a sta da prijavi?(vozio sam se zg taksijem 1+godine svaki dan vise puta NIKAD racun nisam dobio, dok su neki dan na telki vrsili kakti provjeru i gle cuda ispali su veci sveci od samoga pape)
ljudi na neki nacin pokusavaju prezivjeti jer je ocigledno siromasnom koji nema hrpu love ili podrske iza leda jako tesko uspjeti/probiti se, evo moj prijatelj je pokusao drzati pizzeriju (koja je do tada uspjesno poslovala i placala sve uredno jer je vecinu stvari "potrosni materijal" nabavljao s strane bez pdv-a(citaj jeftinije, pobogu nije ga ukrao platio ga je kao i svi ostali nekom drugom hrv. radniku)) i nakon fiskalizacije imao je 8 radnika i svi od reda zene i djecu, naravno izdrzo je par mjeseci dok mu nisu nestali svi novci zbog drzavnih nameta inspekcija i raznih cudesa koja je nakon doticne fisk. morao jos vise placati, takoder i jos novi nameti radi toga! prodao prostor koji je platio 120,000kn za 20,000 drugome kad je dosao kraj...super nema sta eno ga sad radi kao obicni radnik "picaros" kod drugoga! stvarno ohrabrujuce za sve koji nesto zele postici svojim trudom i radom!
ovo je malo offtopic no ta nasa cudesna fiskalizacija ne donosi u neuredenim drzavam nista dobro koliko god ona bila dobro razvijena! amen!lp
Ja uredno sve prijavim. Ne može mi netko naplatiti uslugu/proizvod s PDV-om i onda taj PDV trpati sebi u džep. To je direktna krađa ne samo od države, nego i od svih građana RH. Novac koji ide u obrazovanje, za zdravstvo, kulturu, poticaje...
I sad mi ti ulijećeš s tom pričom kako je tvoj frend lupež uništen jer je jadan morao platiti sve što i drugi (koji nisu uništeni). Očito mu pizza baš nije bila toliko dobra.
A ne staneš malo i ne zapitaš se što se sve moglo učiniti od novca koji je on za to vrijeme pohlepno trpao u svoj džep?