Hrvatska pošta pokrenula servis ePošta

poruka: 28
|
čitano: 13.583
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hrvatska pošta pokrenula servis ePošta".
17 godina

ahaha

topla voda, al ajde, sad mozes poslat email kuvertom.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 14:20 (Ante).

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni je poštar ostavio tiskan letak za ovo (ne, nisu ga dostavili e-poštom). pročitam ja to i još se ne mogu odlučiti bih li se smijao ili plakao. da nije skrivena kamera? {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Hrvatska pošta pokrenula servis ePošta
Ajar kaže...

meni je poštar ostavio tiskan letak za ovo (ne, nisu ga dostavili e-poštom). pročitam ja to i još se ne mogu odlučiti bih li se smijao ili plakao. da nije skrivena kamera? {#}

nisam još ništa vidio.. u cemu je stvar? :)

Acta, non verba.
15 godina

to godinama obavlja mail i web banke nerazumjem zašto bi mi to danas radili prwko pošte osim ako nije neka manja naknada za obradu računa

unače mi to nema smisla

Ivan Stanic

0 0 hvala 0
15 godina
Truman kaže...

to godinama obavlja mail i web banke nerazumjem zašto bi mi to danas radili prwko pošte osim ako nije neka manja naknada za obradu računa

unače mi to nema smisla

a kako ti stižu računi?

Potpis!
13 godina
Ajar kaže...

meni je poštar ostavio tiskan letak za ovo (ne, nisu ga dostavili e-poštom). pročitam ja to i još se ne mogu odlučiti bih li se smijao ili plakao. da nije skrivena kamera?  {#}

Bas prije 2 mj je neki postar o tome pricao..kako im vec misle krasti radna mjesta..

ja
13 godina
protjeran
Ezio kaže...

a kako ti stižu računi?

Kakve veze ima kako mu stižu računi?

Sve veće firme u hr odavno nude da sam biraš hoćeš li računa dobivati u papirantom obliku ili na e-mail, tako da mi stvarno nije jasno što će ti neki posrednik kao Pošta u cijelom tom procesu?

Nude ono što je na tržišu već godinama, mejlovi i internet bankarstvo.

Majko mila koji likovi...

15 godina
bender_007 kaže...
Ajar kaže...

Bas prije 2 mj je neki postar o tome pricao..kako im vec misle krasti radna mjesta..

radnicima nesreća ali pošti spas. zapravo pošta kakva je u današnje vrijeme ne mora ni postojati osim za dostavu paketa. računi, pisma, razglednice, obavijesti...sve bi moglo ići e-mailom. jasno, nemaju svi uvjete za e-mail, ali pošti se obim posla može drastično smanjiti ako se ne trgnu. zapravo, koja je uopće svrha posredovanja pošte između recimo t-mobilea i korisnika? tko hoće da mu mailom dolazi račun za mobitel, zg holding itd...zašto bi to trebao ugovarati sa poštom?

Potpis!
11 godina
neaktivan

Ček malo, kaj ja to ovdje plačam da napravim posao umjesto njih? Pa može, popušio sam sve takve fore do sada, pa zakaj ne i ovu!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ne sa ovim ciljaju vratiti sebi posao a smanjitti broj radnika. postari ce ostat dilit reklame za minimalac i vjerovatno preko sudent servisa :)

ludonnjaHR
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...
...zapravo pošta kakva je u današnje vrijeme ne mora ni postojati osim za dostavu paketa. računi, pisma, razglednice, obavijesti...sve bi moglo ići e-mailom. jasno, nemaju svi uvjete za e-mail...

Samo pola Hrvatske ima pristup internetu, a od tih 50% samo ih se manji dio zna koristiti internetom. O internetskom bankarstvu da ne govorim. Osobno se već nekoliko godina služim internetskim bankartsvom.

Problem je što se na primjer uplatnice za račune moraju čuvati godinama kao dokazi (svatko tko gleda Potrošački kod zna o čemu govorim). Što ako mi krepa HDD (odnosno SSD) ili nekakav server? Jedno je plaćanje računa, a drugo je čuvanje računa. A papir je papir.

17 godina

Imalo bi smisla da nude neki email, da su uzeli google ili MS uslugu i da dijele ime.prezime@posta.hr ili tako nesto pa da nude takve usluge i usput placanje itd...

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Racuni za plin, struju, vodu, smece, kazne, paketi, itd... Sve ide i dalje u fizičkom obliku. Npr. dobis info na mail da nisi paket podigao (umjesto papirica obavijesti), a i mnogi placaju racune u pošti...

12 godina
neaktivan
DarK.xy kaže...

Racuni za plin, struju, vodu, smece, kazne, paketi, itd... Sve ide i dalje u fizičkom obliku. Npr. dobis info na mail da nisi paket podigao (umjesto papirica obavijesti), a i mnogi placaju racune u pošti...

zapravo svaki korisnik koji se odluci uci u taj eposta sistem moze birat hoce li da mu racuni dolaze mailom ili i dalje poštarom... i sad im je cilj skupit sto vise korisnika da privucu tcom, hep, i ostale da salju preko tog sistema(preko njih)... tcom i banke, cak i fina vec neko vrijeme imaju slicnu uslugu

ludonnjaHR
17 godina
neaktivan
DarK.xy kaže...

Od prije tjedan dana NIKAD VISE ista preko poste, tj HPa.

Gad iz HPExpressa pozvonil na ulazna vrata dvorista, ja mu otvoril vrata i krenul otkljucavati ulazna vrata kuce ocekujuci paket. Izidjem van, a ovog nigdje nema samo ceduljkica u sanducicu !!!????

Ali sada dolazi jos bolje... Paket je HPExpressom poslan u petak i "dostavljen" mi je u ponedeljak. Ja ga otisao podignut u utorak i SOK.  

Posta mi NAPLATILA lezarinu paketa od nekih 50lp  !!!!!??????

Halo!!!!! Nisu ga isporucili, u posti camio jedan dan i oni meni naplacuju lezarinu !!!!!??????? A slanje paketa (pisma) placeno 32kn !!!!!

NIKADA VISE HP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 godina
protjeran

Ne moraš se derat, i znaš kako ti vjerujem da je on pozvonio i iste sekunde nestao, ajde ne lupetaj.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gle, ako mu otvorim ulazna vrata to znaci da sam doma i mora me sacekat. Meni je trebalo 60 sek da dodjem, a jos bolje je da sam ga vidil kroz prozor kad je parkiral.
Ajde i da lazem, dal je uredu da platim lezarinu za jedan dan?
Ko budala sam cekal dobrih 20 min u redu, a o tome da je paket ostavljen u posti u kojoj nikada do sada nije ostavljan necu. Uz cekanje potrosio sam sigurno 20kn benzina.
Mjesecno sam ostavljal dobrih 1000kn posti i vise necu! Ima drugih koji su profesionalniji.
17 godina
neaktivan

Što ti nije jasno to što si platio ležarinu (što je svugdje u normalnom svijetu pod odbar dan) ili to da te poštar nece cekat 3 dana dok se ti iskobešljaš iz jazbine jer si nesposoban otkljucat jedna vrata?

12 godina
neaktivan
pasko21 kaže...

zapravo svaki korisnik koji se odluci uci u taj eposta sistem moze birat hoce li da mu racuni dolaze mailom ili i dalje poštarom... i sad im je cilj skupit sto vise korisnika da privucu tcom, hep, i ostale da salju preko tog sistema(preko njih)... tcom i banke, cak i fina vec neko vrijeme imaju slicnu uslugu

Ne samo oni(ok zavisi od firmi i općina) kod mene već skoro 2 godine mailom dolaze računi za hep, tcom, komunalno(voda i smeće), plin i općinu. Poštara vidim jedino kad jednom u 6 mjeseci donese račun za tv pretplatu jer ovi iz HRT-a imaju samo trajni nalog a ne dostavu mailom.

Ukratko zbilja ne vidim smisao tog servisa. Oni koji se koriste internet bankarstvom najvjerojatnije već koriste usluge dostave računa mailom. Oni koji ne koriste bankarstvo nemaju nikakve koristi od računa mailom jer moraju kupovat uplatnice da bi platili račune. A imati server samo zato da bi te mailom obavjestili da imaš neki paket nakon što je poštar ionako bio kod tebe i mogao ostavit papirić je blesavo(bar meni).

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.6.2014 20:58 (ddarknessfairyy).
13 godina

Funkcija poste ce se u slijedecih par godina iz temelja izmijeniti. Vrijeme fizickih pisama je definitivno za zalasku, salju ih valjda samo jos penzici koji se ne znaju koristiti e-mailom. Jedina djelatnost koja ce prezivjeti je dostava posiljaka, a i tu je konkurencija postala velika. Moraju siriti usluge na druga podrucja ako zele opstati. Jedini problem je sto to na kraju izgleda lagano komicno, pa tako danas u posti mozemo kupiti sve od igle do lokomotive.

No najvise me sokirao posjet jednom postanskom uredu u Freiburgu (Njemacka) prije par dana: Idem poslati pismo i nakon sto jedva pronađem poslovnicu, ulazim nesiguran da je to uopce posta jer na ponudi stoje lampioni, igre za djecu, cvijece i ostale sitnarije kao i u HR zadnjih godina. Vise me podsjeca na one stare "Sve po 13, 12,11 itd kuna" trgovine no na poslovnicu poste. Morao sam se dobro potruditi da uopce uocim salter za predaju pisama i posiljki. No meni sokantni dio price je sto je prije mene u redu stajao jedan stariji par koji je upravo ispitivao svjezinu RIBE prije no sto su je kupili!! Nakon toga sav zbunjen priupitam bi li mogao ovdje poslati jedno pismo i dobijem odgovor: "Pa naravno, mi smo posta!" Ovo je izgleda nova moda u EU, koja ce neminovno doci i u HR.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Fora je u tome što je "convenient". Svi računi su ti na jednom mjestu (čak i sva pošta ako i osoba koja ti šalje isto ima eBox) od kuda onda račune možeš prebacit na netbanking i platit. Bit će to zgodno kad se zahukta malo i kad bude više tih velikih kuća od koji zapravo redovno dobivamo račune. Ja trenutno nemam potrebu jer mi Vip skida direkt trajnim nalogom, a režije ionako gazda rješava. Kad budem vlastiti stan imao.... :)

-meh
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bill_jobs kaže...

Ne moraš se derat, i znaš kako ti vjerujem da je on pozvonio i iste sekunde nestao, ajde ne lupetaj.

često poštari umjesto da nose paket ostave samo žuti papirić s obavijesti, a više puta mi se desilo da ga ne ostave na vrijeme i da ostane dan ili dva do isteka roka za podizanje pošiljke a da mi tek tada ostave obavijest

17 godina
neaktivan
schwarz3108 kaže...
Ajar kaže...

nisam još ništa vidio.. u cemu je stvar? :)

ma jednostavno je: dođeš u poštu s pismom bez marke a kad te šalteraš/ica pita: "obično ili preporučeno?" ti samo kažeš. "e." {#}

15 godina
neaktivan

a

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2014 11:15 (james2).
17 godina

Pa sve mi je na jednom mjestu u e-mailu, stvarno nema svrhe ta ePosta.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
10 godina
neaktivan

Ovo je nešto što je gore od "franka i blokiranih", pošta uzme samo dvije kune,ok.. a Diners, Splitska banka i dr. uzimaju minimalno 30kn po transakciji. Katastrofa, pošta je treba sa bankama i ostalima sklopiti ugovore a ne da nas ovako deru, na nekima manjim računima mi je provizija veća od samog računa. HP kako vas nije sram.

Tomo Delač

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok svima. Imam kratko pitanje, mozda pisem u krivu temu, al isto je IT djelatnost, pa me zanima dal tko zna gdje bih mogao kreirat servis katalog? Ili je netko upucen? Eventualno na internetu dolazim do ove stranice, pa neznam koliko je provjereno to (service katalog) .. Hvala unaprijed za odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2015 9:21 (bubasvaba78).
15 godina
Drazen kaže...

Gad iz HPExpressa pozvonil na ulazna vrata dvorista, ja mu otvoril vrata i krenul otkljucavati ulazna vrata kuce ocekujuci paket. Izidjem van, a ovog nigdje nema samo ceduljkica u sanducicu !!!????

Malo offtopic, ali dobro si prošao. Meni neki dan lik iz Overseasa ostavio obavijest jer me navodno nije našao doma i to baš u vrijeme kad imam zabilježen poziv (od doma) prema Overseasu jer sam zvao da pitam gdje je moj paket koji je prije 50 sati prešao granicu. Puno brže stigne paket iz Argentine, Kanade ili Tajvana do Hrvatske nego od Hr Leskovca do ZG (kojih 10km). Na paketu je i broj telefona ali dostavljač te često ne nazove jer im telefon nije plaćen, kao da Overseasova usluga košta 5kn pa im je skupo platit poziv od 30 lipa(?) Hrvatski DHL nije puno bolji, njima paket dođe na carinjenje i onda te tek nakon 5 dana nazovu da ih ovlastiš za provođenje postupka. Kad sve zbrojiš pošta nije ništa lošija od naših parcel servisa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice