HG Spot - stečaj je neminovan

poruka: 93
|
čitano: 15.366
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HG Spot - stečaj je neminovan".
15 godina
neaktivan
Re: HG Spot - stečaj je neminovan
igy kaže...
thedream kaže...
igy kaže...
thedream kaže...

Ako netko ima viška para i ne zna šta će s njima, sad je vrijeme za kupnju HGS-ovih dionica, čista lutrija, a uz malo insiderskih informacija mislim da će biti ekipe koja će masno zaraditi ukoliko firma stane na noge iz svog ovog sranja i dionica se vrati iznad 30kn.

uh, to je malo prevelik rizik za ovu situaciju - kao što si i sam rekao čista lutrija

Joj pusti me ja već razmišljam, kako onaj kaže karirani zeleni inspektor, ime mu zaboravio...u crtiću, kombiniram! {#}{#}

ja sam isto to pomišljao, ali ipak ne hvala! (tko ne riskira ne profitira :)) go thedream)

Uvijek si mislim znaš šta, "netko" će tu ipak uplesti svoje prste, kako ono Ameri vole reći često - too big to fail. Ne znam da li je to ovdje slučaj, ali evo iskreno ne vidim ništa pozitivno u propasti HGS-a ukoliko do nje dođe. Za krajnjeg korisnika sigurno ne, iako se i o pozitivnostima može danima razgovarati uz politiku asortimana i cijena, ali moje je mišljenje - bolje da su tu, nego da ih nema.

Cemetary gates
17 godina
thedream kaže...

Uvijek si mislim znaš šta, "netko" će tu ipak uplesti svoje prste, kako ono Ameri vole reći često - too big to fail. Ne znam da li je to ovdje slučaj, ali evo iskreno ne vidim ništa pozitivno u propasti HGS-a ukoliko do nje dođe. Za krajnjeg korisnika sigurno ne, iako se i o pozitivnostima može danima razgovarati uz politiku asortimana i cijena, ali moje je mišljenje - bolje da su tu, nego da ih nema.

za uplitanje ne znam...

meni je također žao događanja, konkurencije nikad dosta. svi oni koji navijaju za propast neka se pitaju kolike bi cijene bile u webshopovima da ovakvih trgovina nema, kad se još uzmu zaposleni koji će ostati bez posla....

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 15:05 (igy).
15 godina
neaktivan

Sad je ionako sve u rukama dobavljača i dioničara, pa i Zabe. Dosta složena situacija, koja bi vrlo lako mogla završiti - krajnje jednostavno. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...
HG Spot je pionir IT-a u Hrvatskoj zato molim respect. U
istom sam napravio prometa oko 100K kuna ( prije 3-4 godine ) i nije mi žao jer su imali najbolju ponudu cjene i kvalitete opreme.

HGSpot respect !

Kakve ima veze što ste vi bili njihov kupac i što ste im ostavljali novce?

Totalno nebitna stavka za ovu temu

15 godina
neaktivan

Baš me zanima old iggy-evo razmišljanje, evo se opet povijest ponovila, što kvragu sad. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Sad je ionako sve u rukama dobavljača i dioničara, pa i Zabe. Dosta složena situacija, koja bi vrlo lako mogla završiti - krajnje jednostavno. {#}

I to najvjerojatnije ovako :|

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
16 godina
neaktivan
thedream kaže...

Pošto je HGS izašao na burzu kao d.d. mislim da će stečaj ići na nešto drukčiji način, a iz stečajne mase će se naravno namiriti logikom stvari prvo dioničari. Da li će rastamburati i razhebati sve, što mi se čini nekako najlogičnije obzirom na poslovne rezultate posljednjih godina, ili će se ići na kompletan preustroj samog poduzeća, vjerojatno dijelom ovisi i o dogovoru s upravom. Zgodno bi bilo da je primjerice uprava HGS-a najveći dioničar, pa da vidimo hehe tzv. moralni hazard na djelu, rasturiti firmu iznutra, namiriti se iz stečajne mase i opet win-win situacija kako god okreneš.

...

Ako netko ima viška para i ne zna šta će s njima, sad je vrijeme za kupnju HGS-ovih dionica, čista lutrija, a uz malo insiderskih informacija mislim da će biti ekipe koja će masno zaraditi ukoliko firma stane na noge iz svog ovog sranja i dionica se vrati iznad 30kn.

Sine, na čemu si ti ? Dioničai su ZADNJI (najniži) isplatni razred, svi dolaze prije dioničara, mislim da su prvo radnici, doprinosi, porezi, ostala davanja državi/lokalnoj upravi, obveznice, pa kreditori, vjerovnici (nisam siguran za raspored). Mogućnost da ćeš kao dioničar dobit nešto iz stečajne mase je čisto teoretska. Zahtjev za stečaj je podnešen, ako Mikroline ima osnovu, a pretpostavljam da ima, nema više povratka (teoretski može Mikroline odustat, ali...). Usput, sve troškove stečajnog postupka snosi onaj ko ga pokrene (bez obzira koliko uspije "izvuć" iz stečajne mase), zato naše drage banke obično kalkuliraju i čekaju sa pokretanjem dok nekom drugom voda ne dođe do grla :))

Hebi ga, trebali su se držat onoga u čemu su bili dobri ... HGSpot je za mene bio mrtav kad sam naletio na prve pegle i perilice u Utrinama ...

pozz

pozz

17 godina
Z3k0 kaže...

Sine, na čemu si ti ? Dioničai su ZADNJI (najniži) isplatni razred, svi dolaze prije dioničara, mislim da su prvo radnici, doprinosi, porezi, ostala davanja državi/lokalnoj upravi, obveznice, pa kreditori, vjerovnici (nisam siguran za raspored). Mogućnost da ćeš kao dioničar dobit nešto iz stečajne mase je čisto teoretska. Zahtjev za stečaj je podnešen, ako Mikroline ima osnovu, a pretpostavljam da ima, nema više povratka (teoretski može Mikroline odustat, ali...). Usput, sve troškove stečajnog postupka snosi onaj ko ga pokrene (bez obzira koliko uspije "izvuć" iz stečajne mase), zato naše drage banke obično kalkuliraju i čekaju sa pokretanjem dok nekom drugom voda ne dođe do grla :))

Hebi ga, trebali su se držat onoga u čemu su bili dobri ... HGSpot je za mene bio mrtav kad sam naletio na prve pegle i perilice u Utrinama ...

Potpisujem od početka do kraja {#}

17 godina
neaktivan
thedream kaže...
igy kaže...
thedream kaže...

uh, to je malo prevelik rizik za ovu situaciju - kao što si i sam rekao čista lutrija

Joj pusti me ja već razmišljam, kako onaj kaže karirani zeleni inspektor, ime mu zaboravio...u crtiću, kombiniram! {#}{#}

Praskaton... {#}

15 godina
neaktivan
16 godina

Ma sad će fino nabaviti akcije, jer se mora doći do likvidnosti za naplatu potraživanja. Veselite se!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
HG Spot je pionir IT-a u Hrvatskoj zato molim respect. U
istom sam napravio prometa oko 100K kuna ( prije 3-4 godine ) i nije mi žao jer su imali najbolju ponudu cjene i kvalitete opreme.

HGSpot respect !

Ne znam o cemu ti pricas... kvaliteta opreme? kvaliteta opreme (ako je dobavljiva) je u svim ducanima jednaka... 

Najbolja ponuda cijene? S tim se slazemo. Cijena im je previsoka u odnosu na druge...

Zao mi je jedino onih jadnih radnika koji ce zavrsiti na burzi zbog takvog neodgovornog poslovanja...

Ja dajem respect tebi jer si se usudio kod njih potrositi oko 100k kn...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | bfbc2: rebels1e
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 16:05 (rebelsy).
17 godina
thedream kaže...

Dionice su u blokadi i više se neće puštati na burzu, ako je stečaj u pitanju.

15 godina
neaktivan
Z3k0 kaže...
thedream kaže...

Pošto je HGS izašao na burzu kao d.d. mislim da će stečaj ići na nešto drukčiji način, a iz stečajne mase će se naravno namiriti logikom stvari prvo dioničari. Da li će rastamburati i razhebati sve, što mi se čini nekako najlogičnije obzirom na poslovne rezultate posljednjih godina, ili će se ići na kompletan preustroj samog poduzeća, vjerojatno dijelom ovisi i o dogovoru s upravom. Zgodno bi bilo da je primjerice uprava HGS-a najveći dioničar, pa da vidimo hehe tzv. moralni hazard na djelu, rasturiti firmu iznutra, namiriti se iz stečajne mase i opet win-win situacija kako god okreneš.

...

pozz

pozz

Po osnovi prava na dobit dioničari se mogu pojaviti u stečaju društva kao stečajni vjerovnici, iznimno kada je pravo na dobit utvrđeno prije pokretanja stečajnog postupka (ne znam da li je to slučaj sa HGS). Tako da sam se vjerojatno nes(p)retno izrazio, ali mogućnost nije samo teoretska.

Pošto i dalje smatram kako je situacija u HGS-u prilično kompleksna jer su im na vratu i Zaba, ali i dobavljači, mogu se složiti s tobom da dioničarima praktički ostaju mrvice. Brzo sam drljao s posla pa sam vjerojatno toliko toga htio nadrobiti, dijelom i uspio, da se omakla greška.

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
thedream kaže...

Dionice su u blokadi i više se neće puštati na burzu, ako je stečaj u pitanju.

Da ali koliko sam shvatio išao je prijedlog od strane Microlinea, što ne? Da li je stečaj pokrenut i da li su dionice već u blokadi?

Cemetary gates
17 godina

I što sada sa mojom garancijom, proizvodom....

A kupio na toj PDV akciji proizvod bez papira jamstva.

Rijeka Rijeka
-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Ako je njihov uvoz imaš problem, ako je nabavljeno u HR onda ideš kod dobavljača. Isto je bilo sa Vemil-om samo što su oni kasnije aktivirali servis.

15 godina
neaktivan

Nisi dobio garanciju na proizvod?

0 0 hvala 0
17 godina
rebelsy kaže...

Nisam, samo WD disk u vrećici ( nema vijaka) bez ijedne hrv. riječi, uvoznika itd., samo su dali račun.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 16:37 (Ag008).
14 godina
neaktivan

zao mi je hg spota, vise nego vemila!

2 1 hvala 0
16 godina

Zašto taj HG SPot više ne zatvore i gotovo.

0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...
rebelsy kaže...

Nisam, samo WD disk u vrećici ( nema vijaka) bez ijedne hrv. riječi, uvoznika itd., samo su dali račun.

Diskovi ti inače i dolaze samo u vrećici, bez ikakvih dodataka.

15 godina
thedream kaže...
igy kaže...
thedream kaže...

Nick Praskaton...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 18:19 (Kvod).
17 godina
Ag008 kaže...
rebelsy kaže...

račun ti samo i treba

15 godina
neaktivan

Da, ja kad sam kupovao komp sam dobil isto HDD u vrecici upakiran (ali na njoj ima neka naljepnica...proizvodjac, uvoznik)...

1 0 hvala 0
17 godina

Vjerovatno ce vratiti svu Microline-ovu robu,isplatiti im zaduzenje po stecajnoj masi i nastaviti dalje. Zato su i organizirali prodaju bez PDV-a,da sakucaju lovu. HGSPOT ce vrlo vjerovatno nastaviti poslovati,tako da se mrzitelji te firme ne raduju bas previse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ag008 kaže...

WD diskove nabavlja MSAN pa kod njih reklamiras. MSAN je poprilicno toga uzeo od drugih pa se vecina tamo fura tj. u MRservis...

ps. iako sam možda dva puta nešto mora kupit u HGspotu nije mi žao. Nisu mi nikad bili dobri, osim kada su bili preko puta u onom malom prostoru... Uglavnom, ako trebaš nešto ASAP postoji ADM (jeftinije) i Links (skuplje, ali odlična podrška i ekipa u dućanima/servisu), ako trebaš jeftino laptop/monitor itd i možeš čekat malo duže tu je Protis (još da porade na ljubaznosti u dućanu) i hrpa ostalih webshopova :)

Uostalom, većina dućana mrzi:

www.nabava.net

www.jeftinije.hr

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 21:40 (zbuzanic).
16 godina
neaktivan
atos kaže...

Lijepo su se nakrali. Od stečajne mase nema ništa kad im je kapital negativan. Tehnomax u blokadi?, Konikom se nudi na prodaju.

Ah ta divna Hrvatska privredna zbilja.

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
17 godina

Propali su jer im je web-stranica za k***c. Da su pametni, kopirali bi Linksovu navigaciju kroz cjenik.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 22:00 (Šime).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neće biti stečaja, bar ne zbog Microlinea, tko je vidio ići u stečaj radi 800 000kn, ovdje se igraju neke igre, vidjet ćemo uskoro...

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice