Internet Explorer 9

poruka: 336
|
čitano: 83.120
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9".
17 godina
neaktivan
Re: Internet Explorer 9

Aha, a ne kužim, pa ti govoriš o zakrpama kao problemu monopolističkog ponašanja, ne ja. Zbunio si se?

Dakle, ako IE9 i jest prisilio korisnika na instalaciju zakrpi, to je sasvim normalno i logično. Nije problem Microsofta što je dio korisnika s ukradenim Windowsima pa ne instaliraju nikakve zakrpe iz straha da im ne "pukne crack" - to je idiotizam uzrokovan lopovlukom, a za posljedicu ima nezaštićen i nenadograđen sustav. Redovito nadograđivan sustav uglavnom ne traži zakrpe prije instalacije IE9.

Ali što je to s monopolističkim ponašanjem? Što ti smeta? Što IE9 traži zakrpe na sistemu?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 10:59 (naxeem).
15 godina

Neznam koji je krivac,ali mi je Chrome brzi i to puno,a postoji li koji nacin jer sam probao reinstalirat ga i nije pomoglo.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

čovjek je instalirao sve ponuđene zakrpe za winse, IE itd, font na ffu je i dalje dlakav, tada instalira IE9 final, font na ffu je lijep kao i na IEu...

gdje je zakrpa za font? tko iskorištava mono...

koliko puta moram napisati?

naxeem kaže...

Aha, a ne kužim, pa ti govoriš o zakrpama kao problemu monopolističkog ponašanja, ne ja. Zbunio si se?

Dakle, ako IE9 i jest prisilio korisnika na instalaciju zakrpi, to je sasvim normalno i logično. Nije problem Microsofta što je dio korisnika s ukradenim Windowsima pa ne instaliraju nikakve zakrpe iz straha da im ne "pukne crack" - to je idiotizam uzrokovan lopovlukom, a za posljedicu ima nezaštićen i nenadograđen sustav. Redovito nadograđivan sustav uglavnom ne traži zakrpe prije instalacije IE9.

Ali što je to s monopolističkim ponašanjem? Što ti smeta? Što IE9 traži zakrpe na sistemu?

dakle iz pretpostavke da juzer ne instalirava apdejte izvlačiš zaključke da meni nešto smeta, ukoliko si to želio naglasiti i uputiti me zadnje upitne rečenice su suvišne

http://www.youtube.com/user/Anarchitektur
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 11:15 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
(s)izgoreo kaže...

evo jednom juzeru ffa se javlja problem sa fontovima, čovjek je apdejtao na IE9 i sada su fontovi u ffu sređeni i rade iako je čini se po ranijim postovima poinstaliravao sve zakrpe za winse ietc... imaš pravo resistance is futile...

istina...

šta je da je, od kad sam stavio ie9 na laptop, fontovi u svim browserima su isti

a kad sam ga maknuo odmah sam primjetio razliku između ff i chrome-a, dok mi je sa ie instaliranim font bio dobar

i od onih fixeva jedan nisam mogao instalirat, kao da je već na lapu (možda zbog sp1), a drugi mi je samo preko update-a skinulo

prije su mi bili malo onako mutni, ali sam navikao na to pa mi nije smetalo...

no dosta o firefoxu ovdje... {#}

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

čovjek je instalirao sve ponuđene zakrpe za winse, IE itd, font na ffu je i dalje dlakav, tada instalira IE9 final, font na ffu je lijep kao i na IEu...

gdje je zakrpa za font? tko iskorištava mono...

koliko puta moram napisati?

To je nemoguće. Očito je da se radi o čovjekovom subjektivnom dojmu o izgledu fontova i (auto)sugestiji. Ako i jest razlika, znači da nije instalirao zakrpu za fontove. Možda zakrpa nije dio redovnih zakrpi pa je trebao skinuti ručno.

Meni su fontovi u FF 4 beti izgledali ružno - nisu bili zaglađeni, nego oštri, pucketavi i ružni - ali u FF 4 RC su odlični, bez ikakvih zakrpi.

Eh da, i dalje ne vidim ništa vezano uz monopolis...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 11:09 (naxeem).
16 godina
(s)izgoreo kaže...

čovjek je instalirao sve zakrpe za winse, IE itd, font na ffu je dlakav, tada instalira je IE9 final, font na ffu je lijep kao i na IEu...

gdje je zakrpa za font?

-nije zakrpa za font, nego aktivira ClearType (koliko puta sam već napisao cleartype?).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

To je nemoguće. Očito je da se radi o čovjekovom subjektivnom dojmu o izgledu fontova i (auto)sugestiji. Ako i jest razlika, znači da nije instalirao zakrpu za fontove. Možda zakrpa nije dio redovnih zakrpi pa je trebao skinuti ručno.

Meni su fontovi u FF 4 beti izgledali ružno - nisu bili zaglađeni, nego oštri, pucketavi i ružni - ali u FF 4 RC su odlični, bez ikakvih zakrpi.

Eh da, i dalje ne vidim ništa vezano uz monopolis...

kako ne vidiš, može li mozilla mijenjati/krpati MSove fileove/propuste pod pretpostavkom da je moja predpostavka točna... jedino instalacijom novog IEa ff bi mogao raditi kako spada, ballot screen je tada suvišan što se tiče IEa jer da drugi browser radi kako spada IE mora biti instaliran...

dosta mi je spekulacija...

matija656 kaže...

istina...

šta je da je, od kad sam stavio ie9 na laptop, fontovi u svim browserima su isti

a kad sam ga maknuo odmah sam primjetio razliku između ff i chrome-a, dok mi je sa ie instaliranim font bio dobar

i od onih fixeva jedan nisam mogao instalirat, kao da je već na lapu (možda zbog sp1), a drugi mi je samo preko update-a skinulo

prije su mi bili malo onako mutni, ali sam navikao na to pa mi nije smetalo...

no dosta o firefoxu ovdje... {#}

dakle i to smo razriješili fontovi su bili zamućeni jer nisi uspio instalirati zakrpu za aktiviranje cleartypa, međutim ti sad tvrdiš kako si skinuo IE i kako ti fontovi nakon toga opet loše izgledaju, jesam li dobro shvatio (podcrtano) ili sam kreten?

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2011 11:31 ((s)izgoreo).
16 godina
(s)izgoreo kaže...
...

dosta mi je spekulacija...

-potvrđuješ upravo suprotno.

-što bi FF trebao krpati? UPALI ili UGASI ili PODESI CLEARTYPE. wtf, pa to je opcija jednako kao glasnoća zvuka.

-IE ju je samo reaktivirao ako je bila isključena. Tad to bi ih EU komisija trebala kazniti, jer radi izmjene na sistemu bez znanja (obavijesti) korisnika, dok je sama opcija pravo korsnika da ju koristi po želji. To je stvarno bezobrazno, monopolistiški .. i pomalo smiješno. Možda je kriv AMD ili nVidia?

-Možda je sam korisnik isključio cleartype pa se čudio dlakavosti fonta na lošoj rezoluciji? ...

Možda, možda je sad MS koristeći monopolizam, vezao cleartype s IEom? Vidi pod display...

15 godina
(s)izgoreo kaže...

dakle i to smo razriješili fontovi su bili zamućeni jer nisi uspio instalirati zakrpu za aktiviranje cleartypa, međutim ti sad tvrdiš kako si skinuo IE i kako ti fontovi nakon toga opet loše izgledaju, jesam li dobro shvatio (podcrtano) ili sam kreten?

tako je, jedan update kad sam stavljao na lap je pisalo "this update is not aplicable to your computer" a drugi se je sam preko update-a

ovaj prvi koji nisam mogo stavit je valjda ie sam stavio prilikom svoje instalacije, ali da, od instaliranja ie-a fontovi u svim browserima su isti, nema promjene u izgledu ili mutnoći

i nakon maknjivanja ie-a fontovi postali drugačiji, ne da su loše izgledali nego se je vidjela mala razlika u izgledu, al kako sam navikao nije mi smetalo...

sad je sve uredu

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-potvrđuješ upravo suprotno.

-što bi FF trebao krpati? UPALI ili UGASI ili PODESI CLEARTYPE. wtf, pa to je opcija jednako kao glasnoća zvuka.

-IE ju je samo reaktivirao ako je bila isključena. Tad to bi ih EU komisija trebala kazniti, jer radi izmjene na sistemu bez znanja (obavijesti) korisnika, dok je sama opcija pravo korsnika da ju koristi po želji. To je stvarno bezobrazno, monopolistiški .. i pomalo smiješno. Možda je kriv AMD ili nVidia?

-Možda je sam korisnik isključio cleartype pa se čudio dlakavosti fonta na lošoj rezoluciji? ...

Možda, možda je sad MS koristeći monopolizam, vezao cleartype s IEom? Vidi pod display...

{#}  ispričavam se, kreten sam, idem na pivu i sorry na glupostima, još jednom {#}

16 godina
(s)izgoreo kaže...
..ispričavam..

- nije je potrebna isprika (nit je prihvaćam). Potrebna je rasprava o takvim sitnicama, ako postoji problem, možda i rješenje... jer može biti i MSovo sranje.

(Ali nije ni MS kriv za sva zla na svijeu.)  Trenutno više gluposti radi Adobe nego MS, dok je količina nametnika strašna...

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- nije je potrebna isprika (nit je prihvaćam). Potrebna je rasprava o takvim sitnicama, ako postoji problem, možda i rješenje... jer može biti i MSovo sranje.

(Ali nije ni MS kriv za sva zla na svijeu.)  Trenutno više gluposti radi Adobe nego MS, dok je količina nametnika strašna...

imaš pravo, ali prenapuhujem, lovim se za sitnice i od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam, evo sad sam još i patetičan, bolje da ostavim ovu temu ako ništa drugo onda barem za kasnije

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

imaš pravo, ali prenapuhujem, lovim se za sitnice i od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam, evo sad sam još i patetičan, bolje da ostavim ovu temu ako ništa drugo onda barem za kasnije

Jel mogu ono boldano staviti kao potpis? Neces traziti autorska prava?  {#}

Ako niste dio rješenja onda ste ... kolumnist!
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jel mogu ono boldano staviti kao potpis? Neces traziti autorska prava? {#}

moja su sranja open source a autorskih prava se odričem, što se mene tiče možeš ih zalijepiti za čelo i pod autora napisati Lazo

16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-zaključak? do sad otkriveni bug IE9ke se manifestira kao loš font u ff. {#} ... (ovo može na zločestu?).

btw: čini mi se da je 'dlakavosti' slova zaslužan cleartype, to je dio updatea (ne IEa).

U pitanju je DirectWrite koji je deo Direct2D.

A DirectWrite koristi i ClearType.

Hotfixi za DirectWrite i Direct2D se skidaju preko WU ili ručno.

Sa finalnom verzijom IE9 nisu došli nikakvi hotfixi za DirectWrite.

http://baguje.com/author/icecold/
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Inače, netko je spomenuo skrolanje dok je miš iznad Flasha - to ne radi ni u Firefoxu 4 i logično je ako Flash podržava skrolanje kao oblik kontrole.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Internet Explorer 9
Zna li iko zašto ie9 nesprema login informacije, na većini stranica me niti ne pita za spremanje, a i kad me pita i ja stisnem da on naravno neupamti ništa? Instalacija je friška, sve default postavke.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Onaj problem sa BUG-forumom kad bi se sve centriralo poceo se pojavljivati i na ostalim forumima (I u IE i u Chrome). Ne znam da li je do IE9 no na poslu (5 racunala) i na laptopu na kojima nije instaliran IE sve je u redu.

0 0 hvala 0
15 godina
Commodore kaže...

Onaj problem sa BUG-forumom kad bi se sve centriralo poceo se pojavljivati i na ostalim forumima (I u IE i u Chrome). Ne znam da li je do IE9 no na poslu (5 racunala) i na laptopu na kojima nije instaliran IE sve je u redu.

taj problem nema nikakve veze sa ie9 (876) nego je problem bio u forum tehničarima koji su se malo poigrali css kodom{#}

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
protjeran
sisko93 kaže...
Commodore kaže...

taj problem nema nikakve veze sa ie9 (876) nego je problem bio u forum tehničarima koji su se malo poigrali css kodom{#}

Zanimljivo da su se danas s tim poigrali i na Index.hr i na XDA.

Sad mi se smrznuo tab tu na Bugu. Ubio ga u procesima i ostali rade.

15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Jos jedna zanimljivost:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
sisko93 kaže...
Commodore kaže...

Onda mi moraš objasnit zašto mi se to javljalo na Ubuntuu i Firefoxu... {#}

15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Commodore kaže...
sisko93 kaže...
Commodore kaže...

Nemam pojma, niti mi je jasno zasto se dogadja na windowsima. cudna slucajnost u dva dana na 3 foruma. Linux nisam palio. Just asking.

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
naxeem kaže...
Commodore kaže...
sisko93 kaže...
Commodore kaže...

Nemam pojma, niti mi je jasno zasto se dogadja na windowsima. cudna slucajnost u dva dana na 3 foruma. Linux nisam palio. Just asking.

Evo, Domagoj je davno potvrdio da je webmaster napravio grešku - dakle trolaš, opet. {#}{#}

{#}(nisam te prijavio za ban, ovo je šala, ali...:P)

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 11:52 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Ok, instalirao. Ako postoji savršenstvo i blaženstvo brzog surfanja, onda je to IE9. Ne trza ni ne glitcha, sve radi kako treba i još bolje i brže. Točka.

RAMONES forever!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Juzer kaže...

Ok, instalirao. Ako postoji savršenstvo i blaženstvo brzog surfanja, onda je to IE9. Ne trza ni ne glitcha, sve radi kako treba i još bolje i brže. Točka.

Savrsenstvo ce biti kada dodaju bolji bookmark manager koji ce se sinhronizirati sa bookmarksima koje si stavio, recimo, na hotmail ili gdje vec kao sto to radi Opera.

RSS je nezgrapan i zelim(o) bolju podrsku za skripte. Za "manekene" valja staviti podrsku za razne skinove i dide mide. Password manager ne radi kako spada.

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Juzer kaže...

Savrsenstvo ce biti kada dodaju bolji bookmark manager koji ce se sinhronizirati sa bookmarksima koje si stavio, recimo, na hotmail ili gdje vec kao sto to radi Opera.

RSS je nezgrapan i zelim(o) bolju podrsku za skripte. Za "manekene" valja staviti podrsku za razne skinove i dide mide. Password manager ne radi kako spada.

Sve je to vrlo moguće. I meni savršeno nebitno. Ja samo surfam, čitam vijesti, gledam video, tu i tamo download ponečega, forumašim, itd. Juzer. Cijelo to vrijeme sve 4 jezgre mi rade koristan posao 100%, RAM je zapunjen 116% lol, i uz sve to IE9 apsolutno leti. Oduševljen sam, iskreno. Neću čak ni favorite bacat nazad lijevo, to je stvar navike, isto ko ribboni na novom Office-u, danas nebi znao drugačije. Prilagodi se ili umri heh. Čak mi ne smeta ni to što su tabovi u istoj liniji sa address bar-om, kužim shemu, ono, optimalno korištenje prostora. Definitivno like. {#}

RAMONES forever!
17 godina
Internet Explorer 9

Moze mi neko reci gdje se u IE9 namjesta da se uvijek pokrece u "private modu"?

THX {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
djigibao kaže...

Moze mi neko reci gdje se u IE9 namjesta da se uvijek pokrece u "private modu"?

THX {#}

http://www.simplehelp.net/2011/01/24/how-to-make-internet-explorer-9-beta-always-run-inprivate-browsing-mode/

Skrolaj do šestog koraka.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
Commodore kaže...

- problem nije IE. Kao da TV optužuješ za izbor programa (by Đelo H.)..

Commodore kaže...
..

.. kao i sve teorije zavjere, ovo je klasičan način 'skupljanja dokaza', kad 'čudne slučajnosti' postanu 'dokaz'. Po tojm principu, Gadafi može optužiti IE za revoluciju.

Internet, trzanje, prikaz neke stranice.. -zar nikome nepada napamet da ne mora biti stvar browsera, OSa, ili kompletnog računala pa ni linije do ISPa? Može biti i na 'drugoj strani'. Ili do bilo koje karike u lancu. Obično je najslabija karika korisnik (gledajući ukupni broj korisnika, ne forumaše u temi jer nisu prosječan korisnik).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice