HGspot pred izlazom, a Vemil?

poruka: 638
|
čitano: 178.394
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot pred izlazom, a Vemil?".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
16 godina
neaktivan
RE: HGspot pred izlazom, a Vemil?
infinityzg kaže...

Kaj se nije HgSpot poceo tamo prije par godina reklamirati ko samoposluga? Sve ti je na polici.. uzmes, stavis u kosaricu i dodjes tamo onim tetama na izlazu na blagajnu? Jos im fale one tekuce vrpce na blagajnama :)

Ja neznam kak je u Utrinama.no u Dubravi znam da su izložbene komponente bile zatvorene.I uvijek si na blagajni morao pogledat dostupnost i napravit račun.Tek si onda mogao iči na šalter za primopredaju.

I u vemilu je bio isti koncept.Prvo na šalter za provijeru dostupnosti.Onda kad ti je frajer napravio račun išo si na šalter za primopredaju i onda na blagajnu sve to uredno platit.U linksi je ista stvar.

Neznam kak je ADM-u pošto još nisam tamo kupovao.

Istina je oko nas,a laž još više.
17 godina
microman kaže...

Kupac: Dobar dan, uzeo bih core i5, tu i tu grafu, 4 gb rama, to i to kuciste, taj disk, samo nisam siguran kuju maticnu i koje napajanje bi mi bilo dostatno da pogoni to sve skupa, racunalo mi treba za igranje prvenstveno.

Dobar prodavac: Dobar dan, preporucio bih vam tu i tu maticnu, mislim da bi zadovoljila vase potrebe, pogotovo jer ima CF sa kojim poslije mozete pojacati graficke mogucnosti vaseg racunala, ima dosta mjesta za nadogradnju rama ako vam bude to trebalo... a napajanje vam je ok to i to... izdrzat ce sve sto stavite pred njega (naravno prodavac je prodao nesto skuplje komponente od onih koje bi realno bile optimalne)

Kupac odlazi sretan... Prodavac je prodao proizvod...

Los prodavac: ako vi neznate sto vam treba kako cu ja znat. evo pogledajte po cjeniku ili po ducanu pa kad odlucite ja cu bit tu za pultom.

Kupac proseta po ducanu i ode vani...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
microman kaže...

Kupac: Dobar dan, uzeo bih core i5, tu i tu grafu, 4 gb rama, to i to kuciste, taj disk, samo nisam siguran kuju maticnu i koje napajanje bi mi bilo dostatno da pogoni to sve skupa, racunalo mi treba za igranje prvenstveno.

Dobar prodavac: Dobar dan, preporucio bih vam tu i tu maticnu, mislim da bi zadovoljila vase potrebe, pogotovo jer ima CF sa kojim poslije mozete pojacati graficke mogucnosti vaseg racunala, ima dosta mjesta za nadogradnju rama ako vam bude to trebalo... a napajanje vam je ok to i to... izdrzat ce sve sto stavite pred njega (naravno prodavac je prodao nesto skuplje komponente od onih koje bi realno bile optimalne)

Kupac odlazi sretan... Prodavac je prodao proizvod...

Los prodavac: ako vi neznate sto vam treba kako cu ja znat. evo pogledajte po cjeniku ili po ducanu pa kad odlucite ja cu bit tu za pultom.

Kupac proseta po ducanu i ode vani...

Po čemu če trgovac znati da če određena matična zadovoljit kupčeve potrebe.Mislim ako je matična namijenjena za igranje možeš praktički uzet najeftiniju.No ako je ona za OC onda se zna pravilo:Više je bolje.A sigurno je da če te trgovac uputiti na skuplju.Iako bi ti dosta bilo ona jeftina.Znači kada tražiš savjet trgovca jedno je sigurno:

Tražiš savijet da te opljačkaju.

Zato ponovno ponavljam:U informatičku trgovinu se ne ide ko muha bez glave.Več unaprijed moraš znati što hočeš.

A loš(da.da postoje i loši kupci) je kupac onaj tko ni sam nezna što hoče i što treba.

15 godina
neaktivan
Pozdrav, ljudi, nema me dugo, ali tu sam i dalje. Vidim da ste se raspisali o tome treba li prodavač poznavati proizvode ili ne. Naravno da treba. Ne mora znati svaki detalj, ali mora znati pomoći kupcu. Prodavač se treba prilagoditi kupcu, a ne obrnuto. Neki kupci znaju točno što traže, ali neki žele stručni savjet. Nema ništa loše u tome da pitaju, a dapače, trgovac u IT dućanu im treba znati odgovoriti. Ima kompliciranih pitanja na koja možda i neće znati odgovore, ali osnove svaki mora poznavati, a ako i ne zna (možda je početnik, npr.), uvijek ima koga pitati. Važno je da želi pomoći.

Iako je kod nas bilo svakakvih primjera, i dobrih i loših, kao i u svakom drugom velikom sustavu, naši ljudi su počeli polaziti edukacije i bit će im lakše raditi posao kvalitetno zahvaljujući tome.
Da puno ovisi baš o ljudskom faktoru, uvjerila sam se puno puta baš iz ovoga što se pisalo na forumima. Pojedine poslovnice - odnosno ljudi koji su tamo radili, dobivaju isključivo pohvale. Ima nažalost i onih drugih, ali svakim danom sve manje.
Mihaela Bajkovac

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trgovac treba znati svoj posao.I to je uredu.No isto tako i kupac mora znati po što je došao.

Isto tako niti jedan kupac se nebi trebao oslanjati na trgovca.

Jer možemo mi pričati o moralnosti i znaju trgovca,no sigurno je da trgovac ima u interesu što više prodati i zaraditi.

I tako se kupac može dovesti u situaciju da je potrošio više nego što je trebao,a u nekoj drugoj trgovini je mogao dobiti isto za jeftinije.Također nesiguran kupac može otijerati iz trgovine sigurnog kupca jer taj siguran kupac mora čekat pola sata u redu kako bi ovaj dobio sve informacije koje je tražio,a onda se još desi da ništa ne kupi(da ima i takvih).

Najbolje je dan prije prelistati web stranice određenih trgovina i vidit što ti odgovara i dal to određena trgovina ima na lageru.

HG-ov problem nije ležao u njegovim zaposlenicima(Trgovcima).Več je imao isti problem kao i vemil.

Nedostupnost robe koju ima u ponudi,ali ne i na lageru.Meni se tri puta desilo u HGspotu u Dubravi da dođem tamo i dam popis robe koju želim(i za koju je na webu pisalo da je na lageru),a blagajnik kaže:E to vam nažalost nemamo na lageru obratite se u Utrine.

Par puta tako i jedna mušterija manje.Ista stvar(čak još gora) je bio vemil.

Mislim da bi se trebali dobro ugledati na Links kojem je web ponuda u 95% slučajeva(barem meni) bila točna.

I kad god sam došo tamo nisu rekli da nemaju robu na lageru.Tamo bez beda možeš složit kompletnu konfu,a da netreba izvodit neke kompromise.

Moj moto šopinga je:Dođeš,kupiš,odeš i svi sretni i zadovoljni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 15:54 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Veliki Brat kaže...
Sve te informacije se traže (i daju) prije dolaska na blagajnu. Trgovac prodaje, blagajnik uzima lovu i izdaje račun. ne znam zašto svi konstantno pretpostavljaju da se razmjena informacija odvija na blagajni?

zato što u svim trgovinama u kojim sam kupovao moraš otič prvo na blagajnu pogledat dal imaju komponente koje tražiš.

I onda je logično da češ tamo se raspitat o stvarima koje te zanimaju.Mislim nije to samoposluga.

Počeli ste debelo miješat Konzum i neku ozbiljnu informatičku trgovinu.

Uvijek taj osobni dojam, to stvarno zna izludit čovjeka; ako si već i navikao na tako nešto, ne znači da je to pravilo, niti da bi tako trebalo biti. Blagajna zapravo služi nečemu drugome, klasičan problem HG Spota je bio upravo taj da se nije znalo što je točno na lageru. I sam sam imao problema s njima kada sam kupovao iPod Shuffle za ženu i pitam čovjeka na tom odjelu imaju li roza i kaže mi da ima. Odem na blagajnu, poznavajući problem pitam i čovjeka koji mi uzima novce imaju li sigurno rozi i neka provjeri na skladištu. I kaže da ima. Trebaju mi isporučiti uredno plaćenu robu i kaže frajer da nemaju rozi, nego mogu birati između plavog, crnog i zelenog. Obzirom da sam bio u žurbi i nisam si ih mogao priuštiti na način koji sam želio, žena je dobila zeleni... Pa opet to ne znači da trgovine tako trebaju funkcionirati.

Svaki čovjek u trgovini bi trebao imati svoju funkciju i tebao bi biti na usluzi kupcu. Naravno da ima kupaca idiota, kao i prodavača idiota (ljudi su idioti, ne funkcije), ali u razumnoj mjeri prodavač treba biti u stanju izaći kupcu ususret, jer zna što to znači za njegov budući posao. No, trgovac nije odgovoran za to, već njemu nadređeni, koji mora točno znati tko što radi u dućanu. Naravno, može ići i drugačije, ali to onda završi ovako kako je završilo s Vemilom i HG Spotom...

Gledam te!
17 godina
microman kaže...

Trgovac treba znati svoj posao.I to je uredu.No isto tako i kupac mora znati po što je došao.

Isto tako niti jedan kupac se nebi trebao oslanjati na trgovca.

Zašto?

Činjenica je da ja zarađujem milijun kuna mjesečno i da me boli K da li ću potrošiti par stotina ili tisuća više,

ako za jedan sat zaradim više nego što ću više potrošiti jer nisam potrošio sat (ili više) vremena pretražujući

web trgovine.

Pada mi na pamet jedan moj prijatelj koji kad odluči kupiti računalo onda ga kupuje 2-3 godine jer stalno izlazi

novi hardware koji čeka, pa onda vidi na cjeniku da je nešto 3 kune jeftinije nego negdje drugdje, ali trenutno

nemaju na lageru, pa opet čeka...a zarađuje toliko da bi od utrošenog vremena mogao da je radio svoj posao

kupiti ne jedno nego 3 računala.

Tvoj problem je što ne kužiš da obaviještenih kupaca ima max 1% i da su u čitavoj priči prilično nebitni, pa na

ovom forumu ima vjerojatno 10% ljudi koji se razumiju u računala, a kao sve "probrana" ekipa.

Bemti, pa onom prijatelju iz gornje priče je sestra kupila auto na temelju BOJE...između 10-ak modela auta u rangu

80-90k kuna ona se odlučila na temelju BOJE...i meni nije palo na pamet da joj popujem da je trebala

proučiti potrošnju, ubrzanje, okretni moment ovo-ono...pusti ljude nek se vesele

16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Uvijek taj osobni dojam, to stvarno zna izludit čovjeka; ako si već i navikao na tako nešto, ne znači da je to pravilo, niti da bi tako trebalo biti. Blagajna zapravo služi nečemu drugome, klasičan problem HG Spota je bio upravo taj da se nije znalo što je točno na lageru. I sam sam imao problema s njima kada sam kupovao iPod Shuffle za ženu i pitam čovjeka na tom odjelu imaju li roza i kaže mi da ima. Odem na blagajnu, poznavajući problem pitam i čovjeka koji mi uzima novce imaju li sigurno rozi i neka provjeri na skladištu. I kaže da ima. Trebaju mi isporučiti uredno plaćenu robu i kaže frajer da nemaju rozi, nego mogu birati između plavog, crnog i zelenog. Obzirom da sam bio u žurbi i nisam si ih mogao priuštiti na način koji sam želio, žena je dobila zeleni... Pa opet to ne znači da trgovine tako trebaju funkcionirati.

Svaki čovjek u trgovini bi trebao imati svoju funkciju i tebao bi biti na usluzi kupcu. Naravno da ima kupaca idiota, kao i prodavača idiota (ljudi su idioti, ne funkcije), ali u razumnoj mjeri prodavač treba biti u stanju izaći kupcu ususret, jer zna što to znači za njegov budući posao. No, trgovac nije odgovoran za to, već njemu nadređeni, koji mora točno znati tko što radi u dućanu. Naravno, može ići i drugačije, ali to onda završi ovako kako je završilo s Vemilom i HG Spotom...

Ovaj problem najbolje riješava Links.Naruđbu i račun obaviš na jednom šalteru.A robu preuzimaš u skladištu pokraj kojeg možeš i parkirat auto da nemoraš teglit daleko.Isto tako njihova web ponuda je 95% točna.

Što na njoj piše da imaju na lageru imaju,a što piše da nemanu onda nemaju.

Tako da bez beda možeš dan prije isplanirat cijelu kupnju i olakšat sebi i trgovcu.

I to je glavni razlog zašto sam postao vijerni kupac u linksu,a ne neki neljubazni trgovci koje ionako vidim samo desetak minuta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 16:14 (microman).
17 godina

Upravo tako - ti si kao kupac našao ono što ti odgovara. Koliko mi je poznato, Links je isključivo trgovina računalnim komponentama? Također, koliko mi je poznato, HG Spot je drastično proširio bazu korisnika uvođenjem robe široke potrošnje i osoblje je trebalo pratiti takvu situaciju. Plus ovo što si naveo o skladištima i poznavanju stanja na istome... Znaš kako se kaže, riba smrdi od glave ;)

Gledam te!
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Pada mi na pamet jedan moj prijatelj koji kad odluči kupiti računalo onda ga kupuje 2-3 godine jer stalno izlazi

novi hardware koji čeka, pa onda vidi na cjeniku da je nešto 3 kune jeftinije nego negdje drugdje, ali trenutno

nemaju na lageru, pa opet čeka...a zarađuje toliko da bi od utrošenog vremena mogao da je radio svoj posao

kupiti ne jedno nego 3 računala.

Bas sam se i ja neki dan nasmijao na takvog jednog frenda koji tako isto kupuje, odnosno ne kupuje. I trazi savjete mjesecima i godinama, a lova stalno u dzepu, nikako van.

17 godina

Evo ja npr nisam prije nikada kupovao u HGu jer nikda niceg nije bilo nego je sve trebalo narucivat (ja kad nesto idem kupit ocu to sad i odma), a (bar u to vrjeme) u vemilu je uvjek svega bilo i tamo sam kupio jako puno toga (ali sad i da se oporave nebi tamo vise krocio samo zato jer takvoj ljigi od zene ne zelim vise ni lipe dat, toj verici)... Imam  samo par stvari iz HG-akoje sam kupio dok sam radio za njih....

E sad neko je spominjao velike marze, pa da kazem nesto u obranu meni bas i ne simpaticnog bovseg poslodavca, npr nintendo ds puna cjena 1199,00kn a cjena za mene kao radnika 1130,00kn dakle citavih 70kn njihova zarada je max 100kn na ovome npr.

I da ljudi u linksu su zaista super i links kao ducan je odlican kao sto su svi potvrdili, eto bio sam i tamo na razgovoru npr i place su smjesne al bas smjesne i probni rok je tamo 6mj do godinu dana??!!

E da otkaz sam dao sam kad sam skuzio u kakvoj firmi radim i da se sve pocelo raspadat (to je bilo na ljeto 2008.), nisam ga dobioNamigiva

16 godina
neaktivan

Ja san u hg uzea samo grafu(Moj PC),prije godinu ipo i to je to.

BMW

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nije mi jasno ovo oko 2800 kuna. Sto su ga tamo dovukli da radi kao rob ili se sam prijavio da radi i dosao na razgovor ? Ispada da su ga dovukli da robija.

Ako ti je premalo, onda trazi drugi posao. Ukoliko ne nadju ljude koji ce im raditi za 2800 kuna, ponuditi ce vise.

Ukoliko si se vec prijavio i uzeo nekome posao, onda ga odradi kako treba i kako mozes. Ukoliko ne zelis raditi, onda sjedi kod kuce i hvataj zjake.

Stvarno se ovdje covjek moze iznenaditi sa gluposcu pojedinih komentatora.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

Nije mi jasno ovo oko 2800 kuna. Sto su ga tamo dovukli da radi kao rob ili se sam prijavio da radi i dosao na razgovor ? Ispada da su ga dovukli da robija.

Ako ti je premalo, onda trazi drugi posao. Ukoliko ne nadju ljude koji ce im raditi za 2800 kuna, ponuditi ce vise.

Ukoliko si se vec prijavio i uzeo nekome posao, onda ga odradi kako treba i kako mozes. Ukoliko ne zelis raditi, onda sjedi kod kuce i hvataj zjake.

Možeš li slijedeći put citirati kome odgovaraš? Ja ne vidim da nitko ni na ovoj ni na prethodnoj stranici spominje nekakvih 2800 kuna, a ne da mi se pregledavati svih 18 stranica

17 godina

lik je mislio na raspravu u kojoj jedna strana tvrdi da trgovac mora biti upućen

u hardweare kao inžinjer ati-ja, te kad uđe u trgovinu može izmasturbirat po njemu

bukkake i zanovjetat do beskraja i druga strana koja misli da za 2800 trgovac nije dužan trpit njegov bukkake.

prožvakana tema i nadobudno stupidna.

nema potpisa
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Ti znaš što je motivacija i vrijednost rada?

Primjerice, ja mogu web za hotel napraviti za 1k eura i za 50k eura. Ovaj za 1k eura će biti minimalan i smeće, a ovaj za 50k će pjevati i recitirati horoskop uz gatanje budućnosti.

Kužiš?

Ako HG-Spot traži zaposlene, onaj tko ima izbora neće se ni javljati za 2800kn. Onaj tko nema izbora doći će i raditi, ali neće biti motiviran za ništa osim apsolutnog minimuma i ti kao kupac to ćeš trpjeti ili nećeš.

Firma će ili povećati plaće ili slabo poslovati. Može firma otpuštati i zapošljavati nove radnike, ali će stanje biti nepromijenjeno: nemotivirani prodavači, nezadovoljni kupci = slab promet. To postane konstanta.

U jednom trenutku dolazi prijelazni trenutak: ili firma poveća plaće motivirajući zaposlene i tako spasi što se, od reputacije kod kupaca, spasiti da, ili je negativna reklama zbog loših prodavača tolika da više nema spasa.

Vrlo je jednostavno. A sumnjam da ćeš naći nekoga baš jako motiviranog sa 2800kn u vrijeme kada 3000kn košta mjesečna renta stana za četveročlanu obitelj.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina

Poslovnica: HGspot Rijeka

Odlučim danas nakon nekoliko godina ponovno zakoračiti u HGspot misleći si kupiti novi DVDrom od LG-a.

Dan prije odlaska u kupovinu provjerim dostupnost artikla i radno vrijeme. U poslovnici Rijeka artikl je dostupan a radno vrijeme subotom je: 8:00 h - 15:00 h.

Odlično, doći ću tamo oko 1:30-1:45 pošto prije toga moram obaviti neke važnije obveze.

Dođem u HGspot, vidim: na zidu piše radno vrijeme subotom: 8:00 h - 15:00 h a na vratima poslovnice piše radno vrijeme subotom 9:00 h - 13:00 h.

Naravno, Hgspot-ovci su radili onim kraćim radnim vremenim (što je bilo i za očekivati):  9:00 h - 13:00 h a ja sam bio ispred prodavaonice u 13:30 h.

Srećom, prodavač je još uvijek bio unutra i još je jedno svjetlo bilo upaljeno. Kucam, kucam, lupam da mi otvori željeći objašnjenje zašto imaju dva radna vremena te ima li mogućnosti da mi sada da DVD-rom. I dalje ja kucam i lupam, čulo me se do kraja ulice, ali on me nekim slučajem nije čuo (što je bilo i za očekivati). Naravno, tko šljivi kupca koji dolazi pola sata nakon zatvaranja poslovnice, iako i na zidu prodavaonice, pa i na web stranici piše da je novo radno vrijeme upravo suprotno od onoga po kojem oni rade. I ništa, čovjek je zagasio svjetla i ne znam gdje je nestao. Ili me vidjeo pa je čekao da odem ili je izašao na stražnja vrata.

Vrlo neprofesionalno i neorganizirano.

----------------------

Nakon toga sam se pustio na Korzo, i u Robnoj Kući RI pronašao željeni proizvod.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2010 15:12 (ivann.n).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivann.n kaže...

Poslovnica: HGspot Rijeka

Srećom, prodavač je još uvijek bio unutra i još je jedno svjetlo bilo upaljeno. Kucam, kucam, lupam da mi otvori željeći objašnjenje zašto imaju dva radna vremena te ima li mogućnosti da mi sada da DVD-rom. I dalje ja kucam i lupam, čulo me se do kraja ulice, ali on me nekim slučajem nije čuo (što je bilo i za očekivati). Naravno, tko šljivi kupca koji dolazi pola sata nakon zatvaranja poslovnice, iako i na zidu prodavaonice, pa i na web stranici piše da je novo radno vrijeme upravo suprotno od onoga po kojem oni rade. I ništa, čovjek je zagasio svjetla i ne znam gdje je nestao. Ili me vidjeo pa je čekao da odem ili je izašao na stražnja vrata.

Vrlo neprofesionalno i neorganizirano.

----------------------

Nakon toga sam se pustio na Korzo, i u Robnoj Kući RI pronašao željeni proizvod.

Mislim da ti on nebi mogao pomoci zbog zatvaranja kase i obracuna koji rade tocno na kraju radnog vremena...

Ocito im stranice nisu toliko azurirane ili se nekome nije dalo, jer za blagdane je svima radno vrijeme skraceno.

Njegova je neprofesionalnost iskazana i to je to... ali oko radnog vremena ih branim

potpis :D
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Evo ovako, imam problem koji se vec vuce 2 mjeseca u vezi sa Vemilom.

Kupio sam vanjski hard kod njih koji se pokidao, ne moze se popravit, ponudili mi da zamjenim za nesto drugo u trgovini a ja nisam htio jer to je bilo u vrijeme kad nisu imali nista na policama u trgovini a isti hard nisu imali... prodavac mi rekao da ce mozda nesto dobivat i ja cekao. mjesec dana sam cekao i onda popiz.dio i oso se malo derat na njih u trgovinu i pitao sta ja mogu sada, tj.koji mi je sljedeci potez na raspolaganju buduci da oni nemaju isti hard da mi ga zamjene a ja iz trgovine ne zelim nista drugo? pa mi ovaj kaze da mogu trazit povrat novca. pa reko krasno, mogao si mi to i prije rec!! ja zatrazim taj dan povrat, no za 2 ili 3 dana problemi u trgovini(osijek). oni se zatvore a nisu proveli zahtjev kroz neke papire koji su trebali bit dostavljeni u knjigovodstvo u zagrebu. pa sam onda nazivao zagreb, oni me slali s jednog telefona na drugi, sa jednog maila na drugi i to naravno nije nikuda dovelo. ali sada ovi brojevi telefona za zagreb izgleda vise ne postoje, niti zvoni, niti mi se tko na njih javlja.

bilo bi dobro da mi netko predlozi sto da radim, da li je tko bio u slicnoj situaciji? hard mi je kostao 1000kn i ne zelim preko toga prijeci. jedino sto mi pada na pamet je da se obratim udruzi potrosaca ili u emisiju potrosacki kod.

ne znam sta da radim, nesto sam nacuo da se vemil negdje otvorio, gledam na njihovoj stranici na netu, imaju neke nove brojeve na koje sam zvao ali se nitko ne javlja... :( predlozite mi nesto pametno jer sto dalje vrijeme ide to ja sve vise sumnjam da ja necu nista izvuc iz te situacije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sad ne možeš ništa jer je Vemil propao.

Nova firma se zove Unusmedia koja je samo kupila "brand" Vemil.

Oni ti nemaju nikakvu zakonsku obvezu zamijeniti za nešto drugo ili vratiti novac.

Isto tako ti ni posjet inspektoratu nema nikakvog smisla.

I'll give you some warm DNA right now
17 godina
Vince Masuka kaže...

Sad ne možeš ništa jer je Vemil propao.

Nova firma se zove Unusmedia koja je samo kupila "brand" Vemil.

Oni ti nemaju nikakvu zakonsku obvezu zamijeniti za nešto drugo ili vratiti novac.

Isto tako ti ni posjet inspektoratu nema nikakvog smisla.

znaci imati ce koristi od vemilovog branda ali obaveze nece imati pa to nema nigdje LOL

jebo ja sve svoje ako ja budem zakoracio tamo

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
15 godina
neaktivan

Ima ti ima.

Svega toga ima u Hrvatskoj.

Inače, vlasnik Unusmedije je muž vlasnice Vemila.

Prvo su bili rekli da će ispoštovati stare garancije, ali su onda javili da Unusmedia nija uspjela postići dogovor s Vemilom :)

"I'll give you some warm DNA right now!"
16 godina
neaktivan

Garancije moraju ispoštovat,bile stare ili nove,mogu oni govorit sta oce al moraju ispoštovat,ako oce mogu tražit garanciju od proizvođača al to je njihov problem.

BMW

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cappy kaže...

Garancije moraju ispoštovat,bile stare ili nove,mogu oni govorit sta oce al moraju ispoštovat,ako oce mogu tražit garanciju od proizvođača al to je njihov problem.

firma u stecaju nema vise nikakvih obaveza prema nikome dok iz stecaja ne izade ! po mom nekom videnju stvari

potpis :D
17 godina

Mozes pokusat jedino kod uvoznika trazit svoja prava na garanciju :(((((

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cappy kaže...

Garancije moraju ispoštovat,bile stare ili nove

Istina. Zakonski su obavezni ispoštovati garancije - kao što su dužni i ispoštovati onih 60 milijuna kn duga prema vjerovnicima Namigiva.

I'll give you some warm DNA right now!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mozes pokusat jedino kod uvoznika trazit svoja prava na garanciju :(((((

To mu je najbolje.

Kako se ono zove uvoznik? Ja sam zaboravio, daj me molim te podsjeti Osmijeh.

17 godina

Sta nije Recro ili Microline ili nesto... ovisi o tipu robe... Mislim da je Vemil u recroa dobavljao robu (one zute naljepnice na kutijama)... Hocu reci Recro & MSan ;)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Za vanjske hardove:

Feniks računala (TakeMS), Msan i Elkotech (WD), Imation  (Biro Media International).

Za A-Data SSD diskove koji se mogu koristiti kao i vanjski diskovi: Vemil Cool.

Što se tiče traženja garancije kod uvoznika ako propadne trgovina u kojem je to kupljeno

- ne da se može pokušati ostvariti garanciju, nego je uvoznik ZAKONOM dužan riješiti reklamaciju.

17 godina
neaktivan

Nemojte biti naivni pa misliti da je zakon bilo kakva stavka bilo kome danas. Fizičkim osobama sud ne pada na pamet, jer su tarife odvjetnika toliko visoke, da nitko osim firmi ne može sebi priuštiti bilo kakve tužbe, osim ako nije 200% siguran u sebe i ako nije siguran da poznaje suce. Sudstvo nam je lako potkupljivo i izrazito visoko korumpirano, pa je bilo kakva bitka nekog običnog čovjeka protiv firme već izgubljena; čak i protiv jačih pojedinaca (tajkuna).

Tako da zakon, ama baš ništa u Hrvatskoj ne predstavlja.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice