iPad 2 – četiri Starčevića (i više)

poruka: 245
|
čitano: 27.323
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad 2 – četiri Starčevića (i više)".
14 godina
neaktivan

Kad kažem da je osnovna cijena korektna, onda mislim da u Europi košta oko 3700 kuna, koliko je 500€, dok je kod nas neznatno skuplji. S tim da će ih u Njemačkoj prodati nekoliko desetaka tisuća komada, a kod nas jedva stotinu. Cijene je s SAD-om nelogično uspoređivati, budući da je njihova ekonomska slika potpuno drugačija, te je njima isto tako teško kupovati softver i hardver, jer im je cijena osnovnih životnih potreba, poput komunalija, zdrastva, školstva i drugih stvari enormno visoka.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: iPad 2 – četiri Starčevića (i više)
Persona non grata kaže...
grimyHR kaže...

my point is:

ipad(i svi android based tableti) ne treba nikome, mozes ga zeljeti, mozes ga kupiti, ali ti ne treba, jer nema prakticne korisne svrhe, praktican je jedino za zabavu

istina, moze se koristiti za rad, ali za to nije praktican i za to uvjek postoje bolja rjesenja

isto tako se moze za razbijanje zidova koristiti mali cekic od pola kile, ali je za to daleko bolje rjesenje macola od 5+kg, il samo ja tako mislim?

Ne bi se baš složio s tim.

Isto tako možeš reći smartphonovi su samo za zabavu. Sve što trebaš da telefoniraš je stara nokia.

Ili električni podizači su samo za zabavu - ja imam golfa jedinicu i mogu isto otvorit prozor!

A i nekome zabava drugom je posao.

nije isto

smartphone je mobitel koji moze VISE

ipad i slicni su tableti koji mogu MANJE

znaci apsolutno suprotna situacija

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

nije isto

što više?

što manje?

po čemu  je suprotno?

16 godina
protjeran
grimyHR kaže...

nije isto

što više?

što manje?

po čemu  je suprotno?

smartphone je mobitel sa dodatnim mogucnostima, a "tablet"(ipad i ostatak) je tablet PC sa smanjenim mogucnostima, znaci dvije suprotne situacije

sta tu imam objasnjavati, nemoj se praviti glup

15 godina
protjeran
no tengo dinero kaže...
linuxjuzer kaže...
no tengo dinero kaže...
linuxjuzer kaže...
CroVandal kaže...

Znaci ja kad sam u bircu nesmijem izvaditi iphone ako me netko zove zato sto je to preseravanje!? Koje gluposti! Ako nosim stolni komp u gepeku od auta i pocnem ga slagati na terasi onda cu biti sasvim normalna osoba zato sto je stolni komp puno bolji i ima bolje performanse!??

Ne bih vjerovao,ali laptopi postoje već prilično dugo..kome je 2-3,5 kg na ramenu "previše" i cvili kako je to puno..e taj se preserava...taj je curica,a ne čovjek.Ja po 9 sati dnevno furam 17,3 na ramenu,nije ugodno,ali to je cijena posla,a ne pomodarstva..

Nisu svi jaki kao ti, pa da mogu Hp pavijana nosti okolo. Nema sto pravo musko, a dobro dodje kao i kao trening.

jel to tvoj argumenat???..HP Pavilion(proguglaj malo značenje) zgrabi i sažvaće svakog i-shita u svojoj klasi..Da nisi retard,shvatio bih da govorim o nečemu drugom,a ne čisto fizičkoj snazi..Spominjem razmaženost današnjih poluljudi koji se preseravaju za kg tu i tamo..mogu misliti kako se sa ženama snalaze,jer ipak žene teže 50kg pa nadalje{#}....i to ono-početno žensko..Tako je,dobrodođe kao trening..barem ne djelujem kao pomodni mačak ..

Za mene je retard onaj koji tegli laptop od 17.3.Osim sto je mazohista, a uz to se jos osjeca kao muskarcina.Probaj shvatiti da je nekom ( meni nije) iPad bas oni sto mu treba.

Moraš shvatiti da za neke poslove nema alternative i ja bi da uhvatim tablet i idem sa njim obaviti redovne poslove ispao smiješan svojim klijentima i suradnicima.Govorim o ozbiljnom poslu,a ne nečemu za što se pokušava stvoriti potreba.Laptop je jasno definirana kateogorija sa kojom se radi KONKRETAN I CIJELOVIT posao.Istina,privatni posao je mazohizam do bola,ali ne može svatko biti isključena mozga dok radi za drugog predefinirane poslove..Tk oje tebe uopće spomenuo???Jel tu postoji neki i-virus ili što??? Ja kad govorim,govorim sa svog aspekta i svoje kategorije poslova..Vi tablet-omani se trpade u svaku konstrukciju..Fućka mi se što to tebi treba,jednostavno me ne zanimaš.Da radiš kategoriju poslova koje ja radim,itekako bi retardirano vukao 17,3,a ja bi ti natovario i 18,4 na ramena,pa radi nešto ozbiljno,a ne tu prodavati maglu,kako se tvoj posao može jedno raditi na tabletu..i to nužno i-Padu...e svaša je počelo hodati ovom planetom...{#}{#}

17 godina
grimyHR kaže...

smartphone je mobitel sa dodatnim mogucnostima, a "tablet"(ipad i ostatak) je tablet PC sa smanjenim mogucnostima, znaci dvije suprotne situacije

Imas neki konkretan model za preporucit? Dakle, neki tablet koji je lagan, jednostavan za koristenje, i da ima vise mogucnosti od iPada...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
15 godina
linuxjuzer kaže...

Vi tablet-omani se trpade u svaku konstrukciju..Fućka mi se što to tebi treba,jednostavno me ne zanimaš.Da radiš kategoriju poslova koje ja radim,itekako bi retardirano vukao 17,3,a ja bi ti natovario i 18,4 na ramena,pa radi nešto ozbiljno,a ne tu prodavati maglu,kako se tvoj posao može jedno raditi na tabletu..i to nužno i-Padu...e svaša je počelo hodati ovom planetom...{#}{#}

Ti se trpaš u thread o stvari koja ti u životu ne treba.

Malo se primiri. Prvi si počeo vrijeđati čovjeka a sad nešto pametuješ. Izgleda da si jako ljut na ipad.

16 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
grimyHR kaže...

Imas neki konkretan model za preporucit? Dakle, neki tablet koji je lagan, jednostavan za koristenje,  i da ima vise mogucnosti od iPada...

za posao ili za igranje?

15 godina
grimyHR kaže...
SupremeCommander kaže...
grimyHR kaže...

Imas neki konkretan model za preporucit? Dakle, neki tablet koji je lagan, jednostavan za koristenje,  i da ima vise mogucnosti od iPada...

za posao ili za igranje?

za kombinaciju. jer na ipadu mozes i jedno i drugo.

16 godina
protjeran
Ezio kaže...
grimyHR kaže...
SupremeCommander kaže...
grimyHR kaže...

za posao ili za igranje?

ne moze, obavljanje posla na ipadu nije prakticno, vec sam dao usporedbu s macolom, ipad je smece kad je posao u pitanju

ovakav tablet pomete pod njime:

http://us.toshiba.com/computers/laptops/portege/M780/available-models

14 godina
neaktivan
Ezio kaže...

za posao ili za igranje?

{#}

zar te nisu uvjerili već do sad da iPad ne možeš koristiti za posao? Osim ako ti je posao piti kavu na špici. {#}

17 godina
Ko voli nek izvoli. Sam kupujte i guštajte to kaj ste si kupili.
Može mi netko molim Vas objasnit kakvu to memoriju ugrađuju da košta 800 kn 16 GB?
Interesantno je kak jedan dojde 3.845 kuna, isti model sa 32 GB stoji 4.645 kuna, a model sa 64 GB ide od 5445 kuna.
16 na 32 je dodatnih 16 po 800 kn i onda još 800 kn za dodatnih 32 GB.
Znači u 32 GB modelu memoriju vrednuju 800 kn 16 GB dok u 64 modelu 400 kn 16 GB.
15 godina
grimyHR kaže...
Ezio kaže...

ne moze

Može. Po starom običaju sve gledaš samo iz svoje perspektive.

14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ne moze, obavljanje posla na ipadu nije prakticno, vec sam dao usporedbu s macolom, ipad je smece kad je posao u pitanju

Aha to zato jer ima slikicu sa natpisom "Built for business? Pih kako se Stevo nije sjetio toga.

A da i teži je preko 3x pa valjda je zato pogodniji za nositi.

Da da i baterija mu traje up to 4.86h.

Zasigurno top business model.

Na mojem HP-u traje baterija duplo više od toga btw.

16 godina
neaktivan
Ezio kaže...

za posao ili za igranje?

{#}

zar te nisu uvjerili već do sad da iPad ne možeš koristiti za posao? Osim ako ti je posao piti kavu na špici. {#}

Moja tata ga koristi -.-..............AutoCAD, PDF (prije je imo hrpu nezgodnih kataloga koje je moro nonstop pokazivat, laptop mu prespor bio da bi cekao da se upali), QuickOffice, GPS (cesto putuje, vrlo cesto)

Ne kazem da to ne moze na laptopu (mada je sporije, treba mu bit dostupan, upaljen) ili na nekom Android tabletu, dapace, ali kazem, moze se koristit za posao :)

I will follow.....
15 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
no tengo dinero kaže...
linuxjuzer kaže...
no tengo dinero kaže...
linuxjuzer kaže...
CroVandal kaže...

Znaci ja kad sam u bircu nesmijem izvaditi iphone ako me netko zove zato sto je to preseravanje!? Koje gluposti! Ako nosim stolni komp u gepeku od auta i pocnem ga slagati na terasi onda cu biti sasvim normalna osoba zato sto je stolni komp puno bolji i ima bolje performanse!??

Ne bih vjerovao,ali laptopi postoje već prilično dugo..kome je 2-3,5 kg na ramenu "previše" i cvili kako je to puno..e taj se preserava...taj je curica,a ne čovjek.Ja po 9 sati dnevno furam 17,3 na ramenu,nije ugodno,ali to je cijena posla,a ne pomodarstva..

Nisu svi jaki kao ti, pa da mogu Hp pavijana nosti okolo. Nema sto pravo musko, a dobro dodje kao i kao trening.

jel to tvoj argumenat???..HP Pavilion(proguglaj malo značenje) zgrabi i sažvaće svakog i-shita u svojoj klasi..Da nisi retard,shvatio bih da govorim o nečemu drugom,a ne čisto fizičkoj snazi..Spominjem razmaženost današnjih poluljudi koji se preseravaju za kg tu i tamo..mogu misliti kako se sa ženama snalaze,jer ipak žene teže 50kg pa nadalje{#}....i to ono-početno žensko..Tako je,dobrodođe kao trening..barem ne djelujem kao pomodni mačak ..

Za mene je retard onaj koji tegli laptop od 17.3.Osim sto je mazohista, a uz to se jos osjeca kao muskarcina.Probaj shvatiti da je nekom ( meni nije) iPad bas oni sto mu treba.

Moraš shvatiti da za neke poslove nema alternative i ja bi da uhvatim tablet i idem sa njim obaviti redovne poslove ispao smiješan svojim klijentima i suradnicima.Govorim o ozbiljnom poslu,a ne nečemu za što se pokušava stvoriti potreba.Laptop je jasno definirana kateogorija sa kojom se radi KONKRETAN I CIJELOVIT posao.Istina,privatni posao je mazohizam do bola,ali ne može svatko biti isključena mozga dok radi za drugog predefinirane poslove..Tk oje tebe uopće spomenuo???Jel tu postoji neki i-virus ili što??? Ja kad govorim,govorim sa svog aspekta i svoje kategorije poslova..Vi tablet-omani se trpade u svaku konstrukciju..Fućka mi se što to tebi treba,jednostavno me ne zanimaš.Da radiš kategoriju poslova koje ja radim,itekako bi retardirano vukao 17,3,a ja bi ti natovario i 18,4 na ramena,pa radi nešto ozbiljno,a ne tu prodavati maglu,kako se tvoj posao može jedno raditi na tabletu..i to nužno i-Padu...e svaša je počelo hodati ovom planetom...{#}{#}

Nemam iPad ni Mac , ali zato ne kenjam na sve sto Apple radi.Vrijedjas ljude i nazivas ih curicama, pa se stvarno zapitaj sto to hoda po planeti.Svaka tema o Apple i evo tebe sa svojim kenjama. Imas gadnih problema , a za to nije kriv iPad.Eh, da gdje sam ja spomenuo da se moj posao moze raditi na iPadu?
I'll see you on the dark side of the moon
17 godina
nine kaže...

mislim da bi sva ova rasprava oko iShita bila puno blaža da se fanboyi ne briju da je apple izmislio svaki k.. tableti su postojali davno prije ipada, iso kao što su i smartphoneovi postojali prije iphona i mp3 playeri prije ipoda.

Istina, postojali su prije ali zašto su tek svjetsku slavu stekli kada se u igru uključio apple i predstavio ih tržištu?  Zar je moguće da nitko u njima nije vidio potencijal niti je mogao tržištu ponuditi funkcionalan uređaj do applea.

Očito u industriji imamo jednu kreativnu i vidovitu firmu i hrpu debila koja tek nakon appleovog uspjeha kreću njihovom stazom ...

14 godina
protjeran

Koji beskorisni komad elektronike (ne samo apple-svi pad-ovi).

$this->db->where->('I don't have a clue');
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 14:13 (Bypass).

2 3 hvala 0
17 godina
grimyHR kaže...

Moze nesto sto ne tezi 2.5kg i ne kosta 15000 kn+?  Recimo da mi treba sa igranje...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
protjeran
SupremeCommander kaže...
grimyHR kaže...

Moze nesto sto ne tezi 2.5kg i ne kosta 15000 kn+?   Recimo da mi treba sa igranje...

samo je 2kg i ne kosta ni blizu 15kkn

ja se prepirem s ljudima koji tvrde da je ipad dobar za posao, posto je igracka ipad je sasvim dovoljan za igranje

jedino sta su za igranje od ipada daleko bolje prijenosne konzole tipa nds 3ds i sl

ima manjih, laksih i jeftinijih tableta sa usporedivim hardverom i windowsima kao i na ovom, al ovog sam dao kao primjer jer ima i tipkovnicu, i za razliku od ipada moze biti praktican za poslovno koristenje

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 14:26 (grimyHR).
14 godina
neaktivan

Vidim korist od jednog iPada jedino za zabavu (glednje filmova, nikako igranje) na malo duljem putu, za rad, nikako, osim ako radiš preko neke online platforme pa ti je browser dovoljan, ali opet unos teksta postaje problem (kucanje po ekranu nije baš produktivno kao po pravoj tastaturi). Ako kupite iPad iz tog razloga nećete čuti dvije loše od mene, ali ako vam je glavni interes u kupnji iPada 2 pokazati da imate para i da ste "bolji" od drugih onda...

Što se tiće cijene komentar je: užas užasa... Preskupo. (Tu sada vi pronađite krivca (država, uvoznici, distributeri, cijena barela...) jer ga ja ne planiram ni izdaleka kupiti)

Ja sam i dalje za ovaj model: posao se obavlja na desktop računalu, na putu na laptop računalu, a potencijalna čitanje knjige ili gledanje filma u vlaku/busu/avionu na tabletima. Naravno iPad nije jedini tablet pa i stoga tu dalje možemo nastaviti raspravu koji tablet izabrati... Meni bi Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb bio sasvim dovoljan...

Anti-Apple inc. koalicija
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Mora se priznati Appleu da je doista izveo mini revoluciju s iPadom u računalnoj povijesti. Ovaj forum to do dokazuje. Preko 5 stranica poruka i mišljenja o iPadu. A vijest je objavljena pred par sati. Sto će tek biti do navece. I svaki drugi dan tako. Očito ima veliki značaj i interes za njega. Nisam primjetio da ijedan drugi informaticki proizvod izaziva ovolike rasprave i pozornosti. :) Sto se tiče same cijene malo prevelika, ali posto konkurencija ne nudi nista funkcionalnije i jeftinije kod nas, imaju pravo na to. Sudeći po prodaji većini ipak nije previše.
Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pad-ovi:

Ne možeš ga staviti u džep. Ne možeš raditi neki ozbiljan posao jer nema tipkovnicu, a ni moć.

Možeš ga nositi u ruci ili u nekoj pederuši kao modni mačak.

Služi za ku*rčenje po raznim špicama, za pokazivanje prijateljima kako si kul i igranje igrica.

Za sve ostalo tu su dekstop računala, laptopi, odnosno ozbiljne stvari.

Pa sad, ako vam ne odgovara istina, ne možete si ga priuštiti kao statusni simbol, ili ste jednostavno zombi-fanboy, slobodno klikajte na thumb down.

Hvala.

$this->db->where->('I don't have a clue');

10 2 hvala 0
17 godina

Za igranje, igranje uz dekagrame :P  Ima zanimljivijih stvari

od starih novih 'izuma' applea..

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 14:38 (kunof00).
14 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Mora se priznati Appleu da je doista izveo mini revoluciju s iPadom u računalnoj povijesti. Ovaj forum to do dokazuje. Preko 5 stranica poruka i mišljenja o iPadu. A vijest je objavljena pred par sati. Sto će tek biti do navece. I svaki drugi dan tako. Očito ima veliki značaj i interes za njega. Nisam primjetio da ijedan drugi informaticki proizvod izaziva ovolike rasprave i pozornosti. :) Sto se tiče same cijene malo prevelika, ali posto konkurencija ne nudi nista funkcionalnije i jeftinije kod nas, imaju pravo na to. Sudeći po prodaji većini ipak nije previše.

iPad je najznačajniji gotov proizvod u IT industiji još od pojave prvog osobnog računala.

17 godina
Bypass kaže...

Pad-ovi:

Ne možeš ga staviti u džep. Ne možeš raditi neki ozbiljan posao jer nema tipkovnicu, a ni moć.

Možeš ga nositi u ruci ili u nekoj pederuši kao modni mačak.

Služi za ku*rčenje po raznim špicama, za pokazivanje prijateljima kako si kul i igranje igrica.

Ista se rasprava vodila i kad se pojavio iPhone, pa danas vise nitko ne smatra da je iPhone, Desire ili Galaxy S samo za kurcenje... {#}

Iako isto tako nemaju tipkovnice, ni snage, ne mozes ih koristit za nis ozbiljno, cak ni filmove ne mozes gledat jer imaju mali ekran. A prosjecan smartphone niti ne stane u dzep jer je prevelik i moras ga nosit torbici i pederusi... I da, kostaju preko 4k kuna...

15 godina
neaktivan

iPhone stane u đep bez beda :P

14 godina
neaktivan
Sinatra kaže...
alen-c kaže...

iPad je najznačajniji gotov proizvod u IT industiji još od pojave prvog osobnog računala.

Nebi se baš složio. Puno je korisniji npr. izum laptopa... Sa laptopom ipak konkretno nešto i možeš napraviti. Na prezentaciju sigurno nećeš nositi iPad... Da si umjesto proizvoda konkretizirao i iskoristio riječ gadget ili igraćka onda bi se dalo raspravljati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 14:57 (Stazh).
15 godina
Stazh kaže...
 Da si umjesto proizvoda konkretizirao i iskoristio riječ gadget ili igraćka onda bi se dalo raspravljati.

a šta ti je to igraćka?

14 godina
neaktivan

Stvar sa kojom se igram ili na kojoj se igram.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice