Francuzi usvojili zakon

poruka: 283
|
čitano: 66.774
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Francuzi usvojili zakon".
16 godina
RE: Francuzi usvojili zakon
grimyHR kaže...
i zato bi trebali provjeravati svaki stan da provjere dal tu neko nekoga mlati po tvome?

Ne, nego kada imaju dojavu.

Isto tako kada ISP vidi da ti skidaš hash koji se nalazi na "crnoj listi" oni s punim pravom tebe mogu ganjati...

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

može postati ko članak ili stranicu gdje piše kakav je to zakon

guglo sam i ništ

nemam pojma uopce o cemu pricate osim o nekakvom nadgledanju

Najnovija fora u 2r. srednje A KO BU BABU JEBAU?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
TopForumaš kaže...

guglo sam i ništ

Saznat ces jednog dana o cemu se radi kada ti upadnu drotovi u kucu

i uzmu komp!Plač

born to be gamer
15 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

aj nema veze našo sam

zakon je čista lakrdija

ja samo skidam igre tako da se možda provučem jer su rekli filmovi i glazba

uvijek se tuže kompanije iz svijeta filma i glazbe

kompanije za igre stavljaju zaštitu tak da možda ak bude sreće i ak taj zakon dođe u nas neće efektirati mene barem xD

a kako če oni to pratiti pomoću čega?

Najnovija fora u 2r. srednje A KO BU BABU JEBAU?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brhgzugfewu kaže...
TopForumaš kaže...

guglo sam i ništ

Saznat ces jednog dana o cemu se radi kada ti upadnu drotovi u kucu

i uzmu komp!Plač

vaši komentari u mojoj glavi zvuče - zašto bi ja davao žmigavac, što nekog briga kud ja idem

lopovi među malim, lopovi među valikim, lopovi svuda...

nešto govorite o državi, a isti ste, isti bi i bili na njihovom mjestu...

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
17 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...

aj nema veze našo sam

zakon je čista lakrdija

ja samo skidam igre tako da se možda provučem jer su rekli filmovi i glazba

uvijek se tuže kompanije iz svijeta filma i glazbe

kompanije za igre stavljaju zaštitu tak da možda ak bude sreće i ak taj zakon dođe u nas neće efektirati mene barem xD

a kako če oni to pratiti pomoću čega?

pmocu magije...

kaj mislis kak, mogu te iz satelita nac u roku minutu, a ti se brines kak ce oni znat kaj ti skidas...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...
Promatrač kaže...

Neka mi neko objasni sljedeće: Imam dvoje djece,i shodno tome imam dva kompa u kući.

Imam jedan legalan os xp,kupio sam ga prije 6 god,normalno da je instaliran na oba kompa

Da li sam trebo kupit još jedan os!!!!!!!

Ja mislim da ne,tako je i sa igrama zar bi ja trebo kupovat sve duplo da bi zadovoljio neke gramizive idiote

fala bogu da si trebo. U slicnoj sam situaciji i ja s 2 laptopa i kompom, 3 kopije winsa oriđiđi, XP, Vista i Win 7...No slazem se s tobom donekle. Bilo bi super kad bi bio popust na kolicinu recimo proffesional 64bit inacice

Kod Windowsa 7 imaš obiteljsko pakiranje Home Premium verzije, kod koje s jednom licencom možeš Windowse instalirati na tri računala. Isto tako Microsoft Office 2007 Home and student možeš s 1 jednom licencom instalirati na 3 računala, a sličnu opciju nude i još neki programi poput antivirusa (npr. Trend Micro).

Svi se žalimo kako su programi skupi, a kada nam se ponudi besplatna zamjena, onda toj zamjeni nađemo tisuće mana. U petak izlazi novi (K)Ubuntu, a koliko mogu primijetiti o tome se baš previše ne piše, kako na ovome forumu tako i na ostalim posjećenijim stranicama vezanim za informatiku na hrvatskom jeziku.

KDE 4.3.2 uopće ne izgleda loše.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 14:37 (klimama).
16 godina
protjeran
Bukva kaže...
grimyHR kaže...
i zato bi trebali provjeravati svaki stan da provjere dal tu neko nekoga mlati po tvome?

Isto tako kada ISP vidi da ti skidaš hash koji se nalazi na "crnoj listi" oni s punim pravom tebe mogu ganjati...

eh, ali tu se radi da ce oni kontrolirati svakoga

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
grimyHR kaže...
Bukva kaže...
grimyHR kaže...

onda ti urpi prstom tko ne poštuje zakon pa će ga oni iskontrolirati

16 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

Ha ha ha ha ha!

Pa ja bih "nekako" kao korisnik neke mreže obavjestio cijelu državu da krše autorska prava, jer da to urade, onda nijedna mreža neće opstati.

Hmmm... Pa ja mislim da Sarkozyi i sam skida torrente (i krši autorska prava)

Ja samo kažem da je nepošteno i: "DAJ BOŽE DA SVI KOJI IMAJU PRISTUP INTERNETU PREKRŠE AUTORSKA PRAVA I SKINU NEŠTO TAKVO I DA SVE MREŽE FRANCUSEK PROPADNU!"

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

Ne kužim u čemu vam je to problem,skinite si linux-imate nekoliko distri po želji i možete ih instalirati na sve komp-e koje imate u kući i to je to,ja ih koristim godinu dana da ne duljim samo da još ovo napišem sa virusima još nisam imao problema...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
igy kaže...
grimyHR kaže...
Bukva kaže...
grimyHR kaže...

znaci radi provodenja zakona je u redu zadirati u moje osnovne slobode i prava na privatnost?

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
grimyHR kaže...

znaci radi provodenja zakona je u redu zadirati u moje osnovne slobode i prava na privatnost?

a kako bi ti kontrolirao? da rade kuc kuc na vrata imate li sto za prijaviti??? bilo bi kao i s TV pretplatom - nisam doma

17 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

Yeah Right
1.) VPN - 5 EUR per month
2.) Privatne wireless mreže ( ISP - manjak klijenta)
3.) povećani porezi ( finaciranje pravosuđa i razno raznih agencija)

3.1) Nejasni slučajevi ( printer na mreži DL= win 7 enterprise_ LoL)

4.) who cares anyway!

Cool

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
igy kaže...
grimyHR kaže...

a kako bi ti kontrolirao? da rade kuc kuc na vrata imate li sto za prijaviti??? bilo bi kao i s TV pretplatom - nisam doma

Piratstvo treba srezati tako da se uhite ljudi s scene ili ostali koji to izdaju. Kao i uobičajeno neće lupati po velikim ribama nego se iskaljivati na "stoci sitnog zuba".

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
Paolo2612 kaže...

Piratstvo treba srezati tako da se uhite ljudi s scene ili ostali koji to izdaju. Kao i uobičajeno neće lupati po velikim ribama nego se iskaljivati na "stoci sitnog zuba".

treba lupiti po svima

17 godina
neaktivan
igy kaže...
Paolo2612 kaže...

treba lupiti po svima

Ali prvo treba odsjeći korjen, a ne podšišavati grane kada mu se sjeti.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

samo me zanima kako ce isp kontrolirat jel imam ja (francuz )legalni orginal tog sadrzaja na pc-u posto imam pravo na kopiju svog dvd-a ili cd-a.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 15:42 (bistri).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
 klimama kaže...
..

Jednako tako zna i s kim pričaš preko telefona, koliko često i koliko dugo. Ako koristiš mobitel onda znaju i kuda se krećeš i kada (zato GSS one što se izgube na Velebitu sada pronađe puno brže nego prije).

I sve te podatke moraju čuvati najmanje 6 mjeseci, ako zatrebaju policiji, USKOK-u ili nekoj od tajnih službi, a koje te podatke mogu dobiti uz sudski nalog.

Za korištenje tvojih osobnih podataka, uključujući podatke o telekomunikacijskom prometu, telekomu ne treba sudski nalog, jer si mu ti dao za to suglasnost prihvaćanjem općih uvjeta (osim ukoliko nisi kasnije na za to propisan način uskratio suglasnost).

Internet i privatnost ni u kom slučaju ne idu skupa.

-primjećuješ razliku? (sudski nalog)

-također nastavak, da, (pa tekst u zagradi, koji kaže suprotno) i nakraju, internet ili bilo koja komunikacija također predviđa zaštitu korisnika i njegove privatnosti, kao i https...

BTW, ali jako važno, postoji obaveza čuvanja, ali i tajnosti, sigurnosti i svih ostalih stvari vezanih uz čuvanje osobnih podataka.

Dali itko zna standarde po kojima svaka firma koja ima neku bazu s osobnim podatcima mora ispoštovati? Tu se broje i zaposlenici firme, ne samo recimo korisnici-klijenti. Npr. backup 50km udaljenosti, popis osoba koje imaju pravo pristupa i klauzula da su upoznati s odgovornošću za čuvanje istih. itd. itd.. -zašto? odgovor je u prvoj zagradi, zakon i sudski nalog.

Bukva kaže...
grimyHR kaže...

da? Jesi li siguran? Ili misliš da je hash s piratskog izvora jednak ili drugačiji originalu? Ili neznaš da se i hashevi mogu 'podešavati' ... ili samo onako, reda radi.

igy kaže...

-i tako (za raspravu) recimo da netko upre prstom u tebe, što onda?

Nema opravdanja za krađu, osim u kontekstu kako je (Hrvoje) naveo, 'krađa knjige'... dodao bi i krađa sendvića.

Postoji besplatna (legalna) alternativa, igre i zabava nisu neophodni pa ih nemožemo svrstati u 'oprvdanu' grupu, dok za rad moraju biti isplativi pa samim tim nije cijena prepreka... Samo bi prije nego takvi zakoni stupe na snagu (jer to je neminovno, čak i razumljivo-opravdano) država (i EU) morali osigurati da proizvođaći nude barem osnovni suport i za alternativu, kao eZABA, mpg4 playeri, razni PC uređaji kao printeri itd... U tom slučaju 'zažmirio' bi na ustavna prava, ovako je to nedopustivo jer će defacto većina postati kriminalci, gori od dilera i terorista.

I podsjetnik, u predhodnom prijedlogu je već odlučeno da to nije posao ISPa nego posebnih državnih agencija. Nazovimo ih 'Nadzorni organ', oni prate promet, oni odlučuju o prijavama i upozorenjima itd, ne ISP. (ako nije izmijenjeno)

edit: btw2. u igri je i keyloger, koji je po prvotnom prijedlogu trebao biti instaliran na računalo -wtf?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 17:21 (ihush).
17 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

Zahvaljujući našim vlastima taj zakon neće nikad bit usvojen...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

edit: btw2. u igri je i keyloger, koji je po prvotnom prijedlogu trebao biti instaliran na računalo -wtf?

To je izborno_nije uvjet.

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
15 godina
neaktivan
Francuzi usvojili zakon

Ma nemoj! Oni će meni ograničavati download npr. glazbe?! Ok, ali onda mene nema na koncertima po Hrvatskoj jer sam ja iz vukojebine i 'vatam samo radio stanice koje ne vrte ništa osim cajki i treša. Ak sam mislio ić na Depeche Mode, nisam mislio ić na koncert zbog njih nego zbog njihove predgrupe Ladytron, a njih sam čuo samo sa mp3-ca s interneta, a na you-tubeu sam kasnije vidio spotove...

I tako ja dolazim na koncerte, kao i mnoga raja, a jedina info o pjesmama i bendovima je internet. Mislite da bi ja ikad, ničim izazvan, kupio cd Ladytrona? Ne, ne bih. Zašto? Otkrio sam ih među 20 gb mp3-ca koje su mi dopale ruke sa kompa koji sam popravljao. To je jedino što mi je ušlo u uho. Ostalo sam uredno ignorirao/obrisao.

Morao sam preslušati tisuće pjesama da bih našao nešto što mi se sviđa. To sigurno ne bih mogao da nije interneta i mp3-ca. I ne bi naišao na taj bend. I ne bi mi se išlo na njihov koncert. Poanta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Originalni sofftver je stvarno preskup. Jedino objasnjenje zbog kojeg je softver toliko skup je ili bezobrazluk proizvodjaca softvera ili su u cijeni softvera vec ukalkulisali gubitak na pirateriji. A ti, koje francuska vlada hoce da zastiti, ionako ne znaju sta ce od para. Microsoft, filmska industrija, muzicka industrija... plivaju u parama. Jedini softver koji mora biti preskup je specijalizovani softver kome se npr. sluze arhitekte, inzinjeri...u firmama, a sav ostali softver, muzika, filmovi...trebaju biti jeftini. 

16 godina
protjeran
Francuzi usvojili zakon

Nasljedovatelji baštine „jurišnika na Bastiliju“ hrle da ju obnove, kako novovjekovni kmetovi (koji su se u međuvremenu od kraja 18.stoljeća, malo odmakli u svojoj svijesti o društvenoj odgovornosti spram temeljnih ljudskih vrijednosti, pored svih blagodati koji se uz međuvremenu bili u stanju koristi, sebi na ponos ili sramotu ) ovisni o hedonističkoj zabavi ne bi mogli nekažnjeno proći, ako se sude ukrasti ono što im u biti ne treba, niti za to imaju novaca. Ne treba biti previše pametan i puno učiti da bi prošli „marksizam na državnoj maturi“, a da ne bi mogli shvatiti da država (u ovom slučaju, Francuska, zemlja utemeljena  na zločinu počinjenih tokom tzv. Francuska revolucije) radi u interesu velikih igrača na tržištu kako bi mogli naplatiti sve svoje sumnjive proizvode (glazba, filmovi, programi…) po više ili manje realnoj cijeni.

Najviše boli spoznaja svakog poštenog i predanog čovjeka pravednosti, da ljudi žele imati nešto što im ne pripada. Neposredno idu protiv načela pravednosti, jer žele na bilo koji način posjedovati, što više sadržaja (filmovi, serije, videoigre…) kako bi mogli nadomjestiti u svojoj duši onaj neispunjeni kutak koji samo nešto više od čovjekove razine genijalnosti može ispuniti (a nikako ne djelo ili rad nekog drugoga čovjeka), a to je njegov Stvoritelj-Bog. Istina, imamo umjetnike koji umiju neke stvarnosti i apstrakcije i sami božji dodir,  interpretirati na što je više mogući vjerniji način, tako da se time ponosi cijelo čovječanstvo. S druge strane, pak ovaj sadržaj do koje žele stići moderni Bastilijanci( država ih ovim zakonom vraća ponovo u tzv. zatvor) sadrži mnoštvo negativnih, otrovnih, nećudorednih i loših stvari kojim se oni trebaju napuniti, jer su materijalizirani do te mjere, da sami svoj bitak i bivstvovanje temeljene i vežu za umjetne korijene i podjele koje je čovjek izmislio (npr. feminizam, homoseksualna pripadnost kao odrednica čovjeka, razne političke ideologije, razne glazbene i subkulturne podjele itd.), tako da im takav sadržaj ne predstavlja nimalo nešto što bi trebali prihvaćati kritički i uzimati samo ono što im koristi na duhovnoj razini, ili kao lagani odmak od sumorne svakodnevnice, nego oni doslovno sa njim se pune kao mobiteli preko punjača za isti.
U posebnoj opasnosti su naši mladi koji su izloženi zlotvornim utjecajima beskrupuloznih skupina koje se temelje na bilo etničkoj, bilo na religijskoj osnovi, pa možemo reći počevši od tamo negdje tzv.Francuske revolucije. Tako da po demokratskom načelu bilo bi roditeljima dobro za poručiti da se ne daju manipulirati od huškačkih i nasilnih manjinskih skupina(ne, mislim ovdje na nacionalne manjine da se pogrešno ne shvati), koje žele čak u školske učionice uvesti krivovjerje o seksualnosti, te isti to lijepo odbiju  u 90 % većini, onda oni traže od države da to ukine, tako da djeca ostaju bez toga važnoga segmenta odgoja, samo zato što se npr. feminističko-homoseksualni lobiji podržani novce izvana prisilili državu da odustane, te na anarhistični način ruše samo dušu našeg društva i naroda. Ista stvar vam je i sa  kapitalističkom indoktrinacijom vaše djece, samo što su ovdje tehnologija borbe protiv iste, drugačija, a ide preko odgoja djece, sa primjerom ka temeljnim ljudskim vrijednostima.

Što se tiče slobode, onda nije nekakva opipljiva zakonska uredba, nego duboko estahološko čovjekovo darivanje sa strane njegovoga Stvoritelja, koje on može dostići bio čak i u okovima okovan u samici.  Tako da je ovo sa slobodom jako klizmo područje, koje ovisi koliko ste vi materijalizirani ili nematerijalizirani u svojoj biti. Nema slobode bez odgovornosti, tako da nastojanja modernih Bastilijanaca možemo staviti u domenu nepravde. Oni se čak i u stranke stali udruživati kako bi se borili za svoja tzv. prava-nitko nema pravo na krađu! I država tu mora kao ona koja je jamac društvenog poretka urgentno sankcionirati bezakonje. Tako da na taj način, kada država bude ugrožena, ona će bez obzira na kritike i prosvjede tzv. građanskih udruga i boraca za prava istih, u liku olinjalih „bakica“ ili tekstove zaraslih u bradu novinara koji ne daju im se komentiraju kolumne na web izdanjima njihovih tiskovina, reagirati doslovno na način da vam dođu doma i počnu se sa vama igrati starojugoslavenskih žandara…

Vezano za ovu temu, javlja se mnogo euroskepticizma, što s obzirom na našu povijest, je potpuno nepotrebno, jer smo mi oduvijek bili Europa i branili smo njezine vrijednosti u svim ratovima, kada je ona bila ugrožena od biznatsko-barbarskog mentaliteta. Iako smo mnogo puta ostali sami u toj borbi ili čak poslije bili stavljeni u  isti rang za agresorom, valjda (?) kao „nagrada“ za našu borbu za europske vrijednosti. Europska unija nije jednolična masa pojedinaca i jednoumlje kako često razmišljaju naši nostaligičari za „boljom prošlošću“, nego mnoštvo struja i interesa koji svaki vuku na svoju stranu pored jedne službene politike, koji idu neposredno protiv temeljene zamisli europskog jedinstava kako su ih zamislili tvorci Europske unije. Mi kao narod s obzirom na našu slavnu pripadnost zapadno europskom miljeu i borbi za njegove vrijednosti, nemamo alternative i snage da ostanemo izvan Unije, jer ona ipak u svojim nesavršenostima predstavlja nešto u za što nas vežu bezbrojne veze. Tako da nema straha od Unije, nego ravno u nju, i unutar nje se borimo za njezinu obnovu i vraćanje na pravac vodećeg kontitenta od koje je u biti i krenulo humaniziranje ostalih kontineta i njegovih divljih starosjedilaca. Može se sada tu netko sjetiti pa spomenuti neke druge blistave dijelove prošlosti drugih kultura i civilizacija koje su možda imale priliku napraviti sa planetom Zemlje, isto što je Europa napravila ( npr. propuštena prilika s kineskim džunkama), ali ta prilika nije iskorištena, tako da 12 žutih zvijezdica možemo po ne samoj jednoj osnovi povezati sa Hrvatskom. Živjela Europska unija!

...A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi. S.Glavašević

1 15 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

Zahvaljujući našim vlastima taj zakon neće nikad bit usvojen...

ko zna, mozda na kraju ispadne da je polančec s ekipom htio napravi neprijateljsko preuzimanje microsofta...Šutim

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan

Jesam za zakone koji se odnose na uklanjanje piratskog materijala, i onih koji ih stavraju .

Jesam za sve što se odnosi tj. protivi ilegalnosti.

Jesam za EU.

Jesam za napredak.

Jesam za demokraciju.

Previše zakona i restrikcija nije demokracija.

Nisam za ovaj zakon i posebne "SS"(pod navodnicima -karikiram) odrede koji će kolati mrežom.

Jednog dana biti će i gore.

Tad demokracije neće biti.

Istina ,provideri znaju sve , što radimo i kad se dižemo i spavamo s netom.

Ali, da li to daje za pravo "SS" odredima da bez pitanja zadiru u naše kontakte.

Dokud će to ići?Da li netko zna?

Novčano ,zatvorski, ukidanje veze?

Počeli  su pretjerivati.

Po meni ,tvrtke koje se bave razvojem softwera same trebaju uložiti u zaštitu svojih proizvoda , a ne sve na trošak države(nas-pretplatnika)  koja izgleda mora slušati velike korporacije.

Nikada neće biti djelotvorne zaštite od pirata , ali zato može biti kažnjeno puuuno nevinih osoba s jednim skinutim nezakonitim softwerom na crnoj listi.

Neka se SS odredi fokusiraju više na net. terorizam,pedofiliju ,trgovanje ljudima i masu toga što se može pratiti ,a ne normalne ljude s malom dozom "piratstva" kažnjavati.

Tko će platiti odvjetnika onome koji skida jeftini materijal( a ima malu plaću i troje djece?)  i završi u zatvoru ili novčana kazna .

Sad će se umješati pravanici i djeljitelji pravde koji mrze pirate.

Ja niti sam za niti sam protiv njih.Oni su nužno zlo.

Da li treba to uništiti.Možda i treba ,ali koja se cijana mora platiti?

Ako je prevelika ,da li je to demokracija.Da li  narod ili korisnici interneta imaju pravo referenduma na ovaj problem?

Ako nemaju ,to nije demokracija.

Po svemu ovome biti će sve gore i gore.

Na prste jedne ruke mogu nabrojati "sto/posto" poštene osobe.....i jednom netko važan reče: "Prvi koji je bez grijeha neka kamen baci!".....

Ja sigurno neću!

Legalno proizvodim,da , muka je to proživjeti kad završiš nešto za nekoga pa se to pojavi tamo gdje nisi htio!

Ali zar trebam osnovati konc. logor za pirate za to?

Ne znam ...nadam se da će sam zakon ili biti još dobrano dorađen ili propasti uskoro , iako sam za iskorijenjvanje pirata ali ne pod svaku cijenu.

Pravno , tko se i umiješa u ove sve rasprave ,sve se može vrlo lijepo upakirati i anđelski "SS" odred ali zar nije gorak okus kad čujete riječ "ukidanje","zabrana" , "kažnjavanje" ,"zatvor" itd itd....što bude više tih riječi u zakonima tad se možemo oprostiti s demokarcijom .Britanci već jesu..jer ono što oni tamo imaju ja nemam niti riječ i opis.Ali ,to nam svima slijedi ..pogotovo u budućnosti ,i zato je to toliko jadno ,jer izgleda da će znati i kad idem na malu ,ali i velliku nuždu...možada me i tamo kazne jer ću u nečiju kameru dok p*š*am pokazati srednji prst i eto mene u zatvoru.Prema tome idemo...a to je žalosno .

Uvijek me tema o pitratima ponuka na pokoju poruku , i to je sve od mene u ovoj temi.

Private

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Private kaže...

AMEN...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
Francuzi usvojili zakon

Jao, kako su se svi uzkokodakali kad su shvatili da bi mogli završiti u zatvoru jer - kradu. 

1 3 hvala 0
17 godina
klimama kaže...
...

I sve te podatke moraju čuvati najmanje 6 mjeseci, ako zatrebaju policiji, USKOK-u ili nekoj od tajnih službi, a koje te podatke mogu dobiti uz sudski nalog.

Za korištenje tvojih osobnih podataka, uključujući podatke o telekomunikacijskom prometu, telekomu ne treba sudski nalog, jer si mu ti dao za to suglasnost prihvaćanjem općih uvjeta (osim ukoliko nisi kasnije na za to propisan način uskratio suglasnost).

...

Ali sudski nalog se ne dobije onako, uz novine i jutarnju kavicu, nego s određenim dokazima za mogućnost počinjenja kaznenog djela. Ovo je konstantno praćenje prometa - to je stalni nadzor, vrlo sličan onome iz Orwellove '84-te, koje se svi toliko groze, ali im se ovako u praksi i ne čini baš strašnom.

Neka ISP slobodno čuva sve logove o mojoj komunikaciji preko neta 6 mjeseci (iako je i to malo scary, sjećamo se nedavne situacije s pregledavanjem mailova od strane T-Comovaca, vezano na izvjesnu T-Comovu djelatnicu i njezinu sestru - i ti meni sada reci da neće biti zloupotrebe. Pih!), ali određene strukture u to NE SMIJU imati uvid bez pravovaljanog sudskog naloga, koji se opet treba dobiti regularnim kanalima, tj. temeljem određenih dokaza. Sve mimo toge je čisti fašizam i vodi u opasnom smjeru.

Gledam te!
17 godina

ništa ja sutra idem u trgovinu uzet par stvari i necu ih platit jer tko je drzava da meni ogranicava sto smijem a sto ne, ja sam slobodan i zivim u demokratskoj drzavi, a ako mi policija pokuca na vrata onda cu ih tuzit jer mi narusavaju slobodu. ja mogu raditi sto hocu jer zivim u slobodi i demokraciji

Moj PC  
0 4 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice