Nokia – kraj za MeeGo

poruka: 184
|
čitano: 23.297
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia – kraj za MeeGo".
17 godina
Re: Nokia – kraj za MeeGo
apoteka kaže...

ti si rekao

Najlosiji digitalni kompakt je bolji od toga.

ja i gsmarena govorimo da nije istina

a ne treba svakome dslr, koji i nije uvijek uz tebe i koji nije uopce za usporedbu 

tako da ovo tvoje je u rangu: moj tata je jaci od tvog {#}

A cuj, 200 subjektivnih glasova ne moze se nazvati dokazom.

Ovdje se radi o ocjenama upitnih slika, tekst je naopacke, fokus je pitajboga kako podesen i sl.

Takodjer lece nisu iste, pa tako ni dubinska ostrina, sto se najvise vidi u makro snimkama. Jedan cak ima i krivi white-balance podesen.

Meni to uopce ne igra nikakvu ulogu.

Osim toga, otkad je GSMArena renomirani recenzent fotoopreme?

A te fore, DSLR nije uvijek uz tebe, ono... ili oces dobru fotku, ili pristani na kompromise -> losa fotka. E pa mobiteli imaju lose fotke i tocka. Neki je bolji od drugoga, ali kazem, to je sve govno jer sam vidio bolje.

Isto kao sto mi je HTC Sensation spor nakon sto sam pipkao po ipadu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 23:37 (Bitanga).
17 godina
grimyHR kaže...
Najbolje da kameru na n8 krenemo usporedivati sa vojnim kamerama na americkim spijunskim letjelicama. Otkuda sad dslr u prici, ovdje je rijec o usporedbi kamera na mobovima i zasto je na n8 najbolja za sada

A dobro, bolja je, ono, ako te veseli. Bolja je za nesto malo. Kakve veze ima.

Ti si krenuo od pretpostavke da je bolja jer ima veci senzor. Ja kazem da to nema nikakve veze, jer ovisi o puno vise parametara nego o velicini senzora.

Kad bi sve bilo jednako, onda da, ovisi o velicini senzora. Ali sve nije jednako.

Al dobro, tak svejedno.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
apoteka kaže...

ti si rekao

Najlosiji digitalni kompakt je bolji od toga.

ja i gsmarena govorimo da nije istina

a ne treba svakome dslr, koji i nije uvijek uz tebe i koji nije uopce za usporedbu 

tako da ovo tvoje je u rangu: moj tata je jaci od tvog {#}

A cuj, 200 subjektivnih glasova ne moze se nazvati dokazom.

Ovdje se radi o ocjenama upitnih slika, tekst je naopacke, fokus je pitajboga kako podesen i sl.

Takodjer lece nisu iste, pa tako ni dubinska ostrina, sto se najvise vidi u makro snimkama. Jedan cak ima i krivi white-balance podesen.

Meni to uopce ne igra nikakvu ulogu.

A te fore, DSLR nije uvijek uz tebe, ono... ili oces dobru fotku, ili pristani na kompromise -> losa fotka. E pa mobiteli imaju lose fotke i tocka. Neki je bolji od drugoga, ali kazem, to je sve govno jer sam vidio bolje.

Isto kao sto mi je HTC Sensation spor nakon sto sam pipkao po ipadu.

nije n8 (pa ni n9) namjenjen da konkurira dslr-ovima

ali medu mobitelima i podosta kompaktnih digitalaca, dominira (ne samo na ovom testu)

pogotovo kad uzmes u obzir da je to ipak mobitel

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
apoteka kaže...

nije n8 (pa ni n9) namjenjen da konkurira dslr-ovima

ali medu mobitelima i podosta kompaktnih digitalaca, dominira (ne samo na ovom testu)

pogotovo kad uzmes u obzir da je to ipak mobitel

Pa kad ima svakakvog skarta na trzistu. Ono o tome da je najlosiji digitalac bolji je bilo karikiranje, no shvatio si sto hocu reci.

Normalno da mob ne konkurira DSLRu, no problem je sto te za koju godinu marketingasi budu uvjeravali da su tu negdje.

Ta mala leca moze imati ok sliku u super osvjetljenju, ali to je gotovo nikad u realnom zivotu. Vecinu fotki slikas unutra i navecer, gdje bi se i sa DSLRom poprilicno namucio da dobijes dobru sliku.

A na mobu s tom malom lecom mozes zaboraviti bilo sta bez ISO XXXXXX, koji ce ti nabit suma da umres. To je glavni problem fotkanja na mobu, a ne slikanje na suncu - tu je svaki fotic vise manje ok.

Prava moc foto-opreme se vidi pod losijim osvjetljenjem.

My point is : sve je to super, mozda je N8 malo bolji od ostalih, al ono, pricamo o mobitelima. Nikad nece zamijeniti posteni fotoaparat, pa prema tome nema smisla nesto pretjerano biti fasciniran time.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 23:54 (Bitanga).
17 godina
Nokia – kraj za MeeGo

Apoteka, Grimmy, smijesni ste. Mobitel ce snimit pristojnu fotku kada snima u odlicnim ili savrsenim uvjetima.

Cim su uvjeti ispod toga dobis govno. Mali senzor je mali senzor koliko god mi sutjeli o tome.

Medjutim, ako vas zadovoljavaju fotke sa mobitela - sure, go ahead!

... bit cu ja i gori!!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Apoteka, Grimmy, smijesni ste. Mobitel ce snimit pristojnu fotku kada snima u odlicnim ili savrsenim uvjetima.

Cim su uvjeti ispod toga dobis govno. Mali senzor je mali senzor koliko god mi sutjeli o tome.

Medjutim, ako vas zadovoljavaju fotke sa mobitela - sure, go ahead!

Ja sam sasvim solidne fotke snimao i sa Nokiom E51 i sa SEK510i , naravno nisam očekivao od tih fotografija da dobijem nagradu za najbojeg fotografa već samo da mogu prijateljima-rodbini pokazat gdje sam bio i što sam radio, recimo na godišnjem. 

Sve u svem moj stav je po tom pitanju tko želi kvalitetne fotografije uzet će neki foto aparat od 15k >  kuna , a tko želi fotografirat čisto onak usput da pokaže poznanicima što je uslikao onda će uzet manje više bilo koji danas raspoloživi mobilni uređaj i sve će biti fine. 

Inaće OnTopic :

koja je alternativa Linux platoformi za mobilne uređaje i na kojim uređajima radi, čisto informativno me zanima.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
17 godina
woodgamesfx kaže...

1. Ja sam sasvim solidne fotke snimao i sa Nokiom E51 i sa SEK510i , naravno nisam očekivao od tih fotografija da dobijem nagradu za najbojeg fotografa već samo da mogu prijateljima-rodbini pokazat gdje sam bio i što sam radio, recimo na godišnjem. 

2. Sve u svem moj stav je po tom pitanju tko želi kvalitetne fotografije uzet će neki foto aparat od 15k >  kuna , a tko želi fotografirat čisto onak usput da pokaže poznanicima što je uslikao onda će uzet manje više bilo koji danas raspoloživi mobilni uređaj i sve će biti fine. 

1. Fotkao si solidne fotke mozda za mobitel. Za fotoaparat to sigurno nisu bile solidne fotke. Ja sa mobitelom fotkam jedino kad sam u situaciji da nemam fotic. Mob je prva pomoc i nista drugo.

2. Amaterima nije potreban aparat od 2k eura, vec im je dovoljan onaj od 1000 - 2000 kn za pristojne fotke, a bilo koji fotic od 1000 - 2000 kn je bolji od bilo koje kamere na bilo kojem mobitelu. Vec sam sto puta rekao da niti jedan mobitel u svjetlosno zahtjevnijim situacijama ne moze zamijeniti fotoaparat.

... bit cu ja i gori!!!
17 godina
woodgamesfx kaže...

Inaće OnTopic :

koja je alternativa Linux platoformi za mobilne uređaje i na kojim uređajima radi, čisto informativno me zanima.

WindowsPhone, no moraju jos puno papati...

Radi na tocno specificiranom hardwareu (nesto slicno kao sto apple radi)

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 9:13 (Bitanga).
15 godina
neaktivan
Bitanga kaže...
woodgamesfx kaže...

Inaće OnTopic :

WindowsPhone, no moraju jos puno papati...

Radi na tocno specificiranom hardwareu (nesto slicno kao sto apple radi)

Da ali da li još tko distribuira Linux u nekom obliku ( ne Android ) na mobilne platforme ? 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate"
17 godina
tnakir kaže...

1. Fotkao si solidne fotke mozda za mobitel. Za fotoaparat to sigurno nisu bile solidne fotke. Ja sa mobitelom fotkam jedino kad sam u situaciji da nemam fotic. Mob je prva pomoc i nista drugo.

2. Amaterima nije potreban aparat od 2k eura, vec im je dovoljan onaj od 1000 - 2000 kn za pristojne fotke, a bilo koji fotic od 1000 - 2000 kn je bolji od bilo koje kamere na bilo kojem mobitelu. Vec sam sto puta rekao da niti jedan mobitel u svjetlosno zahtjevnijim situacijama ne moze zamijeniti fotoaparat.

/agree

Bespredmetno je pricati o kvaliteti fotkanja neceg sto moze fotkati samo po danu i jakom svjetlu.

To je u rangu da pricas kako si prisustvovao utakmici dva treceligasa iz nekih selendri, i kako je jedno selo pobijedilo drugo sa 10 razlike.

Ono, bolji su ocito, ali svejedno ne znaju igrati nogomet. Zaigraju tu i tamo dok im dodje i to je to.

17 godina
woodgamesfx kaže...

Da ali da li još tko distribuira Linux u nekom obliku ( ne Android ) na mobilne platforme ? 

iOS je unix-like isto.

Samsungov Bada OS je isto unix-like (BSD), a moze raditi i na Linux kernelu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 9:18 (Bitanga).
15 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

iOS je unix-like isto.

Samsungov Bada OS je isto unix-like (BSD), a moze raditi i na Linux kernelu.

Znam , ali čudno mi je da se Linux nije više profilirao na mobilnim platformama, inaće ovaj MeeGo mi se činio OK, ali eto odustali su od njega. 

17 godina
Nokia – kraj za MeeGo

Trziste se nekako iskristaliziralo na tri dijela:

- iOS (koji i je i nije unixoid)

- Android

- WP7

samo mi stvarno nije jasno kako je Nokia uspila od megauspjesnog Symbiana napravit ovakav fail. Ko da su dali nasim politicarima da im vode posao.

... bit cu ja i gori!!!

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Trziste se nekako iskristaliziralo na tri dijela:

- iOS (koji i je i nije unixoid)

- Android

- WP7

samo mi stvarno nije jasno kako je Nokia uspila od megauspjesnog Symbiana napravit ovakav fail. Ko da su dali nasim politicarima da im vode posao.

Da ali Android je sve više zastupljen u low price segmentu uređaja i time je broj jedan mobilna platforma po zastupljenosti. 

WP7 je iskreno još u razvoju i nekako stidljivo se probija na tržište, mada mislim da bi iduća godina mogla biti obilježena sa WP7 . 

iOS , sa verzijom 5 je po meni postao best choice u mobilnim OS-ovima trenutno. 

16 godina
neaktivan
Nokia – kraj za MeeGo

Koja poenta uzimati telefon za koje ce podrska ocigledno prestati prije nego sto telefon uopšte dodje u prodaju??

He who dares, wins
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...

Da ali Android je sve više zastupljen u low price segmentu uređaja i time je broj jedan mobilna platforma po zastupljenosti. 

WP7 je iskreno još u razvoju i nekako stidljivo se probija na tržište, mada mislim da bi iduća godina mogla biti obilježena sa WP7 . 

Da mi netko poklanja android uredjaj low segmenta rekao bih ne hvala.

WP7 jos zahtjeva poliranja i kroz godinu dvije to ce biti potpuno konkurentan OS Androidu i iOSu. Njegova ogromna prednost je development alati.

... bit cu ja i gori!!!
16 godina
protjeran
Ubuntu/kubuntu mobile
za sada sam na n900 isprobao kubuntu mobile, radi odlicno, sam jos par stvari moraju napravit, portat kde plasmu na gles za hw akceleraciju i slicno
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
woodgamesfx kaže...

Da mi netko poklanja android uredjaj low segmenta rekao bih ne hvala.

WP7 jos zahtjeva poliranja i kroz godinu dvije to ce biti potpuno konkurentan OS Androidu i iOSu. Njegova ogromna prednost je development alati.

Da , ali ti i ja nismo mjerilo za ništa, gledajuć mase i platežnu moć masa, low price segment uređaja baziranih na Androidu vjeruj mi buja. 

Primjerice, nabavio sam Samsung Galaxy mini , zbog razvoja  jedne aplikacije i ostao sam iznenađen kvalitetom tog uređaja, a i Androidda kao OS-a.

Onda sam skužio da je isti klincima best buy u smislu gadgeta koji si mogu priuštiti, a danas svaki klinac ima mobitel-dva i sada ako mu je predmet fokusa taj uređaj, čisto iz pragmatičnih razloga, onda te pitam koliko se takovih uređaja proda i kolika je potražnja za njime. 

Znam da kada je frend svom klincu nabavljao uređaj prije mjesec - dva dana mali se rastopio na galaxy mini i za vraga jedva su ga nabavili jer su svi bili rasporodani, molio me i prosio da mu prodam , svoj jedva sam ga uvjerio da mi je to službeni zbog posla, na kraju jedva su nabavili uređaj 30 Km dalje u jednoj T-Mobile poslovnici. 

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Ubuntu/kubuntu mobile
za sada sam na n900 isprobao kubuntu mobile, radi odlicno, sam jos par stvari moraju napravit, portat kde plasmu na gles za hw akceleraciju i slicno

da čuo sam za tu Nokiu n900, e sada koliko znam stvar je u HW lejeru da bi bilo koji linux radio na praktički bilo kojem uređaju, jel tko, navodno i na htc hd2 može se portat neke distribucije linuxa. 

Eto nisam znao da se modulirali Ubuntu . 

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

/agree

Bespredmetno je pricati o kvaliteti fotkanja neceg sto moze fotkati samo po danu i jakom svjetlu.

To je u rangu da pricas kako si prisustvovao utakmici dva treceligasa iz nekih selendri, i kako je jedno selo pobijedilo drugo sa 10 razlike.

Ono, bolji su ocito, ali svejedno ne znaju igrati nogomet. Zaigraju tu i tamo dok im dodje i to je to.

nitko nije rekao da n8 radi najbolje slike

samo da se moze nositi s jeftinijim kompaktim digitalcima

a to je ono sto 99% ljudi i koristi za slikavanje

neces slikavat pir s njim, ali s menom je 100% vremena

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
apoteka kaže...

NEMOZE! Jer cim su losiji svjetlosni uvjeti mobitel tu pusi radi malog "objektiva" i malog senzora. 

... bit cu ja i gori!!!
17 godina
tnakir kaže...

NEMOZE! Jer cim su losiji svjetlosni uvjeti mobitel tu pusi radi malog "objektiva" i malog senzora. 

Da ne pricamo o smijesnom "blicu", nepostojanju IR pomocnog svjetla za focus i slicnim stvarima.

Fokusiranje na mobitelu je gotovo jednako lutriji + sporo i neprecizno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 11:11 (Bitanga).
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
apoteka kaže...

moze se nositi sa VECINOM kompakta(vjerovatno sa svima od 5kkn pa na nize, a i sa mnogima skupljima) jer ima senzor skoro iste velicine(jer zamisli kompakti, kao sto im i ime govori, imaju mali "objektiv" i mali senzor), a jos uz to dodas xenon bljeskalicu to je trenutno naj kamera na MOBITELIMA o cemu je u ovoj temi i rijec, ja(a ni nitko drugi) ne nosikam fotic sa sobom stalno i ovakva odlicna kamera na mobu(jer cinjenica je da su slike na n8 skoro bez suma, cak i u uvjetima slabog osvjetljenja i u mraku, a na drugim MOBITELIMA nisu) je super stvar, ne nesto zasto bi odabrao neki mobitel, ali je cinjenica da je daleko najbolja medu MOBITELIMA i da su slike odlicne cak i kad se usporeduju sa kompaktima

16 godina
protjeran
Bitanga kaže...
tnakir kaže...

Da ne pricamo o smijesnom "blicu", nepostojanju IR pomocnog svjetla za focus i slicnim stvarima.

Fokusiranje na mobitelu je gotovo jednako lutriji + sporo i neprecizno.

koji smijesni blic? ima bljeskalicu jednaku kao i kompakti, nista losiju

i koristi crveno svjetlo za fokusiranje btw...

evo sam sto se senzora tice, vecina kompakta koristi senzore velicine 1/4"-2/3", na n8 je 1/1.83" sto je jako blizu najvecim senzorima na kompaktima i vece od vecine njih

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 11:23 (grimyHR).
17 godina
Nokia – kraj za MeeGo

LOL Arfulle... up pardon... grimmy

Nemoj da te tko cuje...

... bit cu ja i gori!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.6.2011 11:25 (tnakir).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nokia – kraj za MeeGo

Ljudi moji ovdje je tema kako Nokia prestaje s MeeGo a ne kamere mobitela, za to bi bilo bolje otvorit neku temu pa raspravljajte.

Inace slažem se da je N8 trenutno najbolji mobitel za svakog tko želi kvalitetnu fotografiju. Em ima veci senzor, em ima više MP od dr.12 MP(makar to i ne uvjetuje kvalitetu),

em ima Xenon, a i Carl Zeiss-ova optika makar je više marketing mogla bi znacit bar da je staklo a ne plastika s pet ambalaže {#}
Naravno da su još posebni digitalci bolji od toga, ali ipak mislim da je neki jeftin digitalac (1000-2000kn) od prije kojih 2-3godine lošiji od N8.

Za usputno fotkanje i one koji ne pate za super fotke nit su neki eksperti na tom podrucju, taj mobitel može solidno zamjenit jeftin fotic.

Evo da se mene pita hocu li radije neki fotic od 2000kn sad + jeftiniji Android mob od 2000kn ili Nokiu N8 za 4000kn uzeo bi Nokiu bez prevelikog razmišljanja.

Ako vam je stvarno do daljnje rasprave o tome, otvorite temu jer kamera na Nokiji nema nikakve veze sa prestankom proizvodnje Nokija s MeeGo-om.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
tnakir kaže...

moze se nositi sa VECINOM kompakta(vjerovatno sa svima od 5kkn pa na nize, a i sa mnogima skupljima) 

{#} - tvom ludilu nema kraja...

17 godina
alen-c kaže...

Ako vam je stvarno do daljnje rasprave o tome, otvorite temu jer kamera na Nokiji nema nikakve veze sa prestankom proizvodnje Nokija s MeeGo-om.

Da se u svakom topicu cvrsto drzi samo i jedino teme onda bi svaki topic umro u roku od odmah. Forum je tu da ljudi diskutiraju. Prica je krenula u ovom smjeru. Pricamo o foticima.

Da nastavim... kvaliteta slike na ovisi samo o velicini senzora vec i o samoj optici. Pa pogledaj samo koliki objektiv ima bilo koji najjeftiniji fotic, a pogledaj koliki imaju mobiteli.

Neznam jel Nokia ima najbolji fotic kod mobitela niti me briga jer fotic na mobitelu ni ne koristim jer imam SLR, samo hocu reci su fotici na mobitelima za prvu pomoc. To sto imaju 12Mpix i slicno im nista ne pomaze.

... bit cu ja i gori!!!
17 godina
grimyHR kaže...

koji smijesni blic? ima bljeskalicu jednaku kao i kompakti, nista losiju

i koristi crveno svjetlo za fokusiranje btw...

evo sam sto se senzora tice, vecina kompakta koristi senzore velicine 1/4"-2/3", na n8 je 1/1.83" sto je jako blizu najvecim senzorima na kompaktima i vece od vecine njih

Joj daj. Uhvatio si se ko pijan plota jednog uredjaja koji je iznimka, a ne pravilo.

Ja pricam generalno, a generalno je fotkanje na mobu prilicno lose iskustvo.

Slazem se da je prednost moba to sto ga imas uvijek, a isto tako brijem da je fotkanje na mobu samo cista nuzda.

Izjave da bi netko prije kupio mob koji ima bolji fotic nego onaj koji ima vece smartphone mogucnosti je totalna glupost jer ponavljam, smijesno je biti fasciniran time.

16 godina
protjeran
toliku velicinu imaju jedino i iskljucivo radi mehanizma, a ne radi optike koja je mozda malo veca od one n8
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice