Google se povlači iz Kine zaključana tema

poruka: 92
|
čitano: 11.347
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google se povlači iz Kine".
17 godina
neaktivan
RE: Google se povlači iz Kine
syncmaster245b kaže...
klimama kaže...

Ako je tebi normalno da ti policija odvede trudnu ženu u bolnicu kako bi ti ubili dijete, jer već imaš jedno, preseli se u Kinu.

Da je ovo i istinit primjer meni recimo nebi bilo normalno deportirati zenu koja treba roditi za 10 dana.

btw. kineska vlast ne ubija djecu nego par koji unatoc zabrani dobije drugo dijete, placa kaznu. Izmedju ostalog prema zadnjem ispitivanju preko 75% kineza podrzava "politiku jednog djeteta"

Dakle, lupetas!

Da si pročitao članak koji sam postao vidio bi da je žena tražila da ostane u Australiji dok se dijete ne rodi. U Kinu je deportirana nakon što su australske vlasti dobile od Kine pismeno jamstvo da neće izvršiti prisilan abortus, ali su unatoč tomu ubili dijete 10 dana prije no što se trebalo roditi.

Izgleda da je i   tebi kao i kineskoj vladi mrzak Google i rezultati koje daje:

Google: China forced abortion  

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 22:33 (klimama).
17 godina
neaktivan
Google se povlači iz Kine

A da nadobudni "borci za istinske slobode", koji nemaju pojma o čemu govore, napokon ne idu više off-topic i vrate se na temu?

- Kini cenzura treba za zaštitu sve ugroženijeg režima

- Cenzura je loša - Internet se ne smije cenzurirati, informacije moraju biti slobodne

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

notorna je glupost raspravljati tko je gori kina ili USA,komunizam je represija i samim tim je loše,a ova lažna američka demokracija zatupljuje i dopušta sve dok im ne ugrožavaš profit,a to sve da bi prikrili ono što uistinu rade,a još je gore to što onda te svoje "snove" šire svijetom putem raznih medija.da, u kini je smrtna kazna za drogu,a to nije iz zaštite svog naroda jer su oni poznati po tome da svoje ljude malo cijene i da su potrošna roba,no s druge strane nisu kolonijalistička zemlja u toj mjeri kao amerika,pa onda kad pogledaššta ovi rade van amerike,opet ti na isto dođe.amerika je još uz to i licemjernija ipak,jer u kini se uglavnom zna tko je tko,a u americi je sve sivo i nemaš pojma tko je "puppet master",a onda vidiš da se odgovornost prebacuje na neke druge kad treba prljavo igrat u ratu (čitaj blackwater) i nitko ne može snositi odgovornost za zlodjela koja ne možeš vidjeti u medijima,i eto ti demokracije,znat češ samo ono što ti mi serviramo.ali nije ni kina tu bolja jer je kao što smo rekli komunizam represija a to podrazumijeva kontrolu medija,i šta sad tu više treba reči,ne valja ni jedna ni druga pa je onda jasno da je cijeli sustav zagađen novcem,a nije toliko teško shvatiti ljude zašto ga žele kad nešto duhovno ne vrijedi ništa jer oni što su trebali biti učitelji toga su prvi ti koji gomilaju bogatstvo i još uz to su nakazni (pedofili i inkvizitori itd..),pa mene ne bi mučenjem natjerali da takvo što slijedim i budem krščanin, a ni jedna druga organizirana religija nije dobra čim je takva,organizirana i puna hijerarhiskih igara.odoh ja izvan teme pa da zaključim,niti kina ni amerika nisu toliko različite kao što se misli,obje ne cijene ljudski život,i obje zanima samo profit,ali na kraju krajeva,kako možemo generalizirati zemlje kao takve kad male skupine udruženih pojedinaca vode cijelu igru,a narod nema ništa s tim već su neuke ovčice u večini slučajeva,i tko na kraju predstavlja tu kinu ili ameriku kad govorimo o njima,na kog pomislite,na onog kineskog rudara ili crnca iz geta na socijalnoj pomoći,jel oni ta sranja rade,tko je kina a tko amerika i tko je tu lud?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo upravo sam došao doma, iako sam malo pripit sinula mi je genijalana ideja na koju me nekako navela upravo ova tema,

naime u mom gradu nema kineskog restorana pa sam došao na ideju da ga otvorim ali da bude onako potpuno autentična atmosfera... 

ne bi to bilo ništa neobično ali pazi sada - stavio bi u restoran internet i moglo bi se pristupiti na svih šesnaest necenzuriranih stranica, baš kao i u kini.

Mislim da bi to stvarno bio uspješan posao jer ciljam na klijentelu tipa doxy i psiho246 koja nema život i ne izlazi van četvrtkom nego pišu postove braneći režime koje

zdrav razum nemože odobravati.... i još sam mislio zaposliti nekoga da obuče uniformu kineske policije i da tuče ljude po restoranu (onako da bude što autentičnije), pa ako ima netko zainteresiran za to radno mjesto neka mi se javi. Sad idem malo odspavati treba za dva sata bit na poslu...

3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Neznanje i nesistematičnost uz slabe analitičke sposobnosti, vrlo lako vode u situacije i stanja u kojima je lako pasti pod utjecaj sugestivnih i naizgled uvjerljivih teorija zavjere. Ako tome kumuju strah od nepoznatog i niži kvocijent inteligencije, situacija je još gora, pa dobivamo savršene mase za manipulaciju, a koje su odlično plodno tlo za razne totalitarne režime koji se takvoj vrsti masa mogu lako prikazati kao istinski spasitelji naroda, malog čovjeka i sličnih floskula za primitivniju, niže inteligentnu i slabo obrazovanu masu.

Neke strukture Crkve i mnogih drugih religija stotinama godina zloupotrebljavale su tu činjenicu udružujući se s organima vlasti i pojedincima u, realno, zločinačke organizacije da bi si priskrbili ili zadržali vlast.

Pitanje je iznimno kompleksno i nije crno-bijelo, ali je na određenoj razini itekako jasno. Nema nikakvog govora da američki sustav demokracije pruža najviše, kao što nije upitno ni da razni režimi poput onoga u Kini, Iranu, Afganistanu, Sj. Koreji i sl. zemljama itekako guše i da opresija nikako ne može niti smije biti sredstvo kontrole; barem se moramo truditi da ne bude.

Mnogi potrebu i važnost snažnih struktura vlasti uz primjerenu i maksimalnu moguću kontrolu naroda brkaju s opresijom. Demokraciju u modelu jednog SAD-a se moramo nadati doseći, kao i onu u Europi, a ne da stojimo u meksičkoj verziji gdje glavnu riječ vodi kriminal.

Borba za sustav koji će uistinu biti bolji moguća je samo znanjem, a znanje se može progurati isključivo bez cenzure i bez kočenja širenja informacija. Internet je izrazito bitan za slobodu informacija i znanja, a kako je znanje opasno za totalitarne režime, jasno je da se Kina svim silama bori protiv Interneta i slobode informacija. Iz tog razloga je malo tužno, ali ne i neočekivano vidjeti da se razni ksenofobi, šovinisti, neonacisti, neofašisti i slični svrstavaju na stranu tih i takvih, pa čak i indirektno svrstavajući se na bilo koju stranu koja je protivna onoj na kojoj se nalazi moderni Zapad, optužujući iste za razne oblike onih negativnih strana koje realno nalazimo sasvim negdje drugdje.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
klimama kaže...

Da si pročitao članak koji sam postao vidio bi da je žena tražila da ostane u Australiji dok se dijete ne rodi. U Kinu je deportirana nakon što su australske vlasti dobile od Kine pismeno jamstvo da neće izvršiti prisilan abortus, ali su unatoč tomu ubili dijete 10 dana prije no što se trebalo roditi.

Hmmm, ako pise u clanku na internetu onda to mora biti istina!!!

Jos samo da pronadju to oruzje za masovno unistenje.

summus kaže...

Evo upravo sam došao doma, iako sam malo pripit sinula mi je genijalana ideja na koju me nekako navela upravo ova tema,

Prijatelju moj, u 6 ujutro ne mozes doci malo pripit doma. 'Ajd nemoj vise razmisljati u takvom stanju.

ontopic

Paradoks u cijeloj prici je jos veci time sto su koristeni javno objavljeni propusti u Adobeovom softveru. Dakle amerikanci se zale na Kinu zato jer je propust u americkom softveru????

To je kao da se odvezem u Njemacku i ostavim otkljucan i spustenih prozora auto preko noci . Ujutro se, naravno tuzim na Njemacku drzavu jer mi je auto pokraden i jos mi moja vlada daje diplomatsku podrsku????

Da se razumijemo. Ja ne branim niti Kinu niti bilo kakav politicki rezim ili sistem. Ovdje branim zdrav razum i pokusavam ne biti licemjeran.

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
klimama kaže...

Hmmm, ako pise u clanku na internetu onda to mora biti istina!!!

Jos samo da pronadju to oruzje za masovno unistenje.

Naravno da nije istina.

Zato kineska vlada želi i spriječiti da takve i slične podvale i laži s Interneta, poput onih o masakru na Trgu nebeskoga mira 1989. ili o Kulturnoj revoluciji, izazivaju pomutnju u osjetljivim narodnim mozgovima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 10:37 (klimama).
17 godina
protjeran

TAKO JE.

Ameri žele svima dobro i govore nam samo istinu, i ništa osim istine.

Oni će nama donijet mir i blagostanje, poslati će cca 100 000 vojnika da nam pokažu kako se živi, modernizirat će nas friško modificiranim Abramsima, živjet ćemo u znanju i napredovat iko Afganista i Irak.

Mir i sreća iz USA!

Koliko vidim, pozivate se na nekakve udruge za zaštitu prava ljudi, kako ih guše u Kini...i google s njima ROFL! ... a na našem MODERNOM zapadu članovi istih udruga čudom nestaju, propadaju u zemlju očito.

Kako ne shvaćate, Kina neće niakd dozvoliti da ima stoka poput ove kuje pravdu i uči kako živjeti. To je njihov način koji nas se ne tiče i KOJI NA NAS NE UTJEČE, dok zapadna "pravda" ITEKAKO utječe na nas.

Da Kina nije jaka koliko je, Ameri bi odavno tjerali pravdu tamo ko u Vijetnamu. Al za ovo nemaju muda, manji su sva sreća.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 10:45 (doxy).
Moj PC  
3 1 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ovako, i Kina i Amerika su zemlje koje su nastale na nekim utopijskim načelima. Jedna na komunizmu, druga na deklaraciji nezavsnosti, ajmo reć kapitalizmu. E sad.

Komunizam je u svojoj suštini idealan sustav koji uči svakog čovjeka da je jednak, da u svojoj zemlji ne posjeduje ništa (ali i nitko drugi) i da svi koji rade i stvaraju, ali samo mali dio rezultata tog rada zadržavaju. Dok ostatak predaju državi koja se brine onda da oni koji nemaju baš tog viška kojeg je radnik stvorio, da ga dobiju.

Recimo ako sam ja ribar i ulovim dvadest riba, 5 ide meni a ostatak nosim u seosko neko skladište i tamo ih recimo Buffer pokupi 2-3 za sebe za večeru, a ostavi većinu svog uzgoja riže. Sad i ja i Buffer imamo i riže i ribe (kao i ostatak sela) i svi dobro večeramo :D. To neko vrijeme funkcionira i svi su zadovoljni prosperiraju, pjevaju i vesele se.

Ali jednog dana jedan iz sela zvat ću ga IVICA, zaključi da on nemora sijati rižu i da će samo doć i uzet ovu od buffera jer je ima i više nego dovoljno. Vidi to i IVO da ovaj više ne ide u polje pa zaključi da nije on glup ić sijat rižu kad IVICA samo dođe i uzme. I tako malo po malo i nema više riže. Buffer poludi kad skuži da on jedini ide u polje brat rižu a svi ostali koji bi trebali isto bit u polju s rižom ne rade NIŠTA.

I sad on ima 2 opcije nastavit jedini brat rižu ili prestat. Ako nastavi brat rižu radi posao 5 ljudi recimo i jedva ga uspijeva odradit sam. Ako prestane brat rižu nitko neće više u selu imat riže!!

Ovo je situacija u kojoj se našla Rusija, Hrvatska, DDR i ostale zemlje istočnog bloka na početku 90-ih. Svima je bilo dobro dok je ovaj radio posao 5 ljudi (dok su gospodarstva mogla podnositi povećavajuće apetite populacije koja nije produktivna odnosno troši puno puno više nego što stvara). Naime iako je zaposlenost u ovim sistemima bila velika ti radnici su bili neproduktivni, što zbog stare tehnologije, što zbog lošeg proizvoda kojeg proizvode a nitko ga ne kupuje i sl. I sistem se urušio jer krava muzara (buffer, oliti državna kesa je ostala prazna).

ZAKLJUČAK:  Ne mojte govoriti da se prije bolje živjelo ne samo zbog toga što tada niste znali za sebe jer ste bili u pelenama, ili zato što ste to čuli od nekoga bliskog sebi. Dobro se živjelo, dijelili su se kuće i stanovi, ali svi su živjeli u jednoj iluziji, utopiji, koja je bila stvarna, ali dugoročno ne održiva.

P.s. Ako netko ima želju da mu ovako opišem i kapitalizam nek ju izrazi jer mi je post iovako predugačak. (Ne nije ništa bolji niti održiviji).

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
protjeran

Lijepo sročeno spock.

Samo nažalost nekolicina mudrih neće shvatiti tovju poruku. Vidjet će ono kaj im je rečen da vide i čuju.

http://s3.ba.bitefight.org/c.php?uid=125264
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Moram još nešto napisati, Kina ima poluotvoreni kapitalistički sustav. Znači preuzeli su neka načela funkcioniranja modernih zapadnih tržišta ali su zadržali državnu kontrolu nad gospodarstvom. I sada gospodare bogatstvom na taj način da dio stanovništva (gradovi) se razvijaju a drugi dio stanovništva na selu siromaši i gladuje.

E sad je li ovo dobro ili nije je očito, ali alternativa ne postoji jer da netko sruši komunizam u kini oni bi se međusobno poubijali za ograničene resurse kojima raspolažu i vjerojatno uvukli svijet u 3. svjetki rat. Ovakva Kina sa svim svojim zabranama i represijom je ono što je potrebno ovom svijetu da zadrži ovaj delikatni balans i nesrazmjer bogatog sjevera i siromašnog juga.

A da li je to dobro ili nije je neka druga priča...

Random chance seems to have operated in our favor.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
klimama kaže...
syncmaster245b kaže...

Naravno da nije istina.

Zato kineska vlada želi i spriječiti da takve i slične podvale i laži s Interneta, poput onih o masakru na Trgu nebeskoga mira 1989. ili o Kulturnoj revoluciji, izazivaju pomutnju u osjetljivim narodnim mozgovima.

Zelis li  par linkova za pogledati sto demokratske bombe mogu na djeci i civilima i to konstantno iz godine u godinu?

Ne odvlaci opet u offtopic cijelu raspravu. Problem je americka kompanija koja vidi da bi joj nestankom cenzure mogla porasti zarada i nista drugo. Nemoj se zavaravati da je Googleu imalo stalo do gradjanskih prava ili bolje kvalitete zivota kineza.

17 godina
neaktivan
doxy kaže...

TAKO JE.

Ameri žele svima dobro i govore nam samo istinu, i ništa osim istine.

Oni će nama donijet mir i blagostanje, poslati će cca 100 000 vojnika da nam pokažu kako se živi, modernizirat će nas friško modificiranim Abramsima, živjet ćemo u znanju i napredovat iko Afganista i Irak.

Mir i sreća iz USA!

Koliko vidim, pozivate se na nekakve udruge za zaštitu prava ljudi, kako ih guše u Kini...i google s njima ROFL! ... a na našem MODERNOM zapadu članovi istih udruga čudom nestaju, propadaju u zemlju očito.

Kako ne shvaćate, Kina neće niakd dozvoliti da ima stoka poput ove kuje pravdu i uči kako živjeti. To je njihov način koji nas se ne tiče i KOJI NA NAS NE UTJEČE, dok zapadna "pravda" ITEKAKO utječe na nas.

Da Kina nije jaka koliko je, Ameri bi odavno tjerali pravdu tamo ko u Vijetnamu. Al za ovo nemaju muda, manji su sva sreća.

Doxy, pičaš jedno, a potom se slažeš s nečim posve drugačijim ispod, dok znamo da su one tvoje gluposti koje melješ, zapravo tvoji stvarni fašističko-šovinistički stavovi, jer smo to vidjeli već u tvojim stavovima od ranije.

Daleko je bolje živjeti u američkoj demokraciji, nego nepotističkoj, partitokratskoj i iznimni nacionalističkoj i zatvorenoj Hrvatskoj

Vjerujem da očito nisi dorastao ničem kompliciranijem od glazbe MP Thompsona i Cece Ražnjatović Arkan, ali svejedno, takvo opravdavanje sistema o kojem nemaš pojma i uspoređivanje drugačijeg, ali opet sistema socijalizma o kojem nemaš pojma, jednostavno zatupljuje.

Inače, ovo na čemu ti sada tipkaš rezultat je Amerike, kao i sve što te okružuje u tom tvom virtualnom svijetu. Sloboda da melješ gluposti po forumima također je rezultat demokracije i slobode koju je baš ta "Amerika" po kojoj pljucaš progurala i učinila dostupnom.

Ponekad, zaista, učini mi se da bi možda bilo bolje da nekakva cenzura postoji i da neki žive u Kini, primjerice...

16 godina
neaktivan

mogu razumjeti da netko volumenom ili bolešću limitiran ne može shvatiti,ali kad si netko utvara inteligenciju a ispod toga je šuplji zub,onda stvarno šteta ovo malo čistog zraka što troši.teorija urote,kako to vole zvati oni koji jadni ne znaju bolje,nije ništa drugo nego udruživanje ili ćak pojedinačna nakana da se ošteti druga strana i/ili ostvarivanje profita.dakle ako se ja i moj "kum" dogovorimo da ćemo nekoga prevariti za lovu ili nešto drugo,onda je to urota protiv nekoga,a tvrditi da to amerika,ili bolje reći korporacije ne rade,teška je povreda ćajk i največih glupana od strane komformističkih kukavica i jaganjaca koji ne mogu samostalno već im treba stado.ne nije bilo "watergate-a" i kennedy je ubijen od osaminih ljudi jel...i tako bezbroj primjera ima,ali oni koji ne žele znati ne treba ni uvjeravati,jer ni jedna činjenica nije dovoljno dobra za gluhe ,slijepe i mutave.

a za crkvu neću odgovoriti jer je off topic,ali ima dana jel..

i još jedna stvar,kontrola medija nije samo u kini,još jednom ću pitati,da li je itko vidio na nekom dnevniku šta je radila i radi privatna vojska "blackwater" u iraku i afganistanu,ta ista koju je američka vlada angažirala,ma smiješno je uopće raspravljati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 11:36 (shimano).

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ti, kao i mnogi, urotu pripisuješ cijeloj naciji, cjelokupnom državnom aparatu i politici, a miješaš je s običnom interesnom politikom i kapitalističkim modelom poslovanja. No, tvoje je pravo da budeš ograničen u razlučivanjima i s obzirom da nismo u Kini, imaš punu slobodu da razmišljaš i djeluješ u skladu sa svojim uvjerenjima.

16 godina
protjeran

Zanimljivo je da kad netko tko argumentirano piše, čovjek se više ne pojavi. Ili više njih. Doxy, rasprave služe tome da se sudjeluje u njima, a ne na svaki odgovor davati TD kao da to nešto znači. Naxeem-u sigurno to ništa ne znači Smijeh

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ti, kao i mnogi, urotu pripisuješ cijeloj naciji, cjelokupnom državnom aparatu i politici, a miješaš je s običnom interesnom politikom i kapitalističkim modelom poslovanja. No, tvoje je pravo da budeš ograničen u razlučivanjima i s obzirom da nismo u Kini, imaš punu slobodu da razmišljaš i djeluješ u skladu sa svojim uvjerenjima.

u kojem to svemiru ja pišem da je nacija kriva za sve,pa ako netko ne može ni ispravno pročitati onda je rasprava suvišna.no reci ti meni tko uistinu bira vlast i koliko kontrole imaš nad tim?kad ti od obame naprave rock zvijezdu i isfuraju ga,jel to realno da netko tko bi bez toga bio  anonimus bio izabran,i bi li bio izabran da  želi nešto dobro a nitko ga ne financira,i uostalom tko financira sve to,neki dobri bogati ljudi kojima je u interesu da svi budu sretni,ma dajte..to ostavimo za cartoon network i drugu djecu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 11:49 (shimano).
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
klimama kaže...
syncmaster245b kaže...

Naravno da nije istina.

Zelis li  par linkova za pogledati sto demokratske bombe mogu na djeci i civilima i to konstantno iz godine u godinu?

Ne odvlaci opet u offtopic cijelu raspravu. Problem je americka kompanija koja vidi da bi joj nestankom cenzure mogla porasti zarada i nista drugo. Nemoj se zavaravati da je Googleu imalo stalo do gradjanskih prava ili bolje kvalitete zivota kineza.

Čudi me da ovako bespredmetan "argument" dolazi od nekoga poput tebe, ali dobro...

Nije mi jasno zašto se taj "argument" svaki put povlači kao nešto relevantno, nešto bitno i vjerodostojno? I gdje to?

Možda da tebi netko pokaže slike što komunističke bombe rade djeci, civilima, konstantno iz godine u godinu, što muslimanske bombe rade djeci i civilima, što talibanski muževi rade talibanskim ženama, što je četnički nož radio po bosanskim i hrvatskim selima, a što hrvatska baklja i metak po krajinskim kućama ili sprskim babama.

Sve je to isto. Rat je ružan. Ali činjenica je da, za razliku od nedemokratskih, demokratske bombe ne padaju baš ciljano na nedemokratsku djecu i civile. Ove nedemokratske ipak izlijeću, zajedno s komadima djece i civila, iz autobusa, ciljano, kao što se i nedemokratizirani bivši demokratski civilni avioni, zajedno s civilima zalijeću u civilne nebodere i ruše na demokratsku djecu.

Bez uvrede, ali ne seri o demokratskim bombama ili bombama općenito.

Da, Googleu bi mogla porasti zarada uklanjanjem cenzure, ali isto tako bi uklanjanjem cenzure mogla porasti dostupnost informacija, što direktno ne odgovara opresivnom režimu.

Uopće nije problem Google, već je Kina ta o kojoj bi trebalo raspravljati. Google je samo posljedica.

Da, uvođenje sloboda i rušenje režima posao je tajnih službi, UN-a, novinara i sl., a Internet je samo jedan medij, na kojem neki zarađuju.

Ista ta Kina istovremeno dopušta ono što joj odgovara: odgovara im Blizzardova MMO igra jer na njoj masno zarađuju, kao što im odgovara i proizvodnja za Zapad, a potom kopiranje i krađa te prodavanje pod svoje. Toliko su drski da su čak tražili i izvorne nacrte, kodove i planove za sve što proizvode; naravno, kako bi lakše kopirali i zaobišli nedovoljno izrabljive kompanije. Dakle, nisu ništa drugačiji jer oblikuju tržište po onome kako odgovara režimu, a ne slobodno kakvo se očekuje i kakvo je na Zapadu, dok u međuvremenu gdje god mogu krše zakone Zapada koji ih hrani.

Kina previše ovisi o ekonomskom sistemu zapada da bude potpuno zatvorena, iako bi oni to vrlo rado. Isto tako Zapad ovisi o jeftinoj radnoj snazi bez koje bi standard podosta pao.

16 godina
naxeem kaže...

Inače, ovo na čemu ti sada tipkaš rezultat je Amerike, kao i sve što te okružuje u tom tvom virtualnom svijetu.

Ali i Kine, my dear naxeem, ali i Kine.

Amerika je izmislila, ali nam je Kina omogucila da svima bude dostupno.

16 godina
naxeem kaže...

Možda da tebi netko pokaže slike što komunističke bombe rade djeci, civilima, konstantno iz godine u godinu,

Pokazi mi komunisticku bombu u zadnjih 20 godina koja je ubila dijete?

Pokazi mi Kineskog vojnika koji napada suverenu zemlju i makar slucajno ubija civila?

Iz kakve godine u godinu, o cemu ti pricas?????

Nes' ti demokracije koju puskom branis po svijetu. Od 2.svj. rata  na ovamo nije prozivjela niti jednu dekadu bez da nije bila uvucena u ratni sukob, odnosno napala nekoga

Ja shvacam da imamo u nekim stvarima dijametralno suprotna stajalista, ali to ne znaci da treba izmisljati ili u najmanju ruku bezobrazno karikirati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 12:04 (syncmaster245b).
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Čudi me da ovako bespredmetan "argument" dolazi od nekoga poput tebe, ali dobro...

Nije mi jasno zašto se taj "argument" svaki put povlači kao nešto relevantno, nešto bitno i vjerodostojno? I gdje to?

Možda da tebi netko pokaže slike što komunističke bombe rade djeci, civilima, konstantno iz godine u godinu, što muslimanske bombe rade djeci i civilima, što talibanski muževi rade talibanskim ženama, što je četnički nož radio po bosanskim i hrvatskim selima, a što hrvatska baklja i metak po krajinskim kućama ili sprskim babama.

Sve je to isto. Rat je ružan. Ali činjenica je da, za razliku od nedemokratskih, demokratske bombe ne padaju baš ciljano na nedemokratsku djecu i civile. Ove nedemokratske ipak izlijeću, zajedno s komadima djece i civila, iz autobusa, ciljano, kao što se i nedemokratizirani bivši demokratski civilni avioni, zajedno s civilima zalijeću u civilne nebodere i ruše na demokratsku djecu.

Bez uvrede, ali ne seri o demokratskim bombama ili bombama općenito.

Da, Googleu bi mogla porasti zarada uklanjanjem cenzure, ali isto tako bi uklanjanjem cenzure mogla porasti dostupnost informacija, što direktno ne odgovara opresivnom režimu.

Uopće nije problem Google, već je Kina ta o kojoj bi trebalo raspravljati. Google je samo posljedica.

Da, uvođenje sloboda i rušenje režima posao je tajnih službi, UN-a, novinara i sl., a Internet je samo jedan medij, na kojem neki zarađuju.

Ista ta Kina istovremeno dopušta ono što joj odgovara: odgovara im Blizzardova MMO igra jer na njoj masno zarađuju, kao što im odgovara i proizvodnja za Zapad, a potom kopiranje i krađa te prodavanje pod svoje. Toliko su drski da su čak tražili i izvorne nacrte, kodove i planove za sve što proizvode; naravno, kako bi lakše kopirali i zaobišli nedovoljno izrabljive kompanije. Dakle, nisu ništa drugačiji jer oblikuju tržište po onome kako odgovara režimu, a ne slobodno kakvo se očekuje i kakvo je na Zapadu, dok u međuvremenu gdje god mogu krše zakone Zapada koji ih hrani.

Kina previše ovisi o ekonomskom sistemu zapada da bude potpuno zatvorena, iako bi oni to vrlo rado. Isto tako Zapad ovisi o jeftinoj radnoj snazi bez koje bi standard podosta pao.

Apsolutno točno. Kina ovisi o tuđoj tehnologiji jer inače nikada ne bi imali gospodarski rast kao što ima, dok zapad daje svoju tehnologiju njima na uvid jer iskorištava jeftinu radnu snagu.

Druga stvar, amerika nije med i mljeko, i oni rade neviđene zločine, ali amerika je zemlja mogućnosti i ako se sam potrudiš možeš uspijeti. Zato imaju ono što se zove american dream, dok u kini nije baš tako. Mislim da bi svi mi sretni bili da nas napadne netko veliki pa da ameri dođu u pomoć. Onda se nitko ne bi bunio protiv njih.

Demokracija je okrutan sustav, ali je i sustav mogućnosti, gdje sve ovisi o tebi. Komunizam nije to i Kina je to shvatila, zato su prihvatili ekonomsku politiku zapad jer u protivnom bi bili još uvijek u srednjem vijeku.

I na kraju, nije da branim ameriku i njihove zločine, ali još uvijek tvrdim da je demokracija i zapadni sustavi manje zlo od Kine i njihovog lažnog ekonomskog komunizma.

16 godina
neaktivan

zašto je kuba prijetnja americi,i zašto su im lupili embargo pa onda govore kako su sirotinja.pa samo da imaju američko tržište na raspolaganju već bi im bilo puno bolje,a zašto oni onda kažnjavaju narod s tim što je castro na vlasti,šta im on smeta?neću dati odgovor jel oni koji znaju njima ne treba reči,a oni koji ne znaju do sad,neće pomoći ni nikakvo objašnjenje,tako demokracija rješava one koji ne misle isto ili pokušajima atentata,ali onom ko ne zna i ovo je previše.

tko živi od čije tehnologije je blago rečeno smiješno,jer ako čemo tako gledati onda svi živimo na kineskim tehnologijama,jer kinezi su kako znamo imali daleko najviše korisnih izuma kroz povijest,od tačaka do kompasa i bezbroj drugih stvari bez kojih ne bi bilo ni ovih novih danas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 12:03 (shimano).

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
syncmaster245b kaže...

Zašto? Zbog jeftine radne snage i ogromnog istočnog tržišta.

Istina je da je iskorištavanje jeftine radne snage grozno i tu ne podržavam ni jednu naciju u tom segmentu.

17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
naxeem kaže...

Inače, ovo na čemu ti sada tipkaš rezultat je Amerike, kao i sve što te okružuje u tom tvom virtualnom svijetu.

Ali nije to Kina omogućila zato što je htjela, već je zbog svog režima gladovala, pa je ponudila Zapadu jeftinu radnu snagu, a Zapad je objeručke prihvatio.

Čak nije toliko Kina, jer proizvode škart, koliko druge zemlje, a tu najviše vrlo demokratska i demokratizirana Južna Koreja, Tajvan...

Vjerovao ili ne, ali iz prve ruke ti kažem, Korejci (južni) obožavaju sve američko i zahvalni su im na svemu osim neki (ne svi) na vojnim bazama usred Seoula. Rekao bi čovjek da nakon svih demokratskih bombi, čovjek mora mrziti demokrate i njihove bombe, umjesto da svako europljanina najprije upitaju (s ogromnim osmjehom) jel' Amerikanac, a kad ustvrdi da nije, onda razočarano nastave uobičajen ton.

Možeš li mi objasniti kako je u nešto manje 60 godina, jedna državica vrlo bliska Kini uspjela narasti u ekonomskog i kulturnog diva i prihvativši američku demokraciju doseći kulturni i ekonomski standard stanovništva kakav nemaju ni same SAD? Možda je ipak ta američka demokracija, ako je stanovništvo sposobno prihvatiti i implementira ju na pravi način, nešto dobro i pozitivno.

16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
syncmaster245b kaže...

Zašto? Zbog jeftine radne snage i ogromnog istočnog tržišta.

Istina je da je iskorištavanje jeftine radne snage grozno i tu ne podržavam ni jednu naciju u tom segmentu.

i šta tu treba dodati više,kao što sam rekao,ne valja ni jedan sistem u kojem je profit prioritet,a danas su svi takvi,prema tome rasprava je suvišna.

16 godina
protjeran

Nije toliko gladovala koliko su bili žedni zapadne tehnologije u vojne svrhe. Sjetimo se da postoji i ta dimenzija.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
shimano kaže...

zašto je kuba prijetnja americi,i zašto su im lupili embargo pa onda govore kako su sirotinja.pa samo da imaju američko tržište na raspolaganju već bi im bilo puno bolje,a zašto oni onda kažnjavaju narod s tim što je castro na vlasti,šta im on smeta?neću dati odgovor jel oni koji znaju njima ne treba reči,a oni koji ne znaju do sad,neće pomoći ni nikakvo objašnjenje,tako demokracija rješava one koji ne misle isto ili pokušajima atentata,ali onom ko ne zna i ovo je previše.

tko živi od čije tehnologije je blago rečeno smiješno,jer ako čemo tako gledati onda svi živimo na kineskim tehnologijama,jer kinezi su kako znamo imali daleko najviše korisnih izuma kroz povijest,od tačaka do kompasa i bezbroj drugih stvari bez kojih ne bi bilo ni ovih novih danas.

Možda iz isto razloga što smo mi trebali Tuđmana maknuti '95. i što nam je trebao smetati i on i HDZ. Nažalost, nije, pa smo tu gdje jesmo sada - imamo duga koji nećemo vratiti idućih pedeset godina, ako prije toga ne bankrotiramo, doživimo krvavu revoluciju i završimo u sistemu meksičke demokracije u kojoj državu kao taoca drže narko karteli i organizirani kriminal.

Da, ne znam tko živi od čije tehnologije. Osim baruta, ne sjećam se što su to Kinezi izmislili... a ni za taj barut nisam siguran jesu li to, jednako agresivni Japanci ili Kinezi...

Buffer Overflow kaže...

Nije toliko gladovala koliko su bili žedni zapadne tehnologije u vojne svrhe. Sjetimo se da postoji i ta dimenzija.

Pa naravno, i o tome se radi. Sve što rade je kopiranje, a sve što izumljuju su balističke rakete i svemirski program od straha za satelite (vojne). Sve čime se bave za vrijeme praznika su vojne parade i demonstracije moći i to ne Zapadu, jer Zapad ne mogu napasti (zbog sebe), nego vlastitom narodu kako bi kroz strah i strahopoštovanje održali režim.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 12:11 (naxeem).
16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

još jednom,svi koriste bezbroj kineskih izuma i tehnologija svakodnevno,i da nije kompasa ne bi bilo ni amerike,barem ne ovakve,tako da je bezpredmetno govoriti o tome tko šta čije jel...

17 godina
moderator

Lijepo sam vas upozorio da ne zabrijete u političke ratove, ali ne može se s nekim ufino.

Žao mi je što vam prekidam zabavu, ali zbog prevelikog i masovnog offtopičarenja - LOCK

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.1.2010 12:14 (Miro).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

naxeem kaže...

shimano kaže...

Možda iz isto razloga što smo mi trebali Tuđmana maknuti '95. i što nam je trebao smetati i on i HDZ. Nažalost, nije, pa smo tu gdje jesmo sada - imamo duga koji nećemo vratiti idućih pedeset godina, ako prije toga ne bankrotiramo, doživimo krvavu revoluciju i završimo u sistemu meksičke demokracije u kojoj državu kao taoca drže narko karteli i organizirani kriminal.

Da, ne znam tko živi od čije tehnologije. Osim baruta, ne sjećam se što su to Kinezi izmislili... a ni za taj barut nisam siguran jesu li to, jednako agresivni Japanci ili Kinezi...

Buffer Overflow kaže...

Pa naravno, i o tome se radi. Sve što rade je kopiranje, a sve što izumljuju su balističke rakete i svemirski program od straha za satelite (vojne). Sve čime se bave za vrijeme praznika su vojne parade i demonstracije moći i to ne Zapadu, jer Zapad ne mogu napasti (zbog sebe), nego vlastitom narodu kako bi kroz strah i strahopoštovanje održali režim.

od sad ignoracija totalna,pa imaš tu mogučnost da izguglaš nešto a ne da pričaš takve idiotarije,pogledaj šta su kinezi sve izmislili,užas s kim se ja natežem,back to O.Š ne ponavljanje!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice