ima svojih problema, ali SkyDrive ima nezgodnija ograničenja i nije toliko rašine ni slobodan kao Dropbox.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice