Hawkingov savjet: kolonizacija ili nestanak

poruka: 133
|
čitano: 31.697
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hawkingov savjet: kolonizacija ili nestanak".
16 godina
RE: Hawkingov savjet: kolonizacija ili nestanak
vlad0 kaže...
torrente kaže...

istina je, radi se na solarnom jedru.

isto kao sto se satelit napaja preko solarnih krilaca.

Yes, u teoriji jako dobro zvuči. U praksi bi ga rastrgala već svemirska prašina... A da ne pričamo kamenju, meteorima ili nedajbože nećem većem. Cool

pa ne koriste obične materijale nisu glupavi , a kamenje bi uništilo i space shuttl-ove a ne jedro ...Nešto veće pa moglo bi uništiti ljude na Zemlji 

McLaren Mercedes
17 godina

jedro je na asteoridu, te ce istome mijenjati putanju i jos ga ubrzavati.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
torrente kaže...

jedro je na asteoridu, te ce istome mijenjati putanju i jos ga ubrzavati.

Na kojem crnom asteroidu? Ni prototip im ne radi baš kako bi trebao. Osmijeh

Ne kažem da možda jednom ta tehnologija neće zaživjeti, ali out there postoji toliko problema dok se oni još muče s mehanizmom razmatanja jedra. I to u labaratorijskim uvjetima.

No, učinkovit pogon u svemiru je zapravo manji problem. Puno veći problem je shielding takvog imaginarnog svemirskog broga. Kako od krutih čestica, tako i od EM, plazma i ostalih zračenja. Pazite, problemi nastaju već i sa Van Allenovim pojasevima, a kamoli kad se malo odmaknemo od Majčice Zemlje.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
Samo prenosim. Usput, zar ne zvući dobro da se teoretski moze doći u čovjekovom životu do drugog zvjezdanog sustava - ajme šta volim ovo reć

Ne znam od kuda si to prenio ali ono zadnje dvoje nema veze s realnoscu.

Sto se tice putovanja do najblize zvijezde evo vjerojatno jedine razradenije studije putovanja do susjednih zvijezda upotrebljavajuci dostupnu tehnologiju (iz 1988) zvana Project Longshot

http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Longshot

Ako te zanima malo vise detalja:

http://ntrs.nasa.gov/archive/nasa/casi.ntrs.nasa.gov/19890007533_1989007533.pdf

Sto se tice pronalaska "prasine", to se govorilo i za Saturnove mjesece, ispalo je putpuno suprotno.

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 21:55 (Koki007).
17 godina

Ovo je jako zanimljivo...  za one koji se pitaju cemu radit baze po mjesecu, marsu, i ostalim planetima, gornji dokument daje moguci odgovor. Dakle, kao pogon se spominje: "Pulsed Fusion Microexplosion Drive", neko cudo na bazi fuzije kojoj je specificni impuls (Isp) nevjerojatnih 1000000. (motori od space shuttle-a imaju Isp od 450, ionski pogoni 5000-10000)

Medjutim, jedan od problema je sto se za gorivo koristi He3 i H2, a za He3 pise:

"The problem is not solved, however, since there is not enough He3 on our planet to fuel the spacecraft! Three methods of gaining the necessary He3 have been compared: mining the planet Jupiter; creating He3 through the bombardment of Lithium in nuclear accelerators; and capturing He3 from the Solar Wind"

He3 navodno postoji i na mjesecu (hint: film Moon iz 2009 Nevinašce).

Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Teleporter je realnost, napravili su ga već, doduše teleportirali su samo jedan atom ali i to je početak.

'Teleportirali' su jedan foton. Navodno.

I to ga nisu teleportirali u smislu Star Trek teleportacije, već su informacije iz originalnog fotona kopirane, pa je taj foton originalni uništen i na drugom mjestu je stvorena njegova kopija... :)

Potpis ;)
17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Teleporter je realnost, napravili su ga već, doduše teleportirali su samo jedan atom ali i to je početak.

I to ga nisu teleportirali u smislu Star Trek teleportacije, već su informacije iz originalnog fotona kopirane, pa je taj foton originalni uništen i na drugom mjestu je stvorena njegova kopija... :)

EDIT: Nemam pojma zašto je dva puta poslana ista poruka o.O

Potpis ;)
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2010 23:33 (Danijel).
17 godina
Danijel kaže...

EDIT: Nemam pojma zašto je dva puta poslana ista poruka o.O

prosla je precacem kroz crnu rupu i dosla na server prije originala.

teško vrijeme za matore
16 godina
protjeran

Recimo da letjelice mogu piciti brzinom svjetlosti,i tako vi picite,picite kad ono na vasem putu dva atoma,pet elektrona,osam protona ...vuci rucnu,skreci,buum.

HTV prenosi:sudar u galaksiji,svemirski brod naletio na  dva atoma,pet elektrona,osam protona,nema prezivjelih.Razlog sudara,neprilagodena brzina kretanja i nepostivanje prometnih znakova.

Negdje sam cito kad bi se kretali brzinom svjetlosti da bi sudar sa atomima bio koban za posadu.Zamislite sad sudar sa asteroidom velicine jabuke.

Isto tako postoji svemirsko zracenje,ali ko to su sad rjesili sa magnetima.

http://danas.net.hr/znanost/page/2010/07/30/0496006.html

http://aixtended.com/

0 0 hvala 0
16 godina
RaNzO kaže...
SupremeCommander kaže...
RaNzO kaže...

1. ogromni dio zemljine površine se ne koristi za uzgoj hrane, a mogao bi se. prvenstveno mislim na pustinje. pokusni projekt je već napravljen i uspješno se uzgaja hrana u pustinji uz navodnjavanje, ali to je samo pokusni projekt na maloj površini...

2. imamo energije na pretek, samo ju treba ubrati (znamo kako), ali nekome ne paše da se ubire i zanemaruje znanje...

3. ovisi što smatraš pod "dugo", ali nafte i plina imamo za barem 10x više vremena nego se to u medijima svako malo tvrdi :)

1. Izgleda da ce pustinje rjesit sve nase probleme... Neodlučan

"Of the world's total land area of 150 million km2 (16 X the area of the US), much is not suitable for agriculture. Arable land comprises 10% of the total. Permanent crops are 1%; meadows and pastures, 24%; forest and woodland, 31%. The remaining 34% is land surface that supports little or no vegetation: Antarctica, deserts, mine sites, urban areas. Nearly all of the world's productive land is already exploited. Most of the unexploited land is either too steep, too wet, too dry or too cold for agriculture. In Asia, nearly 80% of potentially arable land is now under cultivation."

Trenutno se koristi oko 30% zemlje za proizvodnju hrane, stvarno mislis da ce nas tih dodatnih 30% povrsine koju pokrivaju pustinje spasit od gladi? Mogli bi mozda jos posjeci i ovih preostalih 31% suma. Smijeh

A sto cemo kad se broj stanovnista udvostruci ili utrostruci?

2. Stvarno? Ajde nas prosvijetli? Hoce nas i tu pustinje spasit?

3. Mozda, ali to onda samo znaci da je nece nestati za 20 godina, nego za 200, a sto cemo onda?

1. znanje se razvija, zašto misliš da moramo proizvoditi hranu samo na površini koja se prije 500god. smatrala obradivom? naveo sam ti da je dokazano da se može proizvoditi u pustinji uz minimalna ulaganja - navodnjavanje.

zašto ne bi radili plutajuće gradove na morskoj površini? ili plutajuće platforme za uzgoj hrane? graditeljstvo će također napredovati, moći ćemo graditi podvodne i podzemne gradove. ovo su malo radikalni primjeri, ali sve je to već sad moguće, samo nema volje niti potrebe za takvim potezima i u ovakvom kapitalističkom društvu bi to bilo preskupo, ali bitno da ima znanja za takvo nešto napraviti.

nadalje, za sad nisu po svijetu rašireni neboderi. zamisli samo koliko još stanovništva može stati na zemlju samo da se trenutna svj. stambena infrastruktura zamijeni isključivo neboderima...

imamo previše mjesta, to nam nije problem ako ne želimo da to bude...

2. pa možeš birati...vjetar, sunce, geotermalna, nuklearna, munje, plima/oseka/valovi/rijeke/golfska struja...

edit: zaboravih 3.

stalno se predviđa nestnak nafte "za 20 godina", ali to nema veze sa stvarnošću. eto kako stvari stoje što se toga tiče:

- u računanje rezervi nafte u svijetu ulazi samo konvencionalna nafta, tj. lako obradiva nafta male gustoće, a ne ulaze teške nafte, krute nafte, nafte iz škriljevaca, nafte zaostale u iscrpljenim ležištima (do prije 4-5 godina je bilo moguće iscrpiti samo 30-40% nafte iz ležišta, u nekim povoljnim slučajevima do 50%, dok danas to ide do 70%), plin...dakle, rezerve konvencionalne nafte uz uračunato povećanje potrošnje je oko 150 godina, s tim da su uračunata samo poznata DOKAZANA ležišta, bez projekcije otkrivanja novih ležišta. ležište nije dokazano dok se ne napravi istražna bušotina i potvrde rezultati ispitivanja. na kraju krajeva, nova ležišta se svakodnevno otkrivaju, a istražen je samo mali dio zemlje. napomenimo samo kako oceani skoro nisu niti taknuti, samo mali dio priobalnih, plićih mora.

sad ako zbrojiš sve ovo što je ostalo, ispada da nismo niti načeli rezerve ugljikovodika koje imamo ;)

Problematicno je to racunati koliko ce jos dugo biti nafte i fosilnih ogriva opcenito ali problem je sto nece nama samo prijevoz stati kada nestane naftne nego kompletna porizvodnja jer siguran sam da nisi kupio niti jedan prozivod vec desetljecima (nzenam koliko si star) za koji u porizvodnji nije upotrebljena nafta na ovaj ili onaj nacin. Znaci sve plasticno, a gdje je danas nema, sadrzi neki sastojak iz nafte a da ne prican o transportu dobara i slicno. A sada jos uzmi u obzir da se potrosnja nafte iz dana u dan povecava. Dakle nije toliki problem kada ce nestati nafte za 20 ili 50 ili 100 godina nego sta onda. Ljudi ce se morati naviknuti na drugi nacin zivota. Ali ne onako imati ce mo bijeli iphone a ne crni nego ce promjne biti drasticne i biti ce velikih nereda i ratova a to vec nije mali problem. Tako da to treba jako ozbiljno shvatiti.

A to sto pricas o navodnjavanju pustinja jos mi samo objasni odakle ti voda u pustinji u dovoljnim kolicinama? Znas zato ih i zovu pustinje.

P.S. nemojte molim vas usporedivati teslu i hawkinga. Prvi je mozda najkorisniji covjek koji je zivio ikada a hwaking je zasad totalno beskoristan unatoc par svojih totalno promasenih teorija o crnim rupama. Opcenito neznam dali ijedan fizicar cijeni hawkinga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 4:59 (konjRR).
17 godina
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Nisu ga zapravo teleportirali jer je poanta teleportacije da se tvar sa jedne strane pretvori u energiju i nestane, ta energija se prebaci na drugu stranu i ponovo materijalizira. Za sada su uspili samo "kopirati" svojstva jednog fotona na drugi (spin i slicno).

Edit: evo sad sam vidio da me pretakao Danijel

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 8:11 (tnakir).
15 godina
neaktivan
Danijel kaže...
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Zato sam i napisao 'teleportirali'. Ali i to što su napravili je onako... Pa iskreno malo bezveze. Zašto to kažem? U cijelom eksperimentu su zapravo korištene spoznaje iz kvantne teorije ponašanja svjetla (odnosno nosioca svjetla, fotona), što za sobom povlači neugodnu činjenicu da se pročitana informacija na toj razini već samim čitanjem nepovratno mijenja. OK, to možda i nije toliki problem sa 1 fotonom, ali recimo da imate 5-6 fotona 'na jednom mjestu' i krenete ih čitati - već prvi pročitati foton bi utjecao na svoj okoliš (zbog jednostavnosti: na svog prvog fotonskog susjeda) i malo ga 'izmjenio', pa krenete čitati informacije o drugom fotonu (kojeg je malo 'izmjenio' onaj prvi) i tako kaskadno do 6. fotona... Kopija već na tom jednostavnom primjeru ne bi bila identična originalu (osim ako ne smislimo način kako kompenzirati prilikom interpretacije pročitanih informacija, što trenutno nemamo pojma kako izvesti). Uglavnom, blaga katastrofa. I onda još na sve to dodajte činjenicu da kvantna fizika u svojoj osnovi zapravo djeluje na statističkim modelima ponašanja promatranih objekata i informacija (jer bolje nažalost trenutno nemamo) i cijeli koncept stoji na prilično klimavim nogama... Odnosno, korištene metode su primjenjive u praksi NE.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
vlad0 kaže...
Danijel kaže...
vlad0 kaže...
pinkskin kaže...

Zato sam i napisao 'teleportirali'. Ali i to što su napravili je onako... Pa iskreno malo bezveze. Zašto to kažem? U cijelom eksperimentu su zapravo korištene spoznaje iz kvantne teorije ponašanja svjetla (odnosno nosioca svjetla, fotona), što za sobom povlači neugodnu činjenicu da se pročitana informacija na toj razini već samim čitanjem nepovratno mijenja. OK, to možda i nije toliki problem sa 1 fotonom, ali recimo da imate 5-6 fotona 'na jednom mjestu' i krenete ih čitati - već prvi pročitati foton bi utjecao na svoj okoliš (zbog jednostavnosti: na svog prvog fotonskog susjeda) i malo ga 'izmjenio', pa krenete čitati informacije o drugom fotonu (kojeg je malo 'izmjenio' onaj prvi) i tako kaskadno do 6. fotona... Kopija već na tom jednostavnom primjeru ne bi bila identična originalu (osim ako ne smislimo način kako kompenzirati prilikom interpretacije pročitanih informacija, što trenutno nemamo pojma kako izvesti). Uglavnom, blaga katastrofa. I onda još na sve to dodajte činjenicu da kvantna fizika u svojoj osnovi zapravo djeluje na statističkim modelima ponašanja promatranih objekata i informacija (jer bolje nažalost trenutno nemamo) i cijeli koncept stoji na prilično klimavim nogama... Odnosno, korištene metode su primjenjive u praksi NE.

Najveci problem kod teleportacije kompleksnijih elemenata od fotona je zapravo u tome sto ne postoji dovoljno brzo racunalo koje bi moglo sve informacije o cesticama slicno pohraniti, obraditi te ih ponovo sintetizirati.

I'm going woo woo
17 godina
pinkskin kaže...
Buffer Overflow kaže...
Don Kihoty kaže...

Razbijanje ljude na čestice i ponovna materijalizacija je jedini siguran način,

te brz i efikasan, radi seljenja na veće udaljenosti.

Bio to "teleporter" ili recimo prijenos radio valom (brzim, ne ovim sporim, jer se kod Plutona gleda utikamica finala 1974 laal).

Em nema fizičkog čekanja, em se genetski kod zapisuje u teleporter, i kod ponovnog materijaliziranje nema greške.

U slučaju da čovjek "pogine" neprirodnom smrću, teleporter bi čak mogao napraviti "system restore" sa čovjekom.

Naravno, izgubio mi možda par dana/sati rada, ali nwm, radilo bi.

Usput, tu je ponovno problem "vječnog života" bez updatea memorije slijeda događaja,

makar bi se i to moglo riješiti, no nisam zagovornik toga.

Ako sam za umrijeti, ne želim vječno živjeti. Jedan život mi je dosta...

Dva puta biti informatičar je previše...

Kakvi teleporteri. To su gluposti.

Nisam znao da je Pluton udaljen 36 svjetlosnih godina od Zemlje.

Sve je to sa razbijanjem čestica i njihovom teleportacijom sa fizičke strane u redu i možda ima smisla, ali zaboravljate da čovjek nije sastavljen samo od čestica. Je li se netko zapitao što se događa sa dušom, tj. što će se dogoditi sa mojom dušom i mojim energetskim omotačem (aurom) kada se sve moje čestice nakon teleportacije spoje? Hoće li doći do ponovne 'fuzije' tijela i duše? Teleportacija kakvu viđamo u SF filmovima je po meni samo fikcija. S druge strane, ne mislim da je teleportacija nemoguća, mislim da će ljudi, kada uspiju pustiti u pogon svojih ostalih 95% moždanih stanica biti u stanju ovladati materijom i vremenom i tada moći u potpunosti iskoristiti svoje prave potencijale - teleportaciju, telepatiju, nevidljivost, predviđanje vremena i ostale 'nadnaravne' osobine, koje su svima nama urođene, ali trenutno nemamo pristup njima zbog naše niske razine svijesti... Dakle, za teleportaciju i ostale fenomene ključne su duhovne sposobnosti čovjeka i na tome bi svatko trebao više poraditi... Mozak je najsavršenije i najmoćnije računalo koje čovjek nikada sa nikakvim strojem neće uspjeti nadmašiti.

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 8:31 (bor4c).
17 godina
bor4c kaže...
pinkskin kaže...
Buffer Overflow kaže...
Don Kihoty kaže...

Razbijanje ljude na čestice i ponovna materijalizacija je jedini siguran način,

te brz i efikasan, radi seljenja na veće udaljenosti.

Bio to "teleporter" ili recimo prijenos radio valom (brzim, ne ovim sporim, jer se kod Plutona gleda utikamica finala 1974 laal).

Em nema fizičkog čekanja, em se genetski kod zapisuje u teleporter, i kod ponovnog materijaliziranje nema greške.

U slučaju da čovjek "pogine" neprirodnom smrću, teleporter bi čak mogao napraviti "system restore" sa čovjekom.

Naravno, izgubio mi možda par dana/sati rada, ali nwm, radilo bi.

Usput, tu je ponovno problem "vječnog života" bez updatea memorije slijeda događaja,

makar bi se i to moglo riješiti, no nisam zagovornik toga.

Ako sam za umrijeti, ne želim vječno živjeti. Jedan život mi je dosta...

Dva puta biti informatičar je previše...

Kakvi teleporteri. To su gluposti.

Nisam znao da je Pluton udaljen 36 svjetlosnih godina od Zemlje.

Sve je to sa razbijanjem čestica i njihovom teleportacijom sa fizičke strane u redu i možda ima smisla, ali zaboravljate da čovjek nije sastavljen samo od čestica. Je li se netko zapitao što se događa sa dušom, tj. što će se dogoditi sa mojom dušom i mojim energetskim omotačem (aurom) kada se sve moje čestice nakon teleportacije spoje? Hoće li doći do ponovne 'fuzije' tijela i duše? Teleportacija kakvu viđamo u SF filmovima je po meni samo fikcija. S druge strane, ne mislim da je teleportacija nemoguća, mislim da će ljudi, kada uspiju pustiti u pogon svojih ostalih 95% moždanih stanica biti u stanju ovladati materijom i vremenom i tada moći u potpunosti iskoristiti svoje prave potencijale - teleportaciju, telepatiju, nevidljivost, predviđanje vremena i ostale 'nadnaravne' osobine, koje su svima nama urođene, ali trenutno nemamo pristup njima zbog naše niske razine svijesti... Dakle, za teleportaciju i ostale fenomene ključne su duhovne sposobnosti čovjeka i na tome bi svatko trebao više poraditi... Mozak je najsavršenije i najmoćnije računalo koje čovjek nikada sa nikakvim strojem neće uspjeti nadmašiti.

Svijest je cisto elektrokemijsko stanje. Nema tu neceg duhovnog.

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...

Neću reći da si u krivu jer to govoriš iz perspektive niže razine svijesti. Mi mislimo da je sve što opažamo sa svojih pet primitivnih osjetila jedini svijet koji postoji i da ništa drugi izvan toga ne postoji i da je to jedina stvarnost. A u biti mi opažamo samo jako malen dio elektromagnetskog spektra, a materija je ništa drugo nego energija na frekvenciji koja se nalazi u našem osjetilnom dijelu spektra.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 8:53 (bor4c).
17 godina
bor4c kaže...
tnakir kaže...

Neću reći da si u krivu jer to govoriš iz perspektive niže razine svijesti. Mi mislimo da je sve što opažamo sa svojih pet primitivnih osjetila jedini svijet koji postoji i da ništa drugi izvan toga ne postoji i da je to jedina stvarnost. A u biti mi opažamo samo jako malen dio elektromagnetskog spektra, a materija je ništa drugo nego energija na frekvenciji koja se nalazi u našem osjetilnom dijelu spektra.

Mislim da se Einstein nebi slozio sa tobom. E = mc2

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 9:03 (tnakir).
17 godina
tnakir kaže...
bor4c kaže...
tnakir kaže...

Po tome ispada da je m=E/c2

I što je tu sporno?

17 godina
bor4c kaže...
tnakir kaže...
bor4c kaže...
tnakir kaže...

I što je tu sporno?

U ovoj tvojoj izvedenici nista. Ali ako je materija samo "dio spektra" energije onda bi bilo da je E = m.

Taman sam se nekidan prepirao sa jednom osobom (koja je takodjer duhovna) koja takodjer smatra da je sve na svijetu duhovno i energetski, da materija ne postoji. To joj je nekakav pop napunio glavu, a ja pak tvrdim da je ova moja tvrdnja da materija != energija vec da se mogu pretvarati iz jedne u drugu dokazana ima preko 50 godina. Jel ti dovoljna atomska bomba na hiroshimu?

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...
bor4c kaže...
tnakir kaže...
bor4c kaže...
tnakir kaže...

I što je tu sporno?

U ovoj tvojoj izvedenici nista. Ali ako je materija samo "dio spektra" energije onda bi bilo da je E = m.

Taman sam se nekidan prepirao sa jednom osobom (koja je takodjer duhovna) koja takodjer smatra da je sve na svijetu duhovno i energetski, da materija ne postoji. To joj je nekakav pop napunio glavu, a ja pak tvrdim da je ova moja tvrdnja da materija != energija vec da se mogu pretvarati iz jedne u drugu dokazana ima preko 50 godina. Jel ti dovoljna atomska bomba na hiroshimu?

Materija postoji samo ako postoji gibanje čestica u atomu. A te čestice su energija u pokretu.

17 godina
bor4c kaže...
tnakir kaže...
bor4c kaže...
tnakir kaže...
bor4c kaže...
tnakir kaže...

I što je tu sporno?

Materija postoji samo ako postoji gibanje čestica u atomu. A te čestice su energija u pokretu.

Na apsolutnoj nuli dolazi do prestanka gibanja cestica. Nema kineticke energije. Materija je tu.

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...

Na apsolutnoj nuli dolazi do prestanka gibanja cestica. Nema kineticke energije. Materija je tu.

Wrong answer!

Na apsolutnoj nuli čestice se još uvijek gibaju, dakle kinetička energija još uvijek postoji!

http://en.wikipedia.org/wiki/Absolute_zero

17 godina
bor4c kaže...
tnakir kaže...

Wrong answer!

Na apsolutnoj nuli čestice se još uvijek gibaju, dakle kinetička energija još uvijek postoji!

Bolje citaj... pise da je potpunu entropiju nemoguce postici, odnosno da je T = 0K nemoguce postici.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
bor4c kaže...
pinkskin kaže...
Buffer Overflow kaže...
Don Kihoty kaže...

Kako se zvao dokumentarac u kojem si to vidio? X-Men?

http://boards.4chan.org/b/
17 godina
tnakir kaže...
bor4c kaže...
tnakir kaže...

Wrong answer!

Bolje citaj... pise da je potpunu entropiju nemoguce postici, odnosno da je T = 0K nemoguce postici.

Ali svejedno će se čestice još uvijek gibati, a to uvjetuje postojanje materije.

Energija se ne može uništiti, može samo prijeći iz jednog oblika u drugi. Rastaviš li atom na najsitnije dijelove i razbacaš ih uokolo, taj atom više neće postojati, dakle materije nema, dok će energija tih čestica još uvijek postojati u nekom obliku.

17 godina

Energija se potpuno moze pretvoriti u materiju i obratno. Energija + energija koja nastaje iz mase (dakle kad bi pretvorili sve u energiju ili masu) je konstanta.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
Horagio kaže...

Ne, dokumentarac se zove The Matrix Osmijeh

A osim njega postoji još jedan koji se zove Esoteric Agenda i jednim dijelom pokriva sličnu problematiku

https://www.youtube.com/user/jpksiso#p/u/4/kbwyEjK736E

16 godina
protjeran
Da "teleportirali" (pomaknuli u prostoru) jedan foton i zbog toga je telportacija moguća. Naravno. Kvantno stanje čovjeka je vrlo jednostavno.

Da li znate uopće da ljudi ne znaju izračunavati kvantna stanja najjednostavnijih molekula? Da račun postaje prekompliciran i za molekulu vodika?

Nemojte biti smješni i malo manje zvjezdanih staza.
void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_strin
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Horagio kaže...
bor4c kaže...
pinkskin kaže...
Buffer Overflow kaže...
Don Kihoty kaže...

Dusa ne postoji, ostavi taj science fiction iz biblije za neke druge teme :) Sto se tice toga djela, a sto se tice teleportacije  to nije stvar duse ili razine svjesti nego tehnologije.

Mozda ste culi mozda ne da je uspjesno teleportiran mis preko nekakavih materijala koji su spojeni u snop kablova, mislim da je rjec o nekih 5 meteara teleportacije.

Te su znanstvenici otkrili da je ne memoguce sa bilo kojom drugom zivotinjom na taj nacin uspjet te da ne govorim o covjeku. DA ne nabrajam sada zasto...

I daj nemojte biti tolike seljacine i izvaljit izjave Hawking je budala i slicno. Da ste imalo procitali sto je taj covjek napisao i napravio u zivotu znali biste ga cjenit...

http://tridizajn.com/index.php
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.8.2010 10:36 (thechosenfreak).
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
Da "teleportirali" (pomaknuli u prostoru) jedan foton i zbog toga je telportacija moguća. Naravno. Kvantno stanje čovjeka je vrlo jednostavno.

Da li znate uopće da ljudi ne znaju izračunavati kvantna stanja najjednostavnijih molekula? Da račun postaje prekompliciran i za molekulu vodika?

Nemojte biti smješni i malo manje zvjezdanih staza.

Pri teleportaciji, recimo čovjeka dolazimo do puno problema.

Prvi: Kako čovjeka zamrznuti u prostoru da se skeniraju svi atomi i molekule itd.

Drugi: Kako uopće čovjeka skenirati. Imajte na umu da trebamo informaciju za svaki atom, elektron, koji spin elektron ima, u kojim se kvatnim stanjima nalazi....

Treći: Ako i uspijemo skenirati kamo sve to jako brzo zapisati. Ako bi naslagali diskove od 10GB jedan na drugi oni bi išli do središnta naše galaksije koliko to podatak treba.

Četvrti: Kako prebaciti tu materiju iz jednog mjesta na drugo.

Peti: Ako uspijemo prebaciti, kako da je točno poslažemo...

Vjerojatno ih ima mnogo više, ali ovo su oni osnovni...

http://www.youtube.com/user/sfdebris --- recenzije Star Trek epizoda
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice