iPad - 260 dolara

poruka: 43
|
čitano: 5.989
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad - 260 dolara".
15 godina
iPad - 260 dolara

ja mislim da je proizvodna cijena još niža jer dobiju rabat na količinu,neki tvre da kad kupiš imac da toliko dođe i pc kad kupiš u komonentama,kad naprimjer kupujete auto što bi vas došlo jeftinije da ga kupiteu dijelovima ili u kompletu

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPad - 260 dolara

Najskuplji pojedinačni dio je zaslon, 9,7-inčne dijagonale i razlučivosti 1024*768 točaka kojega proizvodi LG i stoji 65 dolara po komadu, a uz njega odmah ide u Wintekov multitouch modul koji stoji 30 dolara. kućište i svi dijelovi stoje 32,50 dolara, NAND Flash memorija 29,50, baterije kapaciteta 6600 mAh 21 dolar, te je sve ostalo neka „sića“.

to sve skupa 260 dolara ... a pregrizena jabuka sa zadnje strane 240 dolara ...

ima smisla ..

- Mjenjam Logitech G9x za Kone, DeathAdder ili Copperhead -
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 18:38 (rebelsy).

12 1 hvala 0
17 godina
RE: iPad - 260 dolara

Software koji to sve pogoni ušao je u uređaj po duhu svetom, iako neki kažu da onih 300 programera koji su na njemu radili rade za solidne plaće, ali to su vjerojatno samo zli jezici.

I nedajbože da neka firma radi nešto radi profita, a ne da bi nas učinila sretnima

16 godina
rebelsy kaže...

Najskuplji pojedinačni dio je zaslon, 9,7-inčne dijagonale i razlučivosti 1024*768 točaka kojega proizvodi LG i stoji 65 dolara po komadu, a uz njega odmah ide u Wintekov multitouch modul koji stoji 30 dolara. kućište i svi dijelovi stoje 32,50 dolara, NAND Flash memorija 29,50, baterije kapaciteta 6600 mAh 21 dolar, te je sve ostalo neka „sića“.

to sve skupa 260 dolara ... a pregrizena jabuka sa zadnje strane 240 dolara ...

ima smisla ..

Razvoj, marketing Smijeh, skladiste, shipping... ima tu jos dosta varijabli u racunici

17 godina
neaktivan

Da, a Bug košta nekih cca 15 kn kad izađe iz tiskare. A koliko je na kioscima? :)

16 godina
protjeran
Slavo kaže...

Da, a Bug košta nekih cca 15 kn kad izađe iz tiskare. A koliko je na kioscima? :)

mislim da nisi u pravu, mozda se i varam, ali mislim da bug tiskanje ne kosta puno manje od prodajne cijene nego da zaraduju prvenstveno od reklama, ali opet kazem, mozda se varam.

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
Ostatak cijene koju plaćaš je zapravo novac koje je Apple već potrošio da vas uvjeri da kupite taj uređaj.
17 godina
iPad - 260 dolara

Tih 260$ su za Samsung, LG i jos neka kineska tvrtka. Po ovoj racunici Apple zaradjuje vrlo malo, ne vise od 100-150$ zato sto u ceni od 499$ je presmetan PDV kao i maloprodajna marza.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Iskreno, ocekivao sam da je ta cijena dosta manja, kad se doda sta je vec spomenuto - razvoj softwarea i samog uredjaja brojka sigurno dodje vrlo blizu prodajne cijene.
Po tom pitanju apple sigurno ne dere vise od drugih, no velika razlika je u tome da ce jedan prosjecan korisnik ipada nakon kupnje samog uredjaja jos podosta para ostaviti u appstoreu, dok npr. HP treba maksimizirat zaradu od samog uredjaja pa je cijena djelova njihovog slatea vrlo vjerovatno jos manja.
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Slavo kaže...

mislim da nisi u pravu, mozda se i varam, ali mislim da bug tiskanje ne kosta puno manje od prodajne cijene nego da zaraduju prvenstveno od reklama, ali opet kazem, mozda se varam.

Definitivno nema zarade od prodaje ali definitivno ne košta ni blizu za koliko se prodaje. Radim u izdavaštvu i sa tiskarama i znam koliko se kreću cijene. To što ti Tisak pojede 35-40 posto zarade je stvar za drugu diskusiju. ;)

16 godina
neaktivan
iPad - 260 dolara

Komu se cijena ne sviđa slobodno može kupiti dijelove po cijeni od 260$, sastaviti sve dijelove sa lemilicom, instalirati Windowse 7, upakirati to u škartoc te ostatak života živjeti u uvjerenju kako je dobro postupio izradivši iPad sam umjesto da mu ga sastavljaju u tvornici te pokazavši tim grdosijama u Appleu tko je tu gazda i da oni neće musti novce iz njega.

If a program actually fits in memory and has enough disk space, it is guaranteed to crash. If such a program has not crashed yet, it is waiting for a critical moment before it crashes.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
grimyHR kaže...
Slavo kaže...

varaš se! iako treba uzeti u obzir onih par postova prije. Znači u slučaju bugua treba platiti novinare, marketing...

Ko drugom jamu kopa trećom šlajdra!
16 godina
neaktivan
iPad - 260 dolara

Sve je to Ok, samo što se nigdje ne spominju troškovi R&D-a kao ni investicije koje je Apple imao zahvaljujući iPadu (A4 procesor-nove tvornice-negdje oko 3.mil$).

Kad bi se svi ti troškovi uračunali u cijenu koštanja došli bi do znatno veće cifre.Nevinašce

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
iPad - 260 dolara

Mislim da apple dosad namakao dovoljno love da isplati kompletan R&D iPada. Nisu oni ubogi siromasi pa da zato bude cijena proizvodnje x 2 = prodajna cijena.

Doduše, treba platit silni marketinški stroj - kad bi bili iskreni, mislim da bi omjer broja zaposlenika u marketingu i broja programera bio zanimljiv Smijeh

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 20:27 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPad - 260 dolara
a proizvodna cijena grafičkih kartica koje nezaposleni klinci plaćaju od 1000 do 5 tisuća kuna je maksimalno 100 kuna.
A.

0 5 hvala 0
17 godina
iPad - 260 dolara

ako je direktan trosak materijala i proizvodnje 260 dolara .. 500 usd za kupca je djabe! pitanje je zaradjuje li ista apple s tom cijenom .. 

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPad - 260 dolara

Ljudsko tijelo vrijedi cca $4,50 ako računamo samo materijale od kojih se sastoji.

http://www.coolquiz.com/trivia/explain/docs/worth.asp

Moj PC  
2 2 hvala 1
16 godina
neaktivan

ako se ne varam, ps3 je sonyju u pocetku jedva pokrivao troskove proizvodnje, nemas brige da bi si apple to dopustio.. mislim da su dosta fer s tim ipadom, ali samo za pocetni model, ovi svi kao "jaci modeli" imaju prenapuhanu cijenu s obrzirom sto nude u odnosu na pocetni model.. ako ce bit para na ljeto, bilo bi lijepo nabavit jedan

17 godina
neaktivan
diletant kaže...

Ljudsko tijelo vrijedi cca $4,50 ako računamo samo materijale od kojih se sastoji.

http://www.coolquiz.com/trivia/explain/docs/worth.asp

This value is, however, subject to change, due to stock market fluctuations.

Since the studies leading to this conclusion were conducted by the U.S. and by Japan respectively,

it might be wise to consult the New York Stock Exchange and the Nikkei Index before deciding when to sell! :)

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
17 godina
neaktivan

Neka Apple zaradi 50 dolara po iPadu (IMHO se radi i o vecoj cifri). Koliko ih je ono prodano do sad? 100 000? pomnozite to sa 50. voila :D

17 godina
Jopa123 kaže...

Neka Apple zaradi 50 dolara po iPadu (IMHO se radi i o vecoj cifri). Koliko ih je ono prodano do sad? 100 000? pomnozite to sa 50. voila :D

5 mil$, pa to je mesecna smetka za struju, telefon i internet za Apple.

15 godina
neaktivan
Jopa123 kaže...

450 000 ih je prodano do predstavljanja iPhone OS 4

16 godina
neaktivan
artfull kaže...
a proizvodna cijena grafičkih kartica koje nezaposleni klinci plaćaju od 1000 do 5 tisuća kuna je maksimalno 100 kuna.

Promašio si samo jedno 1000% ;)  - "According to our sources, nVidia achieved a 25% yield with A2 silicon, coming up with around 24-26 functional dies per wafer. This puts the cost of a single chip into the $208 range  - LINK
Znači samo procesor za Fermi dođe 208$, sad na to dodaj cijenu 1.5 GB memorije, PCB-a, hladnjaka, konektora i dobivaš cijenu negdje od pola prodajne.

16 godina
iPad - 260 dolara

I kila pšenice je 1.20 kn, pa opet svi kupuju kruh od 8 kn...

Zna se da je u tu cijenu od 500 dolara uključen i novac za razvoj svega toga, jer u tvornicama ne rade volonteri... isto tako vrijednost dijelova jednog procesora ili ssd-a je vjerojatno par kuna, a opet se prodaju za tisuće kuna (krajnji potrošač plaća razvoj tehnologije)...

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Goc kaže...
artfull kaže...

Promašio si samo jedno 1000% ;)  - "According to our sources, nVidia achieved a 25% yield with A2 silicon, coming up with around 24-26 functional dies per wafer. This puts the cost of a single chip into the $208 range  - LINK
Znači samo procesor za Fermi dođe 208$, sad na to dodaj cijenu 1.5 GB memorije, PCB-a, hladnjaka, konektora i dobivaš cijenu negdje od pola prodajne.

Nezgodno dok se proces ne uhoda ... svakako sam karikirao, hvala na ispravci. al pola prodajne je i tu sigurno samo u extremnim slučajevima. Koliko vidim ATI jeve high end kartice su daleko profitabilnije dijelom zahvaljujući boljem proizvodnom procesu.

A.
17 godina
marko009 kaže...

ako se ne varam, ps3 je sonyju u pocetku jedva pokrivao troskove proizvodnje, nemas brige da bi si apple to dopustio.. mislim da su dosta fer s tim ipadom, ali samo za pocetni model, ovi svi kao "jaci modeli" imaju prenapuhanu cijenu s obrzirom sto nude u odnosu na pocetni model.. ako ce bit para na ljeto, bilo bi lijepo nabavit jedan

varaš se , u početku je sony bio u popriličnom minusu na svakoj konzoli ..

17 godina
protjeran
MacAddict kaže...

Sve je to Ok, samo što se nigdje ne spominju troškovi R&D-a kao ni investicije koje je Apple imao zahvaljujući iPadu (A4 procesor-nove tvornice-negdje oko 3.mil$).

Kad bi se svi ti troškovi uračunali u cijenu koštanja došli bi do znatno veće cifre.Nevinašce

Apple ne proizvodi ipad, uostalom kao ni iphone. Rade ga kinezi, foxconn. u ovu cijenu je uračunan i njihov rad. Obzirom da je operacijski sustav modificirani iphone OS, sumnjam da su i tu troškovi bili veliki. Kao što je netko već napisao, 260 dolara košta ipad, a 240 dolara troše da te uvjere kako ga trebaš kupiti :) Vjerujem da su razvoj otplatili već s prvih 350 tisuća prodanih uređaja.

17 godina
iPad - 260 dolara

Neki ljudi ovdje spominju ogromnu cijenu razvoja iPad-a.

Nes ti razvoja.

Povecas iPhone, i etot ga na!

- Psiho246
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...
The_Goc kaže...

Nezgodno dok se proces ne uhoda ... svakako sam karikirao, hvala na ispravci. al pola prodajne je i tu sigurno samo u extremnim slučajevima. Koliko vidim ATI jeve high end kartice su daleko profitabilnije dijelom zahvaljujući boljem proizvodnom procesu.

Koriste isti proizvodni proces u TSMC-u. High end kartice čine vrlo mali udio u ukupnoj prodaji, zarada dolazi u volumenu, tj u karticama nižeg i srednjeg segmenta. Ati se kroz nekoliko zadnjih generacija drži provjerene formule: razviju optimizirain čip za srednju klasu, što otpadne (iliti okljaštre čip) ide dolje, a za višu jednostavno upare dva čipa. Oni su, također, imali problema s prelaskom na 40nm, (4670, ako me sjećanje dobro služi) iz kojeg su naučili o ograničenjima TSMC-ovog proizvodnog procesa pa su iste anticipirali prilikom dizajna serije 5000. Iste probleme je, naravno, imala i nvidia, ali netko je tamo odlučio ići glavom kroz zid pa što bude. Posljedice smo svi vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 23:43 (Egregični).
17 godina
iPad - 260 dolara

Glupo mi je sve to oko troškova pojedinog proizvoda, proizvođač ima svoju računicu ti svoju tj. koliko zadovoljstvo ti predstavlja posjedovati taj uređaj i sl. Ako mislite da ćete jeftinije proći ako sastavljate iz dijelova npr. TV u svom dvorištu, niko vam ne brani, ali morate znati da se korporacije koriste ekonomijom obujma i da imaju niske troškove po jedinici proizvoda koji su za svakoga od nas nedostižni...

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice