Nazvao sam t-mob sluzbu za korisnike, na spomen "pologa" s druge strane su me "cudno gledali"... Kad je napokon shvaceno o cemu pricam, receno je da to nije nikakav polog (ne nije), vec da je to samo 6 mjeseci placanja unaprijed, te da se nakon 6 mjeseci iznos vrati (dakle polog), jer tih 6 mjeseci isto treba redovito placati racune.
Ono zbog cega sam zvao je informacija dal bi ja morao ostavit neki iznos gotovine (polog).... tj dal bih "prosao" njihov sustav za provjeru platezne sposobnosti...
Takvu informaciju u sluzbi za korisnike nemaju, sto je sluzbenik "isao" dodatno provjeriti kod nadredenog. Naime, samo i iskljucivo djelatnici T-centra u kojem se zasniva ili produzuje pretplatnicki odnos, imaju mogucnost "provjere korisnika", te je na kraju odlucujuca procjena djelatnika T-centra, a na temelju dostupnih podataka koje ima u racunalu. Takoder, na SZK ne znaju koji su to "kriteriji, parametri, podaci, uvijeti, nazovite kako ocete", koji odlucuju o tome dal cete morati ostaviti dodatni iznos u gotovini (od 1200 do 2400 kn).
Sluzbenik me uputio da je jedini nacin otic u T-centar, cekat u redu, te na licu mjesta saznat dal ste platezno sposobni.
Meni se cini da T-mobileu uopce nije bed kaj se ovak ponasaju, dapace, kao da na taj nacin zele "podic" "svoj novi proizvod), kao... nije to za svakoga, samo za odabrane!
Btw. zao mi je ljudi koji su bezveze cekali u redu, a isto tako mi je zao ljudi koji su zavidni ili jednostavno ne mogu podnjeti konkurentski proizvod.
U svakoj temi o iphonu mora biti 50% postova kako uredaj ne valja, kako je preskup, pa cak do onih suludih kako mozemo kupovati iphone dok ima gladne djece. To me malo podsjeca na jednu drugu temu, "prostitucija i prostitutke" gdje npr covjek na forumu pita dal je tko koristio usluge, dal moze preporuciti, a javi se 200 ljudi koji moraliziraju, pljuju, pametuju itd... pitam se sto rade moderatori... ocito ne rade svoj posao ako im odgovara kako se rasprava odvija... Eto tako i sada s iphone-om, ja mogu pokrenut temu o kvaliteti ekrana na iphonu, a netko ce se javit i rec da ima ljudi koji nemaju za grijanje...
zasto je to tako? ili, zasto se takvi komentari ne javljaju u toj mjeri kad je npr rijec o novoj grafickoj kartici za koju takoder treba izdvojiti nemali iznos novaca? mozda da svi skupa malo vise radimo na sebi, a ne na drugima...???
pozdraf
p.s. ne koristim iphone niti cu ga koristiti, no potpuno razumijem cekanje u redu i izdvajanje nekoliko 1000 kn za uredaj... svi mi imamo neke zelje, slabosti, potrebe... a cime su iste potaknute to je nasa stvar... i da se o tome raspravlja na BUG forumu (a BUG je ipak neki "informaticki casopis, a ne neki "krscanski list itd"...
bilo bi lijepo kad bi moderatori sustavno brisali i "kaznjavali" forumase koji se daju toliko slobode da drugima drze slovo o moralu i sl...