Pa s obzirom na sve nove mogučnosti i opcije (ruku na srce ali ova verzija je ipak dosta unaprijeđena u odnosu na Int.Exp.7), bilo je i za očekivati da će biti promovirana sa novim Windows 7, a usput rečeno i ova Beta 2 istog sasvim fino radi u sklopu Pre Realise Win7 koje smo poskidali (kako tko), tako da konkretno kod mene Win7 Ultimate sa novim Explorerom radi sasvim dobro i stabilno, a sam Explorer ima zbiljam neke zgodne fore...npr. prikaz nekih web stranica u kompatibilnom modu itd., itd....Mislim da će Win7 ipak polućiti puno veći uspjeh već u samom startu u odnosu na Win Vistu !!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slažem se da je IE8 unaprijeđen sa opcijama ali isto tako ima toliko bugova i jako loše radi ono što mu je osnovna namjena, rendanje stranica. Pokrenite samo http://acid3.acidtests.org/ uspije ostvariri samo 12 bodova! Uz totalni raspad strancice, a to je trebao biti IE koji se drži standarda!
Što se Acid testa tiče - ovo je ipak samo beta. Neka odgađaju koliko kog žele, ali ja bih uistinu volio da puna verzija bude ispolirana i nabrijana do maksimuma. Ako se to dogodi nebi me čudilo da se puno onih koji su pobjegli od Internet Explorera vrate opet na njega.
Buducnost Internet Explorera je nikakva ma kakav on bio i imat ce sve manji postotak u udjelu preglednika, pa ko bi se jos pametan vracao s Firefoxa ili Opere natrag na Explorer to stvarno nema smisla i tak stvari stoje htio ko to priznati ili ne a tu je i Chrome koji ce postati sve bolji pa imate jos jedan izbor tak da Internet Explorer ce zavrsit izgubljen u gustoj sumi okruzen vukovima iz koje nema povratka!!!
Ako nekoga zanima, izašao je Release Candidate 1 za Windows Internet Explorer 8.
Linkovi:
IE 8 RC1 for Windows Server 2003 SP2 64-bit Edition or Windows XP Professional 64-bit Edition
IE 8 RC1 for Windows Vista and Windows Server 2008
IE 8 RC1 for Windows Vista 64-bit Edition and Windows Server 2008 64-bit Edition
Ja nemogu skinuti IE 8 s tog linka, kad kiliknem na dowload ništa se ne dogodi. Koristim Operu i Firefox pa jeli to možda do toga (nemogu koristit IE 7 jer me nevalja, kada ga idem otvorit pokazuje mi neki eror)?
Ja iz Opere skinem IE8 s ovih linkova bez problema.