Kraj za Core 2 Quad Q6600

poruka: 44
|
čitano: 6.238
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj za Core 2 Quad Q6600".
16 godina
neaktivan
RE: Kraj za Core 2 Quad Q6600
Egregični kaže...
Jason Bourne kaže...
Egregični kaže...

i5 se vjerojatno neće ni pojaviti. odgođen je, a na njegovo mjesto uskaču 32nm modeli u kombinaciji s GPU-om.

Jeli ti znaš nešto što mi ostali ne znamo?
Već ranije su odgođeni do q3/2009 zbog velikih zaliha p45 čipseta.
na više mjesta na netu se spominje da se vjerojatno neće ni proizvoditi u 45nm već u 32
 A što znači ono u kombinaciji s GPUom
16 godina
neaktivan

a to bi onda moglo znacit da bi ostali processori poput Q9550 sto mi je sad sljedeci za kupit mogli pojeftinit... pa u tome ima i dobrog i loseg...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Jason Bourne kaže...
Egregični kaže...
Jason Bourne kaže...
Egregični kaže...

i5 se vjerojatno neće ni pojaviti. odgođen je, a na njegovo mjesto uskaču 32nm modeli u kombinaciji s GPU-om.

na više mjesta na netu se spominje da se vjerojatno neće ni proizvoditi u 45nm već u 32
 To ti znači da osim CPU-a na sebi ima i GPU (procesor i grafička zajedno)
17 godina
neaktivan

cini mi se da ce moj Q6600 u mojoj kanti jos dosta vremena kuacat :)

16 godina
neaktivan

Bas steta za Q6600 bas sam ga mislio kupit.Mršti se

17 godina
neaktivan
uljez kaže...

Bas steta za Q6600 bas sam ga mislio kupit.Mršti se

Prodam ti ga za 2000kn
jer je antikvitetNamigiva

Q6600 3,33Ghz Corsair Dominator 4X1gb 1120mhz XFX 8800GTS 512mb
16 godina
neaktivan

~ Zar i ti sine Intelu?

Vlasnik Q6600 i brutalan CPU, stavis i clockas a cijenovno opet prihvatljiv i s dobrim cache-om za igranje ;) Q66004life

EP35-DS3 // Q6600@3.0GHz 1.2875V // Zotac AMP2 GTX260 OC // 2x2OCZ Platinum XTC @ 1069MHz 2.1V // HD Hitachi 500 gig 32 MB cache
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja cu svog čuvat kojih 50-etak godina pa ču ga onda prodat kao oldtajmera :P

Intel Q6600 @ 2,8 + BigTyphoon 120 Asus P5K-E/WIFI-AP 2GB 800 MHz Kingston Asus EN9600GT WD 320GB Antec Sonata III 500
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
Jason Bourne kaže...
Egregični kaže...
Jason Bourne kaže...
Egregični kaže...

Neče biti CPU+GPU.Nego CPU+GPU-controler.To znači da če proc osim jezgri imat i grafički kontroler.Grafički kontroler inače ima NORTHBRIDGE.A i5 če vijerojatno odgodit baš zbog tog kontrolera(ISTO JE NAPRAVIO I AMD).Jer u 45nm proizvodnom procesu je vrlo teško ugurat dvije jezgre,memorijsko kontroler i grafički kontroler.Tako da če intel (baš kao amd)pričekati dostupnost 32nm proizvodni proces(ŠTO JE PUNO JEFTINIJE I LAKŠE).
MICROMAN
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2009 23:27 (microman).
16 godina
neaktivan
microman kaže...
pinkskin kaže...
Jason Bourne kaže...
Egregični kaže...
Jason Bourne kaže...
Egregični kaže...

Neče biti CPU+GPU.Nego CPU+GPU-controler.To znači da če proc osim jezgri imat i grafički kontroler.Grafički kontroler inače ima NORTHBRIDGE.A i5 če vijerojatno odgodit baš zbog tog kontrolera(ISTO JE NAPRAVIO I AMD).Jer u 45nm proizvodnom procesu je vrlo teško ugurat dvije jezgre,memorijsko kontroler i grafički kontroler.Tako da če intel (baš kao amd)pričekati dostupnost 32nm proizvodni proces(ŠTO JE PUNO JEFTINIJE I LAKŠE).
 Što radi taj grafički kontroler???
17 godina
neaktivan
Jason Bourne kaže...

Što radi taj grafički kontroler???
 Pa kao sto mu i samo ime govori kontrolise rad graficke karte... on se brine o radu graficke na hardverskom nivou i time rasterecuje operativni sistem koji inace komunicira sa grafickom preko upravljackog programa (driver) sluzbenog proizvodjaca graficke...

U globalu intelu je cilj integristati citav nortbridge u cpu.. poceli su sa memorijskim kontrolerom, a evo sad hoce i sa grafickim...
Sve što možeš sad ostavi za kasnije
16 godina
neaktivan

Q6600 je na tržištu već 2.5 godine...zar ste očekivali da će se proizvoditi 10 godina?

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

već 2.5 godine na tržištu, ali najviše se kupovao u zadnjih godinu dana.   Zato izgleda da je tako malo vremena vani.

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alen kaže...
 Pa kao sto mu i samo ime govori kontrolise rad graficke karte... on se brine o radu graficke na hardverskom nivou i time rasterecuje operativni sistem koji inace komunicira sa grafickom preko upravljackog programa (driver) sluzbenog proizvodjaca graficke...

U globalu intelu je cilj integristati citav nortbridge u cpu.. poceli su sa memorijskim kontrolerom, a evo sad hoce i sa grafickim...
WTF?  to je bio kao sarkastični komentar ili?
Umm ne, ne brine se o radu grafičke, i ne rasterećuje operativni sustav... nego jednostavno smanjuje latenciju, integrirajući PCI-E kontroler (tj. put koji treba procesoru do PCI-E sabirnice) i time povećava performanse. Sad sitnice poput toga da je za moderne grafičke kartice čak i relativno "spori" AGP bio dovoljan, i da većina grafičkih performansi nema puno veze sa sabirnicom ne spriječava njih da pokušavaju to čim prije nagurat u procesor...

a GPU na procesoru? mislim budimo ozbiljni, ima netko tko očekuje grafičke performanse veće od današnjih G31, G35 chipseta?  Nama koji ovdje diskutiramo to nije od nikakve važnosti jer svi doma imamo 4870X2 ili GTX295 jel' tako?

zivio q6600, dugo nas je služio... najpopularniji mainstream quad-core... and that's saying something :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2009 13:54 (Lightning).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice