Mogućnost trajnog prikaza sata !? WTF
PS
Ako tek sad uvode mogućnost prikaza sata strah me i pomislit kakvu ukupnu funkcionalnost ima.
PS
Ako tek sad uvode mogućnost prikaza sata strah me i pomislit kakvu ukupnu funkcionalnost ima.
PS
Oprosti ali neznam koji stock mobitel nudi tu mogućnost.
To znači da je stalno uključen sat 24/7 te da se ne mora nijedan gumb stisnuti da se vidi vrijeme.
Zapravo nije istina da će biti upaljen 0-24, nego će se time-out moći podesiti, na koliko minuta prije nego se skroz zaključa mob.
Oprosti ali neznam koji stock mobitel nudi tu mogućnost.
To znači da je stalno uključen sat 24/7 te da se ne mora nijedan gumb stisnuti da se vidi vrijeme.
Imam 4 androida i na svima to imam po defaultu. Widget se zove (kako maštovito) clock.
Imam 4 androida i na svima to imam po defaultu. Widget se zove (kako maštovito) clock.
Kada je zaključan mobitel?
Smirite se, Nokie to imaju još od 2006 valjda. I pogledajte kako je to riješeno na N9...
Ima na androidu 4.2 ta opcija, zove se Daydream...pokazuje sat ili sta vec odaberes dok je telefon u sleepu.
ja se samo veselim update-u... lako za sat
Ima na androidu 4.2 ta opcija, zove se Daydream...pokazuje sat ili sta vec odaberes dok je telefon u sleepu.
nema ga u ovakom prikazu kao na Nokiama. imam mi frend taj daydream i ne radi uopce kao u frenda na 808. Sat na Nokiama radi kao screensaver dok ovaj ne.
EDIT: Pogrešna tema.
Smirite se, Nokie to imaju još od 2006 valjda. I pogledajte kako je to riješeno na N9...
da zamisli, stari istroseni, dosadni, prevazidjeni Symbian to vec ima, i opet najgori OS
Symbian to već godinama ima odlično rješeno. I ne primjeti se veća potrošnja baterije pošto mobiteli koji imaju tu opciju imaju amoled ekrane. Također odlična stvar je aplikacija sleeping screen koja koristi i senzor za blizinu te se isključuje kad je prekriven (npr. u džepu) što je netko naveo kako bi bilo "zgodno".
I ne prikazuje se samo vrijeme već i notifikacije.
AMOLED nema "backlight" nego svijetle pojedinačni pikseli. Dakle, sat je upaljen cijelo vrijeme (to jest, nekoliko piksela koji svakih par minuta promijene položaj da se ne troše uvijek isti) što je korisno recimo kad u mraku želiš vidjeti koliko je sati ili gdje ti je mobitel. Symbian Anna screensaver se gasi preko proximity sensora, znači kad je mob u džepu ili ga polegneš na display. Na Belle se više ne gasi ali je nešto tamniji (ali našao sam na netu Anna Screensaver), ali Nokia je izračunala da je potrošnja baterije ispod par posto, što se, po meni, isplati. A može se i isključiti kompletno.
Ima takvih aplikacija i za Androide sa AMOLED-om, ali koliko sam gledao svakoj nešto fali, ili datum ili notifikacije ili previše troše bateriju ili štoveć, tako da smo ja i vlasnik dotičnog Androida odustali od pretrage do daljnjega. :-)
PS
T610 je to imao davnih dana, a baterija je i s tim i bez toga više manje jednako trajala. Ne vidim koliko bi se to gpu trebao trošiti? Posao je takav da svake minute upali drugih 1000 piksela na ekranu i to je to. Neš ti kompleksa.
Imao sam to na Galaxy S-u još pred 3 godine i prva liga je stvar. Baš si kontam opet to složiti.
moraš skupit sve! ispuni album s telefonima i pošalji na Nokijinu adresu! sudjeluj u izvlačenju! glavna nagrada: mobitel Nokia!
iiii evo ga dolazi http://conversations.nokia.com/2013/08/15/green-light-for-lumia-amber/