Osnovne i srednje škole na Microsoftovom softveru

poruka: 175
|
čitano: 19.684
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osnovne i srednje škole na Microsoftovom softveru".
17 godina
neaktivan
Re: Osnovne i srednje škole na Microsoftovom softv
mirkoj kaže...

Neka me ti ucis pismenosti i kucanju.

Velika je razlika izmedju pismenosti i kucanja.

Kada sagovornici budu normalni pismeni ljudi koji znaju prepoznati argumentovanu raspravu,prihvatiti dokaze i realnost i prihatiti da nisu u pravu tada se vrijedi malo truditi i oko pravilnog kucanja.

No kada se raspravljas sa gomilom balavaca koji misle da je linux cool zato u nekom filmu pravi hakeri kucaju satima po treminalima.. jeee brooo.... pazi molim te mislim paziti svako otkucano slovo.

Cinjenica je je da dan danas godinama poslije "uspona" linuxa koji je vrh vrhova jedav 2%, pa ni toliko korisnika je na linuxu.

Da to je to vrh sistem koji niko ne koristi.

Ima svoje mjesto ali sigurno mu nije mjesto tu gdje ga vi gurate :) 

Jesam ja ista rekao vezano uz Linux, terminal, hakere ili bilo sto slicno sto si spomenuo u svom postu?

Ne, samo sam komentirao nedostatak programa koji bi omogucio tvojim sugovornicima da lakse prate napisano. Takoder, mislim da sam dovoljno dobro (i pismeno) napisao tekst da ne trebas dva-tri puta citati ispocetka, kao sto sam ja morao citati tvoj. NHF

I to je jedino sto sam komentirao u vezi tvog posta. {#}

P.S. To sto na Linuxu nema programa i alata koje TI koristis, ne znaci da nema ljudi koji koriste alate kojih ima na Linuxu (ili cak samo na Linuxu), pa tako i u obrnutom slucaju.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 22:45 (1domagoj1).
17 godina
neaktivan

@uco, lijepo slozeno i objasnjeno... 

s obzirom na sto se tocno kod nas bacaju bare, koja povjerenstva, izmisljena ministarstva i odbore, raznorazne uhljebe i kriminalce koji i dalje side (s vrimena na vrime) u klupama za po 15tkn neto misecno, onda je ovo doista mukte softver, tim vise sto ukljucuje klijentske i serverske varijante os-a, razvojne alate, i office pakete, te jos jednu manju hrpicu softvera. 

a na kraju krajeva zasto ne linux. prosetajte malo po skolama, vi koji se zarko borite za linux, i nebitno o tome kakva je razina znanja samih korisnika, dakle profesora i ucenika, zapitajte se tko bi tocno trebao taj sustav upogonit i odrzavat. trenutno, u 99% slucajeva, to za 0kn radi dezurni profesor informatike, inace poznat kao katica za sve u svoje slobodno vrime jer mu ovo spada pod "ostale poslove". ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi isti trebao znati ista o OS-u koji se nalazi na 1-2% racunala u svijetu, osobito ne o njegovom deploymentu u sklopu ucionica. ne vidim zbog cega bi isti triba ista znat i o deploymentu winsa, i opet 99% tih koji to mukte radi, doista i ne zna dalje od pojedinacnih instalacija winsa, office-a, i neprestane borbe s profesorima, ucenicima i ostalima u odrzavanju koliko toliko funkcionalnog racunala. ipak, cak i to malo, dovoljno im je poznato da nesto i uspijevaju. 

onog trenutka kad ovi milijuni za MS budu kap u moru ulaganja u skolstvo i obrazovanja, mozemo govorit o zemlji znanja... dotle se moze govorit samo o zemlji prodavanja magle... svi nesto spominju e-knjige, e-materijale, bla, bla... a nitko da se zapita, pa tko bi te materijale triba stvarat? hoce se ovi opensourceasi dobrovoljno javit sve to kreirat bez ikakvih naknada. 

od svih losih stvari i bacenih para, ovi ugovori s Microsoftom su jedna od bolje ulozenih stvari... karikiram, ali u drzavi se po kancelarijama vjerojatno vise potrosi wc papira nego sto su ovo platili... 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Isti takav omjer ima Android vs ostali. Stalno želimo kopirati amere, pa zašto onda ne ići na chrombooke? 

http://www.businessinsider.com/22-percent-us-school-districts-use-chromebooks-2013-10

Life is too short to remove USB safely
16 godina

Evo ih, došli su bijeli Linux vitezovi BOL Foruma. Rejoice, the Internet Justice League is here! {#}

Tražiš best buy računalo? - http://assemblio.hr/
Moj PC  
4 1 hvala 1
12 godina
protjeran

Ako je nešto općepoznato kao besplatno, onda to naše političare nezanima  ( kako će uzeti pinku na nečemu što nitko ne prodaje pa da se šteli natječaj i sve ostalo). 

Tajna tolike postotne raširenosti windowsa nije u njegovoj superiornosti ili pouzdanosti, već u mnogo drugih faktora, od managementa preko marketinga i ogromne kolicine para kojom se gura pa do masovnog nadzora omogucenog i diktiranog americkom politikom..

A toj šačici neupućenih entuzijasta se uskoro prikljucuje petina planetarne populacije ( valjda vi koji prtljate tako zdušno o svemu ovome znate da je i zakon o tome izglasan u kini  ). Prvo službeno drzavni kineski sektor a onda i gradjani.

Da, i juzna koreja pobudalila pa se pridružuje toj šačici, a i torino, pa i nantes sveučilište...   A i tu nasu mora da debili vode kad dozvoljavaju da raznim svemirskim sondama i satelitima isključivo linux based os nastanjuje te mašinice....

Jedna skrivana istina: za rad, pouzdani i dugotrajni,  je linux a nikako windows, i zato i je linux u gomili uredaja, od frižidera preko smartphonea do spomenutih satelita ili ručnih satova.   Kada bi se pojedinačno pobrojali uredjaji koji koriste linux kernel, bilo bi ih nekoliko puta više, no uvjek se vadi samo statistika desktop računala gdje windows ima najvecu rasprostranjenost.

:-)

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirkoj kaže...
No kada se raspravljas sa gomilom balavaca koji misle da je linux cool zato u nekom filmu pravi hakeri kucaju satima po treminalima..

Ne, nego se raspravljaš sa ljudima koji ga jednostavno koriste jer je a) besplatan i b) obavlja posao.

mirkoj kaže...
Cinjenica je je da dan danas godinama poslije "uspona" linuxa koji je vrh vrhova jedav 2%, pa ni toliko korisnika je na linuxu.

To bi kao trebao biti argument o kvaliteti dotičnog? Ja tu vidim samo non sequitur.

Razlozi slabe zastupljenosti su ponajmanje zbog kvalitete i nemogućnosti obavljanja posla pod dotičnim. Konkurencija je starija i bolje ukorijenjena, nije fragmentirana, ima bolji marketing i bolje lobiste. Teško se na tom polju boriti za javno mnijenje raznim neprofitnim organizacijama.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 23:16 (rustweaver).
16 godina
neaktivan

Linux propaganda ponekad stvarno pretjeruje... pa sta bi trebali uciti u skoli? Sistem sa 1.67% market share-a koji nikada u zivotu nece koristiti? Bolje da ih nauce kako da otklone osnovne probleme na windowsu i kako da formatiraju komp tako da ne bacaju pare na servis. Zasto ne bismo u skole uveli i indiski jezik? Govora ga 1.44% ljudi na svijetu a takodje je i besplatan! I efektivan! I mozes govoriti sve sto i na engleskom!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 23:28 (Arxi).

2 1 hvala 0
17 godina
bunkermax kaže...

Jedna skrivana istina: za rad, pouzdani i dugotrajni,  je linux a nikako windows, i zato i je linux u gomili uredaja, od frižidera preko smartphonea do spomenutih satelita ili ručnih satova.   Kada bi se pojedinačno pobrojali uredjaji koji koriste linux kernel, bilo bi ih nekoliko puta više, no uvjek se vadi samo statistika desktop računala gdje windows ima najvecu rasprostranjenost.

Hm... nije li ovo zbog toga što je linux open-source, pa koristiš što ti paše od njegovih "dijelova" za razliku od winsa?

E sad, oko smartphona bi se dala voditi rasprava, jer koliko sam čitao, wp finije radi nego android (ali nemojmo sad o tome, nije za ovu temu)

15 godina
neaktivan
Arxi kaže...

Linux propaganda ponekad stvarno pretjeruje... pa sta bi trebali uciti u skoli? Sistem sa 1.67% market share-a koji nikada u zivotu nece koristiti?

To nitko nije rekao.

Arxi kaže...

Bolje da ih nauce kako da otklone osnovne probleme na windowsu i kako da formatiraju komp tako da ne bacaju pare na servis.

Apsolutno ne! Opet problem treniranih majmuna, tome služi manuali.

Ono što ih se treba naučiti jest općenita IT terminologija i kako to sve skupa funkcionira tako da kad nešto pukne mogu intuitivno sami doći do rješenja problema. A ne za svaku trivijalnost zvati nekoga iz IT odjela.

A C program is like a fast dance on a newly waxed dance floor by people carrying razors.
12 godina
protjeran

Wp naspram androida ima taman toliku zastupljenost koliku ima linux naspram windowsa u desktop statistikama.  I odlično si zaključio da postotak wp nema veze sa kvalitetom nego nizom drugih faktora.

Osnovnoškolcima i srednjoškolcima se ovim načinom daje riba i postaju tako sigurne mušterije ribarnice, a treba im dati udicu pa da nebudu ovisni o trgovcima i mešetarima...

5 1 hvala 2
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Arxi kaže...

Bolje da ih nauce kako da otklone osnovne probleme na windowsu i kako da formatiraju komp tako da ne bacaju pare na servis.

Apsolutno ne! Opet problem treniranih majmuna, tome služi manuali.

Ono što ih se treba naučiti jest općenita IT terminologija i kako to sve skupa funkcionira tako da kad nešto pukne mogu intuitivno sami doći do rješenja problema. A ne za svaku trivijalnost zvati nekoga iz IT odjela.

Mogu ti reci za 90% problema za koje mene zovu, dovoljan je utreniran majmun da ih rijesi. Driver, format, word, "youtube je spor"....

Kako bi ti tu "opcenitu IT terminologiju" ucio u skoli ako ne kroz konkretnu praksu? Po meni za iole kakvu intuciju je potrebno vise iskustva sa raznim problemima a za to nema vremena u skolama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2014 23:42 (Arxi).
15 godina
neaktivan
Arxi kaže...

Mogu ti reci za 90% problema za koje mene zovu, dovoljan je utreniran majmun da ih rijesi.

Zato što ponavljaju iste gafove, a ponavljaju ih jer nemaju blagog pojma o tome što rade.

Arxi kaže...

Kako bi ti tu "opcenitu IT terminologiju" ucio u skoli ako ne kroz konkretnu praksu?

Za ogromnu većinu toga ti praksa ne treba. Ne moraš formatirati disk da bi znao što točno format radi, i kada ga možeš koristiti. Ne moraš formatirati disk da bi naučio da je format zapravo maleni programčić i da se zapravo i ne mora tako zvati i da nije jedini mogući program takve namijene.

Ima toliko toga, što bi se smatralo suhoparnom teorijom, ali koja je itekako nužna kako bi netko mogao u potpunosti samostalno koristiti računalo. A ne da te zove zbog toga što mu je youtube spor, ili zato što ne zna osnovnu terminologiju u nekom procesoru teksta kako bi na netu samostalno (vještine googlanja molit ću), mogao pronaći uputstvo/objašnjenje. Pa da te ne zove doma zato što ne zna promijeniti font (i kad smo već kod fontova spomenuti koji je to točno vrag, u kojim formatima dolaze, te mogućnosti instaliranja dodatnih).

Trebao bi također biti sposoban izguglati driver za svoj uređaj, znati ga ukloniti kada nešto pođe po zlu (bez korištenja kojekakvih "cleanera"), a da bi to znao treba biti upoznat sa konceptom uređaja i drivera za uređaje, te instalacijom/uninstalacijom. Te raznim mogućim recovery mogućnostima operacijskih sustava kako bi spasio stvar kada se OS više ne želi normalno bootati (linux live CD, backup image boot particije, datotečni sustavi i alati za popravak dotičnih, ubiti strah od konzole/terminala kako korisnik ne bi u to blejao kao tele u šarena vrata kada mu bude zatrebalo).

A da na kraju ne spominjem i sigurnost na internetu, imati otprilike u glavi nekakvu sliku o tome kako malware funkcionira, tko su tipične žrtve, primjeri raznih metoda socijalnog inženjeringa u svrhu preveslavanja korisnika...

Preopširno? Ni najmanje. Živimo u digitalnom dobu, obrazovanje mora držati korak. Ako u školi obrađuješ Jesenjina samo zato što je to "opća kultura", onda bi te itekako trebali drilati s nečime što je zapravo svakodnevno korisno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 0:10 (rustweaver).
17 godina
bunkermax kaže...
Osnovnoškolcima i srednjoškolcima se ovim načinom daje riba i postaju tako sigurne mušterije ribarnice, a treba im dati udicu pa da nebudu ovisni o trgovcima i mešetarima...

u sridu pogođeno. škola bi te trebala naučiti kako razmišljati, a ne napamet učiti stvari. kao da tjeraš školarce da zapamte koliko je 123 x 234 

učiti gdje je koji gumb na windows ili ms office kad će se ionako promijeniti desetke verzija dok ti osnovnoškolci postanu radnici. šta oni imaju od toga što će učiti raditi na windows7, kad je netko  u ranijem postu rekao da im se od prelaska na win8 dižu dlake na glavi. baš će taj gumb u control panelu na windows12 i dalje biti tamo. čemu to?

Life is too short to remove USB safely
16 godina
neaktivan

Kladim se kad bi djeca naucila to sto si napisao da bi svi servisi propali. Oni zive nivoa (ne)znanja koje imamo u skolama na informatickom polju.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Arxi kaže...

Oni zive nivoa (ne)znanja koje imamo u skolama na informatickom polju.

Baš me boli briga za to. Propali su i pisari kada su se ljudi opismenili.

13 godina
neaktivan

treba u skole uvesti automehanicarstvo ka osnovni predmet.

zasto da ti mehanicari uzimaju pare umjesto da ti sam otvoris auto i popravis sve.

kad smo vec tu malo prosiriti biologiju sa osnovama hirurgije, pa neke rutisnske zahvate, slijepo crijevo is l mozemo raditi u kucnoj varijanti, a ne zvati strucnajke.

lupate gluposti...

zasto koristis tudji browser, zasto ne napises sam svoj i onda imas supe kontrolus vega sta se desava u njemu.

lupate gluposti

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=32977
Moj PC  
1 6 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirkoj kaže...
lupate gluposti

Ti si jedini koji ih lupa. Činjenica je da informatika treba ili potpuno uroniti u tematiku ili potpuno letjeti van iz škola. A ne služiti kao nekakav nakaradni površni tečaj MS-ovog softvera.

Uostalom, pričam o teoriji, ne o praksi. Učenici trebaju učiti teoriju, a onda im se može na softveru X pokazati kako to u praksi izgleda, da ne ostanu samo na apstraktnim idejama.

Za automehaniku imaš bliske predmete fiziku i tehničku kulturu iako se slažem da tehnički treba podebljati u školama. Za medicinu imaš biologiju i rezbarenje po mrtvom tkivu. Mislim, zašto u osnovnoj školi učiš o centralnom živčanom sustavu čovjeka ako nećeš biti doktor? Nije to nešto što moraš učiti od malih nogu kako bi kasnije mogao biti doktor, očigledno se u ljude pokušava usaditi nekakvo osnovno znanje o funkcioniranju ljudskog tijela, ne vidim da doktorima fali posla, naprotiv.

Isto tako čisto sumnjam da će nestati servisi, uvijek će postojati jako specifični kvarovi ili potreba za stručnim hendlingom neispravnog računala u svrhu očuvanja garancije. Servisi će se jednostavno prestati baviti uklanjanjem toolbara sa korisničkih računala. Ne trčiš ni radi obične prehlade kod doktora.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 0:39 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

zasto da ti mehanicari uzimaju pare umjesto da ti sam otvoris auto i popravis sve.

kad smo vec tu malo prosiriti biologiju sa osnovama hirurgije, pa neke rutisnske zahvate, slijepo crijevo is l mozemo raditi u kucnoj varijanti, a ne zvati strucnajke.

lupate gluposti...

zasto koristis tudji browser, zasto ne napises sam svoj i onda imas supe kontrolus vega sta se desava u njemu.

lupate gluposti

Tko god vozi automobil na servis mijenjati ulje/tekučinu za brisaće, ne bi trebao imati vozačku.

@boldano, jer imam open source firefox koji mogu modati po svojoj želji :P

--------------------------------------------------------------------------------------------
12 godina
protjeran

@mirkoj

Vele na radiju da dva kombija puna pingvina kruže tvojim kvartom...   Neznam jel to ima veze s tebom  ?

Heehhee...  Moramo se malo i šaliti, ne zamjeri kaj.. 

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

staro prdakanje kako je free super free je cool, a 99% svijeta ner adi na free aplikacijijama, niti ce u narednih ihahaj.

mora da je zato sto ms hvata djecu dok su mali.. nema veze sa tim sto te free apliakcije nemaju veze sa realnim radom i korisnoscu...

Hm, onda sam ja totalno beskoristan.

Eto dodjem ujutro na posao, pokrenem Eclipse, SoapUI, Squirrel, Notepad++, provjerim stanje na Mule-u koji se vrti na Linuxu, podesim konfiguraciu i commitan kroz TortoiseSVN, zavrtim build na Jenkinsu i testove na Watiru, provjerim servise koji su generirani Axis frameworkom, i da - potvrdim sastanak u Outlooku. Sad izbaci uljeza.

13 godina
neaktivan

uroniti u tematiku, bravo care. znaci kreni prvo od vakumskih cijevi i kako su nastale pa preko proceosora hardwera i produkcija da znas uospte sta se u stvari desava u svakoj komponenti kompjutera e onda mozes koristi notepad.

lueptaet gluposti. 

99.9% korisnika ne interesuje niti realno treba da interesuje i zna sta se dessava u pozadini. 

ja necu da mi snajka na salteru popravlja pronter kad zaglavi neog da sto prije odradi sovj posao i cao.

gluposti teorije da treba super presiroko obrazovanje da se zna sve od popravke televizora do broja ovaca u austroaliji su ostaci retardiranog sistema koji neam veze ni sa cim. 

kao svako sve zna a u stvari niko pojma nema ni ocemu.

akkao sto rekoh svaka altaka za svog korisnika. to sto je linux alatka za jedva 1.5% korisnika to je druga stvar :)

Eclipse, SoapUI, Squirrel, Notepad++ i sve sto nabroja realmno nema veze sa vecinom standardnih korisnika.

To je kao da ja kazem slusajte i3 i slicne masinice su glupost to ne treab ni prozivoditi trebaju samo 4xGPU ako mzoze i vise, 128GB najmanje rama masine, 10tak SSD u raidu i sl... 

Ovo ostalno ne treba. treba u skole uvesti ove masine pa da se uce na njima.

Nemoj gledati prema malom postotku ljudi nego hoce li sutra uospte vecini tih ucenika isat od toga trebati. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 0:41 (mirkoj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirkoj kaže...
99.9% korisnika ne interesuje niti realno treba da interesuje i zna sta se dessava u pozadini. 

99.9% školaraca trigonometrija ne interesira niti im realno treba u svakodnevnom životu. Eto ti analogija.

mirkoj kaže...

uroniti u tematiku, bravo care. znaci kreni prvo od vakumskih cijevi i kako su nastale pa preko proceosora hardwera i produkcija da znas uospte sta se u stvari desava u svakoj komponenti kompjutera e onda mozes koristi notepad.

Ne pretjeruj.

mirkoj kaže...
ja necu da mi snajka na salteru popravlja pronter kad zaglavi neog da sto prije odradi sovj posao i cao.

Slobodno u svojoj državi priželjkuj što god želiš, ja u RH želim vidjeti ovo što sam nabrojao. Uostalom, kad si to već spomenuo, bi li doista bilo tako loše da dotična gospodična zna "odglaviti" printer?

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 0:47 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

lupate gluposti...

lupate gluposti

mirko, takve kao ti uskoro ce zamijeniti skripte. nemoj plakat na burzi kad se to desi. budi muško i nauči pisat skripte:D

13 godina
neaktivan

i 100% od njih ce nauciti za ocjenu po mogucnosti prolaznu i zaboraviti sutradan, i vjerovatno im nikada nece ni trebati.

za veliki broj poslova trazi se telementarno pozanvanje rada na racunaru, a ono ukjlucuje win i msofice paket u vecini slucajeva a ne linux.

no dobro koliko god zabavno bilo malo rasiriti temu, ubiti malo vremena i prodiskutovati ostaje cinjenica da skolstvo u citavoj regiji nema veze s vezom. 

u vecini slucajeva profesori i predavaci nemaju blage veze ni o cemu i realno ko god planira isat ozbiljno da radi sa kompjuterima ucice sam i neam veze sa skolstvom.

to je kao da se diskutuje zasto na fizikom vaspitanju ne uce ovaj ili onaj sport.

to mu niti nije svrha, isto tako ni za racunare nece djaci nisat nauciti konretno, da se ne lazemo.

treba im prezentovati vecinu standardnih opcija, pokazati na sta lici win, iOS i linux i uputiti u glavno da zna da ne treba mis da digne i rola po ekranu ili korsiti ko daljinski i cao.

sve dalje ce uciti sami ako ih uospte bude zanimalo :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 0:47 (mirkoj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mirkoj kaže...

Eclipse, SoapUI, Squirrel, Notepad++ i sve sto nabroja realmno nema veze sa vecinom standardnih korisnika.

To je kao da ja kazem slusajte i3 i slicne masinice su glupost to ne treab ni prozivoditi trebaju samo 4xGPU ako mzoze i vise, 128GB najmanje rama masine, 10tak SSD u raidu i sl... 

Ovo ostalno ne treba. treba u skole uvesti ove masine pa da se uce na njima.

Nemoj gledati prema malom postotku ljudi nego hoce li sutra uospte vecini tih ucenika isat od toga trebati. 

Tebi je jasno da idemo prema društvu automatizacije? Jasno ti je da će dvoznamenkasti postotak ljudi sutra nešto programirati prije ili kasnije - i da to NEĆE biti u .NET-u ili na Windowsima i za Windowse?

Šta je to standardni korisnik - teta na šalteru? Ta je teta do jučer kucala u terminal - ja se sjećam jer sam ih tamo 1998. učio prelasku na Windowse kao student. Ta će teta sutra kucati bez greške na Androidu, u browseru koji se vrti na Linuxu ili na nečem trećem što se vrti kroz Citrix.

Igranje? Ja zadnje dvije godine igram Civ na Fedori? Glazba? Radi na svemu. 

Dakle što ili tko je to standardni korisnik? Vlasnik Android/Linux telefona? Korisnik weba? Objasni mi malo..

15 godina
neaktivan
mirkoj kaže...
no dobro koliko god zabavno bilo malo rasiriti temu, ubiti malo vremena i prodiskutovati ostaje cinjenica da skolstvo u citavoj regiji nema veze s vezom. 

u vecini slucajeva profesori i predavaci nemaju blage veze ni o cemu i realno ko god planira isat ozbiljno da radi sa kompjuterima ucice sam i neam veze sa skolstvom.

To je glupo rezignirani stav. Zato i jest tako kako je, jer svi samo sliježu ramenima.

mirkoj kaže...
isto tako ni za racunare nece djaci nisat nauciti konretno, da se ne lazemo.

Ali trebaju. Ako ti ne vidiš problem u tome to je žalosno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 0:53 (rustweaver).
13 godina
neaktivan

pa eto reicmo da meni standardno nije da se igra jedna igrica dve godine, ili da biras izmedju njih jedva 50tak dostupnih, 

ako ces igrati igrice na compu uzeces win masinu i tu nema price. 

ako trazis posao u vecini slucajeva bice pozanvanje rada u windowsu i msoffice paketu

stanardan korisnik je po meni uglavnom potrosac, koristi gotove stvari, a ne pravi svoje, niti ga interesuje da se igra skriptama i glupostima vec hoce da jednim klikom odradi sta mu treba.

realno ne zeli da se smara niti isntalacijom kopmjutera ni osnovnih programa vec da kupi comp upali i pusti igricu film internet sta hoce.. kao TV, upali i radi a ne da trosi vrijeme ganjajuci skripte i fazone po netu da 

pogleda youtube video

Nigdje nisam rekao da je dobro to sto ne nauce samo da je cinjenica. 

Kompletan skolski sistem u Bosni je tesko sranje, sumnjam da je u Hrvatskoj, a i ostatku regije ista bolje.

Ali ljudi ne dizu revoluciju ni zbog daleko gorih stvari, sve gola sirotinja gleda kako da prezivi a da se bude oko skole... 

tuzno i zalosno ali tako je

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 0:53 (mirkoj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mirkoj kaže...
Ali ljudi ne dizu revoluciju ni zbog daleko gorih stvari

Ne treba ti revolucija za to. Za početak dovoljno je prihvatiti činjenicu da je potrebno, i promijeniti stav o informatici kao vic-predmetu na kojem školarci trate vrijeme po facebooku, a onda rezultate onoga što se pod satom trebalo raditi preuzmu od par budala koji su actually nešto i radili. I onda svi na kraju imaju petice, jel. Ako će se svoditi na to, i ako to nikome ne predstavlja problem, onda van s tim predmetom iz škole.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.9.2014 1:12 (rustweaver).
12 godina
protjeran

A Mirkoj, pa kaj odma nisi rekel da to podatke za bosnu iznosiš ?? Mi se svi čudimo o kakvim ti to brojkama...

Kod nas ti je to sve drugačije: od predsjednika pa do zadnje sluzbene porte su ti svi na Ubuntu.  Klince se vec u vrtiću ući na kali linux tako da posle hakiraju bankomate na xp-u i wep wifi ključeve.. Nama ti netrebaju mehanicari a niti vozačke otkako nam je google svakome dao robotizirana vozila...  

Škole smo pretvorili u slikarske i pjesničke komune, a djeca imaju konektor na kicmi i tu i tamo ih treba umreziti da povuku novi upgrade znanja za svoju dob....   

;-)

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice