Hladan tuš: 2.400 kn pologa za iPhone!

poruka: 173
|
čitano: 27.219
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hladan tuš: 2.400 kn pologa za iPhone!".
17 godina
neaktivan

Nazvao sam t-mob sluzbu za korisnike, na spomen "pologa" s druge strane su me "cudno gledali"... Kad je napokon shvaceno o cemu pricam, receno je da to nije nikakav polog (ne nije), vec da je to samo 6 mjeseci placanja unaprijed, te da se nakon 6 mjeseci iznos vrati (dakle polog), jer tih 6 mjeseci isto treba redovito placati racune.

Ono zbog cega sam zvao je informacija dal bi ja morao ostavit neki iznos gotovine (polog).... tj dal bih "prosao" njihov sustav za provjeru platezne sposobnosti...

Takvu informaciju u sluzbi za korisnike nemaju, sto je sluzbenik "isao" dodatno provjeriti kod nadredenog. Naime, samo i iskljucivo djelatnici T-centra u kojem se zasniva ili produzuje pretplatnicki odnos, imaju mogucnost "provjere korisnika", te je na kraju odlucujuca procjena djelatnika T-centra, a na temelju dostupnih podataka koje ima u racunalu. Takoder, na SZK ne znaju koji su to "kriteriji, parametri, podaci, uvijeti, nazovite kako ocete", koji odlucuju o tome dal cete morati ostaviti dodatni iznos u gotovini (od 1200 do 2400 kn).

Sluzbenik me uputio da je jedini nacin otic u T-centar, cekat u redu, te na licu mjesta saznat dal ste platezno sposobni.

Meni se cini da T-mobileu uopce nije bed kaj se ovak ponasaju, dapace, kao da na taj nacin zele "podic" "svoj novi proizvod), kao... nije to za svakoga, samo za odabrane!

Btw. zao mi je ljudi koji su bezveze cekali u redu, a isto tako mi je zao ljudi koji su zavidni ili jednostavno ne mogu podnjeti konkurentski proizvod.

U svakoj temi o iphonu mora biti 50% postova kako uredaj ne valja, kako je preskup, pa cak do onih suludih kako mozemo kupovati iphone dok ima gladne djece. To me malo podsjeca na jednu drugu temu, "prostitucija i prostitutke" gdje npr covjek na forumu pita dal je tko koristio usluge, dal moze preporuciti, a javi se 200 ljudi koji moraliziraju, pljuju, pametuju itd... pitam se sto rade moderatori... ocito ne rade svoj posao ako im odgovara kako se rasprava odvija... Eto tako i sada s iphone-om, ja mogu pokrenut temu o kvaliteti ekrana na iphonu, a netko ce se javit i rec da ima ljudi koji nemaju za grijanje...

zasto je to tako? ili, zasto se takvi komentari ne javljaju u toj mjeri kad je npr rijec o novoj grafickoj kartici za koju takoder treba izdvojiti nemali iznos novaca? mozda da svi skupa malo vise radimo na sebi, a ne na drugima...???

pozdraf

p.s. ne koristim iphone niti cu ga koristiti, no potpuno razumijem cekanje u redu i izdvajanje nekoliko 1000 kn za uredaj... svi mi imamo neke zelje, slabosti, potrebe... a cime su iste potaknute to je nasa stvar... i da se o tome raspravlja na BUG forumu (a BUG je ipak neki "informaticki casopis, a ne neki "krscanski list itd"...

bilo bi lijepo kad bi moderatori sustavno brisali i "kaznjavali" forumase koji se daju toliko slobode da drugima drze slovo o moralu i sl...

× Asus P5B-Eplus × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 + 320Gb NS × Corsair 520HX × win_xp+win_vista ×× LCD NEC 1970 NX ××

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kod nas bi Robin hud imao gadnih problema, vozi čovjek dobra kola a nema ni za biber..., čim ga vidiš neznaš ko je..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hladan tuš: 2.400 kn pologa za iPhone!
Iggy333 kaže...

Kako vas nije sram kupovati takve bedastoće i trošiti novce na bespotrebne luksuze u ova vremena kada je svaka kuna dragocjena ???

Pravo je netko napisao, nema se tople vode, za stan i hranu ali bitno da se ima za Mecku, bmw i iphone !!!!

Sramota, bolja da ste te novce skupili i dali ih dječici bez roditelja, sirotiniji, invalidima i ostalima kojima su nužno potrebni !!!!

a koliko ti novaca godisnje u nekom postotku odvojis za "dječici bez roditelja, sirotiniji, invalidima i ostalima kojima su nužno potrebni !!!!"

ako odvojis i 1% od svojih primanja, onda si jedan od vrlo rijetkih... no opet, ako i jesi takav dobricina, opet otkud ti  pravo da moraliziras
na ovom forumu? Zvucis gore nego svecenik na propovijedi... iphone je mobitel koji ajmo rec vrijedi nekih 500 eur... nista novo.. takvih ima
na desetine i mnogi koriste takve uredaje...

sta rec na pozlacenu nokiu za 12000 kuna? koja nema ni 20% funkcija iphone-a? sta reci na bilo koji auto skuplji od 100 000 kn?
ajde molim te Iggy... ohladi... mada, zapravo meni se cini da to sto si napisao nije tvoj stav, vec obicna provokacija? u svakom slucaju
treba te maknut s foruma... :-)
× Asus P5B-Eplus × E4300@3GHz(fsb1333) × Crucial Ballistix 2x1Gb 4-4-4-12@833MHz × Asus Radeon 3870 × Seagate 500GB RAID0 + 320Gb NS × Corsair 520HX × win_xp+win_vista ×× LCD NEC 1970 NX ××
17 godina

Nije mi jasno zasto traze polog od 2400 kuna.Uzmimo naprimjer da se uzme na Flex 300.To znaci platim telefon 700 kuna i 4 mjeseca po 300,sto iznosi 1200,da bi se na kraju vjerovatno prebacio na flex 60 (na sto svaki potpisnik ugovora flex tarife ima pravo uciniti samo jednom u pretplatnickom periodu)Znaci,telefon ce kupca kostati 1900 kn nakon 4 mjeseca.Zasto onda polog od 2400 kn ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 21:36 (Romano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
koliko ja znam, mozes mijenjat flex paket za samo "jednu razinu"... npr 300 na 150... sa 300 na 60 ne mozes! 2400 kn zato sto je netko u t-mobileu izracunao da je to za njih optimalan iznos. Ono sto u cijeloj prici nikako nije u redu da niti na sluzbi za korisnike ne znaju reci po kojim kriterijima odlucuju dal treba ili ne ostavit polog...
17 godina
neaktivan

Ahhhh.... Svakome njegovo zadovoljstvo... Ako je nekome gušt čekati u redu da bi prvi dan imali nešto i da bi na kraju dobili odj*b jer nisu "platežno sposobni" neka mu je. Ali, neka takav zna da o njemu imam, u najmanju ruku, posprdno mišljenje. Ne govorim o čekanju u redu samo za iPhone, nego za sve takve tipove "prodaje".

A za ponašanje T-Mobilea što se čudite?! U T-Mobileu su iPhone zamislili za ljude poput Mudrinića, i ljude u toj horizontali, pa eto i logike za takvu selekciju. I na to se sve svodi, na selekciju! Poput stoke! Samo što je stoka pametnija pa ne gubi 4 sata na kiši u redu i barem se trudi pobjeći... Isprike svima koji ste čekali, ali nemam drugog (ljepšeg?) mišljenja.

Chaintech socket 4 MB, Cyrix 486DX2 66Mhz (TURBO mode!), 8MB EDO RAM, 420MB HDD, S3 Trio 2MB, Sound Blaster 16, 3.5" 1.44MB floppy!!!

0 0 hvala 0
17 godina

Slušaj Iggy, meni nitko neće govoriti što da radim sa svojim novcem. Ja sam se 16 godina krvavo školovao i mučio da bih mogao pristojno živjeti i imam pravo bilo kako potrošiti svoj teško zarađeni novac. Kupit ću si iphone jer objedinjuje sve što meni treba i dobar mi je kao uređaj, a većina mana mu se da ispraviti aplikacijama. Nisam nikakav snob niti se želim ičime hvalisati, ali meni je bacanje novaca davanje 7000 kn za one nokije s kristalićima ili raznim LG pradicama i ostalim sranjima od mobitela koji služe samo i isključivo za šminku. Za iphone se to ne može reći. I na kraju želim ti poručiti kad si ti već takav humanitarac govori Todoriću i Kerumu da daju malo za sirotinju, oni tako i tako imaju previše, a ne nama prosječnim građanima.

0 0 hvala 0
17 godina
Pitanje:

Zasto ste cekali danas 4h na kisi? Mogli ste otici sutra ili u ponedjeljak i sve obaviti za 3 minute..

I kaj se zalite. Pa iPhone je od pocetka radjen za ciljanu kljentelu koja ima novca za trendy stvari i razno razne poreze na budale.

To je problem nase nacije, nitko nema para a svi zele zivjet kao da imaju.

Pa i ja bi te odbio da mi dodes kao student, ucenik ili osoba sa neto placom od 3400 kn i hoces uzet pretplatu na 24 mjeseca.

17 godina
protjeran
Vicko kaže...
koliko ja znam, mozes mijenjat flex paket za samo "jednu razinu"... npr 300 na 150... sa 300 na 60 ne mozes! 2400 kn zato sto je netko u t-mobileu izracunao da je to za njih optimalan iznos. Ono sto u cijeloj prici nikako nije u redu da niti na sluzbi za korisnike ne znaju reci po kojim kriterijima odlucuju dal treba ili ne ostavit polog...
 Odlučuju po kriterijima imaš li ili nemaš Amex, Visa, Diners ili MasterCard karticu.... hebate pa to je telefon stvoren da ti dere novčanik, neće ti dati kasnije pristup AppStore-u na ljijepe oči.. oni se ne žele zajebavati sa naplaćivanjem, zato svi vole kartične kuće koji ti lijepo dobramo sjednu na račun pa ako ti nemaš love hehe 20%tna kamata je tu.... :D neće se oni zezati po sudovima, tome i služi predujam ako netko zakaže u plaćanju. To je "internet" telefon a preko net prometa i softvera nabiješ računa dok kažeš keks, svatko će prčkati po njemu počevši od male djece pa do odrasle djece i ode pljuc par tisuća kuna na gluposti.. :)
17 godina
moderator
Vicko kaže...

bilo bi lijepo kad bi moderatori sustavno brisali i "kaznjavali" forumase koji se daju toliko slobode da drugima drze slovo o moralu i sl...

Nemoj držati predavanje moderatorima! Ako ti neka poruka posebno smeta, imaš opciju - "Prijavi poruku"!
16 godina
Iggy333 kaže...

Kako vas nije sram kupovati takve bedastoće i trošiti novce na bespotrebne luksuze u ova vremena kada je svaka kuna dragocjena ???

Pravo je netko napisao, nema se tople vode, za stan i hranu ali bitno da se ima za Mecku, bmw i iphone !!!!

Sramota,  bolja da ste te novce skupili i dali ih dječici bez roditelja, sirotiniji, invalidima i ostalima kojima su nužno potrebni !!!!

Nema svatko ista primanja i netko si može bez problema priuštiti i iPhone3G po nerealnoj visokoj cijeni kao i super auta i sve ostalo. S druge strane netko će bit gladan kruha i kupit iPhone i ja takve ljude u potpunosti podržavam. Svojim resursima nek svako upravlja kako želi, a nećeš ti mudrovati šta bi bilo pametnije s novcem koji nisi zaradio. Pare koje zaradim sigurno neću dati u dobrotvorne svrhe, jer sam svaku kunu zaradio svojim trudom i trošit ću je na svoje potrebe gušte te potrebe i gušte mojih bližnjih.
17 godina
Jerkenovski kaže...
Iggy333 kaže...

Sramota, bolja da ste te novce skupili i dali ih dječici bez roditelja, sirotiniji, invalidima i ostalima kojima su nužno potrebni !!!!

U potpunosti se slažem...
 Meni je bila najžešča izjave jedne mame da čeka na iphone u redu već 3 sata za svoga sina, ja sam puknuo od smijeha.
AMD Athlon 6000+ BOX, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740mhz-GPU Clock. http://www.youtube.com/user/FunkyPleasShow 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.11.2008 22:36 (Dodinho).
17 godina
neaktivan

Ma jojte ljudi, nemojte se svađati oko komada plastike koji ce za godinu dana zastariti. Ko oce i može nek kupi, njegova lova. Ljudi cesto danas bacaju  novce na gluposti, i ja se znam ponekad zaletit, al hebi ga takav je zivot.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kad se malo bolje razmisli, nije tu ništa čudno.Sve kreće od banana države (pravosuđa). Gledano malo šire, koliko danas ima malih firmi koje su otišle u stečaj tj. zatvorile se (zbog države), a ostale su dužne novaca i novaca i ne možeš im ništa ( ja ih imam barem 10 na spisku i tu lovu mogu prekrižiti). Jednostavno uđeš u red naplate i čekaš..

Analogija, t-scum se želi zaštiti od takvih situacija sa pojedincima jer znaju da od eventualnih sudskih postupaka ništa i to je u redu. I kad rentaš stan, moraš dati barem za 3 mjeseca unaprijed..

Jedino nije u redu u cijeloj priči što otključana verzija košta koliko košta..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina

Svašta. Ovo je moguće samo kod nas. Imao sam namjeru kupit iPhone ( osobno mislim da je to odličan mob ) ali nakon ovoga radije uzimam HTC Touch Diamond.

Pozdrav T-Mobileu, mene neće vidjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mamba kaže...

Nije baš, dosta ljudi koristi 3G zbog mobilnog interneta, mobilni internet postaje sve popularniji, to je činjenica, sve je više korisnih usluga i aplikacija koje on omogućava.

Imaš mobilni Internet u obliku sticka. Ne treba ti nikakav mrtvi iPhone...

17 godina
markal kaže...

Pa ljudi moji vi još uvijek imate posla s T-Com-om

Za ovo ispaštanje su krivi glupavi SDP-ovci tj. političari koji su protali HTnet njemačkom T-Com-u

E, dakle, nisam niti iz jedne stranke i nemam naviku ovo raditi ali moram: Predstavniče HDZ-ove mladeži tko je prodao HT?

Ne znaš?

Za tvoju informaciju, prodao ga je onaj gospodin s telećom glavom koji sada na čelu te firme bere pare.

Iz koje je on ono stranke?

Jeb*****, koji likovi žive u ovoj državi... Viče
17 godina
neaktivan
dado kaže...
Pitanje:

Zasto ste cekali danas 4h na kisi? Mogli ste otici sutra ili u ponedjeljak i sve obaviti za 3 minute..

I kaj se zalite. Pa iPhone je od pocetka radjen za ciljanu kljentelu koja ima novca za trendy stvari i razno razne poreze na budale.

To je problem nase nacije, nitko nema para a svi zele zivjet kao da imaju.

Pa i ja bi te odbio da mi dodes kao student, ucenik ili osoba sa neto placom od 3400 kn i hoces uzet pretplatu na 24 mjeseca.

1. nikad se nista u t-mobile (pogotovo na cvjetnom u zagrebu) ne moze obavit za 3 min, uvijek guzva!

2. iphone nije raden kao trendy stvar za bogatase, to su puno prije neke nokie

3. sto znaci nemat para, a sto zivjet kao da imaju? imat iphone je zivjet kao da imas para? onaj tko ima para i htio je iphone, vec ga odavno ima

4. ja sam student i vec preko 4 godine imam pretplatu i u t-mob i u vip, nikad me nisu odbili sto god sam htio, nisam morao ostavljat polog, no nebi se cudio da sa iphone-om situacija bude drugacija zbog nekih samo njima znanih kriterija
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Kad se malo bolje razmisli, nije tu ništa čudno.Sve kreće od banana države (pravosuđa). Gledano malo šire, koliko danas ima malih firmi koje su otišle u stečaj tj. zatvorile se (zbog države), a ostale su dužne novaca i novaca i ne možeš im ništa ( ja ih imam barem 10 na spisku i tu lovu mogu prekrižiti). Jednostavno uđeš u red naplate i čekaš.. Analogija, t-scum se želi zaštiti od takvih situacija sa pojedincima jer znaju da od eventualnih sudskih postupaka ništa i to je u redu. I kad rentaš stan, moraš dati barem za 3 mjeseca unaprijed..

ma nebi se slozio, pa do sad nije bilo takvog cirkusa s pologom, pa bilo je bar 10 uredaja skupljih od iphone-a u ponudi t-mobile-a

zadnje sto su trazili polog za nove korisnike tarife 300 ili vece na 24 mjeseca, sto je razumljivo! ali da postojeceg korisnika za tarifu 150 traze 1200 kn pologa, nema smisla...
17 godina
neaktivan
Mayo kaže...
Vicko kaže...
 Odlučuju po kriterijima imaš li ili nemaš Amex, Visa, Diners ili MasterCard karticu.... hebate pa to je telefon stvoren da ti dere novčanik, neće ti dati kasnije pristup AppStore-u na ljijepe oči.. oni se ne žele zajebavati sa naplaćivanjem, zato svi vole kartične kuće koji ti lijepo dobramo sjednu na račun pa ako ti nemaš love hehe 20%tna kamata je tu.... :D neće se oni zezati po sudovima, tome i služi predujam ako netko zakaže u plaćanju. To je "internet" telefon a preko net prometa i softvera nabiješ računa dok kažeš keks, svatko će prčkati po njemu počevši od male djece pa do odrasle djece i ode pljuc par tisuća kuna na gluposti.. :)
  bojim se da nije to to... jer evo recimo ja imam studentski amex, i kaj... imam i trajne naloge na njemu... ali t-mobile-u je to slabo jamstvo, mogu imat 2-3 neplacena racuna dok me iskljuce, ako istovremeno ne platim amex, opet su popusili... kao da se do sada nije moglo nabit velik racun na mob?

mene taj njihov polog za iphone smeta, jer do sada takvog pologa nije bilo (ne pod tim uvijetima).... a sad za iphone imaju kao da je nesto posebno, a nije...

fakat ne kuzim kak su mogli tako nasanjkat ljude... mogli su bar danas prvi dan prodaje riskirat i svima dat bez pologa, ako nista drugo, pa zato kaj su cekali satima na kisi. Ne smijem ni zamislit kak bi se osjecao da cekam par sati da mi u facu kaze da ne mogu ja dobit iphone... hm... nebi to bilo dobro... ovako mlad bi dobio cir na zelucu...
17 godina
neaktivan
Vicko kaže...
ferovca1 kaže...

Kad se malo bolje razmisli, nije tu ništa čudno.Sve kreće od banana države (pravosuđa). Gledano malo šire, koliko danas ima malih firmi koje su otišle u stečaj tj. zatvorile se (zbog države), a ostale su dužne novaca i novaca i ne možeš im ništa ( ja ih imam barem 10 na spisku i tu lovu mogu prekrižiti). Jednostavno uđeš u red naplate i čekaš.. Analogija, t-scum se želi zaštiti od takvih situacija sa pojedincima jer znaju da od eventualnih sudskih postupaka ništa i to je u redu. I kad rentaš stan, moraš dati barem za 3 mjeseca unaprijed..

ma nebi se slozio, pa do sad nije bilo takvog cirkusa s pologom, pa bilo je bar 10 uredaja skupljih od iphone-a u ponudi t-mobile-a

zadnje sto su trazili polog za nove korisnike tarife 300 ili vece na 24 mjeseca, sto je razumljivo! ali da postojeceg korisnika za tarifu 150 traze 1200 kn pologa, nema smisla...
 Sagledaj situaciju globalno, nisu više ona vremena, kriza je u svijetu samo mi još nismo toga svjesni. Gotovo je sa leasingom, kreditima i sl., banke se ustrtarile. Zato je i t-scum oprezniji, a činjenica je da nijedan mobitel ( iako je iPhone sve, a tek onda mobitel) nije podigao toliko prašine, pa bi se pojedinci mogli zaletiti (preračunati)..

Samo, ne znam zašto se svi bune, navodno ga ima vani za kupiti otključanog  u pola cijene (rečeno na ovom forumu).
17 godina
neaktivan

moje je mišljenje da onaj tko nema ibera 2400 u džepu u svakom trenu ne bi trebao ni stajat u redu za iphone.

ipak, da sam bio na licu mjesta i da sam imao te pare u džepu i da su mi rekli da im treba to za polog samo bi im se nasmijao u brk.

pristao bih eventualno pod uvjetom da mi na taj polog tih šest mjeseci ide kamata.

u potpunosti sam siguran da ti novci ne stoje na računu u fazi mirovanja toliko dugo, a sve i da stoje u mirovanju- stoje na njihovom računu što samo po sebi njima čini dobit, a meni ili ništa ili gubitak- pitanje koliko ce 2400 vrijediti za sest mjeseci. za uslužnu djelatnost ovo jednostavno nije fer i nikad ne bih pristao na ovo. amen. haugh.

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2008 0:26 (bubbach).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Eno probao ga

Dakle, upravo sam probao taj famozni iPhone pa ću vam svoj opis ukratko opisati tako da vam kopiram ono što sam nekome rekao na MSN-u (ukratko)

iPhone nije loš. Zaista je dobar uređaj...

Ružan mi je i nekako gay... neloš osjećaj kvalitete, ali s ovim crnom glossy plastikom izgleda jeftino i konstantno izgleda vrlo prljavo jer bi vas CSI bez puno truda uhvatio na temelju otisaka čak i da niste netom prije mobitela dirali ćevape ili kobasicu. Jednostavno je cijeli masan.

Diranje ekrana je jako fun, ali samo ako ga dirate kako vidite na slikama. Diranje ekrana samo zvuči dobro za svakodnevnu upotrebu. Kako bih osobi s MSN-a opisao tipkanje SMS-a izrazio sam se slikovito koristeći seks i zid, ali za ovu priliku reći ću samo da je tipkanje poruka na iPhoneu korak nazad u iskustvu. Zaboravite poruke na iPhoneu jer dok nabadate po staklu, zbog nedostatka taktilnog osjećaja tipkanje SMS-ova je naporno.

Sam interface iPhonea je trom u odnosu na ono što sam do sada koristio, pogotovo na SE mobitelima, pogotovo ako ste negdje dublje u menijima i nešto skrolate. Ima mali delay od pola sekunde koji baš smeta. Meni.

Fotografije iPhonea su vidno lošije od fotografija jednog Cybershota na K800i. Previše šuma i osjetno niža rezolucija, pogotovo kada slike pogledate na računalnom ekranu. Ma bit' ću iskren, kamera mu je baš sranje. Moj K800i je za iPhone što je SLR za jednokratnog idiota.

Moram biti iskren i s jednom drugom stvari. Ekran mu je zaista užitak za oči, a Google mapsi i GPS su jako zabavna igračka. Također, dobar dojam ostavlja 'osjećaj' mobitela za položaj u kojem ga držite iako zna ponekad rotirati sliku i pri premalom nagibu.

Jedna od vrlo iritantnih stvari je i bluetooth koji nikako ne mogu natjerati na komunikaciju s PC-em iako to K800i obavlja bez problema.

Još jedna (gle čuda) stvar koja je mene posebno iznervirala je i čudan sistem pregleda mailova. Za razliku od očito daleko naprednijeg Windowsa Mobile (kojeg sam koristio u PDA-u i HP mobitelu) iPhoneov sustav ima neku glupu naviku da zatvara sve živo što mu baš nije fokus.

Otvorio sam mail i PDF koji sam dobio u mailu, a idiot od telefona je zatvorio mailove, pa kad sam završio s PDF-om, morao sam ponovno otvarati mail. WTF?!

Tako da... nakon svega ovoga dragi forumaši, iako sam imao namjeru užicati iPhone iz Italije pod duplo nižoj cijeni od Mudrinićeve, moram reći da mi je neizmjerno drago što sam ga isprobao prije bacanja 3000 kn jer je telefon jednostavno, meni kao IT-ašu u očima daleko inferiorniji od običnih mobitela poput SE K800i, HP-ovog smartphonea itd, a operacijski sustav je definitivno unatoč većoj stabilnosti od WM, jednostavno inferioran.

Pomalo sam razočaran jer sam od sve ove buke i hypea svih ovdje i onih uokolo očekivao zaista remek djelo, a ispada da je iPhone uređaj namijenjen Simoni Gotovac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehehehe.. sva sreća da me mobiteli ne pale i da mi je sasvim dovoljan bilo koji model da mogu nazvat i poslat SMS jer već dovoljno love trošim na desktop Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovo što rade je posao. Neka je danas ostaviolo 100 ljudi 2400 kn to je 240000 kuna i to 6 mjeseci skuplja kamate... Mislim da T-Mobile nije lud, niti malo

A mene samo zania zbog ćega ljudi stoje u redu za mobitel, kojeg mogu dobiti i za tjedan dana? Neće jabučice dobiti noge i otrčati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Eno probao ga
naxeem kaže...

Dakle, upravo sam probao taj famozni iPhone pa ću vam svoj opis ukratko opisati tako da vam kopiram ono što sam nekome rekao na MSN-u (ukratko)

iPhone nije loš. Zaista je dobar uređaj...

Ružan mi je i nekako gay... neloš osjećaj kvalitete, ali s ovim crnom glossy plastikom izgleda jeftino i konstantno izgleda vrlo prljavo jer bi vas CSI bez puno truda uhvatio na temelju otisaka čak i da niste netom prije mobitela dirali ćevape ili kobasicu. Jednostavno je cijeli masan.

Diranje ekrana je jako fun, ali samo ako ga dirate kako vidite na slikama. Diranje ekrana samo zvuči dobro za svakodnevnu upotrebu. Kako bih osobi s MSN-a opisao tipkanje SMS-a izrazio sam se slikovito koristeći seks i zid, ali za ovu priliku reći ću samo da je tipkanje poruka na iPhoneu korak nazad u iskustvu. Zaboravite poruke na iPhoneu jer dok nabadate po staklu, zbog nedostatka taktilnog osjećaja tipkanje SMS-ova je naporno.

Sam interface iPhonea je trom u odnosu na ono što sam do sada koristio, pogotovo na SE mobitelima, pogotovo ako ste negdje dublje u menijima i nešto skrolate. Ima mali delay od pola sekunde koji baš smeta. Meni.

Fotografije iPhonea su vidno lošije od fotografija jednog Cybershota na K800i. Previše šuma i osjetno niža rezolucija, pogotovo kada slike pogledate na računalnom ekranu. Ma bit' ću iskren, kamera mu je baš sranje. Moj K800i je za iPhone što je SLR za jednokratnog idiota.

Moram biti iskren i s jednom drugom stvari. Ekran mu je zaista užitak za oči, a Google mapsi i GPS su jako zabavna igračka. Također, dobar dojam ostavlja 'osjećaj' mobitela za položaj u kojem ga držite iako zna ponekad rotirati sliku i pri premalom nagibu.

Jedna od vrlo iritantnih stvari je i bluetooth koji nikako ne mogu natjerati na komunikaciju s PC-em iako to K800i obavlja bez problema.

Još jedna (gle čuda) stvar koja je mene posebno iznervirala je i čudan sistem pregleda mailova. Za razliku od očito daleko naprednijeg Windowsa Mobile (kojeg sam koristio u PDA-u i HP mobitelu) iPhoneov sustav ima neku glupu naviku da zatvara sve živo što mu baš nije fokus.

Otvorio sam mail i PDF koji sam dobio u mailu, a idiot od telefona je zatvorio mailove, pa kad sam završio s PDF-om, morao sam ponovno otvarati mail. WTF?!

Tako da... nakon svega ovoga dragi forumaši, iako sam imao namjeru užicati iPhone iz Italije pod duplo nižoj cijeni od Mudrinićeve, moram reći da mi je neizmjerno drago što sam ga isprobao prije bacanja 3000 kn jer je telefon jednostavno, meni kao IT-ašu u očima daleko inferiorniji od običnih mobitela poput SE K800i, HP-ovog smartphonea itd, a operacijski sustav je definitivno unatoč većoj stabilnosti od WM, jednostavno inferioran.

Pomalo sam razočaran jer sam od sve ove buke i hypea svih ovdje i onih uokolo očekivao zaista remek djelo, a ispada da je iPhone uređaj namijenjen Simoni Gotovac.

1. ne kužim tvoj početak  i završetak, malo kontradiktorno..

2. meni je pisanje sms-ova korak naprijed, ne bih se mogao vratiti na obicni mob. Takodjer postoji programcic za prepoznavanje rukopisa i odlicno radi, fino pises ko olovkom na papir, a on sve pretvori u tekst, pa šibneš u sms ili mail..

3. ne znam za delay na 3g, mislim da su rekli da je nešto sporiji ( ne zbog hardvera nego softvera, čeka se update), ali prva generacija radi bez greške

4. K800 ima bolju kameru i ima flash.. nešto mora ostati za 4g ili 5g.. Namigiva

5. bluetooth radi SAMO sa slusalicama i sl., nema povezivanja cak ni sa drugim iphone-om Mršti se

6. općenito možeš otvarati samo jednu aplikaciju (barem na prvoj generaciji), ali sve radi brzo pa nije problem, a i većina aplikacija ostane u stanju u kakvom je zatvorena, pa možeš nastaviti

7. probaj se spojiti na app store i pogledaj koliko aplikacija se nudi (+ cydia i sl.). To nema ni jedan telefon. I zato je toliko popularan. Ja sam se sa njime "igrao" cijelu prošlu noć, totalno zarazno (imam ga par dana). Potrošio i 6$ na par aplikacija, koje se direktno downlodaju i instaliraju na iphone.. Smijeh

Što se mene tiče, prva generacija- moja preporuka..

PS. naxeem, ne znam da li si star wars fan, programcic se zove lightsaber i oponaša sablju, svjetlo, zvuk..super stvar ( znam da nema bas neke svrhe, ali u meni čući dijete.. Cool  )
17 godina
neaktivan

Slazem se sa Nexeem-om Telefon nije los da kosta 2000-3000 kn al ovo je pretjeravanje dat cu vam samo jedan savjet XPERIA  X1

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, bas sad gledam tarife u Austriji.

http://t-mobile.at/iphone/iphone-tarife-fairplay.html

Fairplay tarifa je za one koji uglavnom samo pricaju, a tu i tamo koriste net.

29 eura mjesecno na dvije godine i dobijes uredjaj za 99 eura.

Tariffa classic za one zeljne nesto vise neta i tako toga je 39 eura, a uredjaj za 99€. Za sada, nisam pronasao nikakav podatak da traze polog.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Yellow man kaže...

Slazem se sa Nexeem-om Telefon nije los da kosta 2000-3000 kn al ovo je pretjeravanje dat cu vam samo jedan savjet XPERIA  X1

Kad izlazi xperia? Brat ju želi kupiti, navodno će doći tek krajem siječnja..
17 godina
neaktivan

Kako je ovih dana počelo ajmo mi ovaj forum umjesto "BUG Forum" preimenovat u "iHate iPhone Forum"Smijeh

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice