Da, to mi je kasnije palo na pamet da koristi DX za DirectInput, Sound i ostalo.
Al opet, pobijamo domagojevu izjavu da DX do 9.0 ne valja - nije DX samo render, tu su i ove ostale funkcije.
A gle, to je greska s moje strane, DX je kolekcija API-ja, dok je OGL API za renderiranje 2D i 3D grafike. Ponajprije mislim na D3D kad to dvoje "usporedujem". Kao sto Ranko kaze, nije bezveze OGL bio prevladavajuci do ~2003.
Prvo je 2003. MS napustio OGL board pokazujuci time da vise nemaju interesa za daljnu buducnost OGL-a. Onda su 2005. na SIGGRAPH-u i WinHEC-u na svojim prezentacijama ostavili dojam kao da Vista vise nece nativno podrzavati OGL (iskljucivo preko DX layera -> zbog backward kompatibilnosti, sto rezultira drasticnim padom performansi). Naravno, nastala je panika sto je rezultiralo migracijom velikog broja programera na DX. Kad je Vista konacno izasla, pokazalo se da je to ipak bila laz i da ce OGL ostati nativno podrzan. No, steta je vec bila ucinjena i povjerenje u OGL je bilo masovno potreseno.
Hrpa programera je presla na DX (D3D), a kad imas programere, imas i igre, kad imas igre imas i igrace, a kad imas sve to imas i proizvodace hardvera s kojima tijesno mozes razvijati tehnologiju -> procvat DX-a i danas je DX (D3D) de facto standard.
Srecom, pojavio se Valve, pa bi stvari mogle sjesti na svoje mjesto.