Microsoftova automobilska sedmica

poruka: 19
|
čitano: 3.374
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoftova automobilska sedmica".
17 godina
neaktivan

Treba ustrijelit ovu ekipu iz marketinga - siluju tu sedmicu gdje god stignu. Zašto nisu nazvali Windows automobile Vista, ili mobile OS Windows Phone Vista.

Kladim se da Vista talibani imaju odgovor. Ili barem misle da ga imaju.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Glavno da je i KIA tu. KIA rulz!!!!

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Microsoftova automobilska sedmica

Nije m jasno što želiš reći. Ukoliko će ovo biti nova Windows CE platforma vjerujem da će naći jako dobru primjenu u automobilima i smatram to kao iznimno dobru stvar. Zašto da autoproizvođači  daju ogromne novce za razvoj softwarea ako im to nije osnovna djelatnost. Ovako dobiju kvalitetnu bazu od Mircosofta, koju modificiraju po želji i dobiju izvrstan gotovi proizvod.

Herbalife
17 godina
neaktivan

BSOD pri brzini od 130 km/h mi prvi pada na pamet, ma koliko se trudio da ne. :)

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 11:12 (Danny_HR).

15 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam koliko vas ovdje ima neka prava iskustva s MS embedded sustavima, ali to uopće nije loš koncept. Dapače. I dajte ljudi molim vas zaboravite analogiju s punokrvnim desktop sustavima - nisu to iste stvari.

@Danny_HR:

Sigurno se neće nikad koristiti za bilo što što je nužno za osnovno funkcioniranje primarnih sustava u automobilu, ali kao OS za npr. bilo koji tip budućih carputer sustava (audio/video posustavi, navigacija, telefoniranje, ...) definitivno ima prođu.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
17 godina
neaktivan
Ma ja se malo šalim, naravno.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ma ja se malo šalim, naravno.

Znam. Smijeh

Ali duboko sam uvjeren da bi se našlo dosta persona koje bi te mogle ozbiljno shvatili, pa sam imao potrebu te trollove srezati odmah u startu.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
16 godina
neaktivan

Kao što je danas normalno programirati aplikacije za mobitele, tako će za par godina biti normalno programirati aplikacije za automobile.

Vjerojatno nećemo moći puno prčkati po kontroli auta zbog sigurnosnih razloga, ali sigurno ćemo imati pristup senzorima.

Jedva čekam :)

17 godina
vexx5555 kaže...

Glavno da je i KIA tu. KIA rulz!!!!

Već se ugrađuje u novi KIA Sorento (4 incha touch screen), istina da je stara verzija(kolko se to može nazvati starom verzijom) i mali ekran, ali bar nešto :))

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 11:52 (dado2202).
15 godina
neaktivan
Ne kužim ali zbilja ne kužim zašto nisu pokrpali WP7 da bude na razini ostalih smatphone OS-ova ili čak i bolji, već forsiraju kampanjom nešto što svi zanju da nije gotov proizvod. Mislim jedna tvrtka s takovim rezimeom si baš to ne bi smjela dopuštat, ili očito imaju novaca ko blata pa mogu radit što žele ?
http://www.basketballhoopjam.com

0 0 hvala 0
17 godina
Danny_HR kaže...

BSOD pri brzini od 130 km/h mi prvi pada na pamet, ma koliko se trudio da ne. :)

I to je bolje od onoga sto se desavalo prije par godina mercedesovoj S (mislim da je bila S) klasi - jednom liku se na njemackoj autocesti pri 200+ km/h ugasila SVA elektronika, ukljucujuci i svjetla, a vozio je nocu.

17 godina

Windows nije za 'Mission critical' zadatke u automobilu, za to je zaduzen softver i hardver u ECU jedinici.

15 godina
neaktivan
imacek kaže...

Kao što je danas normalno programirati aplikacije za mobitele, tako će za par godina biti normalno programirati aplikacije za automobile.

Vjerojatno nećemo moći puno prčkati po kontroli auta zbog sigurnosnih razloga, ali sigurno ćemo imati pristup senzorima.

Jedva čekam :)

Misliš da nećemo moći prčkat po kontrolama? Čekaj jailbreak verzije od kojekakvih dev timova... Izlanuo se Pa kad vidiš modanih automobila čudo jedno...Stojiš na semaforu, a pored tebe tip u makini ne drži volan nego joystick, a lik iza tebe šizi jer ne može iskoristit punu snagu nitro pogona koji je kupio zajedno s odgovarajućim appom na nekom sivom app storeu...

16 godina

Ah velike vijesti kao da nitko nikada nije ugradivao racunalo u atuo :))

Konacno su se i prozivodaci toga sijetili malo serijski gurnuti.... cisto me zanima koliko ce nadoplata biti?

0 0 hvala 0
17 godina

Zagrebacki tramvaj "vozi" na XP-u.

Biljezim se sa stovanjem...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Zagrebacki tramvaj "vozi" na XP-u.

Bolje i to nego windows ME

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
16 godina
neaktivan

Nije KIA nego NISSAN...

MBO: Gigabyte EP35-DS3P, CPU: C2D 7200 2.53GHz, MEM: OCZ Platinum XTC 1000MHz 2x2GB kit, HDD: 2x500GB Seagate, 2x750GB Samsung, 1x640GB Samsung, KUĆIŠTE: TT Armor, PSU: OCZ GameXtream 700W, VGA: Power
17 godina
XIII kaže...

Nije KIA nego NISSAN...

Vjerovatno je mislio na sliku iza gdje su nabrojani proizvođači koji će koristiti sustav. Ford, Kia, Nissan ...

Herbalife
14 godina
neaktivan

j**esh to... kad mi se smrzne komp tj windowsi, opsujem, restartam i gonjam dalje...

ajd zamisli da se voziš 170km/h po autoputu, stisneš kočnicu lagano... i odjednom pop-up

"Internal Error 2908. Could not register component

STOP 0x0000000A (0xBFD14AAC, 0x000000FF, 0x00000000, 0x8000F67C)
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL"

:D

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.10.2010 10:29 (enloz).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice